Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ! από 499€

5 ΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Αφεθείτε στις Πασχαλινές συνήθειες των Αστυπαλιτών

1η μέρα: Μ. Παρασκευή : Αθήνα – Αστυπάλαια – Χώρα - Επιτάφιος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Πεταλούδα του Αιγαίου. Επιβίβαση στο πούλμαν, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Έπειτα από το μεσημεριανό νηστίσιμο γεύμα θα ακολουθήσει ολιγόωρη ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, όπου θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της, στο Ενετικό κάστρο και θα ανακαλύψουμε τις κρυφές ομορφιές της. Φτάνοντας στην Παναγία την Πορταΐτισσα, θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία και τη κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου, όπου στη πλατεία της Χώρας συναντούμε και τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μ. Σάββατο : Πέρα Γιαλός – Αρχαιολογικό Μουσείο – Ανάσταση

Μετά το πρωινό παρακολούθηση της Πρώτης Ανάστασης στον Άγιο Δημήτριο. Ακολουθεί επίσκεψη στον οικισμό του Πέρα Γιαλού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αστυπάλαιας. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση της Αστυπαλίτικης παραδοσιακής φορεσιάς (έχουμε την τιμή για την πρωτιά αυτής της παρουσίασης) και θα ενημερωθούμε για τα Πασχαλινά έθιμα του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κυριακή του Πάσχα : Χριστός Ανέστη ! Ελεύθερη ημέρα και Πασχαλινό γλέντι.

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική θαλάσσια κρουαζιέρα κατά μήκος της δαντελωτής υπήνεμης ακτογραμμής του νησιού, ανάμεσα σε κολπίσκους και νησάκια. Το μεσημέρι όλοι μαζί θα απολαύσουμε το “Λαμπριάτικο” πασχαλινό γεύμα, γεμάτο με ντόπια παραδοσιακά εδέσματα. Η παράδοση του τόπου επιβάλει Αιγαιοπελαγίτικο γλέντι με μουσική και χορό. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή βόλτα στη Χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Δευτέρα του Πάσχα : Μαλτεζάνα – Αστυπαλίτικο σπίτι - Λιβάδι

Μετά το πρωινό περιήγηση στον οικισμό της Μαλτεζάνας όπου θα γνωρίσουμε την πειρατική ιστορία του τόπου και το ένδοξο αποτύπωμά του. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε ένα παραδοσιακό Αστυπαλίτικο σπίτι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον οικισμό Λιβάδι με ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τρίτη : Αστυπάλαια -Αθήνα

Μετά το πρωινό ετοιμαζόμαστε για το αεροδρόμιο και τη πτήση μας για την Αθήνα.

Τιµή κατ’ άτοµο για 5 μέρες µε ημιδιατροφή Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα

Maltezana Beach 3*

22-26/4

Δίκλινο

499

3ο άτομο

462

3ο άτομο έως 12 ετών

399

Mονόκλινο

584

Φόροι αεροδρομίου € 21 το άτομο

Πτήσεις µε Sky Express (22-26/4):

Αθήνα – Αστυπάλαια: 07:10 - 08:10     GQ010    

Αστυπάλαια – Αθήνα: 11:40 - 12:10     GQ011

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Αστυπάλαια -Αθήνα οικονομικής θέσης με την SKY EXPRESS • Μία (1) χειραποσκευή μέχρι 8  κιλά και μία (1) αποσκευή μέχρι 20 κιλά • Διαμονή στο MALTEZANA BEACH PALACE 3* •  Μπουφέ πρόγευμα continental με τοπικά  εδέσματα, 2  δείπνα  στο ξενοδοχείο και 1 δείπνο σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο στη Χώρα (ημιδιατροφή με Αναστάσιμο Δείπνο & Πασχαλινό Γεύμα ) • Εκδρομές, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα • Αρχηγός - Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται : • Μονοήμερη κρουαζιέρα σε Κουτσομύτη και Κουνούπα (20 €  ανά άτομο) • Προαιρετικές μετακινήσεις με το πούλμαν • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία • Φόρος διαμονής καταλύματος  € 1,5 ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Φόροι αεροδρομίου € 21 το άτομο •  Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.