Skip to main content

Γκρουπ Κλασική Ινδία μέχρι το Σεπτέμβριο

 

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΝΔΙΑ 11 μέρες

Αναχωρήσεις 18/05,15/06,29/06,20/07,03/08,17/08,31/08,21/09/12


1η-2η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΛΧΙ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί με ενδιάμεσο σταθμό.. Άφιξη τη 2η μέρα το πρωί και μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΔΕΛΧΙ

Η σημερινή μας ξενάγηση περιλαμβάνει το Νέο και το Παλιό Δελχί. Θα δούμε το τζαμί Τζάμα Μασγίντ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ινδία, το Ρατζ Γκατ, το σημείο που αποτεφρώθηκε ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού. Θα δούμε ακόμα τον μιναρέ Κουτούμπ, του 1565, σήμα κατατεθέν του Δελχί, την περίφημη Πύλη της Ινδίας, το Γκάντι Σμριτ, το μοντέρνο ινδουιστικό ναό Λαξμιναραγιάν. Θα περάσουμε ακόμα από την προεδρική κατοικία, την Βουλή, τα Διοικητικά Μέγαρα και την περιοχή Κόνοτ, την πιο γνωστή εμπορική περιοχή του Νέου Δελχί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΔΕΛΧΙ-ΒΑΡΑΝΑΣΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουμε για το Βαρανάσι όπου ακολουθεί περιήγηση. Το απόγευμα θα κάνουμε μια εκδρομή στο Σαρνάθ όπου πρωτοδίδαξε ο Βούδας.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΑΡΑΝΑΣΙ-ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ

Πριν το πρόγευμα, με πλοιάριο θα κάνουμε μια βόλτα στον Γάγγη, ιερό ποταμό των Ινδών, θα δούμε το χώρο που καίνε τους νεκρούς. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρόγευμα και στη συνάχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας, για το Κατζουράχο. Άφιξη μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα θα περιηγηθούμε το ανατολικό και δυτικό συγκρότημα ναών του πολιτισμού των Τσαντέλα, που χρονολογούνται από την προηγούμενη χιλιετηρίδα, όπου θα δείτε τις ωραιότερες ημίγλυπτες παραστάσεις στον κόσμο, που καλύπτουν την εξωτερική επιφάνεια των ναών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο ναός Μανταρίγια Μαχαντέβ που καλύπτεται από αισθησιακές φιγούρες και συμπλέγματα, με ύψος 31μ. Θα δούμε ακόμα τους ναούς Τσαουνσάτ Γιογκίνι, από γρανίτη, τον Ντέβι Τζαγκντάμπε, τον Τσιτραγκούπτα, αφιερωμένο στον Σούρια, τον θεό-ήλιο, τον Βισουανάθ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ-ΑΓΚΡΑ

Οδικώς αναχωρούμε για την Ορτσα όπου και θα ξεναγηθούμε και θα δούμε τα παλάτια και τους ναούς της μεσαιωνικής πολιτείας που χτίστηκε τον 16ο-17ο αιώνα υπό την κυριαρχία των Μπαντέλα. Έπειτα θα μεταφερθούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Τζάνσι (400 χλμ.), απ΄ όπου, θα συνεχίσουμε για τηv Αγκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΑΓΚΡΑ

Το πρώτο αξιοθέατο της σημερινής ξενάγησης είναι το Ταζ Μαχάλ, ένα παγκόσμια γνωστό μνημείο αγάπης που χτίστηκε από τον Σαχτζεχάν για την αγαπημένη του Μουμτάζ Μαχάλ. 20.000 εργάτες δούλεψαν τα πολύτιμα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο και ολοκληρώθηκε σε 22 χρόνια. Θα σας εντυπωσιάσει η μεγαλοπρέπειά του. Θα συνεχίσουμε στο κάστρο της Αγκρα, στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, με τα διπλά τείχη με το "μαργαριταρένιο τζαμί" και τις αίθουσες ακροάσεων, και το μνημείο Ιτεμάντ-ουντ-Νταουλάχ που χτίστηκε από τη βασίλισσα Νουρζεχάν για τους γονείς της. Το απόγευμα στη διάθεσή σας. Προτείνουμε μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης με τα υπαίθρια παζάρια, όπου θα βρείτε καλής ποιότητας δερμάτινα, χαλιά και χρυσοκέντητα υφάσματα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΑΓΚΡΑ-ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ- ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Με πούλμαν κατευθυνόμαστε στην Τζαϊπούρ (5-6 ώρες ) μέσω της εγκαταλελειμμένης πλέον Φατεπούρ Σικρί όπου θα γίνει σύντομη ξενάγηση. Η ίδρυση της πόλης μοιάζει με παραμύθι. Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ακμπαρ, της δυναστείας των Μογκούλ, προς τιμήν του Σαλίμ Κίστι με την ευλογία του οποίου ο αυτοκράτορας απέκτησε διάδοχο και κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων που ήκμασε επέσυρε το θαυμασμό των ταξιδιωτών. Θα δούμε το τζαμί Τζάμα Μασγίντ, τον τάφο του Σαλίμ Κρίστι, το Παντς Μαχάλ και άλλα παλάτια του συγκροτήματος. Αφιξη στην Τζαϊπούρ .Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Στο λόφο Αμπερ, θα επισκεφτούμε το ομώνυμο φρούριο και θα δούμε την πόλη της Τζαϊπούρ από ψηλά. Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας, θα περάσουμε την κεντρική είσοδο του φρουρίου πάνω σε ελέφαντες, ...σαν μαχαραγιάδες και θα επισκεφτούμε, τα ανάκτορα με το ενδιαφέρον μουσείο και το Σις Μαχάλ. Η γνωριμία μας με την Τζαϊπούρ θα συνεχιστεί το απόγευμα, όπου θα δούμε το παλάτι, το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ και περνώντας από το ανάκτορο Χάβα Μαχάλ θα καταλήξουμε στο τοπικό παζάρι.

10η μέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ-ΔΕΛΧΙ

Οδική μεταφορά στο Δελχί ( 5-6 ώρες). Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για μια βόλτα στην πόλη που η ιστορία και ο χρόνος έχουν αναμφισβήτητα διαμορφώσει το γοητευτικό χαρακτήρα της. Ο ήσυχος ποταμός Γιαμούνα, τα αξιοθέατα, μοιάζουν με ανοιχτό βιβλίο της μακραίωνης ιστορίας της. Ο πολιτισμός της αποτέλεσμα πολλών επιρροών και πολλών κατακτητών που πάντα το Δελχί ήταν η πρωτεύουσά τους: Ινδοί, Πέρσες, Αφγανοί, Τούρκοι, Μογγόλοι και Αγγλοι. Από αυτό το αμάλγαμα των διαφόρων πολιτισμών μπορούμε να πούμε πως το Δελχί είναι σίγουρα μια πολύ ξεχωριστή πρωτεύουσα. Δείπνο και διανυκτέρευση..

11η μέρα: ΔΕΛΧΙ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Με πρωινή πτήση αποχαιρετάμε την Ινδία και πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού , για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

 

ΠΟΛΗ

5 Star DLX

5 Star

ΔΕΛΧΙ

Hilton

Suryaa

ΒΑΡΑΝΑΣΙ

Radisson

Ramada

ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ

Radisson

Ramada

ΑΓΚΡΑ

ITC Mughal

Wyndham

ΤΖΑΙΠΟΥΡ

ITC Rajputana

Fortune

ΔΕΛΧΙ

Hilton

Suryaa

ΤΙΜΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

1.430

1.380 €

Επιβάρυνση μονοκλίνου

345 €

330

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

QR 477    Αθήνα –Ντόχα              18.55 – 23.00

QR 234   Ντόχα –Δελχί                01.35– 08.00

QR 235   Δελχί -Ντόχα                09.20 – 10.50

QR 476    Ντόχα – Αθήνα             13.20 – 17.55

Οι τιμές περιλαμβάνουν:

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με QATAR AIRWAYS

9 διανυκτερεύσεις όπως αναφέρονται αναλυτικά με ημιδιατροφή

Όλες τις ξεναγήσεις, μεταφορές όπως αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα.

Έλληνας συνοδός σε όλη την διάρκεια της διαμονής σας

Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ΦΠΑ

 

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν:

Φόρους αεροδρομίων Ελλάδας 240 € περίπου

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 40 € περίπου , βίζα Ινδίας 80 €

Σημειώσεις -Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αντίστροφα
-Τα διαβατήριά σας πρέπει να ισχύουν για επτά μήνες μετά την ημερομηνία της αναχώρησής σας.

To τελικό ποσό των φόρων δίδεται με την έκδοση των εισιτηρίων 1 εβδομάδα πριν την αναχώρηση

Η τιμή ισχύει για ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.