Skip to main content

Βιρμανία – Σιγκαπούρη, ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό σε μια χώρα-αποκάλυψη | Μάρτιος - Απρίλιος 2024 Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ από 2299

Αναχωρήσεις: 10/03, 29/04

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Το ταξίδι μας ξεκινά με προορισμό τη φουτουριστική Σιγκαπούρη. Η ομάδα μας θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την Ασία.

Πολύχρωμη, κοσμοπολίτικη, ηλιόλουστη, η Σιγκαπούρη, στο νοτιότερο άκρο της Μαλαισιανής χερσονήσου, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά. Οι αντιθέσεις πολλές και έντονες - από το υπερσύγχρονο μετρό μέχρι τα παλιομοδίτικα και ρομαντικά κινέζικα τρίκυκλα, από τα κομψά πολυκαταστήματα της οδού Ochard μέχρι τα μικρά δρομάκια με τα αναρίθμητα μαγαζιά της China Town ή της Little India, από τα 5άστερα ξενοδοχεία με τα ελκυστικά μενού μέχρι τα αναρίθμητα κιόσκια με φαγητό που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη - η μητρόπολη αυτή της Ασίας μας καλεί να την ανακαλύψουμε.

 

2η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Άφιξη στη Σιγκαπούρη, εκεί όπου η τεχνολογία κλείνει πονηρά το μάτι στο αύριο. Η Σιγκαπούρη είναι μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σύνορα μιας πόλης, της «Πόλης του Λιονταριού» και προσφέρει όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν ένα μέρος ιδανικό προορισμό διακοπών. Η χώρα, που σχεδόν ακουμπά στον Ισημερινό, συνδυάζει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ένα ξεχωριστό κράμα πολιτισμών συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Σιγκαπούρης. Με πληθυσμό που πλησιάζει τα έξι εκατομμύρια είναι ένας οικονομικός γίγαντας με αναρίθμητες πολυεθνικές επιχειρήσεις και θεωρείται μία από τις τέσσερις λεγόμενες «τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας» (μαζί με Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Ξεκινάμε σήμερα να γνωρίσουμε τη Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με καμιά άλλη στον κόσμο, είναι μια πόλη-κράτος, μικρότερη σε έκταση από την… Κεφαλονιά αλλά με πληθυσμό που πλησιάζει τα έξι εκατομμύρια. Είναι ένας οικονομικός γίγαντας με αναρίθμητες πολυεθνικές επιχειρήσεις και θεωρείται μία από τις τέσσερις λεγόμενες «τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας» (μαζί με Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα).

Κατά τη σημερινή μας περιήγηση στην πόλη θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Αφού επισκεφθούμε τον ναό Thian Hock Keng, έναν από τους παλαιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – πτήση για ΓΙΑΝΓΚΟΝ (ξενάγηση)

Νωρίς το πρωί παίρνουμε την πτήση μας για Γιανγκόν και το ταξίδι μας στη μαγευτική Μιανμάρ ξεκινάει. Η Γιανγκόν ή Ρανγκούν, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της, ήταν πρωτεύουσα της χώρας μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2005. Σημερινή πρωτεύουσα είναι η Νέι Πι Ντο (Naypyidaw), μια νέα πόλη που η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002. Το όνομα της νέας ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου του 2006 και σημαίνει «βασιλική πόλη του ήλιου».

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη από την οκταγωνική παγόδα Sule, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Γιανγκόν. Σύμφωνα με τον μύθο, κτίστηκε πριν από περίπου 2.500 χρόνια, στα χρόνια του Βούδα. Αποτελεί σήμερα σημείο-ορόσημο στη ζωή των κατοίκων από πολιτική, γεωγραφική και ιδεολογική άποψη.

Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην παγόδα Shwedagon, ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Εδώ είναι η πνευματική καρδιά της πόλης. Προσκυνητές ταξιδεύουν βδομάδες ολόκληρες για να φθάσουν στον πιο ιερό Ναό. Η εικόνα της χρυσής παγόδας με τις εκατοντάδες στούπες τριγύρω, το βράδυ είναι φαντασμαγορική. Διανυκτέρευση στη Γιανγκόν.

 

5η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – πτήση για ΧΕΧΟ – ΠΙΝΤΑΓΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το αεροδρόμιο με προορισμό μας το Χέχο. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την Πιντάγια, όπου θα περιηγηθούμε στις μοναδικές σπηλιές της με τα εννέα χιλιάδες αγαλματίδια του Βούδα. Τα αγαλματίδια αυτά είναι ένα δείγμα της βαθιάς πίστης των Βιρμανών, οι οποίοι τα έχουν τοποθετήσει εκεί στο πέρασμα των αιώνων. Θα απολαύσουμε τα θαυμάσια τοπία της λοφώδους περιοχής με φυτείες λαχανικών, καλλιέργειες σε πεζούλια κ.λπ.

Θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ίνλε, που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους και από χωριά χτισμένα πάνω σε πασσάλους. Στη διαδρομή θα φωτογραφήσουμε το συναρπαστικό ξύλινο μοναστήρι Shweyanpyay που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Διανυκτέρευση στη λίμνη Ίνλε.

 

6η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ (ολοήμερη κρουαζιέρα)

Θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη κρουαζιέρα στη λίμνη Ίνλε, που είναι γνωστή για τους υδρόβιους υακίνθους, οι οποίοι βοηθούσαν τις φυλές που ζουν εκεί να δημιουργήσουν τους πλωτούς τους κήπους.

Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναπτύξει τον δικό τους μοναδικό τρόπο κωπηλασίας. Βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο, από τον οποίο δύσκολα θέλουμε να «ξεκολλήσουμε» και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα.

Στον μυστηριακό υδάτινο κόσμο της λίμνης Ίνλε, όπου θα περιηγηθούμε με βάρκες, όλα μοιάζουν να επιπλέουν και να κινούνται. Τα σπίτια πάνω στους πασσάλους, οι πλωτοί κήποι που κατασκεύασαν οι ντόπιοι μιμούμενοι τη φύση, οι υάκινθοι, οι βάρκες. Οι «κωπηλάτες του ποδιού» αλιεύουν δίπλα μας τα αναρίθμητα είδη ψαριών του ποταμού με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στο χωριό Inn Paw Khone θα δούμε τους ντόπιους να υφαίνουν μετάξι σε αργαλειούς. Θα επισκεφθούμε επίσης την πιο σεβάσμια παγόδα της λίμνης Phaungdaw Oo. Διανυκτέρευση στη λίμνη Ίνλε.

 

7η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ (Ιντέιν – επίσκεψη στο οινοποιείο Red Mountain)

Μετά το πρωινό μας θα εξερευνήσουμε μία από τις τοπικές αγορές πέντε ημερών, και θα αναχωρήσουμε με σκάφος για την περιοχή Ιντέιν. Κρυμμένο από την πυκνή βλάστηση δέντρων και θάμνων, το συγκρότημα από παγόδες θα μας αποκαλύψει ένα ακόμα κεφάλαιο της βουδιστικής ιστορίας της Βιρμανίας. Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του με διάφορους τρόπους στον λαβύρινθο από τις αμέτρητες στούπες που θα συναντήσουμε εδώ.

Το μεσημέρι θα χαλαρώσουμε στο ξενοδοχείο μας, ενώ το βράδυ θα επισκεφτούμε τον αμπελώνα και οινοποιείο Red Mountain Winery & Vineyard για να γευτούμε τοπικούς οίνους. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από το όμορφο εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ – πτήση για ΜΠΑΓΚΑΝ (ξενάγηση)

Αφήνουμε τη λίμνη Ίνλε και αναχωρούμε αεροπορικώς για το Μπαγκάν, που βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού Ιραουάντι, γνωστή ως «η πόλη με τις 4.000 παγόδες». Ό,τι είναι το Άνγκορ Βατ για την Καμπότζη, είναι το Μπαγκάν για τη Μιανμάρ.

Μέσα σ' ένα πραγματικά υποβλητικό τοπίο, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα της αρχαίας πολιτείας, κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, υψώνουν τις αιχμές τους στον ουρανό και αφηγούνται στον έκπληκτο επισκέπτη το ιστορικο-θρησκευτικό παρελθόν της χώρας, συνιστώντας ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο.

Η πόλη υπήρξε για 230 χρόνια η πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου της Βιρμανίας και ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο Μπαγκάν μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την πολύχρωμη αγορά του Nyaung Oo. Ντόπιοι πουλούν και αγοράζουν φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ψάρια, σε μία ατμόσφαιρα όλο ζωντάνια.

Θα θαυμάσουμε τη μνημειώδη παγόδα Shwezigon, τον ναό Htilominlo, το μοναστήρι Nathtaukkyaung από ξύλο τικ, τον ναό Ananda - το αριστούργημα του Μπαγκάν που χτίστηκε το 1105 μ.Χ., τον ναό Gubyaukgyi - οι καλύτερες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα, τους ναούς Manuha, Dhamayangyi - τον μεγαλύτερο και πιο ογκώδη από όλους τους ναούς στο Μπαγκάν, Sulamani - ο ναός του 12ου αιώνα, εργαστήριο βερνικιού - το μοναδικό του Μπαγκάν. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΝ – ηφαίστειο ΠΟΠΑ – ΜΠΑΓΚΑΝ (βαρκάδα στον ποταμό Ιραουάντι)

Παίρνουμε πρωινό νωρίς στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε οδικώς στο όρος Πόπα, ένα ανενεργό ηφαίστειο που οι ντόπιοι αποκαλούν και «Το Σπίτι των Πνευμάτων», καθώς θεωρείται ο τόπος κατοικίας των πιο σημαντικών πνευμάτων της Βιρμανίας (Νατς).

Η διαδρομή μέχρι το ηφαίστειο είναι συγκλονιστική, και οι αφορμές για στάσεις ώστε να προλαβαίνουμε να απαθανατίζουμε σκηνές απίστευτης φυσικής ομορφιάς, θα είναι αναρίθμητες. Συνολικά 777 σκαλοπάτια οδηγούν μέχρι την κορυφή του Πόπα και τον ναό που βρίσκεται εκεί, από όπου η θέα είναι ασυναγώνιστη.

Αφού απολαύσουμε θέα και τοπίο, επιστρέφουμε στο Μπαγκάν, όπου θα απολαύσουμε βόλτα με άμαξα ανάμεσα στους διάσημους ναούς της Αρχαιολογικής Ζώνης της πόλης. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ: μια αξέχαστη κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Ιραουάντι μας περιμένει, για να απολαύσουμε τη δύση του ηλίου εν πλω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΝ – ΜΑΝΤΑΛΕΪ (ξενάγηση)

Πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για το Μανταλέι, το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας και τελευταία βασιλική πρωτεύουσα της Βιρμανίας πριν από την κατάληψή της από τους Βρετανούς το 1885.

Με την άφιξή μας ξεκινάμε ξενάγηση στην πόλη, κατά την οποία θα δούμε την παγόδα Μαχαμούνι, έναν από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος των βουδιστών. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, το τεράστιο άγαλμα του Βούδα στο εσωτερικό του ναού, είναι ένα από τα πέντε που χυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του. Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς.

Η επίσκεψή μας στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς συνεχίζεται με την παγόδα Kuthodaw, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου. Στην κορυφή του λόφου του Μανταλέι θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα να δίνει μία ακόμη πιο μυστηριακή ατμόσφαιρα στην πόλη και στο οροπέδιο Shan, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΑΝΤΑΛΕΪ – ΑΜΑΡΑΠΟΥΡΑ – ΜΙΝΓΚΟΥΝ – ΜΑΝΤΑΛΕΪ

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα της Μιανμάρ, την Αμαραπούρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των 1.000 μοναχών, καθώς και ένα εργοστάσιο ύφανσης μεταξιού. Θα επισκεφτούμε τη γέφυρα U Bein, μια ξύλινη γέφυρα 1,2 χιλιομέτρων, που χτίστηκε γύρω στα 1850 και πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη γέφυρα από ξύλο τικ στον κόσμο. Το απόγευμα θα πλεύσουμε με βάρκα για μία ώρα στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι για να φθάσουμε στο Μινγκούν. Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς. Εδώ θα δούμε την ύψους 50μ. μισοτελειωμένη στούπα και την μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου. Πολύ κοντά βρίσκεται η μοναδικής αρχιτεκτονικής παγόδα Myatheindan. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μανταλέι. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΜΑΝΤΑΛΕΪ – ΧΕΧΟ – πτήση για ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο Χέχο από όπου θα πετάξουμε για τη Γιανγκόν.

Φθάνοντας, και στη διαδρομή για τον περίφημο Χρυσό Βράχο (Golden Rock), θα επισκεφθούμε την παγόδα Kyaikpun, το σπίτι του Τετρακαθισμένου ναού του Βούδα, ένα άγαλμα 27 μέτρων που απεικονίζει τους τέσσερις Βούδες, δηλαδή τους Kakusandha, Konagamana, Kassapa και Gautama καθισμένους σε τέσσερις θέσεις με πλάτη προς τέσσερις κατευθύνσεις.

Με την άφιξή στον Χρυσό Βράχο (Golden Rock), όπου μας περιμένει ένα μοναδικό θέαμα την καλύτερη ώρα της ημέρας, την ώρα που δύει ο ήλιος: η διάσημη μικρή παγόδα που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός γρανιτένιου στρογγυλού βράχου καλυμμένου με φύλα χρυσού που τοποθετούν οι πιστοί και που ισορροπεί σχεδόν στον αέρα! Απολαύστε ένα μοναδικό ασιατικό ηλιοβασίλεμα και μαγευτείτε από τα χρώματα του ορίζοντα που αντικατοπτρίζονται στο χρυσό βράχο και δημιουργούν ένα πραγματικό υπερθέαμα! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ (GOLDEN ROCK) – ΠΑ ΑΝ (HPA AN)

Μετά το πρωινό μας, θα απολαύσουμε την ανατολή από σημείο θέασης και θα περπατήσουμε γύρω από την πλατφόρμα της παγόδας και την ευρύτερη περιοχή. Στο μονοπάτι διακρίνονται πωλητές παραδοσιακών φαρμάκων, πολλές παγόδες και μικρές σπηλιές. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ντόπιους που μένουν τριγύρω από τα βουνά και τα χωριά.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε οδικώς στο Πα Αν (Hpa An), το μικρό «διαμάντι» της Πολιτείας Καγίν, γνωστό για τα εντυπωσιακά σπήλαια και τα πανέμορφα ασβεστολιθικά βουνά του. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Bayint Nyi. Θα χρειαστεί να ανεβούμε περίπου 100 σκαλοπάτια για να το προσεγγίσουμε. Πριν φτάσουμε στο σπήλαιο θα δούμε τη θερμή πηγή που αναβλύζει από εκεί.

Ερχόμενοι στο Πα Αν, δεν θα μπορούσαμε, ασφαλώς, να παραλείψουμε μία επίσκεψη στο σπήλαιο Kaw Goon, γνωστό και ως «Το Σπήλαιο με τους Δέκα Χιλιάδες Βούδες», που δεσπόζει βόρεια του ποταμού Than Lwin. Σε αντίθεση με το πιο λιτό σπήλαιο Σαντάν, το Kaw Goon είναι απίστευτα εντυπωσιακό και στολισμένο με πολλά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μον, σκαλισμένα με περισσή τέχνη στους εσωτερικούς πέτρινους τοίχους και στο ταβάνι.

Το φυσικό αυτό σπήλαιο μοιάζει περισσότερο με αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί και συντηρεί πλήθος όμορφων βουδιστικών εικόνων και αγαλμάτων, τοιχογραφιών, πήλινων αναθηματικών πλακών, επιγραφών με μελάνη και επιγραφών γραμμένων στην αρχαία γλώσσα των Μον.

Περπατώντας στο εσωτερικό της σπηλιάς θα νιώσουμε ότι ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο, στη χρυσή εποχή των Μον του 7ου αιώνα, παίρνοντας μια πολύ καλή γεύση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού τους.

Το βράδυ θα απολαύσουμε την ατμοσφαιρική θέα και το ηλιοβασίλεμα από τη διάσημη παγόδα Shweyinmyaw. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΠΑ ΑΝ (περιήγηση)

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Kaw Ka Taung, το δημοφιλές φυσικό σπήλαιο ασβεστόλιθου, θα περάσουμε από μικρά χωριά Karen, όμορφα ασβεστολιθικά βουνά με καταπράσινους ορυζώνες. Συνεχίζουμε την επίσκεψη στο Σπήλαιο Σαντάν, ένα θαυμάσιο βαθύ σπήλαιο, διακοσμημένο περίφημα από την ίδια τη φύση. Ακολουθώντας τον οδηγό μας μέσα από σκοτεινό τούνελ, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα: μία τέλεια, αρμονική σύνθεση από πανέμορφους σταλαγμίτες, χρυσές τοιχογραφίες στους πέτρινους τοίχους αλλά και υπέροχα αγάλματα του Βούδα κοσμούν το εσωτερικό του σπηλαίου.

Αφού απολαύσουμε το μοναδικό αυτό θέαμα και τη γαλήνια ατμόσφαιρα, θα συνεχίσουμε προς την έξοδο του σπηλαίου, όπου μας περιμένει άλλη μία έκπληξη: μια μικρή λίμνη θα μας αποκαλυφτεί στη μέση ενός καταπράσινου τοπίου! Από εδώ θα ξεκινήσουμε μια βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη, απολαμβάνοντας το μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον.

Επιστροφή στο Πα Αν και επίσκεψη στην παγόδα Kyauk Ka Latt, η οποία προσφέρει ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα, καθώς ισορροπεί με χάρη στην κορυφή ενός επιβλητικού ασβεστολιθικού βράχου, ο οποίος δεσπόζει στο μικρό κατάφυτο νησάκι με τα μοναστικά κτήρια, στο κέντρο μιας όμορφης λίμνης. Η παγόδα σε συνδυασμό με τους γύρω ορυζώνες και το όρος Zwegabin στο φόντο, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο που όμοιό του δεν βρίσκουμε πουθενά στον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην ξύλινη γέφυρα που συνδέει την όχθη της λίμνης με το νησί και την εντυπωσιακή παγόδα και θα συνεχίσουμε με μια μικρή ανάβαση μέχρι τα μισά του γειτονικού λόφου για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης και της γύρω περιοχής.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα ο κήπος Λουμπίνι με τους χίλιους Βούδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: HPA AN – ΓΙΑΝΓΚΟΝ

Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Γιανγκόν. Στη διαδρομή μας θα δούμε πολλές μικρές πόλεις και φυτείες καουτσούκ κατά μήκος του δρόμου.

Άφιξη στη Γιανγκόν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΓΙΑΝΓΚΟΝ – Πτήση για ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Μετά το πρωινό μας ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με τη Βιρμανία και αναχωρούμε για τη Σιγκαπούρη. Άφιξη στη Σιγκαπούρη και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

17η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/3/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2299 € 980 €
  Twin Room 2299 € 980 €
  Triple Room 2299 € 980 €
  Single Room 3064 € 980 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2299 € 980 €
  Twin Room 2299 € 980 €
  Triple Room 2299 € 980 €
  Single Room 3064 € 980 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ :  50 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup. και 5* (εξαιρείται το ξενοδοχείο στον Χρυσό Βράχο που είναι βασικών ανέσεων, λόγω έλλειψης υποδομών στην περιοχή).
  • Ημιδιατροφή στη Βιρμανία, πρωινό στη Σιγκαπούρη.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €980
  • Βίζα Βιρμανίας (το κόστος των 50€ καταβάλλεται στην Αθήνα, θα πρέπει όμως να μας στείλετε 2 φωτογραφίες και φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής) 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH1755

10/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

18:45

20:25

LH 790

10/03/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

22:00

17:05 (+1)

SQ 762

13/03/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΓΙΑΝΓΚΟΝ

07:55

09:20

SQ 761

25/03/2024

ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:25

15:10

LH 791

25/03/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΟΝΑΧΟ

23:45

05:45 (+1)

LH 1752

26/03/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

08:40

12:05

17 ημέρες/ 14 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH1755

29/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

19:20

20:55

LH 790

29/04/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

22:20

16:35 (+1)

SQ 762

01/05/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΓΙΑΝΓΚΟΝ

07:55

09:20

SQ 761

13/05/2024

ΓΙΑΝΓΚΟΝ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:35

15:10

LH 791

14/05/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΟΝΑΧΟ

23:25

05:50 (+1)

LH 1750

15/05/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

08:30

11:55

17 ημέρες/ 14 διανυκτερεύσεις

Με μία (1) διαν/ση στη Σιγκαπούρη στην αρχή και μία (1) στο τέλος