Skip to main content

ΑΛΣΑΤΙΑ Μέλανας Δρυμός ΓΙΟΡΤΕΣ 2013/2014

 ΑΛΣΑΤΙΑ Μέλανας Δρυμός

Ροτενμπουργκ Λουξεμβούργο 5 μέρες

αναχ. 24, 29Δεκ ’13 & 2 Ιαν ‘14

ΑΠΟ 585 ΕΥΡΩ

Η Αλσατία ,που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Ιλλ, είναι η πιο μικρή διοικητική περιφέρεια της Γαλλίας .Οι πόλεις και τα μεσαιωνικά χωριά της υπόσχονται ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον χρόνο καθώς φέρουν ανάγλυφη την ιστορία αιώνων. Το ταξίδι αυτό θα συμπληρώσουν ονειρικά οι εικόνες από τα απίστευτα φυσικά τοπία στον Μέλανα Δρυμό, τα γραφικά χωριά, τα κουκλίστικα σπιτάκια και το κρατίδιο του Λουξεμβούργου, φωλιασμένο μέσα στα όρη των Αρδεννών.

Το ταξίδι :

1η μέρα .: Aθήνα (Μπάντεν Μπάντεν) Στρασβούργο. Πρωινή πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και αναχώρηση οδικώς για την περιοχή της Αλσατίας με ενδιάμεση στάση στο εκπληκτικό Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη με φινέτσα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Άφιξη στο Στρασβούργο, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιλλ, αποτελεί την έδρα του Κοινοβουλίου και θα μας φιλοξενήσεις τις επόμενες μέρες. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο στο οποίο ξεχωρίζει ο Καθεδρικός Ναός της Notre Dam με ύψος 142 μέτρα και στην συνέχεια περίπατος στην ‘’ μικρή Γαλλία ‘’. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η μέρα : Στρασβούργο (Μέλανας Δρυμός - Δρόμοι Κρασιού). Χρόνια Πολλά! Ανήμερα Χριστούγεννα σήμερα και θα τα αφιερώσουμε σε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό ξεκινώντας με τους Δρόμους του Κρασιού και με στάσεις στις πόλεις Σελεστά, από την οποία όπως λέγεται ξεκίνησε το έθιμο του στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και την πανέμορφη Κολμάρ. Ακολουθεί το μοναδικό δασώδες τοπίο του Μέλανα Δρυμού, με το άσπρο του χιονιού να του προσδίδει μια μοναδική απόκοσμη ομορφιά η οποία δικαιολογεί πλήρως τη φήμη της περιοχής. Αφού περιηγηθούμε στο Φράιμπουργκ και την λίμνη Τιτιζέε, θα επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.

3η μέρα : Στρασβούργο (καταράκτες Τρίμπεργκ, Ροτενμπουργκ) Χαϊδελβέργη. Αφήνουμε σήμερα την περιοχή της Αλσατίας και διασχίζοντας το γεμάτο ερυθροέλατα δάσος περνώντας από γραφικές κοιλάδες και υπέροχα τοπία θα φτάσουμε στην περιοχή του Τρίμπεργκ, για να θαυμάσουμε τους ψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ, το παραδοσιακό μεσαιωνικό Ρότενμπουργκ ή αλλιώς «κόκκινο φρούριο».  Τα τείχη, η παλιά αγορά της πόλης, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες, το δημαρχείο, όλα τα ιστορικά σημεία του Ρότενμπουργκ αποπνέουν τη μαγεία μιας άλλης εποχής. Άφιξη το απόγευμα στην ιστορική Χαϊδελβέργη με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και το επιβλητικό κάστρο να δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο όπου θα περιηγηθούμε.

4η μέρα : Στρασβούργο (Λουξεμβούργο). Αναχώρηση το πρωί για το μικροσκοπικό κράτος του Λουξεμβούργου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον Kαθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Τέλος, καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Στρασβούργο.

5η μέρα : Στρασβούργο (Φρανκφούρτη)– Αθήνα. Κάπου εδώ το ταξίδι μας πλησιάζει στο τέλος του καθώς μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Τιμή άτομου                      Αναχ. 24 Δεκ                      Αναχ. 29 Δεκ                      Αναχ. 2 Ιαν        

Σε δίκλινο                           585€                                       725€                                       595€

Σε μονόκλινο                     795€                                       985€                                       765€

Φόροι αεροδρομίων : 160€

Εορταστικό δείπνο 24Δεκ στο HILTON STRASBURG : 55€

Σας προσφέρει:

  • Πτήσεις με Lufthansa

Αθήνα Φρανκφούρτη 06.30 – 08.45

Φρανκφούρτη Αθήνα 13.15 – 17.00

  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*s ( HILTON STRASSBURG, CROWNE PLAZA HEIDELBERG ή παρόμοια)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτικά έγγραφα.

Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.