Skip to main content

Εξερεύνηση: Γαλλικές Αντίλλες, Γουαδελούπη – Μαρτινίκα – Μαρί Γκαλάντ – Ιλ ντε Σαιντ | Χριστούγεννα 2022 από 3890€

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - και η τιμη του ειναι πιο συμφερουσα απο προγραμματα που φετος ειναι πανακριβα

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ  23/12

 

  • Πτήσεις με την Air France.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Παρίσι (μία στην αναχώρηση και μία στην επιστροφή), σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο νησί της Γουαδελούπης, στην πόλη Σαιντ Φρανσουά, σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και μεσημεριανά κατά τη διάρκεια των εκδρομών)
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο νησί της Μαρτινίκα, στην πόλη Φορτ ντε Φρανς, σε ξενοδοχείο 3* sup. με ημιδιατροφή.
  • Περιλαμβάνονται πρωινό και μεσημεριανά γεύματα, ώστε να απολαύσετε χωρίς άγχος την τοπική κουζίνα και να γνωρίσετε υπέροχα πιάτα από την παράδοση των νησιών.
  • Κρουαζιέρα με καταμαράν στο νησί Μαρί Γκαλάντ (από τη Γουαδελούπη).
  • Επίσκεψη σε αποστακτήριο ρούμι και το Chateau Murat στο Μαρί Γκαλάντ και χρόνος κολύμπι και καταδύσεις στις παραλίες του νησιού.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Γουαδελούπης Μπας Τερ.
  • Βαρκάδα με πλοιάριο με γυάλινο πάτο στην παραλία Μαλεντίρ.
  • Κρουζιέρα με καταμαράν στο αρχιπέλαγος Ιλ ντε Σαιντ για να πάμε στο νησί Τερ-ντε –Χο των νησιών Λε Σαιντς, και χρόνος για κολύμπι. 
  • Διαδρομή με 4x4 στην Γκραντ Τερ, στη Γουαδελούπη.
  • Παρά το υψηλό κόστος των εκδρομών, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει εκδρομές με καταμαράν, με πούλμαν αλλά και τζιπ προκειμένου να σας προσφέρουμε στο έπακρο την απόλυτη εμπειρία που λέγεται Γαλλικές Αντίλλες.
  • Εσωτερική πτήση από τη Γουαδελούπη στη Μαρτινίκα με την Air France.
  • Κρουαζιέρα στα νησιά Ρομπέρ και Φρανσουά, από τη Μαρτινίκα.
  • Εκτεταμένος γύρος στο βόρειο αλλά και το νότιο τμήμα του νησιού της Μαρτινίκα, με στάσεις και επισκέψεις σε πολλά αξιοθέατα και χρόνος για κολύμπι.
  • Με Έλληνα αρχηγό/συνοδό που θα είναι συνεχώς μαζί σας.
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη στη γαλλική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – πτήση για ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ: ΣΑΙΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Γαλλικές Αντίλλες και το αρχιπέλαγος της Γουαδελούπης. Προσγειωνόμαστε στο μεγαλύτερο από τα επτά συνολικά νησιά που συναποτελούν το υπερπόντιο γαλλικό έδαφος των Γαλλικών Αντιλλών, τη Γουαδελούπη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σαιντ Φρανσουά. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΑΙΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ – με καταμαράν στο ΣΑΙΝΤ ΛΟΥΙ ΝΤΕ ΜΑΡΙ ΓΚΑΛΑΝΤ: ξενάγηση, αποστακτήριο ρούμι

Μετά το πρωινό μας, αποβιβαζόμαστε στη μαρίνα του Σαιντ Φρανσουά, όπου μας περιμένει καταραμάν με προορισμό το νησί των εκατό μύλων, όπως είναι γνωστή η νήσος Μαρί Γκαλάντ, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Γαλλικών Αντιλλών. Μετά από 2,5 ώρες στη θάλασσα, κατά τις οποίες θα απολαύσουμε υπέροχα γαλάζια νερά και θα νιώσουμε σαν γνήσιοι θαλασσοπόροι, θα αφιχθούμε στο νησί με τις υπέροχες κατάλευκες παραλίες.

Εδώ μας περιμένει πούλμαν για να μας ξεναγήσει στις ομορφιές του τόπου. Μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούμε ένα αποστακτήριο παραγωγής ρούμι και το Château Murat με τον μύλο του, το οποίο λειτουργεί ως εργοστάσιο ζάχαρης και διαθέτει έναν μοναδικό κήπο όπου βρίσκει κανείς φυτά που ίσως δεν έχει ξαναδεί πουθενά αλλού. Ακολουθεί χρόνος για καταδύσεις και κολύμπι στις υπέροχες παραλίες του νησιού. Επιστροφή στο Σαιντ Φρανσουά το απόγευμα και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΙΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ: εκδρομή σε ΜΠΑΣ ΤΕΡ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ) – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΛΕΝΤΙΡ – ΝΤΕΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Μπας Τερ (Basse Terre) με πούλμαν. Αποτελεί εθνικό πάρκο με ηφαιστιογενείς κορυφές καλυμμένες από πυκνή βλάστηση και φυτείες μπανάνας που φτάνουν μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου Soufriere (1467 μ.). Κατά μήκος του πάρκου, στις πλαγιές του βουνού και μέσα στο δάσος, εμφανίζονται πολλοί καταρράκτες. Πρόκειται για το πιο συναρπαστικό κομμάτι του νησιού, με καταπράσινα βουνά και ηφαίστεια, πολύχρωμη τροπική βλάστηση, μοναδικούς καταρράκτες, ακτές καλυμμένες από κοκοφοίνικες και διάσπαρτες κατοικίες μοναδικής αρχιτεκτονικής που αποτελούν το κίνητρο για να εξερευνήσετε και την πιο απόμακρη γωνιά του.

Θα έρθουμε στην παραλία Μαλεντίρ (Malendure) όπου με πλοιάριο με γυάλινο πάτο θα απολαύσουμε τον υποθαλάσσιο κόσμο της περιοχής, που φέρει μάλιστα και το όνομα του διάσημου Κουστώ! Θα βρεθούμε μάλιστα περίπου ενάμισι μέτρο κάτω από το νερό παρατηρώντας τα κοράλλια και τις θαλάσσιες ανεμώνες… Αν θέλετε, μπορείτε μάλιστα να βουτήξετε στα νερά, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η ημέρα μας συνεχίζεται στο χωριό Ντες (Deshaies) για να δούμε τον τοπικό Βοτανικό Κήπο, με όλα τα είδη της πλούσιας χλωρίδας των Αντιλλών!

Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα γεμάτοι από πολύχρωμες εικόνες. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΣΑΙΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ – ΤΡΟΥΑ ΡΙΒΙΕΡ: με καταμαράν στα νησιά ΛΕ ΣΑΙΝΤΣ

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς το λιμάνι του Τρουά Ριβιέρ (Trois-Rivières). Εκεί θα αποβιβαστούμε σε καταμαράν και θα αποπλεύσουμε για το αρχιπέλαγος του Ιλ ντε Σαιντ. Το νησί ανακαλύφθηκε το 1493 από τον Χριστόφορο Κολόμβο και ο συνολικός του πληθυσμός αγγίζει τους 3.000 κατοίκους. Μόνο δύο από τα νησιά του κατοικούνται, τα Ter­re-de-Haut και Ter­re-de-Bas. Το καταμαράν θα μας αφήσει στο πρώτο, ένα νησί στο οποίο ζουν κυρίως ψαράδες. Εδώ, η βασική δραστηριότητα είναι το ψάρεμα. Το πούλμαν που μας περιμένει θα μας μεταφέρει στο οχυρό Ναπολέων του 1867. Θα επισκεφτούμε το μουσείο του όπου θα αισθανθούμε να αναβιώνει μπροστά στα μάτια μας η ιστορία του τόπου. Κι εδώ κυρίαρχο στοιχείο είναι ο πανέμορφος κήπος με τα εξωτικά φυτά. Στη συνέχεια, θα κολυμπήσουμε στις παραλίες του νησιού και θα δοκιμάσουμε μοναδικά τοπικά πιάτα, προτού επιστρέψουμε στη βάση μας.

 

6η ημέρα: ΣΑΙΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ: διαδρομή με 4x4 στην ΓΚΡΑΝΤ ΤΕΡ

Μια διαφορετική μέρα μάς περιμένει στη Γουαδελούπη, η οποία περιλαμβάνει σαφάρι με τζιπ στην περιοχή Γκραν Τερ (Grande Terre). Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο για να ερευνήσει κανείς κάθε σπιθαμή του νησιού. Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται από τις πιο τουριστικές, με χρυσές ακτές που προστατεύονται από κοραλλιογενείς υφάλους, δίνοντας στα νερά μοναδικούς γαλαζοπράσινους τόνους, και πλούσιες καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να κολυμπήσει κανείς σε παρθένα νερά και να γνωρίσει τους ντόπιους. Διανυκτέρευση στο Σαιντ Φρανσουά.

 

7η ημέρα: ΣΑΙΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ: ΝΟΤΙΑ ΜΠΑΣ ΤΕΡ – αποστακτήριο ρούμι – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΡΜΠΕ

Η ημέρα μας σήμερα περιλαμβάνει επίσκεψη σε ένα ακόμα αποστακτήριο ρούμι, ενώ επόμενος προορισμός είναι οι καταρράκτες Καρμπέ (Carbet), ένα μοναδικό υπερθέαμα της φύσης που θα σας αφήσει άφωνους με την ένταση των εικόνων του. Μετά από μια γεμάτη μέρα, με επίσκεψη και στην κρεολική αγορά της Μπας Τερ, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ανάπαυλα. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΣΑΙΝΤ ΦΡΑΝΣΟΥΑ – πτήση για ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ – ΦΟΡΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ (ξενάγηση): εκδρομή στο ΣΑΙΝΤ ΠΙΕΡ

Αφήνουμε πίσω μας τη γοητευτική Γουαδελούπη και αναχωρούμε αεροπορικώς για τη Μαρτινίκα, το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Γαλλικών Αντιλλών. Άφιξη στο νησί, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε τον μοναδικό αυτό παράδεισο. Θα ξεκινήσουμε με ξενάγηση στην πρωτεύουσα Φορτ ντε Φρανς (Fort-de France).

Απαραίτητη είναι η στάση στο ποτάμι, η βόλτα στα ερείπια του ναού του Αγίου Πέτρου, σε τοπικό αποστακτήριο και φυσικά, θα απολαύσουμε και εδώ μοναδικές παραλίες με λευκή άμμο και τα φοινικόδεντρα να φτάνουν μέχρι το νερό. Διανυκτέρευση στο Φορτ ντε Φρανς.

 

9η ημέρα: ΦΟΡΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ: γύρος του βόρειου τμήματος του νησιού

Ξεκινάμε τη μέρα με ξενάγηση στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Μαρτινίκας. Θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό αποστακτήριο, μια μαύρη αλλά αμμώδη παραλία που αναμφίβολα θα σας εντυπωσιάσει, μια κατεστραμμένη από έκρηξη ηφαιστείου πόλη, ενώ θα διασχίζουμε το τροπικό δάσος και θα γνωρίσουμε τα γοητευτικά ποτάμια του. Στο ενδιάμεσο, θα κάνουμε μια στάση στη διάσημη εκκλησία Balata. Ολόκληρο το νησί κραυγάζει το ένδοξο ιστορικό του παρελθόν, ενώ η πλούσια φύση του μαρτυρά τα μυστικά της σε εκείνους που είναι έτοιμοι να τα αφουγκραστούν. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

 

10η ημέρα: ΦΟΡΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ: κρουαζιέρα στα νησιά ΡΟΜΠΕΡ και ΦΡΑΝΣΟΥΑ

Ξεκινάμε για μια μοναδική εμπειρία σε έναν τόπο που πρέπει να δει κανείς οπωσδήποτε. Με ταχύπλοο θα μεταφερθούμε σε μια φαρδιά λωρίδα γης, γεμάτη κοραλλιογενείς υφάλους, που πήρε το όνομά της από τη σύζυγο του Ναπολέοντα, Ζοζεφίνα. Μη σας ξεγελάει το μέγεθός της, οι εμπειρίες που προσφέρει δεν ανταποκρίνονται σε αυτό. Εδώ, θα κολυμπήσετε στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού και θα αισθανθείτε σαν τον Ροβινσώνα Κρούσο!
Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τις νησίδες Ρομπέρ (Robert) και Φρανσουά (François). Αφήνοντας πίσω μας το λιμάνι του Λε Φρανσουά, θα απολαύσετε ένα λουκούλλειο γεύμα που οι ντόπιοι θα ετοιμάσουν για σας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη βάση μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΦΟΡΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ: γύρος του νότιου τμήματος του νησιού: ΤΡΟΥΑ ΙΛΕΤ – ΑΝΣ ΝΤ' ΑΡΛΕ

Αυτή τη φορά θα κινηθούμε στα νότια νησιού. Ο ξεναγός μας θα μας συστήσει με τα παλιά κτήματα του Νότου, σε μια εκδρομή έξω από τα τετριμμένα της Μαρτινίκα. Εδώ, ξεκινά η αυθεντική περιπέτεια! Θα επισκεφτούμε λιγότερα γνωστά μέρη, όπως το χωριό των αγγειοπλαστών Τρουά Ιλέτ (Trois Ilets), το ψαροχώρι Ανς ντ’ Αρλέ (Anses d' Arlet) με την όμορφη παραλία του, τον μοναδικό βράχο Ροσέ ντι Ντιαμάντ (Rocher du Diamant), με ύψος 175μ, τόπος ιδανικός για καταδύσεις. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε τη βραδιά μας.

 

12η ημέρα: ΦΟΡΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ – πτήση για ΠΑΡΙΣΙ

Τελευταίο πρωινό στο νησί. Ελεύθερος χρόνος το πρωί (check-out στις 12:00) για να απολαύσουμε τις τελευταίες βόλτες μας στο νησί και να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια. Το σίγουρο είναι ότι κλείνουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το ταξίδι, με τις βαλίτσες μας γεμάτες αναμνήσεις. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι.

 

13η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ

Άφιξη στη γαλλική πρωτεύουσα. Ολόκληρη η ημέρα είναι στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε την Πόλη του Φωτός! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3890 € 960 €
  Twin Room 3890 € 960 €
  Triple Room 3890 € 960 €
  Single Room 5390 € 960 €

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 762

24/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ

15:05

18:50

AF 600

30/12/2022

ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ
- ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ

07:05

07:45

AF 895

03/01/2023

ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ – ΠΑΡΙΣΙ

20:30

09:45 +1

AF 1532

05/01/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

Περιλαμβάνονται

*Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 3* sup.
  • Οι τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό στο Παρίσι)
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, κρουαζιέρες, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €960