Skip to main content

ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022! από 1490€

ΝΕΑ Αναχώρηση 21/12/2022...11 ΗΜΕΡΕΣ

Αζδέκοι & Κονκισταδόρες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Mέξικο Σίτυ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Μέξικο Σίτυ, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του κόσμου με 25 εκατομμύρια ανθρώπους! Μεγάλη, χαοτική αλλά και όμορφη, χτισμένη στα 2.250 μέτρα εκεί που κάποτε υπήρχε μια λίμνη! Εκεί που κάποτε οι Αζδέκοι είχαν μεγαλουργήσει. Εκεί που η ιστορία μπλέκεται με τον μύθο. Αυτές τις κρυμμένες ομορφιές θα ανακαλύψουμε στο μεστό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ημέρα 2η: Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Ανθρωπολογίας)

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Μεξικό και μετά το πρωινό ξεκινάμε την μέρα μας με την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση της πόλης του Μεξικού. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι "Plaza de la Constitución" (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε "Zócalo" και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας.

Το "Paseo de la Reforma", η εντυπωσιακή λεωφόρος με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας και τις προτομές των πλέον διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας, η θορυβώδης πλατεία των μουσικών "Μαριάτσι", ο πανύψηλος πύργος "Torre Latinoamericana" και η ζωντανή περιοχή της "Zona Rosa", με τα πιο φημισμένα bar, clubs και μοντέρνα καταστήματα θα συμβάλλουν στη γνωριμία μας με την άκρως ενδιαφέρουσα μεξικανική μεγαλούπολη.

Ημέρα 3η: Μέξικο Σίτυ - Παναγία Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν - Κερέταρο

Σήμερα αναχωρούμε για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του καθολικού κόσμου της αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της "Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής τής εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το "tilma" (μανδύας από ίνες "ayate", ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας.

Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο αγιοποιημένος πλέον Πάππας Ιωάννης Παύλος ο Β' χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του.

Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιχουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Κερέταρο όπου θα μας φιλοξενήσει απόψε.

Ημέρα 4η: Κερέταρο – Σαν Μιγκέλ δε Αλιέντε - Γουαναχουάτο

Το Μεξικό είναι γεμάτο πολιτιστικούς θησαυρούς κι ένας από αυτούς είναι και η πόλη του Κερέταρο, μνημείο πολιτιστική κληρονιμιάς της UNESCO!!! Φυσικά θα την επισκεφθούμε, θα δούμε το θαυμάσιο υδραγωγείο της, το θέατρο και το ιστορικό της κέντρο με την Plaza de la Corregidora.

Κι αν το Kερέταρο σας εντυπωσίασε, το Σαν Μιγκέλ δε Αλιέντε θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι κι αυτό στην λίστα της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κουκλίστικο, με μεξικάνικη ατμόσφαιρα και μοναδική αποικιακή αρχιτεκτονική. Υπήρξε αγαπημένο μέρος όλων των μεγάλων καλλιτεχνών της χώρας, διαθέτει υπέροχες εκκλησίες και μοναστήρια όπως η εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ και το μοναστήρι της Conception. Σκέτη απόλαυση! Μετά την ξενάγησή μας αναχωρούμε για το Γουαναχουάτο.

Ημέρα 5η: Γουαναχουάτο - Πατσκουάρο - Μορέλια

Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε το γραφικό Γουαναχουάτο, άλλη μία πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού. Μια πόλη που ανήκει φυσικά στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO!!! Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία αμφιθεατρική πόλη με ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. Θα περπατήσουμε στις γραφικές αποικιακές αλέες και στις υπέροχες πλατείες, μοναδικές στη χώρα του Μεξικού. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το θέατρο Χουάρεζ και θα απολαύσουμε τη θέα από το άγαλμα του Πίπιλα όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ.

Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Πατσκουάρο ενώ αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Μορέλια, πόλη πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας!

Ημέρα 6η: Μορέλια - Μέξικο Σίτυ

Μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Πραγματικό υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, μέγαρα, εκκλησίες, καταστήματα. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, του 1770, την πλατεία των Όπλων, το Μέγαρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Μετά την ξενάγηση θα επιστρέψουμε στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτυ.

Ημέρα 7η: Μέξικο Σίτυ (Τάξκο - Γκουαρνεβάκα)

Κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, στην επαρχία Μορέλος, βρίσκεται η πόλη της αιώνιας άνοιξης, η Γκουαρνεβάκα ή πόλη των δένδρων όπως την αποκαλούσαν οι ιθαγενείς Ναχουάτι. Ο Καθεδρικός ναός της που φιλοξένησε την πρώτη ιεραποστολή το 1552 είναι ένα πραγματικό κόσμημα! Αφού θαυμάσουμε τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς αιώνων συνεχίζουμε για το Τάξκο, την πόλη του Ασημιού!

Εμείς θα την περπατήσουμε, θα φωτογραφήσουμε τα πέτρινα σοκκάκια της, τις αγορές της, τα χαμηλά σπίτια με τα κεραμίδια και φυσικά την εκκλησία Σάντα Πρίσκα που θα μας αφήσει άφωνους από την περίτεχνη πλουμιστή πρόσοψή της αλλά και από το απίστευτα λεπτοδουλεμένο και φαντεζί εσωτερικό του ναού!!! Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα σίγουρα δεν θα αναρωτιέστε πια γιατί ενέπνευσε τόσους και τόσους καλλιτέχνες!

Ημέρα 8η: Μέξικο Σίτυ (Πουέμπα Τσολούλα)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την Πουέμπλα, μία θαυμάσια αποικιακή πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική που έχει χαρίσει στο ιστορικό της κέντρο την θέση του στην περίοπτη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η περιήγησή μας είναι αποκαλυπτική αυτής ακριβώς της ομορφιάς. Στη συνέχεια, στα προάστια της πόλης μάς περιμένει η περίφημη Πυραμίδα της Τσολούλα, η μεγαλύτερη Πυραμίδα του κόσμου, ακόμη μεγαλύτερη και από αυτή του Χέοπος στην Αίγυπτο. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας επιστρέφουμε στο Μέξικο Σίτυ.

Ημέρα 9η: Μέξικο Σίτυ (Μουσείο Φρίντα Κάλο Χοτσιμίλκο)

Σε μια γειτονιά της αχανούς πόλης στο Coyocacau, βρίσκεται η Casa Azul, το σπίτι μιας γυναίκας που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, μια καλλιτέχνιδα με εκπληκτικό ταμπεραμέντο που δίχασε για τις επιλογές της και για την ένταση στην τέχνη της. Φρίντα Κάλο! Μια μορφή που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της. Προσωπικά αντικείμενα, έργα και μια αύρα δυναμισμού είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Στη συνέχεια μας περιμένει μια κρουαζιέρα στα κανάλια του Χοτσιμίλκο που βρίσκονται στην νοτιοανατολική πλευρά της πρωτεύουσας. Εξάλλου όπως έχουμε πει ολόκληρη η πόλη του Μεξικό είναι χτισμένη πάνω σε μια λίμνη! Τα κανάλια είναι ό,τι απόμεινε από την αποξήρανση της λίμνης ενώ η υποχώρηση του νερού δημιούργησε μικρά τεχνητά νησάκια που σήμερα ονομάζονται τσινάμπας! Κι επειδή οι Μεξικάνοι έχουν τη χαρά της ζωής στο αίμα τους, εδώ στο Χοτσιμίλκο, μέσα σε πολύχρωμες βάρκες τραγουδούν με τα σομπρέρος τους και τις πολύχρωμες φορεσιές τους, βάσανα κι αγάπες σε μελωδικούς σκοπούς! Με μια τέτοια «κρουαζιέρα» με συνοδεία μουσικής θα αποχαιρετήσουμε το Μεξικό.

Ημέρα 10η: Μέξικο Σίτυ – Αθηνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Ημέρα 11η:  Αθήνα

Αφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

Δρομολόγιο

Αναχ.

Άφιξη

21/12

Αθήνα – Μαδρίτη

13:55

17:00

21/12

Μαδρίτη – Μέξικο Σίτυ

23:55

05.15*

30/12

Μέξικο Σίτυ – Μαδρίτη

13.00

06.20*

31/12

Μαδρίτη - Αθήνα

10:35

15:30

 

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΤΙΜΕΣ

 

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ

Αζδέκοι & Κονκισταδόρες

 

11 ημέρες

Ημιδιατροφή

21/12

4*, 5*

1.490

+590

+890

σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις IBERIA
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5*.

Ξενοδοχείο Barcelo 5* στο Μέξικο Σίτυ

  • Ημιδιατροφή καθημερινά (Πρωινό στο ξενοδοχείο, 2 δείπνα στο ξενοδοχείο, 1 δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και 5 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια)
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού, φωτοτυπία του οποίου θα στείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.