Skip to main content

Γερμανία - Πολωνία, Καλοκαίρι 2014, από 695

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΡΕΣΔΗ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ -ΒΑΡΣΟΒΙΑ

8 ημέρες αεροπορικώς

Αναχωρήσεις: 30/7, 06 & 13/8

ΔΩΡΟ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ!!!

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου (Μπραντεμπούργκερ), μια πανώρια αψίδα – απομίμηση των μαρμάρων του Παρθενώνα. Μπροστά μας ξανοίγεται πελώρια η λεωφόρος Ούντερ ντελ Λίντεν και η κεντρική πλατεία Μαρξ Ένγκελς. Θα συνεχίσουμε με το Πανεπιστήμιο, την Όπερα, το Κεντρικό Πάρκο στην 17η λεωφόρο, την Αλεξάντερπλάτζ και τα απομεινάρια του Τείχους που χώριζε την πόλη στα δύο πριν την ένωσή της και φυσικά το ιστορικό Carly’scheckpoint. Ακολουθεί η επίσκεψη στο περίφημο μουσείο της Περγάμου, χτισμένο μεταξύ του 1912 και του 1930 για να στεγάσει υπερμεγέθη εκθέματα και ειδικότερα τον ανακατασκευασμένο βωμό του 2ου αιώνα π.X., που είχε μεταφερθεί από την ελληνική πόλη της Περγάμου. H ζωοφόρος του, μήκους 120 μέτρων, με τις περισσότερο από εκατό φυσικού μεγέθους μορφές της Γιγαντομαχίας, θεωρείται από τα σημαντικότερα γλυπτά μετά από αυτά του Παρθενώνα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση στα στέκια του πρώην ανατολικού τομέα.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΛΕΙΨΙΑ – ΔΡΕΣΔΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λειψία, περίφημη ιστορική πόλη με ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια, γνωστή επίσης ως τόπος μεγάλης μάχης του Ναπολέοντα. Περιήγηση στο όμορφο κέντρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Δρέσδη, τη πρωτεύουσα του ελεύθερου κρατιδίου της Σαξονίας που μαγεύει τους επισκέπτες της με ένα σαγηνευτικό μίγμα παράδοσης και μοντέρνου στιλ. Ένας περίπατος στο ονειρεμένο κέντρο της πόλης, που φιλοξενούσε την έδρα των ηγεμόνων και των βασιλιάδων της Σαξονίας, αποκαλύπτει τη μοναδική γοητεία της πόλης, η οποία δίκαια ονομάζεται και η "Φλωρεντία του Έλβα". Επιστροφή στο Βερολίνο.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ–ΠΟΤΣΝΤΑΜ

Εκδρομή στο γοητευτικό Πότσδαμ πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου και τα παλάτια του. Το Δημαρχείο (Pατχάους) του 18ου αιώνα και η Nικολάικιρχε που δεσπόζει στην αγορά της πόλης, θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον μας πριν καταλήξουμε στο Bασιλικό Παλάτι Σαν Σουσί, της υπέρτατης έκφρασης του ροκοκό. Το παλάτι το οποίο το 1990 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλάτωμα που κατασκευάστηκε για το Φρειδερίκο το Mεγάλο και προοριζόταν για καταφύγιο «ξεγνοιασιάς» (Sans Souci), όπου ο μονάρχης θα μπορούσε να αφοσιωθεί στη μουσική και στη φιλοσοφία. Το μεσημέρι επιστροφή στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για μία επίσκεψη στην αγορά και το θρυλικό πολυκατάστημα KA-DE-WE. Για το βράδυ προτείνουμε μία μπύρα στη Savigny Platz ή το υπερθέαμα Βαριετέ στο διάσημο Friedrichstadtpalact.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωϊνή αναχώρηση για την Πολωνία με πρώτη στάση στο πανέμορφο Βρότσλαβ, έναν καφέ στην πλατεία της παλιάς πόλης και συνεχίζουμε για το Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης Birkenauκαθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα. Άφιξη στην πανέμορφη Κρακοβία αργά το απόγευμα.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Σήμερα Θα ξεναγηθούμε στην Κρακοβία, από τις πιο όμορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1257 και το πανεπιστήμιο Jagelonian δεύτερο αρχαιότερο στην κεντρική Ευρώπη και έδρα του Κοπέρνικου, ιδρυθέν το 1364. Θα συνεχίσουμε για το λόφο Βάβελ όπου ήταν κατοικία και φρούριο των Βασιλέων της Πολωνίας. Το βράδυ σας προσφέρουμε ένα δείπνο σε εστιατόριο με παραδοσιακή ορεινή κουζίνα και ζωντανή μουσική. Στη συνέχεια προτείνουμε διασκέδαση σε ένα από τα δεκάδες jazz μπαρ της ιστορικής πόλης όπου ένας στους τρεις κατοίκους είναι φοιτητής.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ–ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην κεντρική οδό Floriansca και την αγορά πριν αναχωρήσουμε για τη Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της Αγίας Κίνγκας λαξευμένος 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Βαρσοβία. Άφιξη και βραδινός περίπατος στην παλιά πόλη.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Σήμερα θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο, την κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, την κοσμική οδό NowySwiat, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούμε επίσης το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξένησε το προηγούμενο καλοκαίρι το EURO 2012. Το βράδυ προτείνουμε δείπνο στην πλατεία της παλιάς πόλης.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ–ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και επίσκεψη στο νέο μουσείο τεχνολογίας «Νικόλαος Κοπέρνικος». Ένας εντυπωσιακός χώρος όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει, με διαδραστικό τρόπο, τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Ανθρώπου από την εποχή του τροχού μέχρι τη Διαστημική εποχή και τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής κατευθείαν για την Αθήνα.

 

Το πρόγραμμα εκτελείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη

 

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο: 695€

Επιβάρυνση μονοκλίνου: 220€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

-Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα – Βερολίνο & Βαρσοβία – Αθήνα με την AEGEANAIRLINES

-Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά

- 3 γεύματα ή δείπνα (περιλαμβανομένου του δείπνου με ζωντανή μουσική)

-Έμπειρος συνοδός της εταιρείας μας

-Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

-Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

-Φόροι αεροδρομίων 145€

 

ΠΤΗΣΕΙΣ:

30/07 Α3 860 ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ 08.45-10.25

06/08 Α3 853 ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ 13.10-17.00

06/08 A3852 ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ 10.45 – 12.30

13/08 Α3861 ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ   11.10 – 14.45

13/08 Α3860 ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ   08.45 – 10.25

20/08 Α3853 ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ     13.10 - 17.00