Skip to main content

Μαδαγασκάρη: Ο Δρόμος των Φυλών Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2018 από 1985,00

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ
22/6, 10/7, 30/8, 15/9, 16/10, 23/11

Highlights

  •     Εξερευνήστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο
  •     Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε
  •     Επισκεφθείτε το παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής του περίφημου χαρτιού Antaimoro
  •     Περπατήστε στο πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική "πισίνα" του
  •     Αναζητήστε τους διαφόρων ειδών λεμούριους στα πάρκα ’ντζα, Παλμάριουμ και Περινέ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Άφιξη στην Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΤΟΥΛΕΑΡ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νότου και της Νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα. Άφιξη στην πολύβουη πόλη με το έντονο αφρικανικό χρώμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΕΑΡ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ
Ξεκινάμε σήμερα τη διαδρομή μας μέσα από διάφορα  χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Προορισμός μας είναι το Εθνικό πάρκο Ίσαλο, το τοπίο του οποίου θα μας μαγέψει. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ
Η πρωινή μας εξερεύνηση στο πάρκο μας επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τους έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της φυλής Μπαρά. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τη φυσική "πισίνα" και τον καταρράκτη Ναμαζάχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ - ΙΧΟΣΙ - ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ (ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΑΡΤΙΟΥ) - ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ
Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ιχόσι, την πρωτεύουσα της φυλής Μπαρά. Οι Μπαρά χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα το δόρυ και ασχολούνται με την κτηνοτροφία βοοειδών. Τα μεγάλα κοπάδια αποτελούν δείγμα ευμάρειας στην περιοχή του νότου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πάρκο Άντζα για να παρακολουθήσουμε τους λεμούριους με "τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά" στο φυσικό τους περιβάλλον. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φθάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Το 1936 ο Γάλλος αγρότης Pierre Mathieu, άρχισε την κατασκευή του χαρτιού σε ευρύτερη κλίμακα. Ακόμα και σήμερα λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους. Το εργοστάσιο δεν είναι μεγάλο και ο χώρος εργασίας σχεδόν πρωτόγονος για έναν δυτικό. Παρόλο που η εργασία είναι μηχανική και αρκετά κουραστική, οι ντόπιοι είναι ευγνώμονες που μπορούν και δουλεύουν. Συνεχίζουμε για την Φιανταραντσόα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ - ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ
Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Φιανταραντσόα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Αμποσίστρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από λίμνες κρατήρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στυλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στον δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Με αυτά θα κάνουμε και εμείς την περιήγησή μας στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΕΡΙΝΕ
Σήμερα θα ξεκιμήσουμε για το Περίνέ. Άφιξη και περιήγηση στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι. Ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη "φωνή" των δασών της Μαδαγασκάρης. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΝΕΤ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Επιστροφή οδικώς πίσω στην πρωτεύουσα. Άφιξη και ξενάγηση στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού. Θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και τα παλάτια στην κορυφή  του υψηλότερου λόφου, αλλά και τον Βοτανικό κήπο με την σπάνια πανίδα. Οι γεμάτοι ζωή δρόμοι της κατεβαίνουν μέχρι τη λίμνη Ανοσίν. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΑΜΠΟΥΙΜΑΝΓΚΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα θα επισκεφθούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού (που βρίσκεται σε 24 km από τη σημερινή), την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα - ένα αφρικανικό βασίλειο που κυριάρχησε στη Μαδαγασκάρη στο διάστημα 1540-1897. Η σκληρή φυλή των Μερίνα (που έδωσε περίφημους πολεμιστές, βασιλιάδες, αλλά και αυταρχικές βασίλισσες σαν την καταραμένη Ραναβαλόνα, την οποία εκθρόνισαν οι Γάλλοι), κατοικεί σήμερα στην πρωτεύουσα και στα γύρω βουνά, ασχολούμενη με τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τα περίφημα zebu (βόδια με μεγάλες καμπούρες). Τα βόδια είναι για τους Μερίνα σύμβολα του πλούτου και της δύναμης. Όποιος δεν έχει βόδια δεν κατέχει καλή κοινωνική θέση, ο κόσμος δεν τον σέβεται και δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους προγόνους του με θυσίες ζώων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/6/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1985€
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/7/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1985€
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1985€
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/9/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1985€
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/10/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1985€
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/11/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1985€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1985 € 890 €
  Twin Room 1985 € 890 €
  Triple Room 1985 € 890 €
  Single Room 2575 € 890 €

 ΠΕΡΙΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •     Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες
  •     Ημιδιατροφή
  •     Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης
  •     Ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •     Τοπικοί ξεναγοί
  •     Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •     Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 890