Skip to main content

ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ 6ημ 20-25 Απριλίου 2013

ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ 6ημ.

  

                                                                       

1η Hμέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΕΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ/ΝΙΚΑΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 09.00 και πτήση για την πρωτεύουσα της Προβηγκίας, Μασσαλία. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα του λιμενοβραχίονα του κόλπου, και θα βγούμε στο παλιό λιμάνι. Εκεί θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου, όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, με θέα το Σατό Ντ' Ιφ όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Αφήνοντας τη Μασσαλία θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για την πόλη των νερών, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, το Εξ Αν Προβάνς – ίσως η πιο όμορφη πόλη της Γαλλίας. Θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, όπου κυριαρχεί ένας από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, αφιερωμένος στο Σωτήρα, η πλατεία του Δημαρχείου με το πασίγνωστο ρολόι, η Κουρ Μιραμπό - ο πιο ανθοστόλιστος δρόμος της πόλης και τα πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα που δημιουργήθηκαν στο κέντρο από τον 13ο έως και το 16ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στις υπαίθριες αγορές και τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ της πόλης. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μπιστρό LesDeuxGarcons αγαπημένο στέκι του Πολ Σεζάν και άλλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Κάννες (ή Νίκαια). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: ΣΑΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ – ΒΙΛΦΡΑΝΣ – ΑΝΤΙΜΠ – ΚΑΝΝΕΣ/ΝΙΚΑΙΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στα λαοφιλή θέρετρα της Κυανής Ακτής. Πρώτος μας σταθμός είναι το διάσημο ψαροχώρι του Σαν Τροπέ, καταφύγιο του Φεντερίκου όπου θα πάρουμε μια γεύση του ρυθμού της ζωής των διάσημων κατοίκων και επισκεπτών της. Κινηθείτε στα πολύβουα σοκάκια της πόλης με τις πανάκριβες μπουτίκ και τα αριστοκρατικά καφέ και θα βγάλετε φωτογραφίες στον παλιό πύργο του λιμανιού.Επόμενος μας σταθμός το νέο λιμάνι Γκριμό, που θεωρείται όχι άδικα ως μικρή Βενετία της Κυανής Ακτής. Ένας οικισμός με 2500 κτίσματα πάνω στα κανάλια που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1962, περιμένει να σας δείξει τις ομορφιές του. Εν συνεχεία αναχωρούμε για την έκπληξη του προγράμματος, το επτασφράγιστο μυστικό της Κυανής Ακτής, την αινιγματική Βιλφράνς. Η ελεύθερη από δασμούς πόλη, όπως σημαίνει και το όνομα της, στεγάζεται σε έναν υπέροχο όρμο που αποτελεί το καταφύγιο των διάσημων. Θα περπατήσουμε στην τάφρο του κάστρου της και στη σκεπαστή οδό αλλά και στο λιμανάκι όπου βρίσκονται υπέροχα εστιατόρια για θαλασσινές γεύσεις.

Συνεχίζουμε για την πόλη Αντίμπ, την πάλαι ποτέ Ελληνική αποικία Σοφία Αντίπολις. Πασίγνωστη για το ιστορικό της κέντρο όπου δεσπόζει το κάστρο της και το μουσείο Πικάσο, αφιερωμένο στον πιο παραγωγικό καλλιτέχνη στην ιστορία της τέχνης. Ελεύθερος χρόνος για το φαγητό σας και τα ψώνια σας στις υπαίθριες αγορές αλλά και στις μπουτίκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ– ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την περιήγηση της Νίκαιας. Θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών με τα παζάρια της, ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατό μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Συνεχίζουμε για το δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στον βράχο, παλιά πόλη, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου νεορομανικής αρχιτεκτονικής όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέις Κέλλυ και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι, μείγμα διαφόρων ρυθμών αρχιτεκτονικής, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ικανοποιήσετε τον καταναλωτισμό σας στα μαγαζιά του βράχου. Δίπλα στο Μονακό βρίσκεται το Μόντε Κάρλο. Γνωρίστε μαζί μας το πιο διάσημο Καζίνο του κόσμου και δοκιμάστε την τύχη σας στις υπέρλαμπρες αίθουσες που ολοκληρώθηκαν υπό την αρχιτεκτονική επίβλεψη του Καρόλου Γκαρνιέ. Αν πάλι δε συμπαθείτε τα τυχερά παιχνίδια, απολαύστε το ποτό σας ακούγοντας ζωντανή μουσική στα μπαρ του καφέ ντε Παρί και στις σάλες του Οτέλ ντε Παρί, παρέα με τους διάσημους θαμώνες του πριγκιπάτου. Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Fragonard. Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε τη «μύτη» σας για τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΜΙΛΑΝΟ

Τη σημερινή ημέρα, μετά το πρόγευμα αφήνουμε την Κυανή Ακτή για να περάσουμε σε Ιταλικό έδαφος. Μετά από μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή, φθάνουμε στο Μιλάνο. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, το περίφημο Ντουόμο. Εν συνεχεία θα περπατήσουμε στη γκαλλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ και στη βία Μόντε Ναπολεόνε, όπου φιλοξενούνται τα καταστήματα των επιφανέστερων οίκων μόδας. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στη φημισμένη «Σκάλα» του Μιλάνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διασκεδάστε στους χώρους αναψυχής του σύγχρονου πλοίου. Διαν/ση εν πλω.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 650 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 120 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤ. ΚΑΜΠΙΝΑΣ: 40 €

 

Περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μασσαλία με την AirFrance.

                    Πτήση: 20/4       AF 4301   11.05 – 13.00

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ανκόνα – Πάτρα, σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.
    • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στις Κάννες ή Νίκαια, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.
    • Μία (1) διανυκτέρευση στο Μιλάνο, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.
    • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια.
    • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
    • Γεύμα ή δείπνο καθημερινά (σύνολο 4).
    • Ένα γεύμα μέσα στο πλοίο.
    • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
    • Ταξιδιωτική ασφάλεια.

 Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, ποτά στα γεύματα, επιπλέον γεύματα.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν