Skip to main content

Βροντερό Πάσχα στην Χίο | 20.04.2022 579,00 με πλοιο

20/4  Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ  με καμπινες σε πλοιο

 

  • Άφιξη την Μεγάλη Πέμπτη για να έχουμε περισσότερο χρόνο να απολαύσουμε όλες τις ημέρες του Πάσχα και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
  • Διαμονή στο Chios Chandris με ημιδιατροφή προσαρμοσμένη στην Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση !
  • Εκδρομή στις Οινούσσες με την τεράστια ναυτική παράδοση !   
  • Επισκέψεις σε μεσαιωνικά χωριά όπως η Βολισσός και η Ανάβατος
  • Επίσκεψη στο Πυργί
  • Παρακολούθηση του ιστορικού εθίμου του ρουκετοπόλεμου στο χωριό Βροντάδος  
  • Ξενάγηση στην πόλη της Χίου !
  • Επίσκεψη στα Μαστιχοχώρια !
  • Εκδρομή στον πανέμορφο Κάμπου Χίου,με τα περιβόλια των εσπεριδοειδών και τα παλιά αρχοντικά σπίτια.
  • Επίσκεψη στο χωριό Αυγώνυμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός – συνοδός γνώστης του προορισμού 

 

1η Ημέρα: Πειραιάς – Χίος

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για το μυροβόλο νησί του Βορείου Αιγαίου την Χίο.

 

2η ημέρα: Χίος – Μαστιχοχώρια – Πυργί – Μουσείο Μαστίχας – Μεστά

Άφιξη πολύ νωρίς στη Χίο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, λίγος χρόνος για ξεκούραση και αναχώρηση για τα γνωστά για όλους «Μαστιχοχώρια». Πρώτη στάση στο χωριό Αρμόλια, πολύ γνωστό για τα κεραμικά του είδη. Στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε το μεγαλύτερο χωριό στα Νότια, το “ζωγραφιστό χωριό” Πυργί με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα των Αγίων Αποστόλων. Επόμενη στάση και επίσκεψη στο νεόχτιστο Μουσείο της Μαστίχας όπου θα δούμε την τεχνική της παραδοσιακής καλλιέργειας, την ιστορία του προϊόντος, την εξέλιξη της προβιομηχανικής και βιομηχανικής τεχνολογίας για την παραγωγή, την εκμετάλλευση και διάθεση της μαστίχας καθώς και τις ποικίλες χρήσεις της. Συνεχίζουμε για τα Μεστά όπου είναι μεσαιωνικό χωριό πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικών μνημείων. Ολόκληρο το χωριό έχει σχεδιαστεί και κτιστεί σαν ένας λαβύρινθος, με στόχο να εμποδίζει τις επιδράμουσες ομάδες των πειρατών να φτάσουν με ευκολία στο κέντρο του χωριού όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια. Στο χωριό βρίσκονται δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκκλησίες, του Παλιού Ταξιάρχη με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 19ου αιώνα και του νέου Ταξιάρχη στη θέση του κεντρικού πύργου. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για νηστίσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Νέα Μονή – Ανάβατος – Αυγώνυμα – παρακολούθηση Ιεράς ακολουθίας Επιταφίου

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Κεντρική Χίο με πρώτη επίσκεψη στο Μοναστήρι της Νέας Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042μ.Χ και το 1990 ανακηρύχθηκε μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος κτισμένο πάνω σε βράχο απότομη πλαγιά όπου ονομάζεται επίσης ο “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρη έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Συνεχίζουμε περνώντας από το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, κτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα περπατήσουμε για την Μητρόπολη της Χίου και να παρακολουθήσουμε τον επιτάφιο. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου συναντιούνται όλοι οι επιτάφιοι της πόλης. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα: Μονή Μουνδών – Βολισσός – Αγία Μαρκέλλα – προαιρετική εκδρομή στις Οινούσσες – Βροντάδος (έθιμο ρουκετοπόλεμου)

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο Πούλμαν για να γνωρίσουμε την Βόρειο Δυτική πλευρά του νησιού. Κοντά στο χωριό Διευχά βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά μνημεία του νησιού, η Ιερά Μονή Μουνδών όπου χρονολογείται το 1574, μεταβυζαντινή περίοδο και αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο. Θα περπατήσουμε για να την δούμε από κοντά και να περάσουμε από την κεντρική της πύλη. Η ονομασία της προέρχεται πιθανότατα από την τοποθεσία Μουντά κοντά στη Βολισσό όπου βρισκόταν αρχικά πριν μεταφερθεί στη σημερινή της πιο απομακρυσμένη θέση. Συνεχίζουμε προς Βολισσό όπου είναι το μεγαλύτερο χωριό της βορειοδυτικής Χίου σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την πόλη. Κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά λόφου όπου στην κορυφή του σώζεται ερειπωμένο βυζαντινό φρούριο, σχήματος τραπεζιού με έξι κυκλικούς πύργους. Η Βολισσός είναι κτισμένη στη θέση μικρής αρχαίας πόλης που ονομαζόταν Βολίσκος και αναφέρεται από την παράδοση ως τόπος όπου έζησε ο Όμηρος. Θα περπατήσουμε από το Κάστρο έως πλατεία και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Στην συνέχεια θα φτάσουμε στην Αγία Μαρκέλλα και στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, της Χιοπολίτιδας, η οποία εορτάζει στις 22 Ιουλίου και είναι προστάτιδα του νησιού. Θα περπατήσουμε δίπλα με το κύμα ώστε να φτάσουμε στον τόπο του μαρτυρίου της και το αγίασμα (εκεί όπου σκοτώθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα). Χρόνος για προσκύνημα και στην επιστροφή μας πίσω για Χίο, ενδιάμεση στάση στο ορεινό χωριό Πυτιός. Ένα από τα μεγαλύτερα πλατάνια της νησιωτικής Ελλάδας δροσίζει εδώ και αιώνες την είσοδο του χωριού. Ο ξακουστός πλάτανος του «Μάκελλου» προκαλεί δέος και δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί η ηλικία του. Σύμφωνα με ειδικούς, η ηλικία του υπεραιωνόβιου αυτού πλατάνου εκτιμάται στα 700 έτη. Η περίμετρος του κορμού είναι 9,3μ ενώ η περίμετρος της κώμης του 64,7μ. Επιστροφή πίσω στην πόλη και το ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια προτείνουμε να γνωρίσετε τις Οινούσσες που στέκουν ψηλά στα νούμερα της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αυτό το μικρό νησάκι των μόλις 15 τ.χλμ. έχει τεράστια ναυτική παράδοση, με πολλές γενεές ναυτικών να έχουν γαλουχηθεί σ’ αυτήν. Η ελληνική ναυτιλία οφείλει πολλά στην τοπική παράδοση, δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός πως λειτουργούν εδώ Ναυτικό Λύκειο και Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού! Στην προαιρετική αυτή εκδρομή (κόστος δεν περιλαμβάνεται) απολαμβάνουμε τη γνωριμία μας με τις Οινούσσες και επισκεπτόμαστε το τοπικό Ναυτικό Μουσείο.

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Χίο και στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά προς την περιοχή Βροντάδου για να παρακολουθήσουμε το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου, γνωστό από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Τι είναι αυτός ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου ? Είναι το έθιμο κατά το οποίο το βράδυ της Ανάστασης χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες εκτοξεύονται ανάμεσα στις δύο εκκλησίες της περιοχής, την Παναγία Ερειθιανή και τον Άγιο Μάρκο. Το έθιμο έχει τις ρίζες του την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι Ενορίτες της Παναγίας Ερειθιανής έχουν ως στόχο να πετύχουν με τις ρουκέτες τους τον τρούλο και το έμβλημα του Αγίου Μάρκου ενώ οι ενορίτες του Αγίου Μάρκου το ρολόι του καμπαναριού της Παναγίας Ερειθιανής. Μετά την Ανάσταση επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κάμπος Χίου – Μοναστήρι Αγίου Μηνά – Δασκαλόπετρα – Ταμπάκικα

Πρωινό και αναχώρηση για τον όμορφο Κάμπο που είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα, περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια. Η περιοχή έχει κηρυχθεί «ιστορικός τόπος» και «παραδοσιακός οικισμός», προστατευόμενος. Βασικό χαρακτηριστικό των περιβολιών του Κάμπου, είναι οι ψηλοί τοίχοι από θυμιανούσικη πέτρα, που προστατεύουν την κάθε ιδιοκτησία από τα δυσχερή καιρικά φαινόμενα. Οι αριστοκρατικές οικογένειες της Χίου, Γενουάτικες και ντόπιες, έκτισαν στην περιοχή τα σπίτια τους από το δέκατο τέταρτο αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μηνά (1570) όπου εκεί μαρτύρησαν πάνω από 2500 Χίωτες, τους οποίους ύστερα από ηρωική αντίσταση, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς οι τούρκοι. Τα σημάδια από το αίμα και τη φωτιά φαίνονται ακόμα και σήμερα στο δάπεδο του ναού. Τα οστά των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και μικρών παιδιών, φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες και προκαλούν μεγάλη συγκίνηση στον στον επισκέπτη. Συνεχίζουμε για την Δασκαλόπετρα για να δούμε από κοντά την Πέτρα του Ομήρου όπου εκεί λέγεται καθόταν και δίδασκε ο Όμηρος τους μαθητές του. Συνεχίζουμε με στάση στα Ταμπάκικα (παλαιά βιομηχανική ζώνη) όπου σήμερα δεσπόζουν 4 αποκατεστημένοι ανεμόμυλοι. Οι ανεμόμυλοι αυτοί μαζί με άλλους που υπήρχαν στην ίδια περιοχή εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γειτονικών βυρσοδεψείων, των εργαστηρίων στα οποία γινόταν κατεργασία δερμάτων. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στη Χίο. Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Χίος – Πειραιάς

Πρωινό και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την επιστροφή μας στον Πειραιά.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/4/2022- Τιμή 579€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 579 € 0 €
  Twin Room 579 € 0 €
  Triple Room 579 € 0 €
  Single Room 769 € 0 €

 

 

BLUE STAR FERRIES

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 20/4/22 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΙΟΣ 20.00 -05.25

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 25/4/22 ΧΙΟΣ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 12.30 -21.30

 

Περιλαμβάνονται

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε δίκλινες εσωτερικές  καμπίνες
  • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή συνολικά 4  διανυκτερεύσεων στη Χίο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Φόρος διαμονής.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.