Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΣΑΞΟΝΙΑ!! ΑΠΟ 500,00

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΑΞΟΝΙΑΣ

Δρέσδη – Βυρτεμβέργη – Λειψία – Ερφούρτη – Μαισεν

5ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
ΑΠΟ 500,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ (148 ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Με την άφιξη επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για Δρέσδη. Η Δρέσδη για πολλά χρόνια ήταν σημείο συνάντησης ζωγράφων και γλυπτών μουσικών και συγγραφέων. Οι όμορφες γέφυρες, τα ιστορικά μπαρόκ κτίρια, οι επιβλητικοί ναοί και φυσικά η φημισμένη όπερα θα ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη. Θα επισκεφθούμε το βασιλικό συγκρότημα Σβίνγκερ με το παλάτι και τους κήπους του, το «τείχος των διαδόχων» που κατασκευάστηκε με 24.000 πορσελάνινα πλακάκια και αναπαριστά την πομπή των Σαξόνων κυβερνητών. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΔΡΕΣΔΗ – ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗ (349ΧΛΜ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Βυρτεμβέργη. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα μουσείο, χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του ανακτόρου, στην πύλη της οποίας ο Λόύθηρος ανάρτησε το 1517 τις 95 θεολογικές του θέσεις, κηρύσσοντας τη Θρησκευτική Μεταρρύθμιση. Επιστροφή το απόγευμα στη Δρέσδη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΔΡΕΣΔΗ – ΜΑΪΣΕΝ – ΛΕΙΨΙΑ (247 ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό το Μάισεν (όπου παραμένουμε για 1 ώρα περίπου) για να γνωρίσουμε την μικρή καστροπολίχνη που τυλίγεται ακόμη σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα μεσαιωνικού παραμυθιού. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Λειψία, περνώντας από την πλούσια Σαξονική περιοχή. Οι ξακουστές στοές & τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφίλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο επί 6 αιώνες φωτίζουν την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία & επιστημονική μελέτη συλλήβδην), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ & της καθιδρυμένης παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Εδώ σ’ αυτή τη θαυμαστή συσσώρευση κουλτούρας, επισκεπτόμαστε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, τις εκκλησίες Α. Θωμά & Α. Νικολάου, Λυρικά Θέατρα & στην πλατεία Αουγκούστους. Επιστροφή το απόγευμα στη Δρέσδη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΔΡΕΣΔΗ – ΕΡΦΟΥΡΤΗ (430ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Ερφούρτη. Η Ερφούρτη είναι μια καταπληκτική πόλη του 13 αιώνα 200.000 κατοίκων, με ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο με θαυμάσια αρχιτεκτονική. Οι δρόμοι του κέντρου είναι στρωμένοι με μικρά μαύρα “τουβλάκια” και παντού διασχίζονται από πολλές γραμμές του τραμ, χωρίς να κινούνται εκεί αυτοκίνητα. Τα πεζοδρόμια είναι μεγάλα και τα ποδήλατα είναι τόσα πολλά που νομίζεις ότι διεξάγονται αγώνες. Και όμως οι άνθρωποι κινούνται με άνεση, με ηρεμία και χωρίς να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Χρόνος ελεύθερος για κατόπιν επιστροφή στη Δρέσδη.

5η ημέρα: ΔΡΕΣΔΗ – ΠΡΑΓΑ (148ΧΛΜ)– ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Πράγα. Άφιξη και ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Κατόπιν μετάβαση στο αεροδρόμιο, απ’όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  • Διατροφή πρωινο
  • Οι μετακινήσεις ως επί το πλείστον γίνονται με ιδιόκτητα ελληνικά πολυτελή πούλμαν.
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου.
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

    Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρους αεροδρομίων 140.00, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

 ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

5

24/12

INTERCITY HOTEL DRESDEN 4*

500

400

140

TRAVEL SERVICES             ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12                                         ATH-PRG        

08:00- 09:30                

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 28/12                                          PRG-ATH           23:59 - 03:29

29/12

510

410

150

TRAVEL SERVICES             ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 29/12                                             ATH-PRG             06:30- 08:00               ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 02/01                                        PRG-ATH         23:59 - 03:29