Skip to main content

ΠΑΡΙΣΙ - AΛΣΑΤΙΑ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 14 – 23 Απριλίου 2014 απο 755,00

                            

ΠΑΡΙΣΙ - AΛΣΑΤΙΑ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ

10 μέρες / 9 νύχτες

14 – 23 Απριλίου 2014

Παρίσι * Στρασβούργο * Κολμάρ * Χωρία Αλσατίας * Μπάτεν Μπάτεν * Χαιδελβέργη * Μάνχαιμ * Ρότενμπουργκ * Βύρτσμπουργκ * Βισμπάντεν * Κρουαζιέρα Ρήνου * Λορελαίν * Κόμπλεντζ * Μουσείο Λούβρο * Βερσαλλίες * Μουσείο Fragonard *

* Disneyland *

                       

1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ -ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για το πανέμορφο Δουκάτο του Λουξεμβούργου που θεωρείται από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς Οικονομικής ζωής. Με την άφιξη θα γνωρίσουμε τους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το Κυβερνητικό κτίριο με το Κάστρο, τη γραφική ιχθυαγορά, τη παλιά γέφυρα Πασερέλ και την θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Κομπλεντζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ – ΛΟΡΕΛΑΙΝ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ - ΒΙΣΜΠΑΝΤΕΝ – ΜΑΝΧΑΙΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σύντομη περιήγηση της πόλης και επιβίβαση στο ποταμόπλοιο για μία κρουαζιέρα στο Ρήνο. Μία μαγευτική διαδρομή με Κάστρα και αμπελώνες μέχρι το ύψος του βράχου της Λορελάιν . Συνεχίζουμε για το Βισμπάντεν διάσημο για τα λουτρά του και τις θερμές πηγές, από τη Ρωμαϊκή εποχή. Παράλληλα είναι γνωστό και το διάσημο Kαζίνο Spielbank. Σύντομη περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για το Μάνχαιμ. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΑΝΧΑΙΜ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ, μια από τις παλαιότερες και πιο καλά διατηρημένες πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο, χτισμένη σε προνομιακή θέση με θέα τον ποταμό Τάουμπερ. Επόμενη επίσκεψη το Βύρτσμπουργκ που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μαιν, και είναι μια από τις πιο ιστορικές και πλουσιότερες πόλεις του νότου. Εδώ και αιώνες είναι κέντρο παραγωγής κρασιών ποιότητας. Στην περιήγηση μας θα δούμε το πανεπιστήμιο, ένα από τα σημαντικότερα της Βαυαρίας, το μπαρόκ Δημαρχείο, την παλιά στολισμένη με πλήθος αγαλμάτων πέτρινη γέφυρα αλλά και το παλιό Επισκοπικό Παλάτι Ρέζιντεντς, το οποίο σήμερα είναι μουσείο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΑΝΧΑΙΜ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Στρασβούργο. Πρώτη επίσκεψη της διαδρομής μας   η Χαϊδελβέργη όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Μετά το τέλος της περιήγησης μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το επιβλητικό Schloss (κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε την πόλη και το ποταμό πανοραμικά, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Συνεχίζουμε για το Μπάντεν – Μπάντεν, στις αρχές του Μέλανα Δρυμού και δίπλα στους αμπελώνες Μπάντεν. Είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας στην Ευρώπη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Στρασβούργο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ -  ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας και φυσικά το Riquewihr, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Eπόμενη επίσκεψη το Κολμάρ ή Μικρή Βενετία όπως λέγεται με τα πολλά κανάλια, τις περίτεχνες γέφυρες, τα αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τα παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές και την Οικία του Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Θα δούμε τον Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. (είναι από τα 6 υψηλότερα κτήρια στον κόσμο) με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του και θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια, αμέτρητα γεφύρια και λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Αναχώρηση για τη Πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Άφιξη στο Παρίσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στο Σηκουάνα για να θαυμάσουμε τη μαγεία των μνημείων και της πανοραμικής θέας του Παρισιού, μέσα από ένα πλοίο που είναι εξ'ολοκλήρου κατασκευασμένο από γυαλί. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό θα κάνουμε την πανοραμική ξενάγηση. Ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση, όπου θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλισίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησίας της Αγίας Μαγδαληνής, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, τη Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, τη γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την

Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνώνκαι τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ FRAGONARD -ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκθέματα από την αρχαιότητα μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε πτέρυγες που καλύπτουν την ελληνική τέχνη (Αφροδίτη της Μήλου), την Ρωμαϊκή τέχνη καθώς επίσης και τμήματα της πινακοθήκης του Λούβρου με αναφορές στην αναγέννηση (Τζοκόντα), στο νεοκλασικισμό (David) και στο ρομαντισμό (Delacroix). Επόμενη επίσκεψη το Μουσείο Αρωμάτων Fragonard. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε από τον Joseph Lesoufaché, μαθητή του Garnier. Tέλος θα επισκεφθούμε το προάστιο των Βερσαλλιών, πρωτεύουσα της Γαλλίας για περισσότερα από 100 χρόνια. Τα ανάκτορα των Βερσαλλιών σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unescο. Θα επισκεφθούμε τα βασιλικά διαμερίσματα και τους κήπους του LeNotre που αποτέλεσαν το πρότυπο των περισσοτέρων Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης. r. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε στο περίφημο καμπαρέ του Παρισιού “ParadisLatin”. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ –DISNEYLAND

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο θαυμαστό κόσμο του DISNEY, ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης. Ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με πολλές δραστηριότητες. Ανήκει στην εταιρεία Walt Disney και λειτούργησε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, να ταξιδέψουμε στην χώρα του Πήτερ Παν των Πειρατών την Καραϊβικής και του Πινόκιο, να ζήσουμε την περιπέτεια της Άγριας Δύσης, στο Βουνό των Κεραυνών και να περπατήσουμε στα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

10η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για προσωπικές δραστηριότητες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Παρισιού, και πτήση επιστροφής.

  

Τιμή κατ άτομο

 

Ενήλ. σε 2κλινο  

 

Παιδί σε 3κλινο

 

Μονόκλινο

Για κρατήσεις έως 14/02

755,00€

655,00€

1045,00€

Για κρατήσεις έως 13/03

805,00€

705,00€

1095,00€

Για κρατήσεις μετά 14/03

855,00€

755,00€

1145,00€

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής Αθήνα – Παρίσι – Αθήνα
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4* .  
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ

    Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων 145€ από Αθήνα και 175€ από Ηράκλειο.
  • Είσοδοι σε μουσεία/κάστρα, ιστορικούς/αρχαιολογικούς χώρους και θεάματα, είσοδος στο Πάρκο της Disneyland.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

* Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση.*

 

Κόστος εισόδων :

Μουσείο Λούβρο            Γενική είσοδος   15€ + 2€ τα ακουστικά (υποχρεωτικά)

Βερσαλλίες                    Γενική είσοδος   15€ .

Πάρκο Disneyland          Eνήλικες 65€, παιδιά μέχρι 12 ετών 60€.

Σημείωσεις :

Μουσείο Λούβρο, Βερσαλλίες και Μουσείο Ορσέ πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι 26 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.

Οι υπόλοιπες επισκέψεις είναι πανοραμικές και δεν υπάρχουν έξοδα εισόδων.  

Πτήσεις
14 Απριλίου PF 2106 Ηράκλειο - Αθήνα   10.40     11.40

                                       Αθήνα – Παρίσι       12.40     15.00

23 Απριλίου PF 2105   Παρίσι – Αθήνα       14.00     18.15

                                       Αθήνα – Ηράκλειο   19.00     20.00