Skip to main content

Ελευσίνα των "Μυστηρίων" & Μέγαρα των Παραγωγών με 40,00

Γαστρονομικό & Πολιτιστικό ημερήσιο ταξίδι - Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

αναχωρήσεις 01/11, 08/11 

 

Η Ελευσίνα προετοιμάζεται για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, βάζει τα καλά της και μας υποδέχεται με δύο πρόσωπα, εκείνο των «Ελευσίνιων Μυστηρίων» και εκείνο της βιομηχανικής άνθησης του προηγούμενου αιώνα. Γίνεται δε πιο ελκυστική, με τις καθιερωμένες ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της και τον συμπαθή οινοπαραγωγό της. Τα Μέγαρα πάλι μας βάζουν στα «ενδότερα» ενός ελαιοτριβείου και μιας αγροτικής φάρμας που «μετράνε». Όσο για το γαστρονομικό μας «δια ταύτα», είναι η μεγάλη έκπληξη της εκδρομής.

Συνοδεύει και επιμελείται ο Τίμος Πετρίδης

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Μεταφορές: Με πολυτελές λεωφορείο.
  • Γεύματα: Πλούσιο πρωινό στη φάρμα "Περιβολάκι".
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξενάγηση στους γαστρονομικούς χώρους από τον αρχηγό.
  • Ξεναγός: Στον αρχαιολογικό χώρο.
  • Άλλο: Οινογευσία στο Οινοποιείο.

Σημαντική Επισήμανση

Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα (συνήθως 6- 7) σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) συνοδευόμενα από 1-2 κρασιά για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης σε αρμονία με τα κρασιά. Η τιμή είναι φιλική.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Φεύγουμε νωρίς το πρωί από την αφετηρία μας στο κέντρο της Αθήνας.
Πρώτος στόχος μας τα Μέγαρα και η Φάρμα «Περιβολάκι» με τα βιολογικά προϊόντα. Η ιδιοκτήτρια κυρία Δήμητρα Καρδάτου θα μας καλωσορίσει με ένα ωραίο πρωινό και θα μας «βάλει» στον μαγικό της κόσμο.
Επόμενος σταθμός το Ελαιοτριβείο Νικολάου με ρίζες από το 1875. Εδώ θα μάθουμε για όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησης λαδιού, την ψυχρή έκθλιψη αλλά και για τα αρωματικά σαπούνια και τα αιθέρια έλαια. Ξεναγός μας η κυρία Αγγελική Νικολάου.
Η Ελευσίνα μάς περιμένει στον Αρχαιολογικό της χώρο, για να μας εισαγάγει στη μυστηριακή ατμόσφαιρα του χώρου, όπως πρόκυπτε μέσα από τις τελετουργικές τελετές κατά την αρχαιότητα. Η εμπνευσμένη ξενάγηση της ξεναγού μας κας Μαρίας Σκαλιά θα μας βοηθήσει να ενταχθούμε πλήρως στο πνεύμα αυτό μυστηρίου!!!
Ακολουθεί το Γαστρονομικό event στην Ελευσίνα, η επίσκεψη – γνωριμία με τον Χημικό – Οινοπαραγωγό Παναγιώτη Παπανικολάου, o οποίος με τα τοπικά κρασιά και τις υπέροχες διηγήσεις του κλέβει την παράσταση.
Η γνωριμία μας με την πόλη θα κλείσει με μια βόλτα με τα πόδια στους υπέροχα διαμορφωμένους πεζόδρομούς της και ένα «εργατικό» πολυπολιτισμικό γεύμα στο Ρακούν με θέα τις αρχαιότητες.

  • Το γραφείο έχει εξασφαλίσει φιλικές τιμές στα γεύματα.

 

Δεν περιλαμβάνονται

Γεύματα: Προτείνεται σε φιλική τιμή.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.