Skip to main content

Στα βήματα του Βούδα | 26.02.2024 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 1499

Αναχώρηση: 26/02

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Δελχί.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Δελχί – Πτήση για Λάκναου

Άφιξη στο Δελχί και πτήση για το Λάκναου, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ινδικής πολιτείας Ούταρ Πραντές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Λάκναου – Σραβάστι

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Σραβάστι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

4η ημέρα: Σραβάστι (Ολοήμερη ξενάγηση)

To Σραβάστι ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου των Κοσάλα από τον 6ο αιώνα π.Χ και για μία χιλιετία. Εκεί έζησε ο Βούδας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ολοήμερη ξενάγηση στο Σραβάστι, ξεκινώντας από την στούπα του Aναταπιντίκα, όπου ο Βούδας και οι μαθητές του έβρισκαν καταφύγιο επί 24 χρόνια την περίοδο των μουσώνων, το μοναστήρι Τζετάβανα-δώρο ενός πλούσιου εμπόρου στον Βούδα, την περιοχή Σαχέτ, τη στούπα του τρομερού ληστή Ανγκουιλίμα, κ.ά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σραβάστι – Κουσιναγκάρ

Το πρωί αναχωρούμε για τη Κουσιναγκάρ, την περιοχή όπου αποτεφρώθηκε ο Βούδας. Ξεκινούμε την ξενάγηση από τη στούπα Maha Parinirvana, στο εσωτερικό της οποίας βρίσκεται ένα άγαλμα του Βούδα σε ξαπλωτή στάση, λίγο πριν το «τελειωτικό σβήσιμο». Στην περιοχή βρίσκεται ο Ιαπωνικός Ναός, καθώς και το Ιερό Μάτα Κουάρ, όπου βρίσκεται ένα άγαλμα του Βούδα ύψους τριών μέτρων. Συνεχίζουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στη στούπα Ραμαμπαρ, το ακριβές σημείο όπου αποτεφρώθηκε ο Βούδας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Κουσιναγκάρ – Βαϊσάλι

Αναχώρηση οδικώς για το Βαϊσάλι, άλλη μια πανέμορφη και εξαιρετικά σημαντική περιοχή όπου συρρέουν Βουδιστές από όλο τον κόσμο, καθώς στο σημείο αυτό έδωσε ο Βούδας την τελευταία του διδασκαλία. Θα επισκεφθούμε τη στήλη του Ασόκα με το πέτρινο λιοντάρι και τη στούπα Ανάντα, τη λευκή στούπα Βίσουα Σάντι, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη, καθώς και τη στούπα του Βούδα, που είναι μια από τις οκτώ στούπα όπου μοιράστηκαν τα λείψανα του Βούδα. Εκεί κοντά βρίσκεται και η Δεξαμενή της Στέψης (Αμπισέκ Πουσκάρμ), ο Ινδουιστικός ναός Μπαουάν Ποκάρ (Bawan Pokhar), τα ερείπια του παλατιού του Ρατζά Βισάλ Γκαρ κ.ά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βαϊσάλι – Ρατζγκίρ

Αναχώρηση οδικώς για Ρατζγκίρ (125 χλμ.). Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο Φρούριο του βασιλιά Aτζασάτρου, το Βένου Βαν, όπου διέμενε ο Βούδας όταν επισκεπτόταν το Ρατζγκίρ και το Μανιγιάρ Ματ, με τοιχογραφίες του Βούδα. Θα δούμε επίσης τη φυλακή του βασιλιά Μπιμπισάρ, καθώς και το θησαυροφυλάκιό του, τα θερμά λουτρά Σαπτντάρα Κουντ, τα σπήλαια Σονμπαντάρα και άλλα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Ρατζγκίρ – Ναλάντα (Ολοήμερη εκδρομή) – Ρατζγκίρ

Ολοήμερη εκδρομή στη Ναλάντα, όπου θα επισκεφθούμε τα ερείπια του Πανεπιστημίου Ναλάντα, του αρχαιότερου βουδιστικού πανεπιστημίου στον κόσμο, τη Μεγάλη Στούπα, το Μουσείο του Hiuen Tsang, το Πάουαπουρι –ιερός χώρος για τους Τζαϊνιστές–, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Nαλάντα και άλλα ενδιαφέροντα μέρη. Επιστροφή στο Ρατζγκίρ το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Ρατζγκίρ – Μποντγκάγια

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για τη Μποντγκάγια, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πιο ιερούς χώρους για όλη την ανθρωπότητα. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη του Ιερού Δέντρου Mαχαμπόντι, κάτω από το οποίο πριν από 26 αιώνες ο Σιντάρτα Γκαουτάμα έφτασε στη φώτιση και έγινε Βούδας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη του Ναού Mαχαμπόντι, του τεράστιου αγάλματος του Βούδα –ύψους σχεδόν 20 μέτρων–, του Αρχαιολογικού Μουσείου, κ.ά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Μποντγκάγια – Βαρανάσι

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Βαρανάσι με στάση στο ήσυχο Σαρνάτ, όπου ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά. Το ιερό για τους Βουδιστές Σαρνάτ απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το πολύβουο Βαρανάσι, του ιερότερου τόπου για όλους τους Ινδουιστές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

 

11η ημέρα: Βαρανάσι (Ξενάγηση – γιορτή Άαρτι)

Ξεκινούμε τη μέρα μας με πρωινή βαρκάδα στον ιερό ποταμό για να παρακολουθήσουμε τις προσωπικές αλλά και τις ομαδικές τελετές των πιστών Ινδουιστών που βουτούν στα ιερά νερά του Γάγγη για εξαγνισμό. Ακολουθεί βόλτα στα στενά δρομάκια της μοναδικής αυτής πόλης. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την εξαιρετικά σημαντική γιορτή Άαρτι, όπου οι πιστοί Ινδουιστές προσφέρουν φως και άνθη για να τιμήσουν τον Γάγγη και τους θεούς του ινδουιστικού πανθέου. Η γιορτή διεξάγεται κάθε βράδυ στα «γκατ» του Γάγγη σε όλη την Ινδία, αλλά γιορτάζεται με ιδιαίτερη κατάνυξη στο Βαρανάσι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Βαρανάσι – πτήση για Δελχί

Αναχώρηση από το Βαρανάσι και πτήση για το Δελχί. Άφιξη στο Δελχί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Δελχί – Πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/2/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1499€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1499 € 890 €
  Twin Room 1499 € 890 €
  Triple Room 1499 € 890 €
  Single Room 2289 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  35 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4* (στις περιοχές που η τουριστική υποδομή δεν είναι ανεπτυγμένη, επιλέγουμε τα καλύτερα διαθέσιμα).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(Δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 890 €
  • Βίζα Ινδίας 35€

 

 

Αριθμός

Πτήσης

EMIRATES

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

26/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

 17:55

00:20 (+1)

EK 510

27/02/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΔΕΛΧΙ

04:20

08:55

EK 513

09/03/2024

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

04:10

06:35

EK 209

09/03/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25