Skip to main content

Αλσατία Μέλανας Δρυμός Χαϊδελβέργη, 5 ημέρες 28/04/2015 απο 645,000

Αλσατία Μέλανας Δρυμός Χαϊδελβέργη, 5 ημέρες

Διανυκτερεύσεις:Στρασβούργο (2), Χαϊδελβέργη (2)

Γενικά
Ρομαντικές πόλεις, μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια είναι το άλλο πρόσωπο της Γερμανίας που ξέρουμε. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι που συνδυάζει μοναδικά τον «Δρόμο του Κρασιού» και συμπληρώνεται από τα απίστευτα φυσικά τοπία στον Μέλανα Δρυμό, με τα γραφικά χωριά και τα κουκλίστικα σπιτάκια. Ακόμη ένα πλούσιο οδοιπορικό στη πανέμορφη Αλσατία με ολοκληρωμένη γνωριμία με την πρωτεύουσα της, το γραφικό Στρασβούργο, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εξαιρετικά ξενοδοχεία καθιστούν τη διαμονή σας υπέροχη και πολυτελή.
 
Πτήσεις:
28/4 Α3 830 Αθήνα - Φρανκφούρτη 08.15-10.15
02/5 Α3 833 Φρανκφούρτη – Αθήνα 18.00-21.55

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη με 85€ επιβάρυνση.

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1:  Αθήνα – Φρανκφούρτη – Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο Πτήση απευθείας για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και απευθείας αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, γνωστό από την ρωμαϊκή περίοδο για τα λουτρά του, τη θαυμάσια αρχιτεκτονική του και την κοσμοπολίτικη ζωή του. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, πρωτεύουσα και κέντρο της Αλσατίας. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιλ, αποτελεί την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου. Περιήγηση πεζή στο γραφικό ιστορικό κέντρο που προστατεύεται από την Unesco σαν μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς. Σύμβολο της πόλης ο Καθεδρικός Ναός της Notre Dam με ύψος 142 μέτρα, φτιαγμένος από ένα είδος ασυνήθιστου πετρώματος που απαιτεί συνεχείς αναστηλώσεις. Στη συνέχεια περίπατος στην πιο παλιά γειτονιά της πόλης τη "Μικρή Γαλλία" όπου στο παρελθόν είχαν τα σπίτια τους ψαράδες και βυρσοδέψες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο για να κάνετε μια βόλτα με τα καραβάκια και να γνωρίσετε τα κανάλια της πόλης με την υπέροχη αρχιτεκτονική της.

Ημέρα 2:  Στρασβούργο- Δρόμοι του Κρασιού ( Ρικβίρ – Κολμάρ - Εγκουισχάιμ)  Τη σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε σε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στους περίφημους Δρόμους του Κρασιού και πρώτη μας στάση θα είναι η μικρή πόλη Ρικβίρ, χτισμένη ανάμεσα σε μεγάλους αμπελώνες στην ανατολική πλαγιά των Βοσγίων ορέων. Συνεχίζουμε για την Κολμάρ, μια πόλη που θυμίζει ζωγραφικό πίνακα. Ξύλινα σπίτια σε παστέλ χρώματα πάνω σε κανάλια και πολύχρωμα λουλούδια δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην ομορφότερη ίσως πόλη της Αλσατίας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι από το εξαιρετικό λευκό κρασί που παράγει η περιοχή σε κάποιο από τα πολλά καταστήματα που υπάρχουν στην Κολμάρ, που αποκαλείται και, όχι άδικα, πρωτεύουσα του κρασιού. Συνεχίζουμε για το Εγκουισχάιμ, ο τελευταίος προορισμός μας που έχει διατηρήσει ανέπαφο το σύνολο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του. Επιστροφή στο Στρασβούργο αργά το απόγευμα.

Ημέρα 3:  Στρασβούργο- Φράιμπουργκ – Μέλανας Δρυμός – Τρίμπεργκ – Χαιδελβέργη Αναχώρηση για το Φράιμπουργκ που είναι μια από τις πιο γνωστές γερμανικές πανεπιστημιουπόλεις και ταυτόχρονα σημαντική παραγωγός περιοχή ποιοτικών κρασιών. Θα δούμε το αναγεννησιακό δημαρχείο, το σπίτι του Έρασμου, τον καθεδρικό ναό και θα χαθούμε στα πολύβουα σοκάκια της παλιάς πόλης πριν αναχωρήσουμε για την καρδιά του μοναδικού φυσικού τοπίου, τον Μέλανα Δρυμό. Η εκδρομή μας στον Μέλανα Δρυμό θα μας αποκαλύψει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που, παρά το όνομα του, δεν είναι καθόλου «σκοτεινό». Γραφικά χωριά με κουκλίστικα σπίτια, λίμνες, καταρράκτες, πεύκα και έλατα μας συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής μας. Η περιοχή φημίζεται και για τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα ρολόγια–κούκους στο χωριό Τρίμπεργκ. Συνεχίζουμε για για την αρχαιότερη πανεπιστημιούπολη της χώρας, την ιστορική Χαιδελβέργη. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 4:  Χαϊδελβέργη (Βισμπάντεν) Καλό Πάσχα! Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην πόλη. Η παλιά πέτρινη γέφυρα του πόταμου Νέκαρ και το επιβλητικό κάστρο-σύμβολο του ευρωπαϊκού ρομαντισμού δεσπόζουν στο ιστορικό κέντρο, στο οποίο θα περιηγηθούμε με τα πόδια. Επόμενος σταθμός το Βισμπάντεν στο κρατίδιο της Έσσης, διάσημο για τις θερμές πηγές και τα λουτρά του, για τα οποία έχει δεχθεί κατά το πέρασμα των χρόνων διάσημους επισκέπτες όπως ο Γκαίτε, ο Ντοστογιέφσκι, ο Βάγκνερ και ο Μπραμς. Επιστροφή στη Χαιδελβέργη.

Ημέρα 5:  Χαϊδελβέργη (Φρανκφούρτη)– Αθήνα/Θεσσαλονίκη Πρωινό ελεύθερο για προσωπικές περιηγήσεις. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Φρανκφούρτη και μαζί με το συνοδό θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με το Δημαρχείο αλλά και στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Zeil της πόλης με τα ωραία καφέ και τα μοντέρνα πολυκαταστήματα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις & Τιμές
  • Πέ 28/04/2016
Διαμονή: 4*sup Hilton & Marriott.Δίκλινο: 645€, Μονόκλινο: 845€, Φόροι: 170€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμέςBonus Priceαυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Aegean Airlines
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία Hilton Strasburg & Marriott Heidelberg 4*sup
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται το πρόγραμμα
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: 'Οπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό

 

Δεν Περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία/αχθοφορικά/ποτά
Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο