Skip to main content

Βιετνάμ - Καμπότζη Περιλαμβάνει το Κεντρικό Βιετνάμ και επίσκεψη στο Δέλτα του Μεκόνγκ

Αναχωρήσεις: 07.07, 24.07 10.08, 18.08, 08.09, 22.09   - 16 Ημέρες

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ, ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Ινδοκίνα

Μια χερσόνησος ανάμεσα στον Κινεζικό κολοσσό και την απέραντη Ινδία είναι η Ινδοκίνα. Στη μια πλευρά της τη χαϊδεύουν τα κύματα του Ινδικού ωκεανού και στην άλλη της θάλασσας της Κίνας. Και οι δυο την προίκισαν με τη μαγεία, τη θρησκεία, την τέχνη, τον πανάρχαιο πολιτισμό τους και τη σοφία τους.

 

Ο ποταμός Μεκόνγκ, "η μητέρα των ποταμών" διαδραματίζει από πανάρχαιους χρόνους πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των λαών της Νοτιοανατολική Ασίας. Είναι για την Ινδοκίνα, ότι ο Νείλος για την Αίγυπτο.

Ένα ταξίδι στο Βιετνάμ δεν είναι απλά μια περιήγηση σε μια μακρινή και εξωτική χώρα. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία διείσδυσης στην ιστορία παλαιών αλλά και νεώτερων χρόνων, μια ιστορία πρόσφατη, σχεδόν νωπή. GoodmorningVietnam…

Η Καμπότζη ήταν κοιτίδα του πολιτισμού των Χμερ. Η λαμπρότερη ιστορική περίοδος του πολιτισμού αυτού ήταν μεταξύ του 9ου και 14ου αιώνα. Το Άνγκορ Βατ είναι από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά μνημεία του κόσμου. Η διάχυτη ηρεμία και απλότητα, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου και τα μοναδικά τοπία της Ινδοκίνας θα κάνουν το ταξίδι σας αληθινό ταξίδι ψυχής!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η HMEPA: AΘHNA- ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Καμπότζης, την Πνομ Πενχ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η HMEPA: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ

Με την άφιξή μας θα αρχίσουμε τη ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Tuol Sleng, φυλακές και χώρος βασανιστηρίων κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ. Το απόγευμα μας επιφυλάσσει μια ακόμη έκπληξη: η βαρκάδα μας στα νερά του ποταμού, απ’ όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Διανυκτέρευση.

3η HMEPA: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ - ΣΙΕΜ ΡΕΠ (Ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σιεμ Ρεπ. Άφιξη και ξενάγηση στα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αι. Θα επισκεφθούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας. Ακολουθεί το αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ, αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα. Διανυκτέρευση.

4η HMEPA: ΣΙΕΜ ΡΕΠ (ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ, Ξενάγηση)

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τον μεγαλειώδη Ναό Άνγκορ Βατ. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στην σημαία της Καμπότζης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους Ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean έχει μια μεγάλη τετράγωνη λίμνη περιστοιχιζόμενη από τέσσερις μικρότερες. Ο μικρός ναός Prasat Kravan έχει θαυμάσια ανάγλυφα. Από την κορυφή του Pre Rup θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

5η HMEPA: ΣΙΕΜ ΡΕΠ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ/ΣΑΪΓΚΟΝ (Βαρκάδα, πτήση)

Αναχωρούμε σήμερα για τη λίμνη Tonle Sap, όπου θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα με επίσκεψη στο πλωτό χωριό Chong Chneah. Οι εικόνες θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Επιστροφή στο Σιεμ Ρεπ, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χο Τσι Μινχ (ή Σαϊγκόν, όπως ονομαζόταν παλιότερα). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ/ΣΑΪΓΚΟΝ - ΔΕΛΤΑ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΑΓΟΡΑ ΚΑΪ ΜΠΕ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ

Στο επίκεντρο της σημερινής μας ημέρας βρίσκεται το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Θα αναχωρήσουμε για το Κάϊ Μπε, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να επισκεφθούμε την παραδοσιακή πλωτή αγορά της πόλης καθώς και τοπικές οικογενειακές βιοτεχνίες. Συνεχίζουμε τη μαγευτική μας βόλτα διασχίζοντας τον ποταμό, περνώντας από διάφορα νησιά μέχρι το Βιν Λόνγκ και επιστρέφουμε οδικώς στη Σαϊγκόν.

7η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ/ΣΑΪΓΚΟΝ - ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ/ΣΑΪΓΚΟΝ

Πρωινή αναχώρηση για το χωριό Κου Τσι, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ - κρησφύγετα των Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στη χώρα. Επιστροφή και ξενάγηση στο Χο Τσι Μινχ, όπου θα δούμε το Παλάτι της Επανένωσης (τ. Προεδρικό μέγαρο), την παγόδα Βιν Νγιέμ και το Μουσείο του Πολέμου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το παλαιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή "Νοτρ Νταμ" και το κεντρικό ταχυδρομείο, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη Γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

8η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ/ΣΑΪΓΚΟΝ - ΝΤΑΝΑΝΓΚ - ΧΟΪΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ, το Ντανάνγκ. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για τη Χοϊάν, ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της ΝΑ Ασίας στο διάστημα μεταξύ 16ου και 18ου αι. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ, με έντονες Βιετναμέζικες, Κινεζικές και Ιαπωνικές επιρροές. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση στη Χοϊάν

9η HMEPA: ΧΟΪΑΝ - ΧΟΥΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικά για τη Χουέ μέσω της πόλης Ντανάνγκ. Με την πανέμορφη αυτή διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις εκπληκτικές παραλίες του κεντρικού Βιετνάμ. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στη Χουέ, η οποία υπήρξε αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802 - 1945. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η HMEPA: ΧΟΥΕ - ΑΝΟΪ

Μια όμορφη βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η Βασιλική Οικογένεια. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της χώρας, το Ανόι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η HMEPA: ΑNοΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ XAΛONΓK- ANοΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Χάλονγκ Μπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι. Η τοποθεσία, λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς της, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα από καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το σπήλαιο Τιέν Κουνγκ, γνωστό ως το "σπήλαιο του Ουρανού". Είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπήλαιο του Χαλόνγκ, αποτελούμενο από τρεις μεγάλες αίθουσες, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, επιστρέφουμε στο Ανόι, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΝοϊ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜ ΚΟΚ - ΑΝοϊ

Πρωινή αναχώρηση για το Νιν Μπιν μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα μαγευτικά τοπία της Ινδοκίνας και να έλθουμε σε επαφή με την αγροτική ζωή της χώρας. Θα επισκεφθούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, την Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού. Συνεχίζουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) στο ποτάμι. Η γαλήνη του τοπίου με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα μας σαγηνεύσει. Επιστροφή στο Ανόι. Διανυκτέρευση.

13η HMEPA: ΑΝΟΪ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα Γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου και θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, το σπίτι του μεγάλου ηγέτη που εντυπωσιάζει με τη λιτότητά του, τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα και το Ναό της Λογοτεχνίας, που αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Συνεχίζουμε με την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης συμπληρώνει τις εικόνες που ήδη έχουμε αποκομίσει. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

14η HMEPA: ΑΝοϊ (Παράσταση με Μαριονέτες στο Νερό)

Πρωινό ελεύθερο στο Ανόι για να απολαύσετε τις όμορφες αγορές και αξιοθέατα της επιθυμίας σας. Το βράδυ μας επιφυλάσσει μια υπέροχη έκπληξη: μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και τους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού.

15η HMEPA: ΑΝΟΪ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η HMEPA: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 14/06/14 και ταξιδέψτε απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

MONOME 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Για την αναχώρηση 24.07 & 18.08

Για τις πρώτες 11 συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.999 €

+ 520 €

Για τις επόμενες συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.099 €

+ 520 €

Για την αναχώρηση 10.08

*Super Προσφορά*

Για τις πρώτες 11 συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.899 €

+ 520 €

Για τις επόμενες συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.999 €

+ 520 €

Για τις αναχωρήσεις: 07.07, 08.09, 22.09

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.099 €

+ 520 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Στο Βιετνάμ ξενοδοχεία 5*. Στην Καμπότζη τα ξενοδοχεία είναι 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια, με Ευρωπαϊκές και Βιετναμέζικες γεύσεις.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ (από το Ανόι)
  • Εκδρομή στο Δέλτα του Μεκόνγκ
  • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό
  • Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ
  • Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Ντανάγκ, Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (Ανάλογα την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Ασία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζες και φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 60 $) και δεν περιλαμβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 

ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 $

 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.