Skip to main content

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΠΑΡΙΣΙ 14 – 23 Απριλίου 2014 απο 795,00

                          

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΠΑΡΙΣΙ

10 μέρες / 9 νύχτες

14 – 23 Απριλίου 2014

Παρίσι * Ζυρίχη * Λωζάνη * Ιντερλάνκεν * Βέρνη * Καταρράχτες Ρήνου* Αλπικό Τρένο * Γενεύη * Σαιν Μόριτζ * Νταβός* Μουσείο Λούβρο * Βερσαλλίες * Μουσείο Fragonard * Disneyland *

                       

1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ -ΖΥΡΙΧΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Ζυρίχη. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα με τα περίφημα βιτρό, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας του περιβάλλοντος. Επόμενη επίσκεψη οι καταρράκτες του Ρήνου που βρίσκονται στην κοντινή πόλη Σάφχάουζεν στα σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας για να θαυμάσουμε τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λουκέρνημια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελβετίας με την χαρακτηριστική σκεπαστή γέφυρα και τις γεμάτες τοιχογραφίες προσόψεις των σπιτιών της παλιάς πόλης. Θα δούμε το Ανάκτορο Ρίττερ, το μνημείο των Λιονταριών και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ - ΝΤΑΒΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Χρόνος ελεύθερος και το πανόραμα ομορφιάς συνεχίζεται με το αλπικό τρένο για Νταβός. Χρόνος ελεύθερος στο μαγευτικό χιονοδρομικό κέντρο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ –ΙΝΤΕΡΛΑΝΚΕΝ –ΒΕΡΝΗ - ΛΩΖΑΝΗ    

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης.Επόμενη επίσκεψη η πρωτεύουσα της Ελβετίας η Βέρνη,  κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Ααρ, με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, τον Πύργο των Ρολογιών και το Μαρκτγκάσε πλαισιωμένο από αψιδωτές στοές. Άφιξη το απόγευμα στη Λωζάνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στην απογευματινή περιήγηση στην παλιά πόλη θα δούμε το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό Ναό, το Ουσύ πάνω στη λίμνη Λεμάν με το Σατώ, το Ολυμπιακό Μουσείο και το Μπο Ριβάζ. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΩΖΑΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ (  ΣΑΜΟΝΙ )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Γενεύη, την πόλη-έδρα πολλών και μεγάλων διεθνών οργανισμών. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δούμε είναι το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, τον Καθεδρικό Ναό Σεν Πιέρ και το Μνημείο της Μεταρρύθμισης. Τα γραφικά δρομάκια της πόλης και τα πέτρινα κτίρια σε συνδυασμό με την μοντέρνα πόλη των τραπεζών και των μεγάλων ασφαλιστικών οίκων θα σας εντυπωσιάσουν. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε μία εκδρομή στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Σαμονί, τη πόλη που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1942. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΛΩΖΑΝΗ - ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Άφιξη στο Παρίσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στο Σηκουάνα για να θαυμάσουμε τη μαγεία των μνημείων και της πανοραμικής θέας του Παρισιού, μέσα από ένα πλοίο που είναι εξ'ολοκλήρου κατασκευασμένο από γυαλί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό θα κάνουμε την πανοραμική ξενάγηση. Ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση, όπου θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλισίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησίας της Αγίας Μαγδαληνής, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, τη Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, τη γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνώνκαι τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ FRAGONARD -ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκθέματα από την αρχαιότητα μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε πτέρυγες που καλύπτουν την ελληνική τέχνη (Αφροδίτη της Μήλου), την Ρωμαϊκή τέχνη καθώς επίσης και τμήματα της πινακοθήκης του Λούβρου με αναφορές στην αναγέννηση (Τζοκόντα), στο νεοκλασικισμό (David) και στο ρομαντισμό(Delacroix). Επόμενη επίσκεψη το Μουσείο Αρωμάτων Fragonard. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε από τον Joseph Lesoufaché, μαθητή του Garnier. Tέλος θα επισκεφθούμε το προάστιο των Βερσαλλιών, πρωτεύουσα της Γαλλίας για περισσότερα από 100 χρόνια. Τα ανάκτορα των Βερσαλλιών σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unescο. Θα επισκεφθούμε τα βασιλικά διαμερίσματα και τους κήπους του LeNotre που αποτέλεσαν το πρότυπο των περισσοτέρων Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης. r. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε στο περίφημο καμπαρέ του Παρισιού “ParadisLatin”. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ –DISNEYLAND

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο θαυμαστό κόσμο του DISNEY, ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης. Ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με πολλές δραστηριότητες. Ανήκει στην εταιρεία Walt Disney και λειτούργησε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, να ταξιδέψουμε στην χώρα του Πήτερ Παν των Πειρατών την Καραϊβικής και του Πινόκιο, να ζήσουμε την περιπέτεια της Άγριας Δύσης, στο Βουνό των Κεραυνών και να περπατήσουμε στα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

10η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για προσωπικές δραστηριότητες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Παρισιού, και πτήση επιστροφής.

 

Τιμή κατ άτομο

 

Ενήλ. σε 2κλινο  

 

Παιδί σε 3κλινο

 

Μονόκλινο

Για κρατήσεις έως 14/02

795,00€

695,00€

1095,00€

Για κρατήσεις έως 13/03

845,00€

745,00€

1145,00€

Για κρατήσεις μετά 14/03

895,00€

795,00€

1195,00€

              

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής Αθήνα – Παρίσι – Αθήνα
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4* .  
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ
  • Φόροι αεροδρομίων 145€ από Αθήνα και 175€ από Ηράκλειο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους και θεάματα.
  • Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Δεν περιλαμβάνονται:

* Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση.*

    

Κόστος εισόδων :

Μουσείο Λούβρο               Γενική είσοδος 15€ + 2€ τα ακουστικά (υποχρεωτικά)

Βερσαλλίες                      Γενική είσοδος 15€ .

Πάρκο Disneyland            Ενήλικες 65€, παιδιά μέχρι 12 ετών 60€.

Aλπικό τρένο                    Γενική είσοδος   50€

Σημείωσεις :

Μουσείο Λούβρο, Βερσαλλίες και Μουσείο Ορσέ πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι 26 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.

Οι επισκέψεις στην Ελβετία είναι πανοραμικές και δεν υπάρχουν έξοδα εισόδων.  

Πτήσεις
14 Απριλίου PF 2106 Ηράκλειο - Αθήνα   10.40     11.40

                                      Αθήνα – Παρίσι       12.40     15.00

23 Απριλίου PF 2105   Παρίσι – Αθήνα       14.00     18.15

                                       Αθήνα – Ηράκλειο   19.00     20.00