Skip to main content

Ζανζιβάρη Ο παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού | 20.02.2024 Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχώρηση: 20/2

 

Ημέρα 0: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο

Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού μας!

 

1η ημέρα: Αναχώρηση για Ζανζιβάρη

Η ταξιδιωτική μας ομάδα θα συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για την πτήση αναχώρησης για την εξωτική Ζανζιβάρη και το νησί Ουνγκούτζα. Kατά την άφιξή μας θα μεταφερθούμε στην καλύτερη παραλία της Ζανζιβάρης που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Με πληθυσμό που ξεπερνάει τους 30.000 κατοίκους, πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού. Μάλιστα, έχει αναγνωριστεί από το CNN στα μέρη με τις εκατό καλύτερες παραλίες του κόσμου. Μεταφορά, τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Περιήγηση στην Πέτρινη Πόλη (Στόουν Τάουν), φάρμα μπαχαρικών και Prison Island

Η Ζανζιβάρη φημίζεται για τα τοπικά της προϊόντα, όπως τα μπαχαρικά της. Η πλούσια βλάστησή της την καθιστά κυριολεκτικά έναν παράδεισο, όπου μπορεί κανείς να δει πολλά από αυτά να χρησιμοποιούνται είτε σαν φάρμακα, είτε σαν λουλούδια, είτε απλώς σαν αυτό για το οποίο προορίζονται στο μυαλό των περισσοτέρων, ως λαχταριστό συμπλήρωμα στο φαγητό τους. Μετά το πρωινό μας η μέρα μας θα ξεκινήσει με μια μικρή σχετική ξενάγηση στον κόσμο των μπαχαρικών, ώστε να πάρουμε μία πρώτη εικόνα του νησιού. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το λουτρό Kidichi, που χτίστηκε το 1850 από τον πρώτο Σουλτάνο για τη σύζυγό του.

Επόμενος προορισμός μας η Πέτρινη Πόλη, ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Πολιτιστικό Κέντρο Τεχνών της Ανατολικής Αφρικής. Θα γνωρίσουμε την πόλη, η οποία θα μας διηγηθεί την ιστορία της, όπως αυτή αποκαλύπτεται σε κάθε βήμα μας. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε την περιοχή όπου διεξαγόταν το σκλαβοπάζαρο, με τις μνήμες να στέκουν ακόμα νωπές στον χρόνο. Θα δούμε επίσης το Παλιό Αραβικό Φρούριο, το Μουσείο του Παλατιού, το Παλιό Ινδικό Ιατρείο (Πολιτιστικό Κέντρο).

Μετά το μεσημεριανό μας, θα ταξιδέψουμε στο Prison Island, όπου θα επισκεφτούμε το Lloyd Mathew's Architecture, που χτίστηκε το 1893. Το νησί είναι το σπίτι των χελώνων Αλντάμπρα. Η περιοχή είναι ιδανική για κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και χαλάρωση στην παραλία.

Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα: Χαλάρωση στο Nungwi

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις ομορφιές και τις παραλίες του μοναδικου αυτού χωριού με τις δαντελωτές παραλίες και τα πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά, στα οποία πρέπει κανείς να κολυμπήσει για να καταλάβει την καθαρτική τους δύναμη και να νιώσει την έννοια του παραδείσου.

 

4η ημέρα: Safari Blue sea

Η μέρα μας ξεκινά με ολοήμερη εκδρομή ώστε να δούμε τους μοναδικούς υφάλους της περιοχής και να απολαύσουμε κολύμβηση με αναπνευστήρα σε νερά που όμοιά τους δεν έχουμε ξαναδεί. Ξεκινώντας από το Φούμπα, θα εξερευνήσετε τον κόλπο Μενάι, όπου παρατηρούνται συχνά δελφίνια. Ταυτόχρονα, θα γευτούμε τον θαλάσσιο θησαυρό της περιοχής, όπως αστακό και άλλα ψάρια. Το σκάφος μας θα πλεύσει σε μια εκπληκτική φυσική λιμνοθάλασσα όπου υπάρχει η ευκαιρία να κολυμπήσουμε και να θαυμάσουμε από κοντά τον φυσικό της πλούτο.

 

5η ημέρα: Περιήγηση στη Ζανζιβάρη

Για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν ένα κοκτέιλ με τη θαλασσινή αύρα στο πρόσωπό τους, με θέα τους κοκοφοίνικες που φτάνουν μέχρι το νερό, μία μόνο μέρα δεν είναι αρκετή σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Η μέρα μας είναι γεμάτη, λοιπόν, από τέτοιες εικόνες, εικόνες που θα πάρουμε μαζί μας πίσω στην πατρίδα και οι οποίες θα μας κάνουν να αισθανθούμε σαν πρωταγωνιστές κινηματογραφικής ταινίας.

 

6η ημέρα: Περιήγηση στο δάσος Τζοζάνι – ξενάγηση στο χωριό Τζαμπιάνι

Σήμερα θα γίνουμε ένα με τη φύση και την άγρια ζωή του τόπου. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του δάσους Τζοζάνι, του μοναδικού Εθνικού Πάρκου της Ζανζιβάρης, είναι ο άφθονος πληθυσμός του κόκκινους πιθήκους colobus («kima punju» στα Σουαχίλι). Πρόκειται για ενδημικό είδος της Ζανζιβάρης και προστατεύεται αυστηρά. Πριν από δέκα περίπου χρόνια, οι πίθηκοι κινδύνευαν με εξαφάνιση, αλλά έκτοτε αυτή η τάση έχει αντιστραφεί λόγω ενός προγράμματος διατήρησης που προστατεύει τη ζωή τους. Σήμερα, περίπου 6.000 κόκκινοι πίθηκοι colobus ζουν εδώ.

Αφού επισκεφτούμε τους πιθήκους, θα περπατήσουμε στο Pete-Jozani Mangrove Boardwalk, το οποίο ξεπροβάλλει μέσα από κοραλλιογενή βλάστηση και πρόκειται για ένα μαγγρόβιο δάσος κι έναν μοναδικό κολπίσκο. Εδώ θα μάθουμε γιατί το δάσος είναι ζωτικής σημασίας για τα οικοσυστήματα της Ζανζιβάρης, προσφέροντας στέγη για σαύρες, φίδια και πτηνά, αποτρέποντας και τη διάβρωση των ακτών.

Στη συνέχεια, θα οδηγηθούμε στο χωριό Τζαμπιάνι, όπου θα γνωρίσουμε την αυθεντική αγροτική ζωή της Ζανζιβάρης. Αυτή η περιοχή είναι μια από τις κύριες περιοχές για την καλλιέργεια φυκιών. Εδώ θα δούμε τις ντόπιες στην παραλία κατά την άμπωτη να μαζεύουν φύκια. Σήμερα υπάρχει και σαπωνοποιείο που χρησιμοποιεί ως κύριο συστατικό τα φύκια. Θα επισκεφθούμε επίσης ένα αγρόκτημα φυκιών και θα μάθουμε για τη συγκομιδή.

Τέλος, θα γνωρίσουμε έναν τοπικό μάγο γιατρό. Αυτός ο σαμάνος λέγεται ότι μπορεί να προστατεύσει από τα κακά πνεύματα και να κάνει όλα τα βάσανα να φύγουν, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τελετουργίες και βότανα.

Θα γευτούμε παραδοσιακές γεύσεις σε τοπικό εστιατόριο και αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

 

7η ημέρα: Πτήση επιστροφής

Με τις βαλίτσες μας γεμάτες αρώματα μπαχαρικών και εικόνες γαλήνης αποχωρούμε από τον επίγειο αυτό παράδεισο, που ακούει στο όνομα Ζανζιβάρη, αφού απολαύσουμε μερικές ακόμα στιγμές στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Άφιξη την επόμενη ημέρα σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/2/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 790 €
  Twin Room 1599 € 790 €
  Triple Room 1599 € 790 €
  Single Room 2489 € 790 €

Extras

+  :  50 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • 6 διανυκτερεύσεις στη Ζανζιβάρη σε resort και όχι ξενοδοχείο πόλης.
  • Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Τρία γεύματα κατά τη διάρκεια εκδρομών  
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790€
  • Βίζα Τανζανίας: 50€. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα (10) ημέρες. Δεν υφίσταται η δυνατότητα έκδοσης βίζας-εξπρές.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ET 765

20/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ET 813  

20/02/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

10:20

13:00

ET 812

26/02/2024

ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

17:00

19:45

ET 764

26/02/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ- ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00+1