Skip to main content

Καραϊβική: Η Θάλασσα των Πειρατών - Πουέρτο Ρίκο - Αρούμπα - Αϊτή - Άγιος Δομίνικος | 23.12.2023 Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ από 6990

Αναχώρηση: 23/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο με πρώτο της σταθμό το Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε στην περιοχή του αεροδρομίου.

 

2η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΡΟΥΜΠΑ

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο και φεύγουμε για Καραϊβική! Άφιξη στην πανέμορφη Αρούμπα για αξέχαστες μέρες στο πιο χαρούμενο νησί της Καραϊβικής. Εδώ θα αφήσουμε τα αποτυπώματά μας στη λευκή άμμο, θα βιώσουμε τη μοναδικότητά της και θα δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές. Εδώ η ζωή ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς που περιλαμβάνουν μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά, κοκοφοίνικες και χαλαρωτική διάθεση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΡΟΥΜΠΑ: Ξενάγηση & Εκδρομή

Πρωτεύουσα της Αρούμπα είναι τo Οράνιεστατ, στη νότια ακτή, κοντά στο δυτικό άκρο του νησιού. Η πόλη χτίστηκε γύρω από ένα φρούριο στα 1796 και αρχικά δεν είχε επίσημο όνομα, ήταν γνωστή μόνο ως η πόλη στον Κόλπο των αλόγων. Ολόκληρη η περιοχή είναι ένα μικρό θαύμα που ενδείκνυται τόσο για εκείνους που αγαπούν τις θαλάσσιες δραστηριότητες όσο και για εκείνους που θέλουν να ζήσουν σαν εξερευνητές. Ό,τι και αν επιλέξει κανείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον αποζημιώσει.

Αναμφίβολα, το Εθνικό Πάρκο Arikok είναι στις πρώτες επιλογές μας. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και καταλαμβάνει το 20% της συνολικής επιφάνειάς του. Θα απολαύσουμε τη μοναδική ομορφιά και την καταπληκτική ακτογραμμή του, ενώ θα θαυμάσουμε τους περίεργους, βραχώδεις σχηματισμούς Ayo και Casibari.

Μια στάση στον εμβληματικό φάρο California Lighthouse και στο κίτρινο παρεκκλήσι Alto Vista, που λέγεται ότι είναι η πρώτη εκκλησία που ιδρύθηκε στην Καραϊβική, είναι τουλάχιστον επιβεβλημένες. Στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού θα βρούμε την απάνεμη παραλία Baby Beach. Η παραλία πήρε το όνομα της εξαιτίας των ήρεμων και ρηχών νερών της, τα οποία θεωρούνται κατάλληλα για να κολυμπήσουν με ασφάλεια μικρά παιδιά. Η παραλία είναι επίσης ιδανική για σνόκερλινκ!

Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΑΡΟΥΜΠΑ

Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη να κάνουμε ό,τι θέλουμε στην Αρούμπα, ένα μέρος με τόσες πολλές επιλογές που σίγουρα δεν θα μας μείνει ούτε λεπτό κενό.

Οι μεγάλες, σκιερές αμμουδιές και οι αναρίθμητες δυνατότητες για θαλάσσια σπορ, όπως κατάδυση σ’ έναν βυθό γεμάτο κοράλλια, τροπικά ψάρια, και ναυάγια, είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΡΟΥΜΠΑ – ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΛΟΣ ΚΑΜΠΑΓΙΕΡΟΣ

Αφήνουμε πίσω μας το χαρούμενο νησί της Αρούμπα και μεταβαίνουμε αεροπορικώς στον Άγιο Δομίνικο, ένα μέρος που όμοιό του δεν υπάρχει στον πλανήτη. Ίσως είναι που τα φοινικόδεντρα βουτούν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα ή που οι ντόπιοι συνεχώς τραγουδούν και χορεύουν, κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως η ζωή είναι πράγματι απλή και όμορφη. Ίσως και όλα μαζί. Το βέβαιο είναι ότι ο Άγιος Δομίνικος υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους επισκέπτες του. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δομινικανής Δημοκρατίας το Σαντιάγο ντε λος Καμπαγιέρος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΛΟΣ ΚΑΜΠΑΓΙΕΡΟΣ – ΑΪΤΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Los Pepines, μια από τις πιο εμβληματικές γειτονιές, μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το 2016, η τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισε να βάψει τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές και να καλλωπίσει τις γειτονιές προκειμένου να αναζωογονηθεί η τοπική οικονομία. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, η περιοχή έγινε μία από τις πιο επισκέψιμες, δικαιώνοντας τους υπευθύνους για την απόφαση τους. Οι επισκέπτες καταφτάνουν από κάθε μεριά του κόσμου για να θαυμάσουν τις πολύχρωμες και εκφραστικές τοιχογραφίες του. Πίσω από κάθε έργο κρύβεται και μια ιστορία που έχει να μας διηγηθεί περιστατικά από την καθημερινότητα των κατοίκων και να μας αποκαλύψει την τοπική κουλτούρα.

Μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε διασχίσει τα σύνορα για να βρεθούμε στη σπάνια Αϊτή. Πρώτος σταθμός μας το Καπ Αϊτιέν, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη όπου κυριαρχεί η γαλλική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική. Καθ’ οδόν θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό σπίτι της περιοχής για να μυηθούμε στον τρόπο ζωής των κατοίκων, οι οποίοι ζουν μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα από τη δική μας. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα κατασκευάζουν μόνοι τους τα ρούχα τους, ενώ τραβούν νερό από τα πηγάδια. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΑΪΤΗ

Η μακρινή Αϊτή είναι μια από τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες, χωρίς ωστόσο να υπολείπεται ενδιαφέροντος. Μετά το πρωινό μας η μέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Καπ Αϊτιέν, η οποία χαρακτηρίζεται από τα γαλλικά αποικιοκρατικά κτίριά της, απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καθεδρικός ναός της, το Μουσείο Καλών Τεχνών, ενώ κάθε δρόμος της έχει να διηγηθεί μια ξεχωριστή ιστορία.

Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο λιμάνι, για να μεταβούμε στο γραφικό ψαροχώρι Λαμπαντιέ. Εδώ οι κάτοικοι ζουν αντικρίζοντας καθημερινά τα γαλανά νερά της θάλασσας, αλιεύοντας πληθώρα ψαριών και θαλασσινών, τα οποία περιμένουν να τα γευτούμε. Γεύμα και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΑΪΤΗ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΛΑΤΑ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια του Καπ Αϊτιέν. Το Citadelle Laferrière, γνωστό στους ντόπιους απλώς ως La Citadelle, είναι το μεγαλύτερο φρούριο στην Αμερική. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1805 και 1820 από τον Henri Christophe τον πρώτο βασιλιά της Αϊτής. Οι Αϊτινοί το αποκαλούν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1982.

Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε τα ερείπια του παλατιού Sans-Souci. Αυτή ήταν η κύρια βασιλική κατοικία του Henri Christophe. Το μεγαλείο του παλατιού παρατηρήθηκε από διάφορους επισκέπτες, που γενικά αναγνωρίζεται από πολλούς ότι είναι το αντίστοιχο της Καραϊβικής με το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία. Επίσης χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Γεύμα.

Αφήνουμε πίσω μας την Αϊτή και επιστρέφουμε στον Άγιο Δομίνικο και συγκεκριμένα στο Πουέρτο Πλάτα.

 

9η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΛΑΤΑ – ΛΑΣ ΤΕΡΕΝΑΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κάνουμε μια μοναδική βόλτα με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του βουνού «Isabel de Torres» σε ύψος 800 μέτρων απ’ όπου θα απολαύσουμε την θέα στην πόλη η οποία σου κόβει την ανάσα!

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε οδικώς κατά μήκος της βόρειας ακτής με κατεύθυνση προς το Ρίο Σαν Χουάν, μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας, με πολύχρωμα σπίτια, μικρά καταστήματα και καφετέριες. Η πόλη είναι επίσης διάσημη για τη λιμνοθάλασσα με το όνομα «Laguna Gri Gri», το οποίο ουσιαστικά είναι ένα υδάτινο κανάλι με μανγκρόβια δέντρα που καταλήγει στον ωκεανό.

Ακολουθεί η γειτονική Καμπρέρα, μια μικρή αλλά ιδιαίτερη πόλη με πολύ όμορφη κεντρική πλατεία και φιλόξενους ανθρώπους. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από εντυπωσιακές παρθένες παραλίες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα σμαραγδένια νερά.

Έπειτα θα κάνουμε μια ακόμα στάση στο πάρκο «Laguna Dudu», το οποίο αποτελείται από δυο εντυπωσιακές υπόγειες λίμνες οι οποίες συνδέονται με μια υποθαλάσσια σήραγγα. Από εδώ, περνώντας μέσα από έναν τροπικό παράδεισο με απομονωμένες παραλίες, ποτάμια με κρυστάλλινα νερά που κατεβαίνουν από τα βουνά, απόκρημνους βράχους και ένα τεράστιο καταφύγιο πουλιών, θα φτάσουμε στο Λας Τερένας.

Εδώ, στο Λας Τερένας, θα νιώσουμε την πραγματική μαγεία της Καραϊβικής. Η παραλία είναι ανέγγιχτη και παρθένα. Είναι ένα μέρος όπου η φύση έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα της! Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΛΑΣ ΤΕΡΕΝΑΣ – CAYO LEVANTADO: Παρακολούθηση φαλαινών & Πλεύση με Καταμαράν

Μια ακόμα συναρπαστική ημέρα ξεκινά σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Σήμερα θα κατευθυνθούμε με καταμαράν προς το μικροσκοπικό νησάκι Cayo Levantado και από εκεί θα πλεύσουμε προς τη ζώνη όπου συγκεντρώνονται φάλαινες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά αυτά τα τόσο εντυπωσιακά πλάσματα και να τα παρακολουθήσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον μαθαίνοντας περισσότερα για τη ζωή τους στην ανοιχτή θάλασσα.

Κατά τη επιστροφή μας, θα γευματίσουμε στο νησί και θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες του. Το νησί λέγεται και «Bacardi Island», δηλαδή το νησί του Bacardi, ένα προσωνύμιο που του δόθηκε όταν κατά τη δεκαετία του ’80 γυρίστηκε εκεί μια διαφήμιση της ομώνυμης γνωστής μάρκας ρούμι (το αποστακτήριο της οποίας θα επισκεφτούμε άλλη μέρα), η οποία είχε τόσο μεγάλη επιτυχία κάνοντας το μέρος διάσημο παγκοσμίως, που το όνομα έμεινε μέχρι και σήμερα.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Λας Τερένας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΛΑΤΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ EL LIMÓN

Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό για να πάρουμε δυνάμεις, θα ξεκινήσουμε για μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή στον ψηλότερο καταρράκτη της χερσονήσου Σαμάνα. Ο γνωστός και ως καταρράκτης El Limón έχει ύψος περίπου 50 μέτρα και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. Τα νερά είναι παγωμένα, όμως τόσο δροσιστικά και αναζωογονητικά που αξίζουν να κάνουμε μια βουτιά.

Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσουμε στην παραλία. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

Αφήνουμε πίσω μας τον καταπληκτικό Άγιο Δομίνικο και ετοιμαζόμαστε να αναχωρήσουμε αεροπορικώς για το μαγευτικό Πουέρτο Ρίκο. Υπέροχα τροπικά δάση, δαντελωτές παραλίες και μουσική ιδανική για όνειρα. Μην ξεχνάμε πως δεν θεωρείτε άδικα η «ισπανική Ριβιέρα της Καραϊβικής». Προορισμός μας το Σαν Χουάν, πρωτεύουσα της χώρας, ένα μείγμα αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και μεθυστικής διάθεσης για ζωή.

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Σαν Χουάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ: Παλιά Πόλη – Γευσιγνωσία στο Αποστακτήριο Casa Bacardí

Η ιστορία της πόλης τα έχει όλα: φρούρια, παραδόσεις για φαντάσματα, κοκτέιλ και ηλιοβασιλέματα. Σε αυτό το θρυλικό και εξαιρετικά γραφικό κομμάτι του Σαν Χουάν θα «ταξιδέψουμε» πίσω στον χρόνο και θα ανακαλύψουμε τη συναρπαστική ιστορία, τη μοναδική κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που μετράει πέντε αιώνες ζωής εδώ.

Θα περιπλανηθούμε στα πλακόστρωτα στενά της σαγηνευτικής Παλιάς Πόλης, στα σοκάκια με τις γκαλερί τέχνης, τα καλαίσθητα καταστήματα και τα όμορφα cafe. Θα θαυμάσουμε τα ιστορικά μνημεία που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του ισπανικού αποικισμού και τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Φρούριο Σαν Κριστόμπαλ, το Κυβερνητικό Μέγαρο La Fortaleza, τον θρυλικό Καθεδρικό του Σαν Χουάν, την Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas), το εκκλησάκι του Χριστού και τον Ναό του Άγιου Φραγκίσκου.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με μια… «μεθυστική» εμπειρία στο αποστακτήριο Bacardi, όπου θα ανακαλύψουμε τη διαδικασία με την οποία παράγεται το γνωστό ρούμι, από το στάδιο της απόσταξης μέχρι την εμφιάλωση. Θα μάθουμε για την ιστορία της οικογένειας Bacardi, η οποία με αφετηρία την Κούβα έφτασε στο Πουέρτο Ρίκο και κατάφερε να φτιάξει το περίφημο ρούμι που σήμερα μετρά τις περισσότερες πωλήσεις όχι μόνο στου Πουέρτο Ρίκο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εμπειρία μας στο αποστακτήριο περιλαμβάνει επίσης γευσιγνωσία, κατά την οποία ο ειδικευμένος ξεναγός μας θα μας αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβει το ρούμι, αλλά και τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να το σερβίρουμε και να το δοκιμάζουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε σπάνιες ετικέτες της Bacardi, σε συνδυασμό με διάφορα είδη σοκολάτας. Θα έχουμε το αποκλειστικό προνόμιο να απολαύσουμε την premium σειρά της εταιρείας (Bacardi Añejo Cuatro, Bacardi Reserva Ocho, Bacardi Gran Reserva Diez), αλλά και το Casa Bacardi Special Reserve, το οποίο δεν απαντάται πουθενά αλλού στον κόσμο! Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ EL YUNQUE – ΠΑΡΑΛΙΑ LUQUILLO

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το Εθνικό Τροπικό Δάσος της Καραϊβικής, γνωστό ως «El Yunque». Το El Yunque βρίσκεται 45 λεπτά από το Σαν Χουάν και είναι το μόνο τροπικό δάσος στο Εθνικό Δασικό Σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ θα θαυμάσουμε δέντρα ηλικίας χιλίων ετών, εξωτικά λουλούδια στο χρώμα του ουράνιου τόξου και πυκνά κλήματα με μεγάλες μάζες από πλούσια κόκκινα λουλούδια να λικνίζονται στο δροσερό αεράκι. Από την καρδιά αυτής της εντυπωσιακής ομορφιάς, θα ακούσετε το αδιάκοπο, αλλά γευστικό, δίσημο τραγούδι του «Coquí», τη φλυαρία των τροπικών πουλιών και πιθανώς την κραυγή του απειλούμενου πορτορικανού παπαγάλου.
Η εκδρομή μας συνεχίζεται στο Balneario La Monserrate στην παραλία Luquillo, που θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο όμορφες παραλίες του Πουέρτο Ρίκο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο San Juan και στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού El Yunque. Τα νερά της είναι ήρεμα και κρυστάλλινα και η άμμος πολύ απαλή. Υπάρχουν πολλοί φοίνικες και δέντρα κατά μήκος της ακτής, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας σημείο και να κάνετε μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά.
Επιστροφή στη βάση μας, στο Σαν Χουάν, για διανυκτέρευση και ξεκούραση.

 

15η ημέρα: ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΜΠΙΤΣ (ΝΗΣΟΣ ΚΟΥΛΕΜΠΡΑ) – ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη νήσο Κουλέμπρα, δηλαδή νησί φίδι, όπως αποδίδεται το όνομά του. Βρίσκεται περίπου δεκαεννέα μίλια ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο και οκτώ μίλια βόρεια του Βιέκες. Το Κουλέμπρα είναι το μικρότερο από τα κατοικημένα νησιά των Ισπανικών Παρθένων Νήσων. Άλλη ονομασία που του αποδίδεται είναι «Λίκνο του ήλιου του Πουέρτο Ρίκο» ή «Μικρό νησί». Εδώ θα απολαύσουμε θάλασσα, ήλιο και κολύμπι σε διάφανα νερά, αφήνοντας κυριολεκτικά πίσω μας όλες τις σκοτούρες και τις έννοιες. Άλλωστε, το νησί δεν μας αφήνει περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Γεύμα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το πολύχρωμο αυτό ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Η πτήση της επιστροφής μάς περιμένει. Αναχωρούμε πλούσιοι σε αναμνήσεις και εικόνες, δίνοντας την υπόσχεση ότι μια μέρα θα επιστρέψουμε.

 

17η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 6990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 6990 € 1100 €
  Twin Room 6990 € 1100 €
  Triple Room 6990 € 1100 €
  Single Room 8890 € 1100 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*
  • Στην Αϊτή διαμονή σε ευειδές, παραδοσιακό ξενοδοχείο 3*sup
  • Οι τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία 
  • Πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο καθημερινά, εκτός από το Άμστερνταμ οπού περιλαμβάνεται το πρωινό.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, κρουαζιέρες, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής (ESTA)
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.100€

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1576

23/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

1 διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ με πρωινό

KL 767

24/12/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΡΟΥΜΠΑ

12:50

18:00

KL 628

07/01/2024

ΜΑΙΑΜΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:50

07:35 (+1)

KL 1575

08/01/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35