Skip to main content

Ντουμπρόβνικ - Μαυροβούνιο - Σπλιτ | Αγ. Πνευματος 01.06.2023 από 979€

1/6   Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ\ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ\ΛΑΡΝΑΚΑ– ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπρόβνικ. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά τον 14ο αιώνα απέκρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενετίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ [Ξενάγηση]

Παρότι η πόλη χτυπήθηκε ανηλεώς κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, ουδείς πλέον αντιλαμβάνεται ότι το 68% του συμπλέγματος από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια ηλικίας 1.300 ετών είχε υποστεί ζημιές. Η πόλη υπήρξε από τον 13ο αιώνα ισχυρή εμπορική και ναυτική δύναμη με το όνομα Ραγούζα και κατά τον 14ο αιώνα απέκρουσε επιτυχώς τις κυριαρχικές αξιώσεις της Βενετίας και της Ουγγαρίας. Το ιστορικό τμήμα του Ντουμπρόβνικ, που προστατεύεται από την Unesco, είναι μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι του Κυβερνήτη όπου βρίσκεται και ο Πύργος του Ρολογιού, τον Καθεδρικό ναό. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να δείτε και να επισκεφθείτε το Ναυτικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Εθνογραφικό μουσείο (οι είσοδοι δεν περιλαμβάνονται). Μια βόλτα με το τελεφερίκ θα σας μεταφέρει στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει πάνω από την πόλη, απ’ όπου απολαμβάνει κανείς μια πανοραμική θέα της Αδριατικής και των Δαλματικών Ακτών (η είσοδος στο τελεφερίκ δεν περιλαμβάνεται). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ημερήσια εκδρομή) - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία ημερήσια εκδρομή στο Μαυροβούνιο ή Μόντε Νέγκρο, (Μαύρο Βουνό), όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την κορυφή του όρους Λόβτσεν λόγω των πετρωμάτων του από βασάλτη, από το οποίο έλαβε το όνομά της και ολόκληρη η χώρα. Άφιξη στο Κότορ, το αρχαιοελληνικό Ασκρήβιον ή το ρωμαϊκό Ακρούβιουμ. Η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν για την ομορφιά του, είναι μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία. Τον 15ο αιώνα έγινε τμήμα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας και ονομάστηκε Καταρό. Κατά τους 4 περίπου αιώνες της Βενετοκρατίας κατασκευάσθηκαν τα υπέροχα κτίσματα της πόλης, που από το 1979 να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ. Περιήγηση στην παλιά πόλη που περιβάλλεται από τείχη 4,5 km με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μπούτβα, την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα και θα αναχωρήσουμε για το Ντουμπρόβνικ, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Αναχώρηση για μία εκδρομή στο Σπλιτ, στην καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Η διαδρομή από το Ντουμπρόβνικ προς το Σπλιτ είναι η πιο συναρπαστική των Δαλματικών ακτών: Ο κεντρικός οδικός άξονας «τρέχει» δίπλα στην ακτογραμμή, ενώ οι καταπράσινες Δαλματικές Άλπεις που υποκλίνονται στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής, δημιουργούν τοπία ανείπωτης ομορφιάς. Η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και δεύτερη σε μέγεθος της Κροατίας, άλλαξε πολλά ονόματα στο πέρασμα των χρόνων. Από το ελληνικό Ασπάλαθος, πήρε το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, μετονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο, ώστε να γίνει στα σλάβικα Σπλιτ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην πόλη θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Διοκλητιανού, που βρίσκεται υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979, με τα τείχη και τις τέσσερις πύλες, στο εσωτερικό του οποίου εδώ και 1.700 χρόνια οι κάτοικοι του Σπλιτ έκτισαν τα σπίτια τους. Η είσοδος γίνεται συνήθως από την Χάλκινη Πύλη με το Εθνογραφικό Μουσείο από τη θάλασσα ή από την Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ελεύθερη ημέρα)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο Ντουμπρόβνικ. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/6/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 979€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 979 € 265 €
  Twin Room 979 € 265 €
  Triple Room 979 € 265 €
  Single Room 1379 € 265 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

OU 301

01.06.2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

20:05

20:45

OU 300

06.06.2023

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΑΘΗΝΑ

16:45

19:20

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή.
  • Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ.
  • Επίσκεψη στο Σπλιτ τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Μαυροβούνιο (Κότορ – Μπούντβα).
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας ξεναγός/αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 265 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα (εκτός από αυτά που αναφέρονται στα Περιλαμβάνονται).