Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 ΛΗΜΝΟΣ! από 425€

Το νησί του Ηφαίστου και του Φιλοκτήτη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

5 ΜΕΡΕΣ

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Λήμνος – Μύρινα - Επιτάφιος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λήμνο. Άφιξη και κατευθυνόμαστε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας DIAMANTIDIS HOTEL 4*, εγκατάσταση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού την Μύρινα. Στη συνέχεια παρακολούθηση του Επιταφίου , στην Αγία Τριάδα,  και δείπνο σε κοντινό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Μ. Σάββατο: Αρχαιολογικό Μουσείο - Γύρος νησιού – Μούδρος – Καβείριο – Κοντοπούλι – Κότσινα

Μετά το πρωινό μας και με την συνοδεία ξεναγού, επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό μουσείο, που στις αίθουσες του θα θαυμάσουμε σχεδόν όλη την ιστορία της ύπαρξης του ακριτικού νησιού. Οι ρίζες της πόλης, θεωρείται πως υπάρχουν από την εποχή του χαλκού. Τα γραφικά δρομάκια της, το λιμάνι και το Κάστρο είναι τα κεντρικά σημεία συζήτησης. Το κάστρο επιβλέπει από ψηλά την Μύρινα, πάνω σε βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο. Θεωρείται ως το μεγαλύτερο κάστρο του Αιγαίου, κτισμένο από τους Βενετούς, με δεσπόζουσα θέση καθώς βρισκόταν κοντά στην είσοδο των Δαρδανελίων.

Στη συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφθούμε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και παλιά πρωτεύουσα της Λήμνου, τον Μούδρο. Εκεί βρίσκεται ένα απολιθωμένο δάσος ηλικίας περίπου 20 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και ο κόλπος του Μούδρου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας. Πλήρως εξοπλισμένη πόλη με υποδομές, ταβέρνες και καφετέριες είναι πόλος έλξης για κάθε λογής επισκέπτες. Στα γραφικά δρομάκια θα συναντήσουμε παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και των Ταξιαρχών. Θα επισκεφθούμε το καλοβαλμένο διατηρημένο συμμαχικό νεκροταφείο. Στη συνέχεια στάση στο Κοντοπούλι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του νησιού για να επισκεφθούμε το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής, όπως και ένα παραδοσιακό αποστακτήριο «λακαριό» οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ούζο και ρακί σε συνδυασμό με ντόπια μεζεδάκια ενώ παράλληλα θα μας συντροφεύει ένα βίντεο, που θα προβάλλει όλη τη διαδικασία παραγωγής του ούζου & της ρακής . Επόμενη επίσκεψη στον ιερό χώρο τον Καβείρων, στο ακρωτήρι Χλόη της Λήμνου, απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης  και σε απόλυτη τριγωνική διάταξη με το αντίστοιχο ιερό της Ίμβρου. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Το ιερό ανακαλύφθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών το 1937. Στην παραλία κάτω από το τελευστήριο των Καβείρων, υπάρχει η ταυτισμένη από τις πηγές  σπηλιά του Φιλοκτήτη. Τέλος θα  επισκεφτούμε το χωριό Κότσινα. Στην όμορφη διαδρομή μας,  θα  περάσουμε από την  Αλυκή, η οποία ήταν για αιώνες η κύρια πηγή αλατιού για τους κατοίκους, που συγκεντρώνονταν από όλο το νησί για να συλλέξουν πολύτιμο αλάτι, όταν το καλοκαίρι τα νερά υποχωρούσαν και η λίμνη ξεραινόταν. Σήμερα στην περιοχή μπορεί κανείς να παρατηρήσει εκατοντάδες είδη πουλιών που την χρησιμοποιούν ως στάση για το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης, ενώ στην Αλυκή  έχει παρατηρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη ροζ φλαμίνγκο στην Ελλάδα . Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι  έχει δεχτεί ελάχιστες έως μηδαμινές ανθρώπινες παρεμβάσεις συντελεί στην σύνθεση ενός μοναδικής ομορφιάς τοπίου, που συγκεντρώνει πλήθος παρατηρητών.   

Στον Κότσινα έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη θέση που άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φημολογείται πως φτιάχτηκε από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης στον Μητροπολίτικο ναό Αγίας Τριάδος. Αναστάσιμο Δείπνο σε ταβέρνα της περιοχή και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Κυριακή του Πάσχα: Μύρινα – Κοντιά - Κούταλη (Ναυτικό Μουσείο) – Τσιμάντρια

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το όμορφο παλιό χωριό, Κοντιά, με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια, τα οποία ανήκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους.  Προαιρετική επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι εμπνευσμένα κυρίως από το νησί – είναι δημιουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Τουρκία, χώρες της  Βαλκανικής.  Η Πινακοθήκη αποτελεί μοναδική κιβωτό τέχνης. Στάση για  καφέ, αναψυκτικό ή ουζάκι  στους πανέμορφους ανεμόμυλους στον Κοντιά. Συνεχίζουμε για το χωριό Νέα Κούταλη, την πατρίδα πολλών προσφύγων από την Μικρά Ασία και της οικογένειας του ξακουστού Κουταλιανού, απλωμένη στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας και το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης. Θα δούμε το μικρό Ναυτικό Μουσείο της κωμόπολης και αργότερα θα πάμε στο παραδοσιακό χωριό Τσιμάντρια για το Πασχαλινό μας γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στη Μύρινα . Διανυκτέρευση.

Δευτέρα: - Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών Αχιλαδέλλης - Σαρδές  – Χωριό Καλλιόπη – Ιπποδρομίες – Γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας σε παραδοσιακό τοπικό Λημνιακό εργαστήριό με ντόπια γλυκά από το 1945. Κατευθυνόμαστε προς το γραφικό χωριό Σαρδές όπου φημίζεται για τα ταβερνάκια του με μεζέ από κυνήγι. Κατά το μεσημεράκι πάμε στο χωριό Καλλιόπη όπου θα παρακολουθήσουμε τις τοπικές ιπποδρομίες, που με λαμπρότητα γιορτάζουν οι κάτοικοι προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου. Αφού απολαύσουμε και αποθανατίσουμε  το τοπικό αυτό έθιμο, θα επιστρέψουμε στην Μύρινα. Διανυκτέρευση.

Τρίτη:  Λήμνος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο , να πάρουμε την πτήση για την Αθήνα γεμάτοι από όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.

 

Τιµή κατ’ άτοµο για 5 μέρες µε ημιδιατροφή / Πασχαλινό γεύμα + Αναστάσιμο δείπνο

Diamantidis Hotel 4*

22-26/4

5 ημέρες

Δίκλινο

425

Mονόκλινο

515

 

Φόροι αεροδρομίου € 51 κατ' άτομο 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Λήμνος-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Diamantidis Hotel 4* • Μπουφέ πρωινό, ημιδιατροφή (μέρος της οποίας Πασχαλινό Γεύμα + Αναστάσιμο Δείπνο) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίου € 51 κατ' άτομο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση.

Πτήσεις µε Sky Express (22-26/4):

Αθήνα – Λήμνος: 16:30 - 17:25     GQ320     

Λήμνος – Αθήνα: 11:25 - 12:20     GQ321

Όλοι οι επιβάτες μας για Λήμνο με Sky Express, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Business Lounge “Μελίνα Μερκούρη” του Αεροδρομίου Αθηνών