Skip to main content

Μαλαισία - Ζούγκλα Σουμάτρας 10 Ημέρες

Μαλαισία - Ζούγκλα Σουμάτρας 10 Ημέρες

Αναχωρήσεις:11.07, 18.07, 08.08, 29.08, 12.09, 26.09

Ένα ταξίδι πραγματικά ξεχωριστό και πρωτοποριακό, που συνδυάζει σημεία της Νοτιοανατολικής Ασίας με μοναδικό τρόπο:

Τη Μαλαισία, μια σύγχρονη χώρα, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, με ονειρεμένες παραλίες, με αρχαίες φυλές και δοξασίες. Όλα τα χρώματα, τα αρώματα και οι γεύσεις της Ανατολής έχουν στριμωχθεί στο τόπο αυτό.

Τη Σουμάτρα, έναν παράδεισο πραγματικά ανεξερεύνητο, με πλουσιότατη τροπική βλάστηση, ζούγκλες και εξωτική ατμόσφαιρα. Η περιήγηση της Σουμάτρας πραγματικά τα έχει όλα: εκπαίδευση ουραγκοτάγκων, ζούγκλα, φυτείες καουτσούκ, φοινικόδεντρων και κακάο, επαφή με φυλές που οι προγονοί τους ήταν ανθρωποφάγοι, καταρράκτες και ηφαίστεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εξωτική Μαλαισία.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής Χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας, και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της, τμήμα του οποίου αποτελεί η πολύχρωμη Κινέζικη και η Ινδική συνοικία. Θα δούμε την πλατεία Ανεξαρτησίας, το βασιλικό παλάτι, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μνημείο το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονομάζεται "Κήποι της λίμνης", το μουσείο, το Εθνικό τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και το σιδηροδρομικό σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσμου, σε Ινδο-ισλαμικό στυλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΑΛΑΚΚΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Ολοήμερη εκδρομή στο νότο της Μαλαισίας με προορισμό την όμορφη πόλη Μάλακκα με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με το θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι το οποίο απέκρουσε το σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η πόλη αυτή αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες Πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και της αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της με τα καλοσυντηρημένα μνημεία του αποικιακού παρελθόντος της, τα οποία της χάρισαν το τίτλο του της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Επιστροφή στην Κουάλα Λουμπούρ.. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΕΝΤΑΝ - ΠΑΡΑΠΑΤ (ΣΟΥΜΑΤΡΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μεντάν, την πρωτεύουσα της εξωτικής Σουμάτρας, που είναι ένα από τα πιο παρθένα νησιά της Ινδονησίας. Από το Μεντάν αναχωρούμε οδικώς για το Παραπάτ, ένα εκπληκτικό ορεινό θέρετρο, το οποίο βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού, στις όχθες της πιο όμορφης λίμνης του κόσμου, της Τόμπα. Η διαδρομή μας μέσα από τις ατέλειωτες φυτείες καουτσούκ και κακάο μας κόβει πραγματικά την ανάσα.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΠΑΤ (ΣΑΜΟΣΙΡ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το νησί Σαμοσίρ, που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Τόμπα και που κατοικείται από τις μέχρι πρόσφατα ανθρωποφάγες φυλές Μπατάκ. Μια εμπειρία πραγματικά ανεπανάληπτη, αφού ο τοπικός ξεναγός μας έχει προπάππο κανίβαλο και μας εξηγεί λεπτομερώς πώς επιζούσαν οι πρόγονοί του. Στο Τομόκ θα δούμε τους τάφους των βασιλέων, στην Αμπαρίτα τα μονολιθικά τραπέζια και στο Σιμανίντο θα θαυμάσουμε παραδοσιακούς χορούς των Μπατάκ. Για το βράδυ έχουμε δείπνο με παράσταση παραδοσιακών τροβαδούρων της Τόμπα.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΠΑΤ - ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ

Σήμερα θα συνεχίσουμε οδικώς τη διείσδυσή μας στα εξωτικά μέρη και τις παραδεισένιες ομορφιές της Σουμάτρας. Στη διαδρομή μας προς το Μπεραστάζι θα δούμε το παλάτι του τελευταίου βασιλιά των Μπατάκ, πολλά παραδοσιακά χωριά, καθώς και τα ηφαίστεια Σινάμπο και Σιμπαγιάκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μπεραστάζι. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ - ΜΕΝΤΑΝ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΠΟΧΟΡΟΚ (Εκπαίδευση Ουραγκοτάγκων)

Το ταξίδι μας συνεχίζεται στις πιο κρυφές ομορφιές της Σουμάτρας. Αφήνουμε το Μπεραστάζι και επιστρέφουμε στο Μεντάν, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα έρθουμε σε επαφή με την Ολλανδική, Αγγλική, Κινέζικη και Μαλαισιανή αρχιτεκτονική της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την τροπική ζούγκλα του Μποχορόκ. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε απέραντες φυτείες από καουτσούκ, κακάο και φοινικόδεντρων. Με την άφιξή μας στο Μποχορόκ θα επισκεφθούμε το δάσος με τους ουραγκοτάγκους που εκπαιδεύονται κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζούγκλας πριν αφεθούν ελεύθεροι σ΄ αυτήν. Διαμονή σε απλά καταλύματα δίπλα στο ποτάμι. Στο Μποχορόκ απολαύστε το κολύμπι στον ομώνυμο ποταμό και στους καταρράκτες και θαυμάστε για άλλη μια φορά την άγρια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

9η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΠΟΧΟΡΟΚ- ΜΕΝΤΑΝ– ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την Κουάλα Λουμπούρ, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 10/06/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία. *** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

999 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου +310 €

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 5* στην Κουάλα Λουμπούρ, και στη Σουμάτρα 4* ή από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή (Λότζ στη Ζούγκλα)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στη Σουμάτρα με μεσημεριανά γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Μαλαισία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, Φιλοδωρήματα , αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

        

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

•    Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
•    Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
•    Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
•    Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
•    Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
•    Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
•    Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
•    Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.