Skip to main content

Κέιπ Τάουν Ταξίδι εμπειριών στο στολίδι της Νότιας Αφρικής | 14.11.2023 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ από 1099

Αναχώρηση: 14/11

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου μας περιμένει η ταξιδιωτική μας ομάδα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Η πόλη του Κέιπ Τάουν θεωρείται μία από τις ομορφότερες του κόσμου και από τις πιο κοσμοπολίτικες. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νότιας Αφρικής (πίσω μόνο από το Γιοχάνεσμπουργκ) και η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ: Ξενάγηση στην πόλη – Οινογνωσία

Μία πόλη στην άκρη μιας ηπείρου δεν σημαίνει πάντα πως είναι μια ξεχασμένη πόλη. Στην περίπτωση μάλιστα του Κέιπ Τάουν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κοσμοπολίτικο, γεμάτο ζωή και χρώματα, το Κέιπ Τάουν και η ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου συνδυάζουν την ιστορία με το μέλλον του τόπου. Σήμερα λοιπόν απολαμβάνουμε ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ στην κορυφή του επιπέδου Τέιμπλ Μάουντεν (καιρού επιτρέποντος), από όπου, σε ύψος 1.088 μέτρων θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά βραχώδη τοπία της περιοχής.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στην παλιά πόλη όπου θα δούμε όλα τα ιστορικά της μνημεία, όπως το Κάστρο, την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, την τοπική Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά, καθώς και την εκπληκτική αποβάθρα του λιμανιού.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κωνσταντία, προάστιο του Κέιπ Τάουν για να επισκεφθούμε το Groot Constantia, το παλαιότερο οινοποιείο της Νότιας Αφρικής, όπου θα δούμε σε βάθος πώς φτιάχνεται το κρασί και φυσικά θα δοκιμάσουμε. Γεύμα στο εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ: Ολοήμερη εκδρομή στη χερσόνησο

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε ν’ απολαύσουμε την εκδρομή μας στη χερσόνησο. Πρώτος σταθμός ο Κόλπος Χάουτ, μια πόλη-λιμάνι, είκοσι περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Κέιπ Τάουν. Από το λιμανάκι θα επιβιβαστούμε (καιρού επιτρέποντος) σε ειδικό ταχύπλοο πλοιάριο για το κοντινό Νησί Ντούικερ. Πρόκειται για μία βραχονησίδα στην οποία ζουν χιλιάδες φώκιες μαζί με θαλασσοπούλια και κορμοράνους. Ίσως σε αυτή την κρουαζιέρα να δούμε και τους λευκούς καρχαρίες να κυκλώνουν το νησί για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Κατόπιν, θα ακολουθήσουμε τη λεωφόρο της Κορυφής Τσάπμαν και θα κατευθυνθούμε προς την άκρη του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Η Κορυφή Τσάπμαν είναι ένα βουνό που καταλήγει πάνω στον Ατλαντικό στη δυτική πλευρά του Ακρωτηρίου.

Θα δούμε επίσης το ακρωτήριο Κέιπ Πόιντ, στο νοτιοανατολικό άκρο της χερσονήσου. Επόμενος σταθμός μας για σήμερα είναι η ειδυλλιακή Σάιμονσταουν. Μία πόλη χτισμένη από τους Βρετανούς τον 19ο αιώνα, η οποία λειτουργούσε ως βάση του βρετανικού ναυτικού και σήμερα είναι η βάση του ναυτικού της Νότιας Αφρικής. Η Σάιμονσταουν πήρε την ονομασία της από τον πρώτο ολλανδό κυβερνήτη της Αποικίας του Ακρωτηρίου, Σάιμον βαν ντερ Στελ. Πέρα από την πανέμορφη αποικιακή αρχιτεκτονική της, φημίζεται για την ήρεμη ρομαντική ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα.

Στην Παραλία Μπόουλντερ ή αλλιώς την Παραλία των Ογκόλιθων θα δούμε μια κυριολεκτικά παραδεισένια παραλία με τυρκουάζ πολύ ήρεμα νερά, ιδανική για να κολυμπήσουν παιδιά και για να ζήσουν οι πανέμορφοι πιγκουίνοι της Αφρικής!

Έπειτα θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο με εκπληκτική θέα στα βουνά και τη θάλασσα που απλώνεται μπροστά μας. Θα ολοκληρώσουμε την σημερινή ημέρα με επίσκεψη στους Βοτανικούς κήπους Kirstenbosch που είναι απόδειξη ότι δεν δημιουργήθηκαν όλοι οι κήποι ίσοι. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ: Ολοήμερη εκδρομή στο Aquila Private Game Reserve

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Aquila Private Game Reserve, όπου θα απολαύσουμε ένα μοναδικό σαφάρι εμπειριών και επαφή με την άγρια φύση της περιοχής. Μεταξύ άλλων, θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας και θα χαλαρώσουμε στο μοναδικό αυτό καταφύγιο. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Κέιπ Τάουν.

 

5η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ: Ελεύθερος χρόνος στην πόλη

Σε αυτή την πόλη με την τόση ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, ένα αληθινό κράμα αφρικανικής και ευρωπαϊκής κουλτούρας, ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να την απολαύσεις. Τα μυστικά της πολλά. Κάθε γειτονιά της και μια μικρή αποκάλυψη. Κάθε δρόμος της ένα μικρό έργο τέχνης. Ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία επαφή μαζί της και ψώνια.

 

6η ημέρα: Πτήση επιστροφής – Άφιξη στην ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Αφήνουμε πίσω μας πια το Κέιπ Τάουν και επιστρέφουμε στην Ελλάδα πιο πλούσιοι από ποτέ σε εμπειρίες, γνώσεις και εικόνες. Αυτό το ταξίδι δεν είναι ένα συνηθισμένο ταξίδι αλλά ένα ταξίδι εμπειριών σε μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Αφρικής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/11/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1099€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
Garden Court Victoria Junction 4* Double Room 1099 € 990 €
  Twin Room 1099 € 990 €
  Triple Room 1099 € 990 €
  Single Room 1599 € 990 €
Radisson Red Cape Town 4*+ Double Room 1299 € 990 €
  Twin Room 1299 € 990 €
  Triple Room 1299 € 990 €
  Single Room 1999 € 990 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Κέιπ Τάουν παρά το ακριβό κόστος διαμονής.
  • Ένα δείπνο στο ξενοδοχείο την 1η ημέρα
  • Ένα γεύμα σε εστιατόριο την 2η & 3η ημέρα
  • Ένα γεύμα στο σαφάρι την 4η ημέρα
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από –  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ET 765

14/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ET 845

14/11/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

07:30

13:00

ET 846

19/11/2023

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

14:35

22:00

ET 764

19/11/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 (+1)