Skip to main content

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΝΔΙΑ ΟΡΙΣΑ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 2 4 από 4290€

Αναχώρηση: 15/9  - 1 8 Η Μ Ε Ρ Ε Σ 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ντάκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ντάκα, τηνπρωτεύουσα του Μπανγκλαντές.

 

Ημέρα 2η: Ντάκα - Τσιταγκόνγκ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Ντάκα, τη γνωριμία με την οποία μεταθέτουμε για αργότερα. Σήμερα,αφού πάρουμε πρωινό σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης, θα αναχωρήσουμε οδικώς για τηΤσιταγκόνγκ, η οποία χτισμένη στα ανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, είναι η δεύτερη πιοσημαντική πόλη του Μπανγκλαντές, η πάλαι ποτέ Ανατολική Βεγγάλη, που προήλθε από τασπλάχνα της Ινδίας την εποχή του διαχωρισμού της με το όνομα Ανατολικό Πακιστάν, πουδιατήρησε μέχρι το 1971, οπότε και η χώρα πήρε τη σημερινή της ονομασία. Άφιξη καιξενάγηση στην πόλη, όπου κυρίαρχη θέση έχουν το μνημείο των Πεσόντων του Β’ ΠαγκοσμίουΠολέμου και το Εθνολογικό Μουσείο. Αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 3η: Τσιταγκόνγκ - Ρανγκαμάτι

Μετά το πρωινό εγκαταλείπουμε τις πεδινές περιοχές του Δέλτα του Γάγγη και τουΒραχμαπούτρα και ανηφορίζοντας τους λόφους της περιοχής —περνώντας διαμέσου ενόςκαταπράσινου τοπίου— φτάνουμε στην περιοχή του Ρανγκαμάτι, εδώ όπου ζουν οι Σινο-βιρμανικές φυλές ακριβώς στο «ανθρωπολογικό μεταίχμιο» της υπο-ηπείρου με την ανατολικήΑσία. Η απογευματινή μας γνωριμία με την περιοχή ξεκινάει με μία ειδυλλιακή βαρκάδα στηλίμνη της περιοχής και συνεχίζεται με επίσκεψη στα «ξεχασμένα» χωριά των φυλών τηςπεριοχής, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων, πνιγμένα στο πράσινο καιπλημμυρισμένα από «εικόνες» που έχουν χαθεί εδώ και καιρό σε άλλα μέρη της Ασίας.

Ημέρα 4η: Ρανγκαμάτι - Ντάκα

Πρωινή αναχώρηση, διασχίζοντας ορυζώνες και παραποτάμους του Δέλτα, πρώτα για ναεπισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα Σοναργκαόν, εδώ που οι μουσουλμάνοι Μουγκάλκυβερνήτες της Βόρειας Ινδίας άφησαν το στίγμα της αρχιτεκτονικής τους υπεροχής σταμεγαλόπρεπα μνημεία που σώζονται μέχρι και σήμερα. Τέλος, φτάνουμε αργά το απόγευμαστην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Ντάκα.

Ημέρα 5η: Ντάκα - Καλκούτα

Αμέσως μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές και θα ξεναγηθούμεστα κυριότερα μνημεία της, όπως το Κοινοβούλιο, το Κάστρο Λαλμπαγκ, το Ασάν Μανζίλ, πουσήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο της χώρας, το Σαχίντ Μινάρ και το Τζαμί Μπαιτούλ Μουκαράμ.Νωρίς το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου αργότεραπετάμε για την Καλκούτα, στη γειτονική Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

Ημέρα 6η: Καλκούτα

Σήμερα θα γνωρίσουμε την Καλκούτα, την πόλη των αντιθέσεων, της χαράς και της λύπης, τηςελπίδας και της απελπισίας, του πλούτου και της φτώχειας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτεροβιομηχανικό κέντρο της Ινδίας και πυρήνας της εθνικής κουλτούρας. Ιδρύθηκε από τουςΆγγλους το 1690 και ήταν η πρωτεύουσα τους μέχρι το 1911, οπότε και μεταφέρθηκε στο ΝέοΔελχί. Στην ξενάγηση θα επισκεφθούμε τον ναό της Κάλι (που είναι ο ιερότερος ναός τηςΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΝΔΙΑ, ΟΡΙΣΑ, ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ - 18 ημ. 4πόλης), το μνημείο της Βικτορίας με το μουσείο, τη γέφυρα Χάουρα και την καινούργιακρεμαστή γέφυρα (που είναι η μεγαλύτερη στην Ασία). Θα δούμε την πλατεία Νταλούσι πουπεριβάλλεται από μεγαλοπρεπή αποικιοκρατικά κτήρια όπως το κυβερνητικό μέγαρο, τοκοινοβούλιο, το ταχυδρομείο, την Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το εντυπωσιακόκτήριο των συγγραφέων. Τέλος, θα καταλήξουμε στην κλειστή αγορά της πόλης πουπωλούνται… τα πάντα.

Ημέρα 7η: Καλκούτα - Μπουμπανέσβαρ

Πρωινή πτήση για το Μπουμπανέσβαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ορίσα, στην οποία, μαζί μεΠρωινή πτήση για το Μπουμπανέσβαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ορίσα, στην οποία, μαζί μετην επαρχία Αρουνατσάλ, κατοικούν οι περισσότερες μειονότητες της χώρας. ΣτηνΜπουμπανέσβαρ κατά την περίοδο της ακμής της (9ος με 12ος αιώνας) χτίστηκαν πάνω από7.000 ναοί από τους οποίους σήμερα σώζονται 500. Άφιξη και ολοήμερη επίσκεψη στουςπερίφημους ναούς της πόλης με πρώτο τον Λινγκαράτζ (11ος αιώνας) αφιερωμένος στον ΣίβαΤριμπουμπανέσβαρ (τον άρχοντα των τριών κόσμων), από τον οποίο πήρε η πόλη το όνομάτης και που είναι από τους πιο σημαντικούς της Ινδίας. Στη συνέχεια θα δούμε το ναό Ρατζανάνι(11ος αιώνας), τον περίφημο Μουκτεσβάρ (10ος αιώνας) με την πληθώρα των περίτεχνωνανάγλυφων με ερωτικές παραστάσεις, τον Βραχμασβάρ (9ος αιώνας) με τις επίσης ανάγλυφεςερωτικές παραστάσεις και άλλους. Θα τελειώσουμε την ημέρα μας με την ιερή δεξαμενήΜπίντου Σανγκάρ, που λέγεται ότι περιέχει σταγόνες από κάθε ιερό ρυάκι ή ποτάμι της Ινδίας.

Ημέρα 8η: Μπουμπανέσβαρ - Πούρι

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παραθαλάσσιο Πούρι. Πρώτα θα επισκεφθούμε τηδιάσημη Στούπα Σάντι, που βρίσκεται σε ένα λόφο 8 χλμ. από το κέντρο του Μπουμπανέσβαρ. Στησυνέχεια, καθοδόν για το Πούρι, θα επισκεφθούμε τα περίφημα Τζαϊνιστικά και Βουδιστικά σπήλαιαΟυνταγκίρι και Κονταγκίρι με τις ανάγλυφες παραστάσεις του 1ου–4ου αιώνα μ.Χ., πουαπεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Βούδα και του βασιλιά Καλίνγκα και θα σταματήσουμε στοχωριό Πίπλι, που είναι γνωστό για τα «απλικέ» χειροτεχνήματα. Άφιξη στο Πούρι το απόγευμα.

Ημέρα 9η: Πούρι

Το Πούρι ανήκει στο «Τσαρ Νταμ», τα τέσσερα ιερά προσκυνήματα των Ινδουιστών στα τέσσεραάκρα της Ινδικής υπο-ηπείρου και κατά συνέπεια ιερός τόπος. Η ημέρα μας ξεκινάει με τονεξαιρετικό ναό Κονάρκ (13ος αιώνας), που είναι αφιερωμένος στον Σούρια, τον θεό Ήλιο. Ο ναόςείναι σκαλισμένος σαν άρμα με 24 γιγάντιους τροχούς και επτά άλογα που φαίνεται σαν να τονσέρνουν. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και δικαίως ο ναός κατατάσσεται στους πλέονφωτογενείς όλης της Ινδίας. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ιερός ναός Τζαγκανάθ, αφιερωμένος στονΒισνού, στον οποίο η είσοδος στο ιερό του επιτρέπεται μόνο στους Ινδουιστές.

Ημέρα 10η: Πούρι - Γκοπαλπούρ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το παραθαλάσσιο χωριό Γκοπαλπούρ, με στάση στη λίμνηΤσίλκα που είναι η μεγαλύτερη λίμνη της νότιας Ασίας. Στην βαρκάδα μας θα έχουμε τηνευκαιρία να δούμε μεγάλο πλήθος αποδημητικών πτηνών, που προέρχονται από τη Σιβηρία,των οποίων ο συνολικός αριθμός ξεπερνάει το εκατομμύριο. Άφιξη στο Γκοπαλπούρ αργά τοαπόγευμα.

Ημέρα 11η: Γκοπαλπούρ - Ραγιαγκάντα

Αναχώρηση οδικώς πολύ νωρίς το πρωί για το εσωτερικό της επαρχίας Ορίσα, όπου αρχήςγενομένης από σήμερα και για τέσσερις ημέρες θα επισκεφθούμε και θα γνωρίσουμε πολλέςαπό τις 62 φυλές της περιοχής. Καθοδόν θα κάνουμε σύντομες στάσεις σε χωριά της φυλήςΣαόρα, γνωστή για τα όμορφα χειροτεχνήματά τους. Άφιξη στη Ραγιαγκάντα αργά τοαπόγευμα.

Ημέρα 12η: Ραγιαγκάντα - Τσατικόνα - Σεμιλουγκούντα

Πρωινή επίσκεψη στα πιο πρωτόγονα χωριά της φυλής Ντόνγκρια Κοντ στους λόφουςΝιγιαμγκίρι, για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα των κατοίκων των γύρω χωριών νακατεβαίνουν από τους λόφους με φρούτα, λαχανικά και ζώα, για να τα ανταλλάξουν στοεβδομαδιαίο παζάρι της Τετάρτης στο χωριό Τσατικόνα. Εκεί συγκεντρώνονται οι φυλές Ντομς,Ντέσιας και Ντονγκορίγια Κόντας με τις πολύχρωμες φορεσιές τους. Θα έχουμε την ευκαιρίανα περιηγηθούμε μέσα στο πολύχρωμο πλήθος και αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε γιατην Σεμιλουγκούρα.

Ημέρα 13η: Σιμιλιγκούντα

Το πρωί αναχωρούμε για τα κοντινά χωριά της φυλής των Μπόντα, όπου κάθε Πέμπτη γίνεταιτο εβδομαδιαίο παζάρι και κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά οι χωρικοί που ανήκουν στην πλέονπρωτόγονη φυλή όλης της Ινδίας. Οι Μπόντα, αν εξαιρέσουμε το ύψος, μοιάζουν με τους Μασάιτης ανατολικής Αφρικής, κυκλοφορούν σχεδόν γυμνοί με ένα άσπρο πανί γύρω από την μέσηκαι οι γυναίκες ξυρίζουν το κεφάλι, φοράνε μεγάλους χαλκάδες γύρω από τον λαιμό τους καισκεπάζουν το στήθος με χείμαρρο από 40-50 περιδέραια με πολύχρωμες χάντρες. Εδώ επίσηςσυγκεντρώνονται οι φυλές Γκοντάμπας, Παράτζας και Μάλι. Στην επιστροφή, θα επισκεφθούμετην περιοχή των Γκάνταμπα για να μυηθούμε στα ήθη και έθιμα της ομώνυμης κοινότητας.Επιστροφή στη Σεμιλουγκούρα αργά το απόγευμα.

Ημέρα 14η: Σιμιλιγκούντα - Βισακαπατνάμ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην αγορά του Κουντούλι, η οποία έχει τηφήμη της μεγαλύτερης αγοράς της περιοχής των φυλών της Ορίσα. Ένα μοναδικόκαλειδοσκόπιο ανθρώπων, χρωμάτων, τοπικών ενδυμασιών και αρωμάτων συνθέτουν τηνεικόνα της μοναδικής αυτής αγοράς. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για το Βισακαπατνάμπου είναι το μεγάλο λιμάνι της επαρχίας Άντρα Πραντές και φιλοξενεί το μεγαλύτερο ναυπηγείοτης Ινδίας.

Ημέρα 15η: Βισακαπατνάμ - Χαϊντεραμπάντ

Πρωινή ξενάγηση στην εμπορική και βιομηχανική πόλη, με κυρίαρχη την επίσκεψη στο ΝαόΣιματσαλάμ, αφιερωμένο στο Αβατάρ (μετενσάρκωση) του Βισνού με τη μορφή Ναρασίμα(άνθρωπος-λιοντάρι). Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για τηνπρωτεύουσα του Άντρα Πραντές καθώς και της γειτονικής πολιτείας της Τελανγκάνα καιμητρόπολης της Κεντρικής/Νότιας Ινδίας της πάντα γοητευτικής, Χαϊντεραμπάντ.

Ημέρα 16η: Χαϊντεραμπάντ

Πρωινή ξενάγηση στο 4ο μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο της Ινδίας, μία πόλη με πλούσιαιστορία που έγινε παγκοσμίως διάσημη την εποχή της Βρετανικής κυριαρχίας ως έδρα των Μαχαραγιάδων της, υπό τον εξωτικό τίτλο «Νιζάμ της Χαϊντεραμπάντ». Το κάστρο-παλάτι τωνΜαχαραγιάδων της, υπό τον εξωτικό τίτλο «Νιζάμ της Χαϊντεραμπάντ». Το κάστρο-παλάτι τωνΣάχηδων του 16ου αιώνα, που φέρει το όνομα Γκολόντα Φορτ, ο περίφημος Τσαρμινάρ, τοσήμα κατατεθέν της πόλης, το Τσόυμαχάλ, παλάτι των «Νιζάμ» της πόλης, το οποίο και θαφωτογραφίσουμε εξωτερικά αφού μέχρι και σήμερα ζουν εντός οι σημερινοί απόγονοί τους, τοδιάσημο για τα εκθέματά του μουσείο Σαλάρ Τζούνγκ, το επιβλητικό Τζαμί της Μέκκα από το1694, ένα από τα μεγαλύτερα όλης της Ινδίας και τέλος η λίμνη Οσμάν Σαγκαρ θα γεμίσουν τηνημέρα μας, αναδεικνύοντας τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

Ημέρα 17η: Χαϊντεραμπάντ

Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα μας αποκαλύψει την περίτεχνη αρχιτεκτονική και τηνμεγάλη ιστορική σημασία του διάσημου Ουρανγκάλ, της πρωτεύουσας της δυναστείαςΚακατίγια που ήκμασε από τον 10ο έως το 14ο αιώνα οπότε και αφομοιώθηκε από τασουλτανάτα της Βόρειας και Κεντρικής Ινδίας. Οι περίφημες εμβληματικές της πύλες, σύμβολατης αρχιτεκτονικής της προϊσλαμικής Ινδίας, δεσπόζουν σ’ ένα χώρο με δεκάδες μνημεία πουαναδεικνύουν το μεγαλείο της δυναστείας. Επιστροφή το απόγευμα στο Χαϊντεραμπάντ.

Ημέρα 18η: Χαϊντεραμπάντ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 Ταξίδι  Διατροφή  Αναχ/ση  Διαμ/νή  2κλινο  1κλινο  ΦόροιΕίσοδοι

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΝΔΙΑ

ΟΡΙΣΑ

ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ18 ημέρες 

Ημιδ/φή

 15/9  3*, 4*, 5*  4.290  +960  990

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways (μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4*, 3* (Ορίσα & Γκουτζαράντ απλά, καθαρά με ιδιωτικό WC)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

× Κόστος βίζας Ινδίας 35€

× Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα καιτουλάχιστον τρεις (3) κενές σελίδες.