Skip to main content

Πάσχα στην Πάτμο 2019 από 429.00

6 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 24/4

1η ημέρα (Μ. Τετάρτη): Πειραιάς – Πάτμος [24.04]
Το ταξίδι αρχίζει από το λιμάνι του Πειραιά και, ήδη από το κατάστρωμα, το ηλιοβασίλεμα μας προετοιμάζει χαλαρωτικά για το νησί της Αποκάλυψης. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα (Μ. Πέμπτη): Σκάλα – Τελετή του Νιπτήρος – Χώρα – Σκάλα [25.04]
Άφιξη πολύ νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σκάλας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το πρωινό μεταφορά στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την τελετή του Νιπτήρος, αλλά και να γνωρίσουμε την παραδοσιακή κατάλευκη Χώρα με τα γραφικά σοκάκια της, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, τα ξέφωτα και τις μικρές πλατείες, τα δρομάκια με τις καμάρες και τις στοές, αλλά και το επιβλητικό κάστρο της. Το βράδυ φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Σκάλα – Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου – Σπήλαιο της Αποκαλύψεως – Σκάλα [26.04]
Πλούσιο πρωινό. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στα δύο βασικά αξιοθέατα και προσκυνήματα του νησιού. Το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Μόλις περάσουμε την πύλη του κάστρου της επιβλητικής Μονής, η ατμόσφαιρα αποκτά άλλη βαρύτητα, κάνοντας αισθητή τη μεταφυσική διάσταση του χώρου. Τα ίδια συναισθήματα προκαλεί και η ατμόσφαιρα του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως. Το απόγευμα μεταφορά στη Χώρα για τον Επιτάφιο. Δείπνο με νηστήσιμα σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα (Μ. Σάββατο): Γύρος του νησιού – Μονή Ευαγγελισμού – Αρχοντικό Σημαντίρη – Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής – Σκάλα [27.04]
Μετά το πρόγευμα εξόρμηση για να γνωρίσουμε μοναδικής ομορφιάς τοπία, παρθένα ψαροχώρια στο Γροίκο, στον Κάμπο και παραλίες με πολύχρωμα βότσαλα στη Λάμπη. Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και έχει εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων, αφού είναι χτισμένη στην άκρη του βράχου. Το αρχοντικό Σημαντίρη, το παλαιότερο κτίσμα της Χώρας μετά από την Μονή Ευαγγελισμού, και πλάι στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, κτίστηκε το 1625 από Σμυρνιούς τεχνίτες και είναι χαρακτηριστικό πατινιώτικο διώροφο αρχοντικό, που λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό μουσείο. Τέλος, θα δούμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, που χτίστηκε το 1607. Ο προορισμός του Μοναστηριού ήταν να λειτουργεί σαν καταφύγιο χηρών, ορφανών αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία και αμέσως μετά ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό γεύμα και γλέντι [28.04]
Πρόγευμα. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Με χαλαρή διάθεση θα περιμένουμε το Πασχαλινό μας γεύμα, όπου θα φάμε και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο.  Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μεταφορά στην Ιερά Μονή Θεολόγου στην Χώρα για την παρακολούθηση του Εσπερινού της αγάπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Πάτμος – Πειραιάς [29.04]
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια και βόλτες για λίγο ακόμα στο όμορφο νησί.  Μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την επιστροφή μας στον Πειραιά το βράδυ.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/4/2019- Τιμή από 429€

Ξενοδοχείο

Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Triple Room 399 € 0 €
  Double Room 429 € 0 €
  Twin Room 429 € 0 €
  Single Room 544 € 0 €
Extras

+ ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ KAMΠΙΝΑ  :  96 €

+ ΜΟΝΟΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ KAMΠΙΝΑ  :  149 €

+ ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ  :  75 €

+ ΜΟΝΟΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ  :  122 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Skala Hotel 3*, με πρωινό
  • Μεταφορά προς όλα τα σημεία παρακολούθησης των Πασχαλινών εθίμων και  τελετών (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα), με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέσσερα (4) συνολικά γεύματα, συμπεριλαμβανομένου του Αναστάσιμου δείπνου και του Πασχαλινού γεύματος, σε τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια
  • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Φάκελος χαρτών & πληροφοριακών εγγράφων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ασφάλεια ατυχήματος με επιπλέον καλύψεις
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φόρος διαμονής
  • Επιβάρυνση καμπίνας ανά διαδρομή