Skip to main content

ΛΗΜΝΟΣ «η Ομηρική ανεμόεσσα» 6ημ. Καλοκαιρι 2021 απο 450,00 Με τους Φορους

Μύρινα, Κάστρο, Ρωμαίικος Γιαλός, Νεβγάτης, Κοντιάς,  Διαπόρι , Παναγία Κακαβιώτισσα, Φαρακλό,  Κότσινας , Κοτοπούλι,  Πολιόχνη,  Φαναράκι, Μούδρος , Ηφαίστια, Καβείριο,  Κέρος,  Αμμοθίνες, Γομάτι

 Αναχωρήσεις: 17,29 Ιουνίου, 06,13,20,27 Ιουλίου, 03,10,17,24,31 Αυγούστου, 07,14 Σεπτεμβρίου

 

1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ   – ΛΗΜΝΟΣ - ΜΥΡΙΝΑ  - ΚΑΣΤΡΟ -  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  και αναχώρηση για το νησί του Ηφαίστου. Άφιξη στη Λήμνο , επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Μύρινα, πρωτεύουσα του νησιού. Θεωρείται από τις ομορφότερες νησιωτικές πολιτείες και τις πιο ιστορικές. Οι ρίζες της πόλης, θεωρείται πως υπάρχουν από την εποχή του χαλκού και ακόμη νωρίτερα. Τα γραφικά δρομάκια της, το λιμάνι με την θάλασσα και το Κάστρο είναι τα κεντρικά σημεία συζήτησης. Το κάστρο επιβλέπει από ψηλά την Μύρινα, κτισμένο σε βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο. Θεωρείται ως το μεγαλύτερο κάστρο του Αιγαίου, χτισμένο από τους Βενετούς με σημαντική θέση καθώς βρισκόταν κοντά στην είσοδο των Δαρδανελίων. Αμέσως μετα  επίσκεψη  στο Αρχαιολογικό Μουσείο της  Λήμνου που περιλαμβάνει ευρήματα όλων των ανασκαμένων αρχαίων θέσεων , μεταξύ των οποίων και τα περίφημα πήλινα αγαλμάτια Αρχαικών χρόνων, των Σειρήνων και των Σφιγγών, τα οποία αποτελούν κέντρο πολιτισμού για το νησί. Στη συνέχεια  μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα  δωμάτια.  Απόγευμα  ελεύθερο να γνωρίσετε τις δύο «γειτονιές» της Μυρίνας,  τον Τούρκικο και τον Ρωμαίικο Γιαλό. Σας  προτείνουμε  να πιείτε το ποτό σας ή  να  απολαύσετε παγωτό ή γλυκό με θέα ένα υπέροχο  ηλιοβασίλεμα στον Ρωμαίικο γιαλό.  Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ  ΚΑΚΑΒΙΩΤΙΣΣΑ  - ΦΑΡΑΚΛΟ (γεωλογικό πάρκο) - ΑΜΜΟΘΙΝΕΣ – ΓΟΜΑΤΙ 

Πρωινό  και  αναχώρηση  για  την Παναγιά που ονομάστηκε Κακαβιώτισσα από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται το ξωκλήσι της. Πρόκειται για τη μοναδική παγκοσμίως άσκεπη εκκλησία, η οποία είναι χτισμένη σε  μια εσοχή που σχηματίζουν τα βράχια.Το εξωκκλήσι λειτουργείται κάθε Τρίτη του Πάσχα, οπότε και μεταφέρεται η εικόνα της Παναγίας Κακαβιώτισσας  εκεί. Επόμενος  σταθμός μας το γεωλογικό πάρκο του Φαρακλού ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία της Λήμνου και  αδιάψευστος μάρτυρας της γεωλογικής ιστορίας της που  βρίσκεται στο ακρωτήρι Φαλακρό ή Φαρακλό, όπως το λένε οι ντόπιοι. Ορόσημό του είναι οι ηφαιστειογενείς σχηματισμοί, που αποδίδονται στην «συνάντηση» της λάβας με τη θάλασσα. Τα φυσικά γλυπτά, που μοιάζουν φερμένα από άλλο πλανήτη, εντάσσονται όμως τόσο ταιριαστά στις γοητευτικές αντιθέσεις της Λήμνου, και τον ανεξάντλητο πλούτο του φυσικού κάλλους της. Αναχώρηση για τις  Αμμοθίνες ,  ένα μοναδικό φαινόμενο που κόβει την ανάσα. Πρόκειται για μια αμμώδη έκταση, που όμως δεν βρίσκεται σε κάποια παραλία ή σε κάποια αμμώδη ακτή του νησιού. Είναι μια «μικρογραφία» ερήμου, όπως αυτές που συναντούμε στη Σαχάρα και τη βόρεια Αφρική. Καλύπτουν έκταση περίπου 70 στρεμμάτων στην περιοχή Γομάτι. Υπάρχει  χαμηλή βλάστηση, ενώ οι χαμηλοί λόφοι που τις περιτριγυρίζουν είναι επίσης κατάφυτοι από θάμνους. Συνεχίζουμε για την παραλία Γομάτι, ακριβώς δίπλα από τις Αμμοθίνες. Προσφέρει μια απέραντη αμμουδιά με εκπληκτική άμμο και γαλάζια νερά. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΗΦΑΙΣΤΙΑ –ΚΟΤΟΠΟΥΛΙ (ΟΥΖΟ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ)- ΚΑΒΕΙΡΙΟ –  ΑΛΥΚΗ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρώτη μας στάση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαίστιας. Σημάδια κατοίκησης εντοπίστηκαν από το 1000 π.Χ. περίπου,  με πολλές κατοικίες, λουτρά, ένα Ανάκτορο και  δύο ανακαλύψεις να φαίνονται ως οι πιο σημαντικές στην περιοχή, το αρχαϊκό ιερό της μεγάλης Θεάς και το αρχαίο θέατρο της Ελληνιστικής περιόδου. Αμέσως  μετά  θα  βρεθούμε  στο  Κοτοπούλι για να  επισκεφτούμε ένα  εργαστήριο κεραμικής  και  ένα  αποστακτήριο  Ούζου.  Στον απέναντι λόφο της  Ηφαίστειας θα  επισκεφτούμε το Καβείριο, χώρο λατρείας όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την αρχαιότητα. Σημαντικό σημείο είναι η σπηλιά του Φιλοκτήτη ακριβώς κάτω από το Ιερό των Καβείρων. Στη συνέχεια θα  βρεθούμε στην  Αλυκή που ήταν για αιώνες η κύρια πηγή αλατιού για τους κατοίκους, που συγκεντρώνονταν από όλο το νησί για να συλλέξουν το πολύτιμο αλάτι όταν το καλοκαίρι τα νερά υποχωρούσαν και η λίμνη ξεραινόταν. Σήμερα στην περιοχή μπορεί κανείς να παρατηρήσει εκατοντάδες είδη πουλιών που την χρησιμοποιούν ως στάση για το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης, ενώ στην Αλυκή  έχει παρατηρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη ροζ φλαμίνγκο στην Ελλάδα  . Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι η Αλυκή έχει δεχτεί ελάχιστες έως μηδαμινές ανθρώπινες παρεμβάσεις συντελεί στην σύνθεση ενός μοναδικής ομορφιάς τοπίου, που συγκεντρώνει πλήθος παρατηρητών. Τελευταίος μας σταθμός η  παραλία Κέρος όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΚΟΤΣΙΝΑΣ –- ΠΟΛΙΟΧΝΗ -  ΜΙΚΡΟ  ΦΑΝΑΡΑΚΙ  -  ΜΟΥΔΡΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα  θα  επισκεφτούμε το χωριό Κότσινα, που έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη θέση που άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία.Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της Ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού που είχε γίνει για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Επόμενος  σταθμός  μας  η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης η  Πολιόχνη με τον περίφημο θησαυρό της που βρέθηκε θαμμένος σε μια κρύπτη. Είναι αρχαιολογικός τόπος στην ανατολική ακτή της Λήμνου, και χτίστηκε στην αρχή της νεολιθικής περιόδου την 4η ή 5η  χιλιετία π.χ.  Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Τροία αλλά η Τροία χτίστηκε  χίλια χρόνια αργότερα, όταν πια η Πολιόχνη θα είχε  εξελιχθεί σε έναν αστικό οικισμό με 1.500 κατοίκους με ορθογώνιες πέτρινες κατοικίες, προστατευτικό τείχος, πλατείες, πηγάδια, δρόμους, δημόσια κτίρια και πιθανόν Βουλευτήριο. Αμέσως μετά θα  βρεθούμε στην παραλία το μικρό Φαναράκι που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο.  Θα συνεχίσουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Μύρινα,  και παλιά πρωτεύουσα της  Λήμνου  τον  Μούδρο. Εκεί βρίσκεται ένα απολιθωμένο δάσος ηλικίας περίπου 20 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και ο κόλπος του Μούδρου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας. Πλήρως εξοπλισμένη πόλη με υποδομές, ταβέρνες και καφετέριες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες του. Στα γραφικά δρομάκια θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και των ταξιαρχών.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ (Μουσείο  Ναυτικής παράδοσης και Σπογγαλιείας)    ΚΟΝΤΙΑΣ(Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης)  - ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΒΓΑΤΗΣ 

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο .  Σήμερα  θα  επισκεφτούμε  την Νέα  Κουτάλη ένα  καινούργιο  οικισμό ο οποίος  ιδρύθηκε  από Μικρασιάτες  πρόσφυγες  που εκδιώχθηκαν στην Μικρασιατική καταστροφή το 1922. Οι Μικρασιάτες κάτοικοι της, ήταν σπουδαίοι σφουγγαράδες και ψαράδες και συνέχισαν κατά κύριο λόγο να ασκούν την τέχνη τους και μετά την μετεγκατάστασή τους στη Λήμνο. Σήμερα στη Νέα Κούταλη η παράδοση αυτή συγκεντρώνεται στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας, που διαθέτει σπουδαία εκθέματα, όχι μόνο από την τέχνη αυτή αλλά και από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που μάζευαν οι σφουγγαράδες από το βυθό. Επιπλέον, στη Νέα Κούταλη λειτουργεί εργαστήριο καθαρισμού σφουγγαριών που εξάγονται σε όλο τον κόσμο, όπως επίσης βιοτεχνία για αλίπαστα και οργανωμένη μονάδα καλλιέργειας μυδιών. Στη  συνέχεια αναχώρηση για  τον  Κοντιά  ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα χωριά της Λήμνου, με τον πευκόφυτο λόφο, τους ανεμόμυλους και τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια. Τα παλιά πέτρινα αρχοντικά του χωριού είναι των καραβοκύρηδων του 19ου και του 20ού αιώνα. Στην ανατολική είσοδο του χωριού (όταν έρχεσαι από το Πορτιανού) υπάρχουν καταπράσινα ψηλά πλατάνια, που φυτεύτηκαν το 1912 με την ευκαιρία της απελευθέρωσης της Λήμνου από τους Τούρκους.Στη δυτική είσοδο (όταν έρχεσαι από το Θάνος) σε καλωσορίζει ο πευκόφυτος λόφος με το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου και τους γραφικούς ανεμόμυλους – σήμα κατατεθέν του χωριού. Αμέσως μετά  επίσκεψη στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης που  φιλοξενούνται σπουδαία ονόματα της τέχνης των Βαλκανίων. Έργα που αποδίδουν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο είδαν τη Λήμνο οι καλλιτέχνες. Η ημέρα μας θα τελειώσει με ένα απολαυστικό  μπάνιο  σε  μια  πανέμορφη  παραλία  στον  Εβγάτη ή Νεβγάτη ή αλλιώς Ζεματά που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κοντιάς και Θάνος. Είναι αμμώδης και πλατιά παραλία, οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες ήλιου, καφέ-bar και ταβέρνα . Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα ΜΥΡΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ  (17,29/6 & 07,14/9)

Τιμή σε δίκλινο(κατ’άτομο):                 450€

Τιμή σε μονόκλινο:                                 525€

Παιδικό(3ο άτομο):                                 350€

B Περίοδος   (6,13/7)

Τιμή σε δίκλινο(κατ’άτομο):                  490€

Τιμή σε μονόκλινο:                                  590€    

Παιδικό(3ο άτομο):                                  395€

Γ Περίοδος   (20,27/7 & 3,10,17,24,31/8)  τελη Ιουλιου και Αυγουστο ειναι ολα πιο ακριβα, τα ξενοδοχεια, τα αεροπορικα, κλπ

Τιμή σε δίκλινο(κατ’άτομο):                   525€

Τιμή σε μονόκλινο:                                   625€

Παιδικό(3ο άτομο):                                   395€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στο Ξενοδοχείο Diamantides 3* superior.
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Λήμνος –Αθήνα με τη Sky Express.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο 
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά.
  • Μία βαλίτσα έως 20κιλά με τη SkyExpress , έως 23 κιλά με την Aegean Airlines.
  • Φόροι αεροδρομίων & δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.

 

Σημειώσεις :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται  να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη. 
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
    ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

Από τις 14/05/2021 επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και έχει ανοίξει επίσημα ο τουρισμός.
Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), θα πρέπει να διαθέτει ένα από τα κάτωθι:
Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)
• ή Αρνητικό PCR test 72 ωρών
• ή Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) 24 ωρών
• ή Self test 24 ωρών
• ή Απόδειξη ανάρρωσης από τον COVID-19, που ισχύει δύο μήνες μετά το θετικό τεστ PCR ή Antigen έως 9 μήνες.
Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις ακτοπλοϊκές/αεροπορικές εταιρίες επί τόπου, και υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 5 ετών.

 

 

Πτήσεις:

SKY EXPRESS:

GQ320 Αθήνα-Λήμνος      10.40-11.35

GQ321 Λήμνος-Αθήνα      22.05-23.00

 

Μόνο για τις  17/06 με την SKY EXPRESS:

GQ320 Αθήνα-Λήμνος      10.40-11.35

GQ321  Λήμνος-Αθήνα      12.05-13.00