Skip to main content

Νεπάλ, Βασίλειο του Μάστανγκ - Φεστιβάλ Tijiι | 12.05.2021 απο 3200,00

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρηση 12.05.2021 Κλείστε εως 15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση*! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας!

Mustang Tiji Festival 2020, Tiji Festival dates 2020/2021 Booking Open Mustang Tiji Festival 2020, Tiji Festival dates 2020/2021 Booking Open

Exploring Festival Tiji

Ένα ακόμα εξερευνητικό και εμπλουτισμένο πρόγραμμα στο Νεπάλ

Με αυτό το ιδιαιτέρως προσεγμένο πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουμε το Φεστιβάλ Tiji.

Το φεστιβάλ Tiji είναι γνωστό ως «το κυνήγι των δαιμόνων». Αναφέρεται στο μύθο του θεού Dorje Jono που πρέπει να πολεμήσει εναντίον του δαίμονα - πατέρα του για να σώσει το βασίλειο του Mustang από την καταστροφή, αφού ο δαίμονας αυτός πρόκειται να επιφέρει τον όλεθρο δημιουργώντας έλλειψη νερού, που σ΄ αυτήν την ιδιαίτερα άγονη γη θα σήμαινε την εξαφάνιση κάθε μορφής ζωής. Ο Dorje Jono νικάει τελικά το δαίμονα και τον εκδιώκει από την περιοχή. Το φεστιβάλ Tiji είναι μια γιορτή, αλλά συγχρόνως και μια επιβεβαίωση του μύθου με διάφορες σχετικές με αυτόν αναπαραστάσεις καθ΄όλη την τριήμερη διάρκειά του. Χρονικά το Tiji συμπίπτει με το τέλος της ξηρής εποχής (τέλος χειμώνα-αρχή άνοιξης, συνήθως γίνεται μέσα-τέλη Μαΐου) και την έναρξη της εποχής των μουσώνων. Είναι μια γιορτή για την επερχόμενη άνοιξη καθώς και για το θρίαμβο του καλού πάνω στο κακό.

Περιλαμβάνει:

  • Εξερεύνηση της περιοχής γίνεται με 4Χ4
  • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Upper Mustang-για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών
  • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP) 
  • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS)
  • Κατά την παραμονή μας στη Λο Μαθάνγκ θα μας συνοδεύσει – ξεναγήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας 
  • Ημιδιατροφή σε Κατμαντού και Ποκάρα και πλήρης διατροφή στο υπόλοιπο του ταξιδιού
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων)

 

ΤΙΜΕΣ

3200,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 496,00

ΦΟΡΟΙ 650,00

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού. Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα κλιματολογικά μεσόγεια, χωρίς καμία επαφή με θάλασσα. Η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1330 μέτρων. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι κατά περίπου 1500 χιλιόμετρα πιο κοντά στον Ισημερινό από όσο Άλπεις.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Άφιξη στην Κατμαντού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πλατεία Ντάρμπαρ που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους παραστάσεις θεοτήτων σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Σειρά έχουν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, η Κουμάρι Γκάρ που είναι η κατοικία της «ζωντανής θεάς», ο ναός Κασταμαντάπ, που σημαίνει «ξύλινο σπίτι» και λέγεται πως έχει φτιαχτεί από το ξύλο ενός δέντρου και ο ναός Σουαγιαμπουνάθ, που αποτελεί σημαντικό βουδιστικό κέντρο πάνω σε λόφο με εκπληκτική θέα προς την Κατμαντού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΠΑΤΑΝ-ΜΠΑΚΤΑΠΟΥΡ)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε την Πατάν, τη 2η μεγάλη πόλη της χώρας και λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας της Κατμαντού. Η πόλη αυτή συχνά αναφέρεται και ως Lalitpur, που σημαίνει «η πόλη της ομορφιάς». Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, την 3η κύρια πόλη της κοιλάδας της Κατμαντού και την πιο «μεσαιωνική». Ένα πραγματικά ζωντανό μουσείο τέχνης του 9oυ αιώνα, γεμάτο από μνημεία, ναούς και παλάτια που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν του. Επίσκεψη και αναχώρηση για τον ιερό ναό του θεού Σίβα Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι και είναι ο πιο σημαντικός ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε επίσης τη στούπα Bodhnath, τη μεγαλύτερη του Νεπάλ και από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ-ΠΟΚΑΡΑ (823 m)

Ξεκινάμε σήμερα για μια πανέμορφη 7ωρη περίπου οδική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Τριζούλι, με προορισμό τη γραφική παραλίμνια πόλη Ποκάρα, που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας και στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ανναπούρνα. Η φυσική ομορφιά της ορεινής αυτής πόλης είναι εκπληκτική: δάση, λίμνες και ποτάμια με φόντο τα τρομερά Ιμαλάια. Η πόλη είναι γεμάτη καφενεδάκια, εστιατόρια και μπαράκια με θέα τα βουνά και τη λίμνη Φέουα (Phewa). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η μετάβαση στην Ποκάρα ενδέχεται να γίνει και αεροπορικά

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ-ΤΖΟΜΣΟΜ-ΚΑΓΚΜΠΕΝΙ-ΜΟΥΚΤΙΝΑΘ

Πρωινή πτήση για το κεφαλοχώρι Τζόμσομ (2.720 m), την πύλη για το “Απαγορευμένο Βασίλειο”, που υπήρξε σταθμός στον πάλαι ποτέ Δρόμο του Αλατιού προς το Θιβέτ. Από εδώ θα ξεκινήσουμε τις μετακινήσεις μας με 4Χ4 μέσα από ένα σχεδόν άδενδρο τοπίο στη σκιά των Ιμαλαΐων, ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού Kali Gandaki (Καλιγκαντάκι) που σχηματίζει το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, θα επισκευθούμε το Θιβετιανής αρχιτεκτονικής χωριό Καγκμπένι (Kagbeni, 2.860 m). Ακολούθως θα φτάσουμε στο Μουκτινάθ (Muktinath, 3.750 m) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΥΚΤΙΝΑΘ-ΤΣΕΛΕ

Ξεκινάμε σήμερα την διαδρομή μας ακολουθώντας αρχικά την ανατολική πλευρά του ποταμού Kali Gandaki. Θα δούμε μοναδικούς σχηματισμούς κόκκινων βράχων σε μορφή αυλών και απρόσιτες σπηλιές. Ανηφορίζουμε αρκετές ράχες και συναντάμε τα χωριά Τάνγκμπε και Τσουκσάνγκ. Στη συνέχεια το μονοπάτι αφήνει την κοιλάδα του Kali Gandaki και ανεβαίνει μια βραχώδη ρεματιά οδηγώντας μας στο Τσέλε (3.050 m), όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το χωριό αυτό είναι χτισμένο σ΄ ένα στρατηγικό σημείο, που ελέγχει ολόκληρη την κοιλάδα.

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΛΕ- ΓΚΑΜΙ

Μετά το Τσέλε η διαδρομή μας συνεχίζει σκαρφαλώνοντας απότομα στα 3.620 m μέσω ενός τεράστιου φαραγγιού. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε λίγο προς το χωριό προς το Ghami (3.520 m), ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΜΙ – ΛΟ-ΜΑΝΘΑΝΓΚ

Ακολουθούμε σήμερα την διαδρομή που ανεβαίνει στο πέρασμα Yamda La στα 3.850 m περνώντας από μικρούς οικισμούς και μοναστήρια. Θα φτάσουμε ττην Λο Μανθάνγκ (3.820 m) ένα από τα πιο όμορφα κεφαλοχώρια του Upper Mustang, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΟ-ΜΑΝΘΑΝΓΚ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για μία μια περιήγηση προς βορρά, μια εκδρομή σε άγρια τοπία και πίσω στον χρόνο. Στο χωριό Choser θα δούμε τις περίφημες δαιδαλώδεις σπηλιές του και πώς οι κάτοικοι ζούσαν χρόνια πριν και ζουν ακόμη σε αυτές. Από το χωριό Chonup θα απολαύσουμε την θέα της Ανατολικής και Δυτικής πεδιάδας. Θα επισκεφτούμε ακόμη τα περίφημα μοναστήρια Garphu και Nyapu. Ευρισκόμενα στην εμπορική οδό με κατεύθυνση την Λάσα υπήρξαν πάντοτε το καταφύγιο προσκυνητών, απόστολων, κατακτητών οι οποίοι άφησαν τα ίχνη τους. Επιστροφή στο Λο-Μανθάνγκ ώστε να παρακολουθήσουμε τις απογευματινές εορταστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Tiji.

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΟ-ΜΑΝΘΑΝΓΚ

Σήμερα το πρωί θα γνωρίσουμε την περιτειχισμένη πρωτεύουσα του Μάστανγκ, τη Λο-Μανθάνγκ, που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 3.820 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στα 1450 από το γιο του μυθικού Ame Pal, που κατέλαβε και ένωσε όλα τα μικρά βασίλεια του Upper Mustang. Ένα τείχος μήκους 300 μέτρων και πλάτους 150 μέτρων προστάτευε την πόλη από τους επίδοξους εισβολείς αλλά και από τους ισχυρούς ανέμους. Τα σπίτια των περίπου 1000 κατοίκων της πόλης ενώνονται με καλντερίμια και συνήθως έχουν στάβλους στα ισόγειά τους. Θα δούμε το 4όροφο Βασιλικό Παλάτι, το κτήριο που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία, θα δούμε ακόμη μοναστήρια και την σχολή Λάμα. Το απόγευμα και πάλι θα παρακολουθήσουμε τις πολύχρωμες και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες εορταστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΟ-ΜΑΝΘΑΝΓΚ

Το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τη γύρω περιοχή όπου οι ελάχιστοι Νομάδες ζουν στις γιούρτες τους και φροντίζουν τα άλογά τους. Πίσω στη Λο-Μανθάνγκ για να δούμε το Τσάμπα Λανκχάνγκ που χρονολογείται από το 1420 και φιλοξενεί το άγαλμα του Βούδα του Μέλλοντος, του Μαϊτρέγια. Από την ίδια περίοδο χρονολογείται και το Θούνγκτσεν Κόμπα, που έχει μία μεγάλη αίθουσα για τις συναθροίσεις των μοναχών. Ο Τσοντέι Κόμπα είναι ένας ακόμα σημαντικός ναός με δεκάδες όμορφα μικρά μπρούντζινα και χάλκινα αγάλματα. Σήμερα τελειώνει το τριήμερο φεστιβάλ. «Το κυνήγι των Δαιμόνων» είναι το επίκεντρο του μύθου του Tiji και οι τελετουργίες που θα παρακολουθήσουμε παραπέμπουν στο κυνήγι αυτό.

12η ΗΜΕΡΑ: ΛΟ-ΜΑΝΘΑΝΓΚ-ΝΤΑΚΜΑΡ

Αναχωρούμε από το Λο-Μανθάνγκ και ακολουθώντας μια ανείπωτης ομορφιάς διαδρομή φτάνουμε στο Dhakmar που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.820 m και θα μας φιλοξενήσει απόψε. Χρόνος ελεύθερος να ξεκουραστούμε και να απαθανατίσουμε τα κόκκινα πετρώματα των γύρω βουνών, ένα θέαμα μοναδικό στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

13η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΜΑΡ-ΓΚΙΛΙΝΓ

Αφήνουμε πίσω μας το όμορφο Ντάκμαρ και κάνουμε μια διαδρομή έχοντας μια φανταστική θέα στα βουνά Nilgiri, Anapurna II και Tilcho και φτάνουμε στο Γκιλινγκ (3.570 m) που θα μας φιλοξενήσει απόψε. Η άγρια ομορφιά του τοπίου μας αποζημιώνει για το δύσβατο της διαδρομής.

14η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΙΛΙΝΓ-ΣΑΜΑΡ

Αφήνοντας το Γκίλινγ συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας προς το Σαμάρ περνώντας το λαξευτό στους βράχους μοναστήρι σπήλαιο Chungsi, ένα μέρος μαγικό για την ψυχή και τις φωτογραφικές μηχανές σας. Το χωριό Σαμάρ βρίσκεται σε υψόμετρο 3.660 μέτρων.

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡ- ΤΖΟΜΣΟΜ

Εγκαταλείποντας τα μονοπάτια του Upper Mustang φτάνουμε στο Τζόμσομ στην καρδιά της οροσειράς Αναπούρνα.

16η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΜΣΟΜ-ΠΟΚΑΡΑ

Αποχαιρετούμε το Τζόμσομ και με πτήση επιστρέφουμε στην Ποκάρα. Η γραφική πόλη όντας στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Αναπούρνα προσφέρει μαγικές εικόνες τόσο της οροσειράς όσο και το ειδυλλιακό περιβάλλον της λίμνης Φέουα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ

Πριν την πρωινή μας ξενάγηση στην Ποκάρα αξίζει τον κόπο να θυσιάσετε μερικές ώρες ύπνου προκειμένου να θαυμάσετε την ανατολή του ήλιου στο λόφο Σάρανγκοτ που χρωματίζει υπέροχα τις γύρω βουνοκορφές των Ιμαλαϊων. Ξεχωριστό ενδιαφέρον στην πόλη έχει ο ναός Βιπάρ Μπασίνι, αφιερωμένος στη θεά Κάλι και τον οποίο θα επισκεφτούμε. Η πόλη είναι γεμάτη από μικρά καφενεδάκια, εστιατόρια και μπαράκια που προσφέρουν ανεπανάληπτη θέα στα βουνά και την λίμνη. Το απόγευμα είναι στην διάθεσή μας για να τα απολαύσουμε. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ-ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Επιστρέφουμε σήμερα στην Κατμαντού, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για χαλάρωση, για ένα μασάζ ή για κάποιες αγορές.

19η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ-ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Πτήσεις Ποκάρα – Τζόμσομ – Ποκάρα
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4*, 5* και lodges (βασικών ανέσεων)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (μπουφέ πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο) στην Κατμαντού και την Ποκάρα
  • Πλήρης διατροφή κατά την διάρκεια του trekking και της παραμονής στο Λο-Μανθάνγκ
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν στην Κατμαντού και την Ποκάρα
  • Όλες οι μεταφορές μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις με 4Χ4 κατά την διάρκεια της εξερεύνησης του Mustang  
  • Συνοδός – μέλος της Βασιλικής Οικογένειας κατά την διάρκεια παραμονής στο Λο-Μανθάνγκ 
  • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Upper Mustang-για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών
  • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP) 
  • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS)
  • Τοπικοί ξεναγοί, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο
  • Στην διάρκεια της εξερεύνησης μας συνοδεύουν ειδικοί οδηγοί και μάγειρας που θα ετοιμάζει τα γεύματά μας
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €650
  • Οι είσοδοι σε μουσεία, ναούς και αξιοθέατα