Skip to main content

H μεγάλη μετανάστευση των ζώων του Δεκεμβρίου, με σπάνια διανυκτέρευση στο πάρκο Ντούτου, Σαφάρι Πολυτελείας στην Τανζανία, Ζανζιβάρη | 24.12.2023 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 3990

Αναχώρηση: 24/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το νησί της Ζανζιβάρης.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Τα νησιά της Ζανζιβάρης κατοικήθηκαν από φυλές της ενδοχώρας της Αφρικής 2.000 χρόνια πριν. Από τότε πέρασαν από το νησί Άραβες, Πέρσες και άλλοι έμποροι από την Ινδία και την Ασία. Εκείνη την εποχή διαδόθηκε ο ισλαμισμός και η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζει τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια τα νησιά πέρασαν στα χέρια των Πορτογάλων, των Βρετανών και, τέλος, των Αράβων. Όλες αυτές οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το αδιαφιλονίκητο ατού της Ζανζιβάρης.

Άφιξη, μεταφορά και άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση και χαλάρωση στις υπέροχες παραλίες του Ινδικού. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Ζανζιβάρη φημίζεται για τις εξωτικές αμμουδιές της, τα κρυστάλλινα νερά και τον πλούσιο βυθό των θαλασσών της.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Νungwi.

 

3η ημέρα: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ: ξενάγηση «Πέτρινη Πόλη» – Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown («Πέτρινη πόλη»). Έχοντας έντονη την αίσθηση περασμένης εποχής, θα αναζητήσουμε στα στενά της σοκάκια - μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών - τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης.

Η παλιά «Πέτρινη πόλη» του νησιού προστατεύεται από την UNESCO.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι, με τα μαγκρόβια δάση και τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Το δάσος Ζοζάνι είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, στο οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει τη μαϊμού Red Colobus της Ζανζιβάρης. Θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα συμπαθέστατα αυτά ζωάκια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις παραλίες. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και χαλάρωση.

 

4η ημέρα: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα χαλάρωσης και απόλαυσης του επίγειου παραδείσου που ακούει στο όνομα «Ζανζιβάρη». Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες όπως snorkeling, diving, kite surfing, θαλάσσιο σκι, parasailing, και πολλές άλλες… υγρές περιπέτειες. Για τους πιο ρομαντικούς, μια βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα είναι ό,τι πρέπει, ενώ η εμπειρία να κολυμπάς μαζί με τα δελφίνια είναι απλά μοναδική. Εξερευνήστε τη Ζανζιβάρη με ποδήλατο ή απλά κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά και εξερευνήστε τον μαγευτικό βυθό, γεμάτο κοράλλια, τροπικά ψάρια, αλλά και ναυάγια.

 

5η ημέρα: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ – πτήση για ΑΡΟΥΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ (σαφάρι)

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την ηπειρωτική Τανζανία και την Αρούσα. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για τον προορισμό μας για σήμερα, το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης.

Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 230 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη).

Αφού τακτοποιηθούμε στο lodge μας στη λίμνη Μανιάρα, ξεκινάμε για σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Μανιάρα, με εξειδικευμένους οδηγούς, που μας κατευθύνουν στα καλύτερα σημεία θέασης, παρέχοντάς μας παράλληλα όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν τον παράδεισο όπου βρισκόμαστε. Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία. Επιστρέφουμε στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ – ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ (σαφάρι)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Πάρκο Σερενγκέτι. Το Πάρκο βρίσκεται σε ένα εσωτερικό, ψηλό οροπέδιο, ιδρύθηκε το 1951 και σε αυτό ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας.

Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του Πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 τετρ. χλμ. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο.

Μετά την άφιξή μας, λοιπόν, θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι στο πάρκο Σερενγκέτι. Στο σαφάρι μας οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ένας ελέφαντας ξύνει το χορτάρι με τα πόδια του και μετά το σηκώνει με την προβοσκίδα του για να τινάξει το χώμα πριν το βάλει στο στόμα του, επιβεβαιώνοντας έτσι τη φήμη του. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ογκώδης ινδικός βούβαλος με τα τρομακτικά κέρατα και το χαρακτηριστικό ευέξαπτο βλέμμα. Τα βλέμματά μας χαμηλώνουν, καλύτερα να μην τον προκαλέσουμε. Καμηλοπαρδάλεις τεντώνουν τους μακριούς τους λαιμούς για να τσιμπολογήσουν από τις ακακίες, και παιχνιδιάρικοι μπαμπουίνοι κουτρουβαλούν και κάνουν ότι τσακώνονται.

Όλες αυτές οι εικόνες σε συνδυασμό με τις αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από «νησίδες» γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη. Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΤΟΥΤΟΥ (σαφάρι)

Αναχωρούμε σήμερα από το Σερενγκέτι με προορισμό μας το Εθνικό Πάρκο Ντούτου για μία συγκλονιστική εμπειρία…

Η περιοχή Ντούτου αποτελεί μέρος του βόρειου τμήματος του Νγκορονγκόρο και εκτείνεται μέχρι τις νότιες παρυφές Σερενγκέτι, αποτελώντας σημείο συνάντησης μεταξύ αυτών των δύο απίστευτων περιοχών άγριας φύσης. Αυτό το τμήμα του πάρκου αποτελείται από εκτεταμένα λιβάδια με αλκαλικές λίμνες που προσελκύουν κοπάδια φλαμίνγκο, καθώς και από δάση ακακίας. Η άγρια ζωή δίνει το «παρών» όλο τον χρόνο: καμηλοπάρδαλη, ελέφαντας, ύαινα και διάφορα είδη αντιλόπης εντοπίζονται γύρω από τις περιοχές όπου βρίσκεται νερό κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, ενώ αιλουροειδή όπως λιοντάρι, τσίτα, λεοπάρδαλη, σερβάλ, αφρικανική άγρια γάτα και καρακάλ εντοπίζονται όλο το χρόνο. Αυτή την περίοδο ωστόσο λαμβάνει χώρα η μεγάλη μετανάστευση του χειμώνα, όταν αρχίζουν να φτάνουν από τον Βορρά, μέχρι τον Απρίλιο, εκατομμύρια ζέβρες και γαζέλες: παράλληλα, χιλιάδες μωρά ζώα γεννιούνται καθημερινά, προσελκύοντας την προσοχή της τσίτα, του λιονταριού και της ύαινας. Προσεγγίζοντας λοιπόν την περιοχή απολαμβάνουμε σαφάρι παρατηρώντας την άγρια ζωή, ενώ σαφάρι θα κάνουμε και το απόγευμα, αφού τακτοποιηθούμε στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΝΤΟΥΤΟΥ – ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ: περιπατητικό σαφάρι στον κρατήρα

Πρωινή αναχώρηση για τον επόμενο σταθμό της διαδρομή μας, το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων.

Η διαδρομή είναι μοναδική: εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου.

Φτάνοντας μας περιμένει μια διαφορετική εμπειρία: απολαμβάνουμε ειδικό περιπατητικό σαφάρι γύρω από τον κρατήρα στο Νγκορονγκόρο, με τη συνοδεία ένοπλου ρέιντζερ, όπου θα περπατήσουμε σε αυτό τον παράδεισο και θα αναζητήσουμε εκτός από ζώα και Μασάι να βόσκουν τα ζώα τους. Το περιπατητικό σαφάρι αυτό δεν επιτρέπεται για παιδιά κάτω των 10 ετών, και για να γίνει θα πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση. Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ – ΑΡΟΥΣΑ – ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ – Πτήση επιστροφής

Γεμάτοι από τις εικόνες και τις εμπειρίες ενός πλούσιου ταξιδιού, αναχωρούμε για την Αρούσα, από όπου στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Κιλιμάντζαρο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

10η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3990 € 990 €
  Twin Room 3990 € 990 €
  Triple Room 3990 € 990 €
  Single Room 4490 € 990 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ :  50 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο πολυτελείας (resort) 4* sup. στη Ζανζιβάρη και όχι σε ξενοδοχείο πόλης.
  • 4 διανυκτερεύσεις στο σαφάρι σε lodges πολυτελείας      στα πάρκα:
  • «Lake Manyara Serena Lodge» στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα
  • «Acacia Seronera Luxury Camp» στο Πάρκο Σερενγκέτι
  • «Lake Ndutu Luxury Camp» στο Εθνικό Πάρκο Ντούτου
  • «Ngorongoro Serena Lodge» στο Νγκορονγκόρο
  • Πλήρης διατροφή στο σαφάρι.
  • Σαφάρι με jeep 4X4 στη και όχι με mini van.
  • Περιπατητικό σαφάρι γύρω από τον κρατήρα στο Νγκορονγκόρο.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €
  • Βίζα Τανζανίας: 50 €. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα (10) ημέρες. Δεν υφίσταται η δυνατότητα έκδοσης βίζας-εξπρές.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από –  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1850

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

15:05

17:35

TK 567

24/12/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
– ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

18:50

04:30 (+1)

TK 564

02/01/2024

ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ
– ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

03:35

12:50

TK1849

02/01/2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:50

14:15