Skip to main content

NEO Πανόραμα Γαλλίας 30/4

Η Πασχαλινή μας έκπληξη!

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Γαλλία & στην παγκόσμια πρωτεύουσα του κρασιού, τη μοναδική Μπορντό, αλλά & το ρομαντικό Μονπελιέ με «άρωμα Ελλάδας»…

Νορμανδία-Κοιλάδα Λίγηρα-Προβηγκία-Ακουιτανία-Παρίσι

Μοναδική αναχώρηση: 30/4
8 Hμέρες

1η ημέρα: Αθήνα-Παρίσι (ξενάγηση)Συγκέντρωση στοαεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη.Μεταφορά στην πόλη και ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα:Πλας Βαντόμ, Τροκαντερό, Πύργος του Άιφελ, Αψίδα τουΘριάμβου, Ηλύσια Πεδία, Πλας Κονκόρντ, το πρόσφαταανακαινισμένο κτίριο της Όπερας, πυραμίδες του Λούβρου,Δημαρχείο, Παναγία των Παρισίων, Ενβαλίντ (μέγαροτων απομάχων) με τον τάφο του Ναπολέοντα, Πάνθεον, οιπανέμορφοι κήποι του Λουξεμβούργου και Σεν Ζερμέν, με ταόμορφα καφέ. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στοξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε βόλτα στην Champs Elysees ή επίσκεψη στη γραφική Μονμάρτη και την εκκλησία Sacre Coeur(Σακρ Κερ).

2η ημέρα: Ονφλέρ-Τρουβίλ-Ντοβίλ (Νορμανδία)Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Ακτές της Νορμανδίας, όπουάλλαξε η έκβαση του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Θα επισκεφθούμετην Ονφλέρ με το γραφικό της λιμανάκι, θα συνεχίσουμε μεεπίσκεψη στην Ντοβίλ και πέρασμα από την Τρουβίλ. Επιστροφήστο Παρίσι νωρίς το βράδυ.

3η ημέρα: Παρίσι-Βερσαλλίες-Μουσείο Λούβρου Πρόγευμα και αναχώρηση για το ανάκτοροτων Βερσαλλιών. Η επίσκεψη στο παλάτι, στα βασιλικά διαμερίσματα και στην αίθουσα των κατόπτρων θα σας δώσειτην εικόνα της απερίγραπτης χλιδής και της παντοδυναμίαςτου βασιλιά Ήλιου, καθώς και των άλλων Λουδοβίκων. Έπειταεπιστρέφουμε στο Παρίσι και το Μουσείο του Λούβρου, όπουθα δούμε εκθέματαόπως η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτητης Μήλου και η Τζοκόντα του Ντα Βίντσι. Το πρόγραμματης ημέρας ολοκληρώνεται (δεν περιλαμβάνεται η μεταφοράπίσω στο ξενοδοχείο). Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτεκαι τις άλλες πτέρυγες του Μουσείου ή να ψωνίσετε σταμεγάλα πολυκαταστήματα του Παρισιού Galleries Lafayette και Printemps.

4η ημέρα: Ορλεάνη-Κοιλάδα του Λίγηρα-Κάστρα Λίγηρα Chambord-Chenonceau-Τουρ Πρόγευμα καιάμεση αναχώρηση για τον ≪Κήπο της Γαλλίας≫, την Κοιλάδατου Λίγηρα, με τα περίφημα κάστρα της. Στη διαδρομή μας θακάνουμε πρώτα μια μικρή στάση στην Ορλεάνη, όπου γεννήθηκε η ηρωίδα της Γαλλίας, η Ζαν ντ’ Αρκ (Ιωάννα της Λωραίνης).Συνεχίζουμε για το Chambord (Σαμπόρ), το μεγαλύτερο κάστροτης περιοχής, με στρογγυλούς πύργους και 440 δωμάτια,αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί επίσκεψη στοωραιότατο κάστρο Chenonceau (Σενονσό), χτισμένο πάνω στον Σερ, παραπόταμο του Λίγηρα, σε αναγεννησιακό ρυθμό και μεπλούσιο εσωτερικό. Νωρίς το απόγευμα καταλήγουμε στηνκοντινή πόλη Τουρ, για σύντομη βόλτα με τα πόδια.Πρόκειταιγια την πρωτεύουσα της κομητείας της Τουρέν και πρωτεύουσατης Γαλλίας του Λουδοβίκου του 11ου. Αναχώρηση κατόπιν για την Ρεν, παλιά πρωτεύουσα της Βρετάνης, που ο ποταμόςΒιλέ τη χωρίζει στα δύο, με παραδοσιακό στιλ και πολλάενδιαφέροντα κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα:Τουρ-Μπορντό (Ακουιτανία)Πρόγευμα και αναχώρηση γιατην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας. Πρωτεύουσα του ΝομούΖιρόντ, χτισμένη στην αριστερή πλευρά του ποταμού Γκαρόν(Γαρούνας), η Μπορντό. Η πόλη χαρακτηρίστηκε πρόσφατα απότην Unescο παγκόσμια κληρονομιά και θεωρείται η ≪παγκόσμιαπρωτεύουσα του κρασιού≫. Περιήγηση στην Esplanade desQuinconces, τη μεγαλύτερη πλατεία σε κέντρο πόλης της Ευρώπης, όπου υψώνεται το Γκραντ Τεάτρε (Grand Theatre),το παλάτι Ροάν & το παλάτι Ντε-λα-Μπουρς, αριστουργήματατου 18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

6η ημέρα: Μπορντό-Μονπελιέ

Μετά τοπρόγευμα αναχώρηση για το Μονπελιέ με ενδιάμεσες στάσεις.Άφιξη στο Μονπελιέ, στο νότιο τμήμα της Γαλλίας, στις όχθες τουποταμού Λεζ, κοντά στις ακτές του κόλπου της Λυών. Αποτελεί κέντρο παραγωγής κρασιών. Στην πόλη εδρεύει ένα από ταπαλαιότερα πανεπιστήμια που ιδρύθηκε το 1220 και στο οποίοείχε φοιτήσει και ο Αδαμάντιος Κοραής. Διαθέτει εντυπωσιακάκτίρια, ανάμεσά τους και μια ολόκληρη περιοχή που ονομάζεται≪Αντιγόνη≫ και είναι χτισμένη το ’70 σε αρχαιοελληνικό στιλ απότον τότε φιλέλληνα δήμαρχο. Ακόμα και οι δρόμοι και οι πλατείεςέχουν Ελληνικές ονομασίες.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7ηημέρα: Μονπελιέ-Εξ αν Προβάνς-Μασσαλία Πρόγευμα καιλίγος χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρησή μας για μια άλληπανέμορφη πόλη της Προβηγκίας, την Εξ, πόλη των νερών. Στοιστορικό κέντρο θα δούμετον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, την πλατεία Δημαρχείου, την Κουρ Μιαραμπά με τα πολυάριθμαιδιωτικά μέγαρα που δημιουργήθηκαν από το 13ο έως το 16οαιώνα. Συνεχίζουμε για τη Μασσαλία. Άφιξη στο μεγαλύτερολιμάνι της Ευρώπης. Εκεί θα δούμε τα κάστρα-φυλάκια τουΑγίου Ιωάννη & και Αγίου Νικολάου, όπως και την Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόληςμε θέα το Σατό ντ’ Ιφ, όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μοντεκρίστο,σύμφωνα με το μυθιστόρημα του ΑλεξάνδρουΔουμά. Μεταφοράστο ξενοδοχείο. 8η ημέρα: Μασσαλία-Αθήνα Πρόγευμα καιμεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μαςστην Αθήνα.

 Tα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Παρίσι : Μercure tour eiffel 4*(κεντρικό)

Τουρ: Ibis Centre 3*Sup (κεντρικό)

Μπορντό: Novotel Bordeaux 4* (κεντρικό)

Μονπελιέ : Hotel Mercure Antigone 4* (κεντρικό)

Μασσαλία: Hotel Novotel Marseille Airport 4*

 Κόστος κατ’ άτομο

 

2κλινο

1κλινο

Παιδί*

Early Booking έως 15/4

995€

+345€

775€

Για κρατήσεις μετά

1045€

+ 345€

775€

 Περιλαμβάνονται:

•Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικού ναύλου με την Air France Αθήνα-Παρίσι& Μασσαλία-Αθήνα (απευθείας πτήσεις)

• Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού

•Ξενάγηση στην πόλη του Παρισιού

• Επίσκεψη στο παλάτι των Βερσαλλιών και στο Μουσείο τουΛούβρου, με ξενάγηση στην ελληνική πτέρυγα

• Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν για όλες τιςεκδρομές του γύρου από την 4η μέχρι την τελευταία ημέρα όπως στο πρόγραμμα

• 7 διανυκτερεύσειςσε ξενοδοχεία ως άνω σύμφωνα με το πρόγραμμα (3 Παρίσι, 1 Τουρ, 1 Μπορντό, 1 Μονπελιέ, 1Μασσαλία) σε ξενοδοχεία ως άνω

• Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο

• Έμπειρος αρχηγός τουγραφείου μας & τοπικός ξεναγός στο Παρίσι

 • Υπηρεσίες τοπικού μας συνεργάτη

• Ασφάλεια αστικήςευθύνης & ταξιδιωτική

• Ενημερωτικά έντυπα, χάρτης πόλης κ.λπ.

 Δεν περιλαμβάνονται:

•Φόροιαεροδρομίων
• Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

• Φιλοδωρήματα, γεύματα, ποτά και γενικότεραό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 Γενικές σημειώσεις:

-          Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά, χωρίς παραλήψεις.

-          Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.

-          Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.

-          Για χώρες εκτός Schengenαπαραίτητα διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

-          Επιβάρυνση καμπινών κατ’ άτομο (μετ’ επιστροφής): ΑΒ2 + 65€, Α2 + 80€, ΑΒ3 + 30€, Α3 +35€, Α4 +25€

-          Παιδί έως 11,99 ετών σε πρόσθετη κλίνη στο δωμάτιο των γονέων του.

Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού δεν υπάρχουν τρίκλινα από κατασκευής αλλά δίκλινα με την προσθήκη σπαστής κλίνης.