Skip to main content

Βελιγράδι Νόβι Σαντ Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα 207-2018 από 335,00

BONUS PRICE!
5 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (4)
23/12, 3/1

Δεν περιλαμβάνονται

  •     Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  •     Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  •     Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Απαραίτητα

  •     Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα
Ημέρα 1η: Αθήνα - Βελιγράδι

Αναχώρηση για το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο.
Ημέρα 2η: Βελιγράδι

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στη πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά τον Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το “σπίτι των λουλουδιών” το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη, εσωτερικά όμως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά μέχρι να ολοκληρωθεί. Θα περάσουμε από την γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την πλατεία της Ομόνοιας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ δείπνο σε εστιατόριο στην Σκαντάρλια με φολκλορικό πρόγραμμα και ζωντανή μουσική.
Ημέρα 3η: Βελιγράδι - Μοναστήρι Χόποβο - Σρέσκι Κάρλοβτσι - Νόβι Σαντ

Αμέσως μετά το πρωινό αναχω­ρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία, την περιοχή της Βοϊβοντίνας. Θα περάσουμε από την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβο­ντίνας για να επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Θα συνεχίσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με πανέμορφο κέντρο, με κτήρια με πλούσια αρ­χιτεκτονική όπως το παλιό πα­τριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο σέρβικο γυ­μνάσιο, την Θεολογική Σχολή και άλλα. Ακολουθεί επίσκεψη σε το­πικό οινοποιείο για να δοκιμά­σουμε κρασιά και μέλι. Στη συνέ­χεια θα προχωρήσουμε προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σάντ. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την “Αθήνα της Σερβίας”. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την παλιά ελληνική συνοικία της πόλης. Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας στο Βελιγράδι. Δείπνο.
Ημέρα 4η: Βελιγράδι (Προαιρετική εκδρομή Τοπόλα - Βουνό και Πύργος Άβαλα)

Ημέρα ελεύθερη, με μία πρόταση για σας. Μία ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στο βουνό Άβαλα έξω από το Βελιγράδι όπου υπάρχει και ο πύργος του Άβαλα, το πιο ψηλό κτίριο της Σερβίας και ένα από τα πιο ψηλά στην Ευρώπη! Από εκεί μπορείτε να έχετε μια πανοραμική άποψη της πόλης του Βελιγραδίου αλλά και της γύρω περιοχής. Θα δούμε και το άγαλμα του Άγνωστου Ήρωα. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε για την Τοπόλα, μικρή κωμόπολη με μεγάλη ιστορία. Είναι εδώ που ξεκίνησε η επανάσταση των Σέρβων εναντίον των Τούρκων αρχές του 18ου αιώνα από τον γνωστό φιλικό Καραγιώργη Σερβίας. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο λόφο Όπλενατς, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου που είναι μουσείο, το κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας αλλά και το μουσείο Βασιλικό οινοποιείο. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο.
Ημέρα 5η: Βελιγράδι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις & Τιμές

    Σά 23/12/2017
Διαμονή: 4* Prag, 88 Rooms - Bonus Price. Δίκλινο: 375€, Μονόκλινο: 495€, Φόροι: 165€

    Σά 23/12/2017
Διαμονή: 4* sup. Marriott Courtyard - Bonus Price. Δίκλινο: 495€, Μονόκλινο: 695€, Φόροι: 165€

    Τε 03/01/2018
Διαμονή: 4* Prag, 88 Rooms - Bonus Price. Δίκλινο: 335€, Μονόκλινο: 455€, Φόροι: 165€

    Τε 03/01/2018
Διαμονή: 4* sup. Marriott Courtyard - Bonus Price. Δίκλινο: 475€, Μονόκλινο: 675€, Φόροι: 165€


Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  •     Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia, Aegean Airlines
  •     Διαμονή: 88 Rooms, PRAG 4*, MARRIOTT COURTYARD 4* sup.
  •     Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
  •     Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •     Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •     Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός συνοδός /ξεναγός του γραφείου
  •     Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  •     Ψυχαγωγία: Εορταστικό δείπνο με ζωντανή μουσική σε τοπικό εστιατόριο στην Σκαντάρλια
  •     Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι
ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΧ. ΑΦΙΞΗ
23/12 Αθήνα - Βελιγράδι 15.35 16.15
27/12 Βελιγράδι - Αθήνα 13.15 15.45
 
3/1 Αθήνα - Βελιγράδι 12.35 13.30
7/1 Βελιγράδι - Αθήνα 14.00 16.55