Skip to main content

Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα | Καλοκαίρι 2024 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 899

Αναχωρήσεις: 24/07, 07/08, 11/09

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ουγγαρία, περιήγηση στην πόλη)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Βουδαπέστη. Άφιξη στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Ξεκινάμε με την ξενάγηση στην Πέστη: θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από παντού. Καθώς η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, θα βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη ή την συμμετοχή σας σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης με μαγυάρικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Ολοήμερη εκδρομή Παραδουνάβια χωριά Άγιος Ανδρέας – Έστεργκομ – Βίσιεγκραντ

Ξεκινάμε σήμερα για μία ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Εκεί θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα (Σεταντρέ/ Szentendre), όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσιενγκραντ (Visegrad) με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται στο Έστεργκομ (Esztergom), μια υπέροχη πόλη με πολυάριθμα μνημεία, που υπήρξε μάλιστα και πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τον 13ο αιώνα, όταν τα σκήπτρα του μαγυάρικου βασιλείου ανέλαβε η Βουδαπέστη. Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι η γέφυρα που ενώνει το Έστεργκομ με την αντίπερα όχθη, και την πόλη Στούροβο της Σλοβακίας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (Σλοβακία)- ΠΡΑΓΑ

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας τη Βουδαπέστη και την Ουγγαρία και αναχωρούμε οδικώς για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Εκεί θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση της πόλης: θα περιπλανηθούμε στην Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από μεσαιωνικά σοκάκια αλλά και μεγάλα, αριστοκρατικά πλακόστρωτα. Θα πάμε στην κεντρική πλατεία με τα μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό Δημαρχείο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Προεδρικό Παλάτι με τους μεγάλους κήπους και θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα στην πολύ χαριτωμένη αγορά και τις τσαγερί. Αφήνοντας πίσω μας την Μπρατισλάβα αναχωρούμε για την Τσεχία και την πανέμορφη πρωτεύουσα Πράγα. Άφιξη στη «Χρυσή Πόλη», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ: περιήγηση πόλης και Κάστρο Πράγας

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η περιήγηση μας ξεκινά με το «Μικρό μέρος» (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την «παρέλαση των αποστόλων» καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Συνεχίζουμε με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην «βασιλική» του Αγ. Γεωργίου. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! Διανυκτέρευση στην Πράγα.

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την περιήγηση μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην όμορφη λουτρόπολη για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, στο Τσέσκυ Κρούμλοβ., η οποία μοιραία έχει συνδεθεί με τον μεγάλο αυστριακό ζωγράφο Έγκον Σίλε. Ο Σίλε πήγαινε εκεί τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του (1907-1917) και έμενε στο πατρικό σπίτι της μητέρας του. Σήμερα το σπίτι αυτό είναι μουσείο. Όμως το Τσέσκυ Κρούμλοβ, πέρα από την καλλιτεχνική του σημασία, είναι μια πόλη-αρχιτεκτονικό κόσμημα. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα το διατρέχουν σε πολλά σημεία, του δίνουν ένα ιδιαίτερο πολεοδομικό σχήμα και το τοποθετούν στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO.

Πράγματι, η βόλτα μας στο Τσέσκυ Κρούμλοβ είναι σαν ένα πολιτιστικό ταξίδι πίσω στον μεσαίωνα. Περπατώντας στα στενά δρομάκια θα απολαύσουμε τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίριά του, τις εκκλησίες και τα πλακόστρωτα γεφυράκια του. Μια πανοραμική θέα αυτής της ομορφιάς μπορούμε να δούμε αν ανέβουμε πάνω στο κάστρο της πόλης. Επίσης ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο, το οποίο δεν θα χάσουμε, είναι η περίφημη Κρυφή Γέφυρα του 15ου αιώνα η οποία ενώνει τα ανάκτορα με τα τείχη του κάστρου. Κατασκευάστηκε φυσικά για λόγους ασφαλείας και διαφυγής του εστεμμένου σε περίπτωση ανάγκης και εξωτερικά μοιάζει με… τριώροφο κτίριο.

Στη συνέχεια, αναχωρούμε με προορισμό την Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μεγαλοπρεπή Βιέννη. Κτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Δούναβη, και σταυροδρόμι Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αυτή η μικρή, καταπράσινη πόλη είναι μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Μάλιστα, αρκετές φορές έχει αναδειχθεί ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα.

Να μερικοί από τους λόγους: πεντακάθαροι δρόμοι, άριστα μεταφορικά μέσα, καταπράσινα πάρκα, καλοδιατηρημένα κτίρια, ιστορικά μνημεία διαφόρων αυτοκρατόρων, επιβλητικά μέγαρα, σημαντικά μουσεία, ανυπέρβλητα έργα τέχνης, ιστορικά καφέ και μια διάχυτη κουλτούρα που αιωρείται στην ατμόσφαιρα αυτής της πόλης με τους γλυκομίλητους και χαμογελαστούς κατοίκους.

Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε την «πόλη του βαλς», με μια πρωινή ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (η κύρια χειμερινή κατοικία των Αψβούργων), τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε (προαιρετικά) τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην πόλη και να κάνετε τις αγορές σας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα καφέ, όπως το παραδοσιακό SACHER με την παγκόσμια γνωστή σοκολατίνα του και τον μυρωδάτο καφέ, το CAFE CENTRAL, στέκι των διανοούμενων και συγγραφέων της εποχής, το CAFE MOTZART που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794 κ.ά.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κοντσέρτο βιεννέζικης μουσικής στο Σενμπρούν από την ορχήστρα των ανακτόρων. Διανυκτέρευση στη Βιέννη.

8η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό και μετά θα αναχωρήσουμε για τα Βιεννέζικα Δάση, τον πνεύμονα της πόλης και την περιοχή απ’ όπου υδροδοτείται η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Εκεί ιδρύθηκε το Παιδικό Χωριό SOS. Θα δούμε τον επιβλητικό γοτθικό πύργο Λίχνενσταϊν, το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το μοναδικό μοναστήρι Βενέδικτων μοναχών, και το Μάγιερλινγκ, πρώην κυνηγετικό περίπτερο και σήμερα μοναστήρι, όπου αυτοκτόνησε ο διάδοχος του θρόνου της Αυστρίας και γιος της Πριγκίπισσας Σίσσυ. Στη συνέχεια θα πάμε στην κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου ιδρύθηκε το πρώτο καζίνο της χώρας και όπου ο Λούντβιχ φαν Μπετόβεν συνέθεσε την 9η Συμφωνία.

Τέλος, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Οι ημέρες των εκδρομών και των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του προγράμματος.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 350 €
  Twin Room 899 € 350 €
  Triple Room 899 € 350 €
  Single Room 1379 € 350 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 350 €
  Twin Room 899 € 350 €
  Triple Room 899 € 350 €
  Single Room 1379 € 350 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/9/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 959€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 959 € 350 €
  Twin Room 959 € 350 €
  Triple Room 959 € 350 €
  Single Room 1479 € 350 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με απευθείας πτήσεις της Austrian.
  • Διαμονή στη Βουδαπέστη, στη Πράγα και στη Βιέννη σε ξενοδοχεία 4*.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Έλληνας εξειδικευμένος αρχηγός-συνοδός
  • Μεταφορές από-προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται  

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 350€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Αριθμός  Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 804

24/07/2024

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

06:30

07:40

OS 803

31/07/2024

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:10 +1

 

 

Αριθμός  Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 804

07/08/2024

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

06:30

07:40

OS 803

14/08/2024

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

22:05

01:10 +1

 

 

Αριθμός  Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 802

11/09/2024

ΑΘΗΝΑ – BIENNH

13:35

14:50

OS 807

18/09/2024

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:35