Skip to main content

ΝΥΡΕΜΒEΡΓΗ-ΒΑΜΒEΡΓΗ - ΧΑΪΔΕΛΒEΡΓΗ-ΣΤΡΑΣΒΟYΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013

ΝΕΟ! ΝΥΡΕΜΒEΡΓΗ-ΒΑΜΒEΡΓΗ - ΧΑΪΔΕΛΒEΡΓΗ-ΣΤΡΑΣΒΟYΡΓΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 22/12 - 6 Ημέρες ✈Early Booking ΑΠΟ 675 ΕΥΡΩ

Το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς Χριστουγεννιάτικο παραμύθι & carousel στις αγορές της Βαυαρίας, Φραγκονίας & Αλσατίας, στον Ρομαντικό Δρόμο αλλά και στις χιονισμένες πλαγιές του Μέλανα Δρυμού και το «Χωριό των κούκων»

Μέλας Δρυμός-Μπάντεν Μπάντεν-Καταρράκτες Τρίμπεργκ, Ρομαντικός Δρόμος-Ρότενμπουργκ

1η μέρα: Αθήνα-Φρανκφούρτη-Μπάμπεργκ (Βαμβέργη)
Πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη, άφιξη και αναχωρούμε για το μαγευτικό Μπάμπεργκ (Βαμβέργη), χτισμένο πάνω σε 7 λόφους, με εκπληκτική αρχιτεκτονική, παλαιοπωλεία και εννέα ζυθοποιίες με πάνω από 30 ποικιλίες της περίφημης Γερμανικής μπίρας. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, χτισμένο το 1012. Χρόνος ελεύθερος για να δοκιμάσετε μία από τις πολλές ποικιλίες μπίρας και τοπικές λιχουδιές της Φραγκονίας. Συνεχίζουμε για τη Νυρεμβέργη. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα: Νυρεμβέργη-Χριστουγεννιάτικη αγορά
Πρόγευμα και ξενάγηση πεζή στο παλαιό κέντρο, που το διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, την οχύρωση και το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Στρατιωτικό Δικαστήριο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς και άλλα αξιοθέατα. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο στη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη αγορά όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, που δέχεται πάνω από 2.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Χρονολογείται από το 1628. Περπατήστε μέχρι την παραμυθένια Christindlesmarkt, με τα carousel και τα έλκηθρα σε ρόλο πρωταγωνιστικό, με πάνω από 200 υπαίθρια καταστήματα.

3η μέρα: Νυρεμβέργη-Ρότενμπουργκ-Χαϊδελβέργη
Πρόγευμα και αναχώρηση για το πανέμορφο Ρότενμπουργκ. Περιτειχισμένο με τη Μεσαιωνική οχύρωση, με πολλές καλοδιατηρημένες οικίες και εκκλησιές, δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ταξιδέψει νοερώς σε εποχές που θυμίζουν παραμύθι. Σύντομη περιήγηση και συνεχίζουμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουιτών και του Αγ. Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα μπαρόκ κτίρια, την πλατεία της αγοράς με τα παραδοσιακά καφέ. Μετά την περιήγηση μπορούμε να ανεβούμε στο κάστρο και να θαυμάσουμε από εκεί τη θέα της πόλης και τον ποταμό.

4η μέρα: Μέλας Δρυμός-Μπάντεν Μπάντεν-Καταρράκτες Τρίμπεργκ
Σήμερα θα επισκεφθούμε το Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη, γνωστή από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Σύντομη επίσκεψη (εξωτερικά) στα λουτρά Καρακάλα και περίπατος στην Λιχτεντάλερ Στράσε στις όχθες του ποταμού Οος, με το καζίνο και το πάρκο. Ακολούθως αναχωρούμε για την «καρδιά» του Μέλανα Δρυμού. Στη διαδρομή θαυμάζουμε το πυκνό δάσος, τα γραφικά σαλέ, τους φασιανούς, τα ελάφια και γενικά το χαρακτηριστικό τοπικό «χρώμα», πλησιάζοντας το παραμυθένιο χωριουδάκι Τρίμπεργκ με τους καταρράκτες του. Εκεί είναι και το «Χωριό των κούκων», αφού αποτελεί την πατρίδα των γνωστών σε όλους μας ρολογιών με κούκο. Επιστροφή στη Χαϊδελβέργη αργά το απόγευμα.

5η μέρα: Στρασβούργο (Aλσατία)
Πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινά με την επίσκεψή μας στο Στρασβούργο, τη «Μικρή Γαλλία», αρχηγείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τα κανάλια και τα πολλά γεφυράκια. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Απολαύστε την άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα σε μία από τις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές, στην πλατεία Broglie, που συνεχίζει την παράδοση από το 1570. Τέλος, θαυμάστε το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Kleber και απολαύστε τις υπέροχες γιορτινές χορωδίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Χαϊδελβέργη.

6η μέρα: Χαϊδελβέργη-Φρανκφούρτη-Αθήνα
Πρόγευμα. Λίγος χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τα ξενοδοχεία μας

Νυρεμβέργη: Park Inn Nurnberg 4*

Χαϊδελβέργη: Crowne Plaza 4* Sup

Κόστος κατ΄ άτομο

Εarly booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί*

6 ημέρες Park Inn Nurnberg 4* & Crowne Plaza 4* Sup

675€

695€

+195€

480€

Early booking έως 30/11

Περιλαμβάνονται:

✓ Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Φρανκφούρτη-Αθήνα με Luſthansa

✓ Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν

✓ Διαμονή 2 νύχτες στη Νυρεμβέργη & 3 νύχτες στη Χαϊδελβέργη, στα πολυτελή & κεντρικά ξενοδοχεία μας

✓ Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά

✓ Συνοδός/ξεναγός

✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

✓ Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων

✓ Είσοδοι σε χώρους επίσκεψης & μουσεία

✓ Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 ΠΤΗΣΕΙΣ:

LH 1285 22DEC ATHFRA 0630 0845

LH 1282 27DEC FRAATH 1315 1700

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεσθούν με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις, το τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό.
2. Σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή του παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες σε πρόσθετη κλίνη (εκτός εξαιρέσεων).
4. Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές σε χώρες εκτός Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας.
5. Επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2+65€, Α2+80€, Α4+25€, ΑΒ3+30€, Α3+35€.
6. EARLY BOOKING σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 μέρες πριν την αναχώρηση και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρεται σε κάθε εκδρομή).