Skip to main content

Νεπάλ με σαφάρι στη Στέγη του Κόσμου Χριστούγεννα 2018 - Πρωτοχρονιά 2019 από 969.00

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 23/12

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, χωρίς δηλαδή πρόσβαση στη θάλασσα

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (άφιξη)
Άφιξη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ. Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων,  είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά «ζωντανά υπαίθρια μουσεία». Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (Ολοήμερη ξενάγηση)
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τον ναό Pashupatinath, στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι ο πιο σημαντικός Ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ, αφιερωμένος στο θεό Σίβα και τόπος αποτέφρωσης των νεκρών. Θα δούμε επίσης τη στούπα Boudhnatah, τη μεγαλύτερη του Νεπάλ (με 36 μέτρα ύψος!) και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, που συγκεντρώνει βουδιστές απ’ όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί ένα από τα 10 συνολικά μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που εντοπίζονται στο Νεπάλ. Τέλος, θα δούμε από κοντά τη γειτονική Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Θα έρθουμε στην κεντρική πλατεία Durbar, με το Παλάτι των 55 Παραθύρων, έδρα πολλών βασιλέων της Μπακταπούρ. Επιστροφή στην Κατμαντού. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΤΣΙΤΟΥΑΝ
Πρωινή οδική αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, γνωστό και ως "Τάιγκερ Τοπς", μέσα από μια φανταστική διαδρομή δίπλα στον ποταμό Narayani - το φυσικό όριο του πάρκου - και σε τοπία εκπληκτικής ομορφιάς. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge.Το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν αποτελούσε κάποτε χώρο κυνηγιού για τον τοπικό άρχοντα, σήμερα ωστόσο έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και στην επικράτειά του υπάρχουν περισσότερα από 40 είδη μεγάλων ζώων (κροκόδειλοι, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, μαϊμούδες κλπ.), μεταξύ των οποίων ο ασιατικός ρινόκερος (κερασφόρος) και η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, καθώς και περισσότερα από 350 διαφορετικά είδη πουλιών. Επιστροφή στο lodge. Δείπνο με νεπαλέζικους χορούς. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΤΟΥΑΝ
Οι εκπλήξεις μας στη συναρπαστική αυτή χώρα συνεχίζονται. Μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε βόλτα με κανό, θα κάνουμε bird watching με ειδικό φυσιοδίφη και θα απολαύσουμε σαφάρι με jeep στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να «εισπνεύσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερο από την ατμόσφαιρα αυτής της μαγευτικής γωνιάς του κόσμου. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΤΟΥΑΝ – ΠΟΚΑΡΑ
Πρωινή οδική αναχώρηση για τα δυτικά της χώρας και την Ποκάρα, στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ανναπούρνα. Η πόλη φημίζεται για την φυσική ομορφιά της, καθώς περιβάλλεται από κορυφές της οροσειράς Αναπούρνα. Αποτελεί την έδρα ορεινών δραστηριοτήτων, όπως trekking, ορειβασίας κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μας περιμένει μια απολαυστική βαρκάδα στη λίμνη Φέουα (Phewa) που θα μας προσφέρει την ευκαιρία να χαρούμε το ειδυλλιακό περιβάλλον με την πυκνή βλάστηση και τις βουνοκορφές να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ
Αξίζει να θυσιάσετε μερικές ώρες ύπνου για να θαυμάσετε την ανατολή του ήλιου από το λόφο Σάρανγκοτ, που χρωματίζει υπέροχα τις γύρω βουνοκορφές. Ξεχωριστό μνημείο της πόλης αποτελεί ο ναός Βίντια Βασίνι (Vindhya Vasini), αφιερωμένος στη Μητέρα Θεά, τον οποίο θα επισκεφθούμε στη συνέχεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και πρωινό. Στη συνέχεια θα δούμε τον καταρράκτη Devi, camp Θιβετιανών προσφύγων, τον ναό Bindabasini ενώ θα κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη και στο φαράγγι Σέτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Πρωινό ξύπνημα για να δούμε την ανατολή του ήλιου από τα Ιμαλάια, πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση από με προορισμό μας την Κατμαντού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα προβλέπεται ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση στην Κατμαντού.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (Ξενάγηση)
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα Κατμαντού. Θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το παλάτι της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τον ναό Σουαγιαμπουνάθ, τον ναό των μαϊμούδων, σημαντικό βουδιστικό κέντρο της πρωτεύουσας, απ΄ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού. Το βράδυ προβλέπεται εορταστικό δείπνο για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Σήμερα θα επισκεφθούμε την Πατάν ή Λαλιτπούρ, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Η πόλη ήταν κάποτε μια ισχυρή πόλη-κράτος, σήμερα ωστόσο, με την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, αποτελεί ουσιαστικό ένα προάστιο της Κατμαντού. Γεμάτη από αναρίθμητες παγόδες, η Πατάν είναι γνωστή και ως το κέντρο της νεπαλέζικης μεταλλουργίας και χειροτεχνίας. Στην πλατεία Darbara, στο κέντρο της Πατάν, θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Το αρχαίο βασιλικό ανάκτορο με τις τρεις ξεχωριστές αυλές, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα νεπαλέζικης τέχνης και πολιτισμού. Το βράδυ προβλέπεται αποχαιρετιστήριο δείπνο με παράσταση σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 969€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 969 € 650 €
  Twin Room 969 € 650 €
  Triple Room 969 € 650 €
  Single Room 1349 € 650 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  25 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Δείπνο με νεπαλέζικους χορούς.
  • Δείπνο στις 24/12 (όχι ρεβεγιόν).
  • Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στις 31/12.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Κατμαντού, Lodge στο Τσιτουάν και 4* στην Ποκάρα (από τα καλύτερα στην περιοχή)
  • Ημιδιατροφή σε όλο το ταξίδι, πλήρης διατροφή στο lodge του πάρκου Τσιτουάν
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.650 €
  • Βίζα Νεπάλ 25 $  (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

ΤΚ 1844

23/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:40

00:15 +1

ΤΚ 726

24/12/2018

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

01:45

11:25

ΤΚ 727

02/01/2019

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:55

18:50

ΤΚ 1843

02/01/2019

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20

20:45