Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ 2024 - 16 ΗΜΈΡΕΣ από 3898€

Αναχώρηση: 27 Απριλίου Διάρκεια: 16 ημέρες (27/04-12/05)

*ατομική επέκταση στην Ιαπωνία

 1η ημέρα: Αθήνα – Σεούλ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες και πτήση για τη Σεούλ, την πόλη της τεχνολογίας, της k-pop και των k-drama. 

 

2η ημέρα: Σεούλ – Χονγκτέ (Hongdae) 

Tο απόγευμα άφιξη στην Σεούλ. Μετά την άφιξή μας, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Χονγκτέ (Hongdae). Χρόνος για τακτοποίηση και στη συνέχεια μία πρώτη γνωριμία με την πόλη στην ομώνυμη περιοχή. Θα κάνουμε το πρώτο μας συνάλλαγμα και θα δειπνίσουμε σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Γνωστή για τη νεανική και καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα, η Hongdae προσφέρει έναν συνδυασμό από μοντέρνες μπουτίκ μόδας, street food και παραστάσεις στο δρόμο με ζωντανή μουσική και χορό, καθιστώντας την ένα δημοφιλές σημείο για ντόπιους και τουρίστες. 

 

3η ημέρα: Ξενάγηση – Πλατεία Γκανγκγουαμουν – Βασιλικό παλάτι Γκεονγκμπογκουνγκ - Παραδοσικό καφέ (Cha-teul) – Παραδοσιακή γειτονιά Μπουκτσόν – Μάθημα Κίμτσι -  Βουδιστικός Ναός Τζογκέσα – Εμπορικός δρόμος Ινσαντονγκ – Ιστορικός παραπόταμος Τσεονγκιετσεον – Μιεονγκντόνγκ 

Ξεκινάμε τη μέρα μας με μια περιπατητική ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής Τζονγκο και Τζουνγκ. Πρώτη μας στάση η κεντρική πλατεία Γκανγκγουαμουν  (Gwanghwamun Plaza), με πάνω από 600 χρόνια ιστορία και φόντο το βασιλικό παλάτι Gyeongbokgung και το βουνό Bugaksan. Στις 10 το πρωί θα παρακολουθήσουμε την αλλαγή της φρουράς του βασιλικού παλατιού Γκεονγκμπογκουνγκ (Gyeongbokgung) και θα ξεναγηθούμε στα ενδότερά του. Το παλάτι της δυναστείας των Joseon ήταν η κατοικία των βασιλέων για περίπου 200 χρόνια. Το συγκεκριμένο αυτοκρατορικό συγκρότημα καταστράφηκε ολοσχερώς και ανασκευάστηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του. Όταν τελειώσει η ξενάγησή μας στο παλάτι θα κάνουμε ένα βήμα πίσω στο χρόνο περπατώντας στα στενά δρομάκια της παραδοσιακής γειτονιάς «Μπουκτσόν» (Bukchon Hanok). Αυτή η παραδοσιακή γειτονιά, από την εποχή  του 15ου αιώνα μ.Χ, είναι γνωστή για τα καλοδιατηρημένα hanok (παραδοσιακά κορεάτικα σπίτια). Επόμενη μας στάση η ακαδημία κίμτσι (Kimchi = λάχανο τουρσί), για να δούμε από κοντά πως φτιάχνετε ένα από τα πιο παραδοσιακά συνοδευτικά πιάτα της Κορεατικής κουζίνας. Για όσους δεν θέλουν να το παρακολουθήσουν θα έχουν μία ώρα επιπλέον χρόνο στην περιοχή για να την περπατήσουν και να την εξερευνήσουν.

 

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, την Ινσαντονγκ (Insa-dong). Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας γεύμα. Εδώ η ξεναγός μας σας προτείνει να δοκιμάσετε για πρώτη φορά Pork korean bbq και το κορεάτικο ποτό soju σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Μετά το γεύμα μας θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στον εντυπωσιακό βουδιστικό ναό Τζογκέσα (Jogyesa). Διασχίζοντας τον ιστορικό παραπόταμο Τσεονγκιετσεον (Gheonggyecheonn), ο οποίος διασχίζει την καρδιά της Σεούλ και διαθέτει μακρά ιστορία, φτάνουμε στην περιοχή της Μιεονγκντόνγκ. Αυτή η πολυσύχναστη εμπορική περιοχή είναι απαραίτητη για τους λάτρεις της μόδας. Είναι γεμάτο με διεθνείς μάρκες, τοπικές μπουτίκ, καταστήματα καλλυντικών και πάγκους street food.

 

4ηημέρα: Ξενάγηση στη Σεούλ - Ενοικίαση παραδοσιακής στολής Χάνμποκ - Παλάτι Τσανγκντεογκούνγκ και Μυστικοί κήποι – Τελετή τσαγιού – Παραδοσιακή γειτονιά Ικσεοντόνγκ – Υπαίθρια αγορά φαγητού Γκουανγκτζάνγκ – Τοίχοι της πόλης – Πάρκο Νάμσαν – Ιταεβόν(Itaewon)

Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας από το θερινό παλάτι τον βασιλέων Τσανγκντεογκούνγκ (Changdeokgung), ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εξερευνούμε την όμορφη αρχιτεκτονική του παλατιού και επισκεπτόμαστε τους μυστικούς κήπους, μια γαλήνια όαση με γοητευτικά περίπτερα και λιμνούλες. Η είσοδός σας στο παλάτι αυτό είναι δωρεάν εάν νοικιάσετε και φορέσετε την παραδοσιακή τους φορεσιά Χάνμποκ (honbok). Κάνουμε στάση για μία τελετή τσαγιού σε παραδοσιακό ‘’tea house’’ στην περιοχή Ικσεοντόνγκ (Ikseondong Hanok Village). Επόμενη στάση μας η δημοφιλή υπαίθρια αγορά φαγητού, Γκουανγκτζάνγκ. Εκεί θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά «Χαμούλ Πατζόν» (Haemul Pajeon) και Τεοκμπόκι (Tteokbokki). Για όσους τολμούν, εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποια περίεργα εδέσματα των Κορεατών όπως είναι τα τηγανητά πόδια κότας και το ωμό χταποδάκι. Συνεχίζουμε την βόλτα μας στην πόλη με την επίσκεψή μας στα τοίχοι της  πόλης «Seoul City Wall», το μέρος όπου έχουν γυριστεί οι περισσότερες ρομαντικές σκηνές της k-drama σκηνής. Το καλύτερο σημείο της ξενάγησής μας σήμερα το αφήσαμε για την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Τo πάρκο Νάμσαν (Namsan Park). Είναι ένα γραφικό πάρκο που περιβάλλει τον πύργο «N-Seoul». Το πάρκο προσφέρει μονοπάτια πεζοπορίας, βοτανικούς κήπους και ήσυχα σημεία για πικνίκ. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε μία κλειδαριά αγάπης και να κάνετε μία ευχή. Συνεχίζουμε την βόλτα μας στην περιοχή Ιταεβόν (Itaewon). Ως διεθνής συνοικία της Σεούλ, η Ιταεβόν προσελκύει ποικίλο κόσμο. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ που καλύπτουν διαφορετικά γούστα και πολιτισμούς. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσετε έναν συνδυασμό κορεατικής και διεθνούς νυχτερινής ζωής. Άλλη μία μέρα έφτασε στο τέλος της γεμάτη όμορφες στιγμές και νέες εικόνες.

 

5η ημέρα: Σεούλ-Μπουσάν(Ξενάγηση)

Gamcheon – BIFF square – Texas street – Civil park

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε για το Μπουσάν. Το Μπουσάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τη Σεούλ και κατέχει το πέμπτο μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο. Με την άφιξή μας στην πόλη θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας επισκέπτοντας το πολιτιστικό χωριό Γκαμτσεόν (Gamcheon village). Πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο χωριό Gamcheon κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας και καλλιέργησαν την ορεινή περιοχή για να βγάλουν τα προς το ζην. Το 2009, φοιτητές, καλλιτέχνες και κάτοικοι διακόσμησαν το χωριό ως μέρος του Village Art Project και η πόλη εξελίχθηκε σε κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο του Μπουσάν από τότε. Επόμενη στάση μας η πλατεία «BIFF». Έχοντας μετατραπεί σε πολιτιστικό τουριστικό αξιοθέατο που προάγει την πρόοδο της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Κορέας, η πλατεία BIFF συνέβαλε στη νέα θέση του Μπουσάν ως διεθνής πολιτιστική - τουριστική πόλη. Ο δρόμος μήκους 428 μέτρων εκτείνεται από το Θέατρο «Buyeong» στην περιοχή Νάμπο μέχρι την υπερυψωμένη διάβαση στην περιοχή Τσουνγκμού. Έχει χωριστεί σε "δρόμος των αστεριών" και "δρόμος των φεστιβάλ". Επισκεπτόμαστε τις υπαίθριες αγορές φαγητού και ρούχων. Τελευταία μας στάση πριν το check-in στο ξενοδοχείο μας είναι το σημείο ‘’Sky Eye Observatory’’ με πανοραμική θέα σε όλη την πόλη. Συνεχίζουμε σε μία όμορφη κατηφορική διαδρομή από το Observatory μέχρι την china town όπου θα μας παραλάβει το λεωφορείο. Στην china town όπου θα δοκιμάσουμε αυθεντικά jjajamyeong noodles στην αγορά Texas Street. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερο το απόγευμα να επισκεφτείτε την τοπική αγορά καθώς και το civil park, το οποίο ήταν στρατόπεδο την περίοδο του πολέμου της Κορέας.

 

6η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή στην παραδοσιακή πόλη Γκιεονγκτζού – Χωριό Γιανγκντόνγκ – Ναός Μπουλγκούξα – Δάσος Μπαμπού

Το δάσος Ahopsan στο Gijang-gun, στο Busan, είναι ένα μέρος το οποίο δεν ήταν ανοιχτό στον κόσμο για περίπου 400 χρόνια. Το όνομα "Ahopsan" είναι μια καθαρά κορεατική λέξη που σημαίνει να αγκαλιάζεις τις εννέα κοιλάδες. Το μέρος έγινε γνωστό στον κόσμο αφού έγινε η τοποθεσία των γυρισμάτων για την ταινία ‘’Kundo: Age of the Rampant’’ το 2014 και το ‘’The King: Eternal Monarch’’ το 2020. Το 2016, οι ιδιοκτήτες που διαχειρίζονταν το δάσος αποφάσισαν να ανοίξουν το μέρος στο κοινό. Το δάσος χαρακτηρίστηκε ως ζώνη προστασίας της πράσινης ζώνης και πηγής νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας το υγιές φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα. Παρόλο που το δάσος φιλοξενεί πολλά είδη δέντρων, αυτό που αντιπροσωπεύει το μέρος είναι ο βιότοπος από μπαμπού. Χρειάζονται  περίπου 1 ώρα για να εξερευνήσετε όλα τα μονοπάτια του Δάσους Ahopsan. Το άρωμα των δέντρων, τα πουλιά που τραγουδούν και η δροσερή σκιά που δημιουργούν τα δέντρα είναι υπεραρκετά για να αναζωογονήσουν τις καρδιές όσων έχουν κουραστεί από την πολυάσχολη καθημερινότητα. Επόμενη στάση μας η πόλη Gyeongju. Η πόλη Gyeongju, που έχει καταγραφεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χρονολογείται από τις ημέρες της δυναστείας Σίλλα του 2ου αιώνα, με αρχαίους ναούς, παραδοσιακά χωριά και πλούσιο πολιτισμό. Σε αυτήν την ολοήμερη περιήγηση, φτάνουμε στο Γκιενγκτζού με άνεση με κλιματιζόμενο πούλμαν και επισκεπτόμαστε σημεία ενδιαφέροντος όπως το Αναπτζί (Anapji), το ναός Μπουλγκούξα (Bulguksa), το Σεογκουράμ (Seokguram) και το χωριό Γιανγκντόνγκ (Yangdong). Επιστροφή στο Μπουσάν αργά το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για μία βραδινή βόλτα στην περιοχή Haeundae για να επισκεφτούμε κάποιο παραδοσιακό κορεάτικο μπαρ. Στα παραδοσιακά κορεάτικα μπαρ με τη χρήση ποτού είναι απαραίτητη η αγορά κάποιου συνοδευτικού φαγητού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

7η ημέρα: Ξενάγηση στο Μπουσάν και επιστροφή στην Σεούλ – Χονγκτέ

(Haedong Yonggungsa Temple – Haeundae beach – Blue line)

Σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα στο Μπουσάν. Πρωινό και αναχώρηση για την δεύτερη ξενάγησή μας. Θα ξεκινήσουμε με τον βουδιστικό ναό Χεντόνγκ Γιονγκούνγκσα (Haedong Yonggungsa). Ο ναός αυτός είναι  γνωστός ως ο πιο όμορφος ναός στην Κορέα. Οι περισσότεροι ναοί της χώρας βρίσκονται συνήθως πάνω στο βουνό, ωστόσο αυτός έχει μοναδική θέα στον Ανατολικό Ωκεανό. 

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην περιοχή Χεντέ (Haeundae) και την παραλία Χεντέ (Haeundae beach) όπου θα σας αφήσουμε αρκετό χρόνο για να περπατήσετε, να επισκεφτείτε την παραδοσιακή αγορά Χεντέ (Haeundae Traditional Market) και να δοκιμάσετε το δημοφιλές Κορεάτικο φαγητό «tteokbokki» στο εστιατόριο Σανγκουγκινάε «Sangguginae». Μετά το τέλος της ξενάγησής μας αναχωρούμε για τον κεντρικό σταθμό τραίνων με προορισμό την Σεούλ. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας στην περιοχή της Hongdae. Το βράδυ ελεύθερο στην ομώνυμη περιοχή.

8η ημέρα: Ξενάγηση - Πολεμικό μνημείο για τον πόλεμο της Κορέας – Πάρκο Γεοουίντο Χάνγκανγκ – Εμπορικό Χιουντάι – Ουρανοξύστης «Seoul Sky» - Περιοχή Γκάνγκναμ – Εμπορικό κέντρο Κόεξ «COEX» - Ποταμός/Πάρκο Χαν –Σόου σιντριβανιού της γέφυρα Μπάπο στον ποταμό Χάν.   

Σήμερα ξεκινάμε την τελευταία μας μέρα ξεναγήσεων στη πρωτεύουσα. Ξεκινήσουμε τη βόλτα μας με μία επίσκεψή στο πολεμικό μνημείο για τον πόλεμο της Κορέας «War Memorial of Korea». Ένα μουσείο αφιερωμένο στην τιμή της ιστορίας και των θυσιών του Πολέμου της Κορέας, που παρουσιάζει στρατιωτικά αντικείμενα και εκθέματα. Εκεί εκτίθενται πάνω από 13.000 άρματα, αεροπλάνα, αναμνηστικά και κειμήλια από τον τριετή εμφύλιο. Μεταξύ άλλων, υπάρχει και τιμητική πλακέτα προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων. Μετά την ξενάγησή μας στο πολεμικό μνημείο θα μεταβούμε στην περιοχή Γεοουίντο Χάνγκανγκ  «Yeouido Hangang Park.» Εδώ θα έχετε και τη δυνατότητα να φωτογραφηθείτε στην πινακίδα ‘’I LOVE SEOUL’’ (Αγαπώ την Σεούλ). Θα συνεχίσουμε με το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας το Χιουντάι (Hyundai Mall), για να γευματίσουμε στο ένα από τα δεκάδες εστιατόρια του. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον 5ο ψηλότερο ουρανοξύστη του κόστου «Seoul Sky» και το θεματικό πάρκο «Lotte world». Το παρατηρητήριο που βρίσκεται στην κορυφή του, με 123 ορόφους και 555 μέτρα ύψος, σας προσφέρει μία εντυπωσιακή πανοραμική θέα στην πόλη της Σεούλ. Συνεχίζουμε την βόλτα μας στην περιοχή Γκάνγκναμ (Gangnam) και επισκεπτόμαστε το εμπορικό Κόεξ (COEX Mall). Το συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο COEX, είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια εμπορικά κέντρα στην Ασία. Διαθέτει ποικιλία καταστημάτων, από επώνυμες μάρκες έως μοντέρνα καταστήματα μόδας, μαζί με επιλογές ψυχαγωγίας, όπως κινηματογράφος και ενυδρείο. Αργά το απόγευμα θα βρεθούμε στον πάρκο Χάν (Han River Park).  Είναι ένα γραφικό πάρκο κατά μήκος του ποταμού Χαν, και θα παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή παράσταση του σιντριβανιού Μπάμπο (Bampo Bridge Rainbow Fountain show). Το σιντριβάνι Μπάμπο είναι ένας  συναρπαστικός συνδυασμός τέχνης και τεχνολογίας που κόβει την ανάσα, μαγεύοντας τους επισκέπτες με τη ζωντανή του εμφάνιση με πολύχρωμα τόξα νερού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Αργά το βράδυ, και για όσους από εσάς επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη νυχτερινή ζωή των διασήμων της χώρας, μπορείτε να επισκεφτείτε τον υπαίθριο εμπορικό δρόμο της περιοχής, ο οποίος μετατρέπεται σε έναν πολυσύχναστο προορισμό νυχτερινής ζωής. Προσφέρει ποικιλία από μπαρ, κλαμπ και αίθουσες καραόκε, όπου μπορείτε να απολαύσετε μουσική και ποτά.  

9η ημέρα(05/05):  Σεούλ – Οσάκα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σεούλ. Αναχωρείτε με απευθείας πτήση για την Οσάκα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο σας και τακτοποίηση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να ξεναγηθείτε στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Οσάκα που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού) με μεσαιωνικά εκθέματα και πολεμικές στολές των σαμουράι της εποχής. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφτείτε και το μουσείο noodles. Διανυκτέρευση στην Οσάκα.

10η ημέρα(06/05): Οσάκα – (Προαιρετική ξενάγηση στη Νάρα) – Ιστορικός βουδιστικός ναός Toji – Παραδοσιακή αγορά Nishiki Market - Κιότο

Πρωινό και check-out από το δωμάτιο. Σήμερα θα έχετε χρόνο να επισκεφτείτε την πόλη της Νάρα. Συνάντηση με τον αγγλόφωνο ξεναγό μας σε κεντρικό σημείο της Οσάκα όπου μαζί θα μεταβείτε στην πόλη της Νάρα για την ξενάγηση σας. Η Νάρα είναι μια πόλη στην περιοχή Κανσάι η οποία ήταν η πρωτεύουσα της χώρας πριν από το Κιότο και το Τόκιο. Η γειτονιά  Naramachi είναι γνωστή για την καλοδιατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική machiya (αρχοντικό) και τα στενά ελικοειδή δρομάκια, παρέχοντας μια ματιά στην παλιάς Ιαπωνίας.  Στο Naramachi, θα επισκεφτείτε παραδοσιακά εμπορικά σπίτια, ζυθοποιεία, τεϊοποτεία και διάφορα μαγαζιά που λειτουργούν εδώ και γενιές. Πολλά από τα κτίρια αυτά χρονολογούνται από την περίοδο Edo (1603-1868) και την περίοδο Meiji (1868-1912). Η περιοχή φιλοξενεί επίσης ιστορικούς ναούς και ιερά, όπως το Kofuku-ji. Η πόλη της Νάρα είναι επίσης διάσημη για το ναό Ναό Todai-ji. Ο ναός Todai-ji είναι ένας ιστορικός βουδιστικός ναός που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα από τον Αυτοκράτορα Σόμου. Ο κεντρικός ναός, γνωστός ως Daibutsuden, αποτελεί τον μεγαλύτερο ξύλινο χτίσμα στον κόσμο και στεγάζει έναν εντυπωσιακό χάλκινο Μεγάλο Βούδα, ύψους περίπου 15 μέτρων. Ο ναός αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί σημαντικό προορισμό για τουρίστες και προσκυνητές. Ο Todai-ji αντιπροσωπεύει τον πλούτο της ιστορίας και του πολιτισμού της Ιαπωνίας και προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία για τους επισκέπτες. Η περιοχή γύρω από τον ναό περιλαμβάνει το γνωστό Πάρκο της Νάρα, όπου εκατοντάδες ελάφια περιφέρονται ελεύθερα και θεωρούνται ιερά. Το μεσημέρι επιστροφή στην Οσάκα, παραλαβή των αποσκευών σας από το ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κιότο. Άφιξη στο Κιότο, τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερος χρόνος για να επισκεφτείτε το ναό Toji και την παραδοσιακή αγορά τροφίμων Nishiki Market. O ναός Toji είναι ο ψηλότερος ξύλινος πύργος στην Ιαπωνία, ύψους περίπου 54,8 μέτρα και ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα από τον Αυτοκράτορα Καμμύ, με σκοπό να προστατεύει το κράτος από το Δίδαγμα του Βασιλιά. Ο επίσημος τίτλος του ναού είναι "Kyō-ō-gokoku-ji". Μετά την επίσκεψή σας στον ναό Toji θα μπορούσατε να επισκεφτείτε την αγορά Nishiki Market. Η Nishiki Market, επίσης γνωστή ως Nishiki Ichiba, είναι μια ιστορική και ζωντανή αγορά τροφίμων στο Κιότο της Ιαπωνίας. Λειτουργεί εδώ και αρκετούς αιώνες και είναι δημοφιλής προορισμός για ντόπιους και τουρίστες. Η αγορά αναφέρεται συχνά ως "Κουζίνα του Κιότο" λόγω της μεγάλης ποικιλίας φρέσκων και τοπικών προϊόντων διατροφής. Δείπνο στην αγορά και βραδινή βόλτα στο πάρκο Pontocho. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα(07/05): Κιότο (ξενάγηση στους 5 μεγαλύτερους ναούς του Κιότο) – Δάσος μπαμπού Αρασιγιάμα - Κάστρο Νίτζο

Σήμερα ξεκινάμε την ξενάγησή μας με μία επίσκεψη στους 5 μεγαλύτερους ναούς του Κιότο, συνεχίζουμε με ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ιαπωνίας το δάσος μπαμπού Αρασιγιάμα αλλά και το κάστρο Νίτζο. Πρώτη μας στάση ο Ναός Kiyomizu-dera ο οποίος ιδρύθηκε αρχικά το 778μχ. Ο όρος "Kiyomizu" σημαίνει "καθαρό νερό" και προέρχεται από ένα κοντινό ρυάκι, ενώ το "dera" σημαίνει "ναός". Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ναού είναι η ξύλινη πλατφόρμα, γνωστή "Kiyomizu no Butai" (η σκηνή του Kiyomizu), που προεξέχει από τον κύριο πύργο και παρέχει εκπληκτική πανοραμική θέα στο Κιότο. Κατηφορίζοντας το ναό θα βρεθείτε στην παραδοσιακή γειτονιά Sannenzaka η οποία είναι γνωστή για την καλαίσθητη πλακόστρωση και τα παραδοσιακά καταστήματα και καφέ που την περιβάλλουν. Συνεχίζουμε με το ναό Sanjusangendo στον οποίο θα δούμε τα ‘’Χίλια και Ένα’’ αγάλματα «Σεντζού Κανόν». Επόμενη στάση το δημοφιλές δάσος μπαμπού Arashiyama, ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα από ψηλά καλάμια μπαμπού αλλά και τους κήποι Okochi Sanso Gardens. Ο κήπος Okochi Sanso Villa, είναι ένας όμορφος και ιστορικός κήπος που βρίσκεται στην περιοχή Arashiyama του Κιότο δίπλα από το δάσος με τα μπαμπού. Ο κήπος δημιουργήθηκε σε μια περίοδο 30 ετών, ολοκληρώνοντάς τον το 1962.

Μέσα στου κήπους βρίσκεται και ένα παραδοσιακό  τεϊοποτείο (teahouse) όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τσάι μάτσα (matcha). Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και το ναό Tenryuji ο οποίος βρίσκεται μέσα σε έναν παραδοσιακό ιαπωνικό κήπο και ο σχεδιασμός του κήπου παραμένει αμετάβλητος για περισσότερα από 700 χρόνια. Επόμενη στάση μας για σήμερα το Χρυσό περίπτερο του Κιότο Κινκακούτζι (Golden Pavilion Kinkakuji Temple). Ο εμβληματικός βουδιστικός ναός Ζεν του Κιότο, στολισμένος με φύλλα χρυσού, μέσα σε γραφικούς κήπους και κρυστάλλινες λιμνούλες. Ο ναός χτίστηκε την ίδια εποχή με τον Tenryu-ji, είναι καταγεγραμμένος στις παγκόσμιες κληρονομιές και είναι το σύμβολο του Κιότο. Πριν την τελευταία μας στάση στο Ιερό Φουσίμι θα περάσουμε από το κάστρο Νίτζο. Το κάστρο Nijo έχει σημαντική ιστορική θέση στην Ιαπωνία διότι το 1867, ο Ιαπωνικός Αυτοκράτορας Μεϊτζι (Emperor Meiji) ανέλαβε τον θρόνο, σηματοδοτώντας τη λήξη της εποχής της κυβέρνησης του σαμουράι και την έναρξη της Μεϊτζι Περιόδου. Τελευταία μας στάση το εμβληματικό Ιερό Φουσίμι Ινάρι με τις χιλιάδες κόκκινες πύλες τροί, αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού. Τα ιερά inari φιλοξενούν τους θεούς φύλακες για επιχειρηματική επιτυχία, ευημερία της οικογένειας, ασφάλεια κυκλοφορίας και βελτίωση στις παραστατικές τέχνες. Επιστροφή στο Κιότο. Τα απόγευμα μπορείτε να επισκεφτείτε το πάρκο Maruyama  το οποίο παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα(08/05): Κιότο – Ελεύθερη μέρα – Γειτονιά γκεϊσών Γκιόν

Μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στην πόλη με τα πόδια σε συνδυασμό με τα τοπικά μέσα μεταφορές είναι:

  • Το Ιερό Kifune-jinja
  • Το Ιερό Shimogamo & Kawai
  • Το Αυτοκρατορικό παλάτι του Κιότο
  • Το αργυρό παγκάκι Higashiyama Jishoji
  • Το ναό Eikando Zenrinji
  • Την πύλη Heian Jingu Outermmon
  • To ναό Kenninji
  • Τη συνοικία των γκεϊσών Μiyagawach Γκιόν

*Το απόγευμα  μπορείτε να παρακολουθήσετε μία παράσταση pot puri παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών, για να πάρετε μία γεύση της κουλτούρας του ιαπωνικού λαό, στο ομώνυμο θέατρο. (ζητήστε μας διαθεσιμότητα για κράτηση).

 

Λίγα λόγια για κάποια από τα πιο σημαντικά σημεία του περιπάτου σας:

Το ιερό Heian Jingu είναι ένας σημαντικός σιντοϊστικός ναός ο οποίος ιδρύθηκε το 1895 για τον εορτασμό της 1.100ης επετείου από την ίδρυση του Heian-kyo (το πρώην όνομα του Κιότο) για να διατηρήσει τα πνεύματα του αυτοκράτορα Kammu και του αυτοκράτορα Komei, οι οποίοι έπαιξαν κρίσιμους ρόλους στην ιστορία της πόλης.

Το Higashiyama Jisho-ji (Γνωστός και ως Silver Pavilion - Αργυρό Παγκάκι) είναι ένας όμορφος ναός με καταπληκτικούς κήπους για βόλτα, αν και δεν έχει πραγματικά αργυρό χρώμα.

Το Eikando είναι επίσης γνωστό για το Στούπα Μοεδο (Miedo), έναν ξύλινο καμπαναριό, όπου τα κουδούνια κροτούν καθώς περνάνε οι επισκέπτες, προκαλώντας ένα ιδιαίτερο ηχητικό τοπίο.

 

13η ημέρα(09/05):  Κιότο–Τόκιο (προαιρετική ξενάγηση στο Tsukiji Fish Market)

Σήμερα νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο. Με μια ιστορία που ενώνεται με το μέλλον, το Τόκιο είναι μια πόλη που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία. Παραδίδετε τις αποσκευές σας στο ξενοδοχείο σας μέχρι να έρθει η ώρα του check in και μπορείτε να επισκεφτείτε την μεγαλύτερη ψαραγορά του Τόκιο, την Tsukiji Fish Market, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε για πρώτη φορά αυθεντικό σούσι. Μετά το γεύμα σας επιστροφή στο ξενοδοχείο, check in στο δωμάτιο και στην συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την περιοχή Asakusa όπου βρίσκεται ο παλαιότερος και πιο διάσημος βουδιστικός ναός του Τόκιο Sensō-ji. Ο κλασικός ναός με τα εικονικά κόκκινα φανάρια και τον γοητευτικό εμπορικό δρόμο Nakamise θα σας μεταφέρουν στην παλιά Ιαπωνία. Έπειτα μπορείτε να επισκεφτείτε το παρατηρητήριο Tembo Deck στον πύργο Skytree το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη. Τελευταία σας στάση για σήμερα πρέπει να είναι οπωσδήποτε η περιοχή Akihabara. Μία γειτονιά παράδεισος για τους λάτρεις των anime, των manga και των ηλεκτρονικών. Το Akihabara είναι διάσημο για τα πολυάριθμα καταστήματά του που πωλούν ηλεκτρονικά είδη, κονσόλες παιχνιδιών, εμπορεύματα anime και καφετέριες για καμαριέρες. Διανυκτέρευση στο Τόκιο.

 

14η ημέρα(10/05): Προαιρετική εκδρομή στο όρος Φούτζι και στην  λίμνη Χακόνε

Πάρτε μια βαθιά ανάσα στην υπέροχη φύση στο Όρος Φούτζι ενώ θα δείτε μαγευτικά τοπία και θα νιώστε την ιερή ατμόσφαιρα στο Ιαπωνικό shinto Shrine. Η ξενάγηση ξεκινάει με την επίσκεψη στο χωριό των Νίντζα ‘’Shinobi No Sato’’ όπου θα περπατήστε στον παραδοσιακό ιαπωνικό κήπο με θέα το όρους Φούτζι, θα εξερευνήσετε το σπίτι των Ninja και θα τραβήξτε φωτογραφία με ένα Νίντζα! Το μεσημέρι θα απολαύστε ένα ιαπωνικό μεσημεριανό μπουφέ με ντόπια φρέσκα υλικά. Επόμενη στάση η κοιλάδα Owaku-dani. Χρόνος για να φωτογραφίσετε την ενεργή ηφαιστειακή κοιλάδα που κάποτε ονομαζόταν «Κοιλάδα της Κόλασης». Στην συνέχεια επιβιβάζεστε στο τελεφερίκ της περιοχής Χακόνε (Ropeway Hakone) με υπέροχη θέα στη φύση Hakone και στο όρος Fuji για να βρεθείτε στην λίμνη Ασινόκο (Ashinoko). Χρόνος να απολαύσετε την αναζωογονητική κρουαζιέρα στη λίμνη Ashi, μια λίμνη καλντέρα. Τελευταία μας στάση ο ναός Χακόνε. Ένα από τα πιο διάσημα ιερά της περιοχής λόγω της απίστευτα γραφικής κόκκινης πύλης torii, η οποία βρίσκεται μέσα στο νερό και ονομάζεται Torii της Ειρήνης. Μόλις τελειώσει η ξενάγησή σας, το πούλμαν θα σας αφήσει στο σταθμό Odawara όπου θα επιβιβαστείτε στο τραίνο βολίδα για να επιστρέψετε στο Τόκιο.

 

Εναλλακτικά: Προαιρετική εκδρομή στην περιοχή Καμακούρα

Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την περιοχή της Καμακούρα. Η Καμακούρα είναι μια ιστορική ιαπωνική πόλη διάσημη για τους ναούς, τα ιερά της και τον εμβληματικό Μεγάλο Βούδα (Νταϊμπούτσου). Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Πρώτη σας στάση ο ναός Τζοτσίτζι (Jochiji). Είναι ένας ήσυχος και γαλήνιος ναός του Ζεν που περιβάλλεται από δάσος, χτίστηκε το 1281 από τον Hojo Tokoyori, ηγέτη του Σογκουνάτου Kamakura, προκειμένου να τιμήσει τον γιο του που είχε πεθάνει νέος. Θυμηθείτε να τρίψετε την κοιλιά του αγάλματος του Hotei, καθώς αυτό λέγεται ότι σας φέρνει καλή τύχη. Επόμενη στάση ο μεγάλος και επιβλητικός βούδας της Καμακούρα (Kotoku-in) ο οποίος έχει ύψος 13,35 μέτρα και βάρος περίπου 121 τόνους. Η κατασκευή του χάλκινου αγάλματος του Βούδα όπως φαίνεται σήμερα χρονολογείται από το 1252. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία και σίγουρα αξίζει να το δείτε. Μπορείτε ακόμη και να μπείτε μέσα στο μεγάλο άγαλμα. Τελευταία στάση ο ναός Hase-dera ο οποίος βρίσκεται στο όρος Kamakura και έχει εξαιρετική θέα στον ωκεανό και τη γραφική παραλία Yuigahama. Η Hasedera φιλοξενεί ένα άγαλμα Kannon ύψους 9,18 μέτρων με 11 κεφάλια, ένα από τα μεγαλύτερα ξύλινα βουδιστικά αγάλματα στην Ιαπωνία. Υπάρχει επίσης μια μικρή αλλά απόκοσμη και ατμοσφαιρική σπηλιά για εξερεύνηση στους κήπους. Εάν έχετε χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε και το βουδιστικό ναό Hokokuji. Ο ναός Hokokuji είναι γνωστός για το γαλήνιο άλσος με μπαμπού, το παραδοσιακό τεϊοποτείο και τον κήπο Ζεν. Το δάσος μπαμπού και η ιστορική κεντρική αίθουσα είναι βασικά αξιοθέατα, προσφέροντας μια ειρηνική και πολιτιστική εμπειρία στους επισκέπτες. Το απόγευμα επιστροφή στο Τόκιο και ελεύθερος χρόνος να επισκεφτείτε τον πύργο του Τόκιο ύψους 333 μέτρων. ο Πύργος του Τόκιο είναι το πιο εμβληματικό αξιοθέατο στον ορίζοντα του Τόκιο για περισσότερα από 60 χρόνια.  

 

15η ημέρα(11/05):  Τόκιο (προαιρετική ξενάγηση)

Πάρκο Otaguro – Ναός Meiji Jingu – Αυτοκρατορικό παλάτι– ποταμός Meguro

Σήμερα σας προτείνουμε ξεκινήσετε την μέρα σας με μία επίσκεψη στο Αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο, τη σημερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Θα περπατήσετε στον East Garden και θα διαχύσετε τη γέφυρα Niju-bashi στον εξωτερικό κήπο. Συνεχίστε την ημέρα σας στην  περιοχή της Σιμπούγια αλλά και τις γύρω περιοχές. Η Σιμπούγια είναι ένας σημαντικός εμπορικός κόμβος και μια από τις πιο διάσημες και πολυσύχναστες γειτονιές του Τόκιο. Το εμβληματικό Shibuya Crossing είναι ιδιαίτερα γνωστό, όπου μεγάλα πλήθη πεζών διασχίζουν τη διασταύρωση προς όλες τις κατευθύνσεις όταν αλλάζουν τα φανάρια. Μην παραλείψετε μία επίσκεψη στο ναό Meiji Jingu. Το Meiji Jingu, βρίσκεται επίσης στη περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο, και είναι ένας σιντοϊστικός ναός αφιερωμένος στον αυτοκράτορα Meiji και την αυτοκράτειρα Σόκεν. Περιβάλλεται από ένα καταπράσινο δάσος, δημιουργώντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα σε αντίθεση με την πολύβουη πόλη. Συνεχίστε την βόλτα σας στην ιδιαίτερη γειτονιά  Nakameguro και ποιο συγκεκριμένα στον ποταμός Meguro, ο οποίος προσδίδει μια ιδιαίτερη γοητεία στην πόλη. Εδώ θα βρείτε δροσερά καφέ, εστιατόρια και περίεργα μαγαζιά που πωλούν χειροτεχνίες. Σε αυτή σας την επίσκεψη αξίζει να αφιερώσετε λίγη ώρα στην παραδοσιακή γειτονιά Daikanyama, η οποία χαρακτηρίζεται από λοξά δρομάκια, μοναδικά καταστήματα και υπέροχο φαγητό. Διανυκτέρευση στο Τόκιο.

 

 

16η ημέρα(12/05):  Τόκιο – Αθήνα

Αναχώρηση για την Αθήνα και άφιξη την ίδια μέρα.

 

 

16 ΗΜΕΡΕΣ / 14 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Διανυκτερεύσεις

ανά πόλη

Τιμή σε δίκλινο

Διαφορά Μονοκλίνου

Σεούλ: 5 νύχτες

Μπουσάν: 2 νύχτες

Οσάκα: 1 νύχτα

 Κιότο: 3 νύχτες

 Τόκιο: 3 νύχτες

Από 3.898€

+ 1.050 €

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ EMIRATES KAI KOREAN AIR

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΑΠΟ – ΠΡΟΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΑΦΙΞΗ

ΕΚ 210

27/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

17:05

23:40

ΕΚ 322

28/04/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΣΕΟΥΛ

03:30

16:50

KE 723

05/05/2024

ΣΕΟΥΛ – ΟΣΑΚΑ(Kensai)

09:35

11:20

ΕΚ 313

12/05/2024

TOKYO(Haneda) – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

00:05

06:20

ΕΚ 209

12/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Emirates
  • 1 παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών, 1 χειραποσκευή μέχρι 7 κιλά & ένα προσωπικό αντικείμενο
  • Εσωτερική πτήση Σεούλ-Οσάκα
  • Μεταφορές από / προς όλα τα αεροδρόμια
  • Όλες οι διαδρομές με το τραίνο βολίδα σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία
  • 5 διανυκτερεύσεις στη Σεούλ στο Mercure Ambassador Hongdae 4* με πρωινό
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Μπουσάν στο Avani central hotel 4* με πρωινό
  • 1 διανυκτέρευση στην Οσάκα σε 4* κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Κιότο σε 4* κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Τόκιο σε 4* κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό
  • Τελετή τσαγιού με Μάικο στο Κιότο
  • Αγγλόφωνη περιπατητική ξεναγήσεις στη Νάρα
  • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις με πούλμαν στο Κιότο και στο Τόκιο με γεύμα
  • Ημερήσια εκδρομή στο όρος Φούτζι και τη περιοχή Χακόνε με γεύμα
  • Ελληνόφωνος συνοδός, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής στη Νότια Κορέα.
  • ΔΩΡΟ: Συμμετοχή σε μάθημα κίμτσι, διάρκειας μίας ώρας στην Σεούλ.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασίας προκαταβολών & αποζημίωσης διακοπής ταξιδίου και ειδική ταξιδιωτική ασφάλεια Covid19.

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (898€)
  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά και φαγητά κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.

 

Προαιρετικές εκδρομές:

  • Προαιρετική εκδρομή στη Νότια Κορέα στην παραδοσιακή πόλη Gyeongju (95€)
  • Προαιρετική ξενάγηση στη Καμακούρα (110€)

*Τα παραπάνω αφορούν στις σημαντικότερες από τις καλύψεις και ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στις αναλυτικές συμβάσεις οι οποίες είναι διαθέσιμες για εσάς από τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους, καθώς και στην ιστοσελίδα μας.

 

Σημειώσεις:

  • Απαραίτητη για την είσοδο στη Νότια Κορέα είναι η έκδοση k-eta(ηλεκτρονική βίζα

διάρκειας δύο ετών)την οποία αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το γραφείο μας. Για την αίτηση θα χρειαστούμε μία φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και μία φωτογραφία σας.

  • Τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν περιλαμβάνονται στο κόστος.
  • Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέσει χωρίς να παραλείψει τις δραστηριότητες σε ημερομηνία ή ώρα, για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος
  • Οι τιμές έχουν υπολογισθεί με συναλλαγματική ισοτιμία won/ευρώ την ημερομηνία που κοστολογήθηκε 31 Οκτωβρίου 2023. Αν η διαφορά είναι σημαντική, η τελική τιμή ενδέχεται να τροποποιηθεί 25 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Οι προαιρετικές εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση τους.
  • Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία αφορούν τη βασική (standard) κατηγορία σε τυχαίο όροφο/θέα.
  • Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα.
  • Για την εκδρομή στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα απαιτείται ειδική άδεια από την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνώνκαι για να εκδοθεί χρειάζεται τουλάχιστον μια με δυο εβδομάδες. Με την είσοδο στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, οι επισκέπτες πρέπει να υπογράψουνδήλωση ότι με δική τους πρωτοβουλία βρίσκονται εκεί. Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια τους.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο ή πτήση εξαιτίας της αεροπορικής εταιρίας ή καιρικών συνθηκών καθώς και σε περίπτωση που χάσετε κάποια ενδιάμεση πτήση. Μπορεί όμως να σας βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος αρκεί να ενημερωθούμε εγκαίρως.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.

Η Σεούλ, η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, είναι μια μαγευτική πόλη που συνδυάζει άψογα τις πλούσιες παραδόσεις με τα σύγχρονα θαύματα. Με περισσότερα από 2.000 χρόνια ιστορίας, η Σεούλ προσφέρει ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά του κορεατικού πολιτισμού. Από το μεγαλείο του παλατιού Gyeongbokgung στην γαλήνη των βουδιστικών ναών, οι επισκέπτες μπορούν να βυθιστούν στην αρχαία κληρονομιά της πόλης. Οι πολυσύχναστες αγορές της Σεούλ, όπως η Myeongdong και η Namdaemun, δελεάζουν τους ταξιδιώτες με μια απολαυστική ποικιλία street food και παραδοσιακών χειροτεχνιών. Η σύγχρονη πλευρά της πόλης είναι εξίσου μαγευτική, με φουτουριστική αρχιτεκτονική, προηγμένη τεχνολογία και μια δυναμική σκηνή K-pop. Από τον εμβληματικό N-Seoul Tower έως τις μοντέρνες γειτονιές Hongdae και Gangnam, η Σεούλ σφύζει από νεανική ενέργεια και έντονη νυχτερινή ζωή. Με ζεστή φιλοξενία, υπερσύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς και ποικίλες εμπειρίες, η Σεούλ είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτούν ταξιδιώτες που αναζητούν έναν τέλειο συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού και καλού φαγητού.

Το Μπουσάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, απέναντι από το Στενό της Κορέας. Λειτουργεί ως σημαντικό λιμάνι. Το Μπουσάν φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του. Η παραλία Haeundae είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και προσελκύει τουρίστες και ντόπιους. Διαθέτει απαλή άμμο, καθαρά νερά και μια παραθαλάσσια περιοχή που ξεχειλίζει ζωντάνια. Στο Μπουσάν επίσης θα βρείτε το καλύτερο tteokbokki της χώρας.

Η Ιαπωνία, είναι μια νησιωτική χώρα στην Ανατολική Ασία με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και προηγμένη τεχνολογία. Συνδυάζει την παραδοσιακή ιαπωνική κουλτούρα με τη σύγχρονη καινοτομία. Οι ιαπωνικοί κήποι και οι σεζάντι ομορφαίνουν το τοπίο, ενώ η ιαπωνική κουζίνα είναι διάσημη για τα σούσι και τα ραμέν. Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές ανθισμένες κερασιές κατά τη διάρκεια της εποχής των σακούρα, και η χώρα έχει εκθετικές παραδόσεις όπως η γειτονιά των γκεϊσών (geisha) καθώς και τις παραδοσιακές τελετές με τσάι.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

  • Ανάκτορο Gyeongbokgung, Σεούλ: Ένα μεγαλοπρεπές σύμβολο της αρχιτεκτονικής της δυναστείας Joseon, που προσφέρει μια ματιά στη βασιλική ιστορία της Κορέας.
  • Παλάτι Changdeokgung, Σεούλ: Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γνωστό για τον όμορφο μυστικό κήπο του, που επιδεικνύει αρμονία με τη φύση.
  • Χωριό Bukchon Hanok, Σεούλ: Διατηρώντας την παραδοσιακή κορεάτικη αρχιτεκτονική, αυτό το χωριό προσφέρει μια γοητευτική ματιά στο παρελθόν της Σεούλ.
  • Αγορά Gwangjang, Σεούλ: Μια πολυσύχναστη αγορά διάσημη για το street food, τα υφάσματα και τα παραδοσιακά κορεάτικα προϊόντα.
  • Πύργος Namsan Seoul, Σεούλ: Ένα σημείο με απαράμιλλη θέα στη Σεούλ. Εκεί που οι ρομαντικές ψυχές συναντιούνται. Μην ξεχάσετε να αφήσετε μία κλειδαριά αγάπης.
  • Hongdae, Σεούλ: Η ζωντανή καλλιτεχνική περιοχή της Σεούλ, όπου τα μοντέρνα καταστήματα, η εκλεκτική τέχνη του δρόμου και η νεανική ενέργεια συγκλίνουν σε έναν δυναμικό πολιτιστικό κόμβο.
  • Gangnam District, Σεούλ: (K-pop Entertainment): Εξερεύνηση στον ζωντανό κόσμο της K-pop με περιοχές ψυχαγωγίας, θεματικά καφέ και στούντιο.
  • Seoul Sky, Σεούλ: Βρίσκεται στην κορυφή του Lotte World Tower, είναι ένα εκπληκτικό κατάστρωμα παρατήρησης που προσφέρει απαράμιλλη πανοραμική θέα στην πόλη της Σεούλ και είναι ο 6ος υψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου με ύψος 555 μέτρα.
  • Νησί Nami: Μια γαλήνια απόδραση στην ποίηση της φύσης, όπου τα δεντρόφυτα μονοπάτια και τα γραφικά τοπία δημιουργούν ένα γραφικό καταφύγιο.
  • Gyeongju: Ο αρχαίος θησαυρός της Νότιας Κορέας, όπου εκτυλίσσονται αιώνες ιστορίας ανάμεσα σε τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, ναούς και πολιτιστικά θαύματα.
  • Παραλία Haeundae, Μπουσάν: Η πιο διάσημη ακτογραμμή του Μπουσάν, που προσφέρει χρυσαφένια αμμουδιά, καθαρά νερά και μια ζωντανή ατμόσφαιρα με διάφορα θαλάσσια σπορ.
  • Ναός Beomeosa, Μπουσάν: Ένας γαλήνιος βουδιστικός ναός φωλιασμένος στους πρόποδες του βουνού Geumjeongsan, παρέχοντας μια ειρηνική απόδραση από την αστική φασαρία.
  • Πολιτιστικό χωριό Gamcheon, Μπουσάν: Γνωστό ως το "Machu Picchu of Busan", αυτό το πολύχρωμο χωριό στην πλαγιά ενός λόφου διαθέτει στενά σοκάκια, ζωντανές τοιχογραφίες και μια μοναδική καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.
  • Πύργος Busan, Μπουσάν: Προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη και την ακτογραμμή, ο πύργος του Busan είναι ένα δημοφιλές ορόσημο που βρίσκεται στο πάρκο Yongdusan, παρέχοντας μια εκπληκτική προοπτική του αστικό τοπίο.

 

ΙΑΠΩΝΙΑ

 

  • Tokyo Skytree, Τόκιο: Μια πανύψηλη κατασκευή που προσφέρει πανοραμική θέα στο Τόκιο, προβάλλοντας τον σύγχρονο ορίζοντα της πόλης.
  • Περιοχή Akihabara, Τόκιο: Ο κόμβος της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας, με καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, καταστήματα anime και κέντρα τυχερών παιχνιδιών.
  • Ο Μεγάλος Βούδας της Καμακούρα, Καμακούρα: Ένα κολοσσιαίο υπαίθριο χάλκινο άγαλμα που αντιπροσωπεύει τη γαλήνη και τον βουδισμό.
  • Όρος Φούτζι, Χακόνε: Το εμβληματικό ηφαίστειο της Ιαπωνίας, που προσφέρει εκπληκτική θέα και σύμβολο φυσικής ομορφιάς.
  • Πάρκο Nara, Νάρα: φιλοξενεί εκατοντάδες ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα, αυτό το πάρκο περιβάλλει ιστορικά ορόσημα όπως ο ναός Todai-ji.
  • Δάσος μπαμπού Arashiyama, Κιότο: Ένα μυστικιστικό ταξίδι μέσα από πανύψηλα μπαμπού άλση, όπου οι ψίθυροι της φύσης δημιουργούν μια μαγευτική συμφωνία στην αγκαλιά του Κιότο.
  • Ιερό Φουσίμι Ινάρι, Κιότο: με τις χιλιάδες κόκκινες πύλες τροί, αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού
  • Todai-ji-Great Buddha, Νάρα: Το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων.
  • Συνοικία των γκεϊσών Γκιόν: Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία).
  • Βουδιστικός ναό Kinkakuji: Η χρυσή αντανάκλαση της ηρεμίας, όπου το εμβληματικό Χρυσό Περίπτερο του Κιότο στέκεται ως μια λαμπερή απόδειξη της ομορφιάς του ιαπωνικού Ζεν Βουδισμού και της ιστορικής αρχιτεκτονικής."
  • Τραίνο βολίδα RJ: Επιβιβαζόμαστε στο τραίνο βολίδα.

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο και ευχάριστο ταξίδι!