Skip to main content

ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ Γιορτές 2022-23! από 229€

 Αναχωρήσεις  23 - 26 Δεκ.2022,  30 Δεκ.-2 Ιαν 2023... 4 μέρες  & 6 - 8 Ιαν2023... 3 μέρες

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Πλαστήρα - Καλαμπάκα

Αναχώρηση 07:00 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και κατεύθυνση προς Λαμία, Δομοκό και τη Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της πατρίδας μας, ένα πραγματικό στολίδι της Θεσσαλίας. Ακολουθώντας τις δαντελωτές όχθες στο μοναδικό φυσικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς και γαλήνης με τις χιονισμένες βουνοκορφές των Αγράφων να καθρεπτίζονται στα νερά της, περνάμε από όμορφα πετρόχτιστα χωριά όπως η Νεράϊδα, η Πεζούλα, το Νεοχώρι κ.ά. θα καταλήξουμε στο Φράγμα Ταυρωπού, όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και αγορές στα μικρομάγαζα. Ολοκληρώνοντας τον γύρο της λίμνης θα φθάσουμε στην πλαζ Λαμπερού όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο DIVANIS METEORA 4* sup στην Καλαμπάκα ή στο GRAND METEORA HOTEL 4* sup στο Καστράκι. Το βράδυ δείπνο για τους διαμένοντες στο Grand Meteora.

2η μέρα: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών - Μέτσοβο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων. Συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, το φημισμένο βλαχοχώρι, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές που δύσκολα απαντώνται σε αντίστοιχους προορισμούς. Ο ήχος από τις πηγές των νερών, τα γευστικά τυριά, η φοκλόρ ατμόσφαιρα δίνουν μια μοναδική πινελιά στην εμπειρία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα στην πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο. Μετά την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Χρόνος για βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και βέβαια μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Επιστρέφουμε το απόγευμα και ξεκούραση. Το βράδυ εορταστικό δείπνο ρεβεγιόν με γλέντι ως αργά!

3η μέρα: Μετέωρα - Τρίκαλα “Μύλος των Ξωτικών”

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και στα επιβλητικά Μετέωρα, μνημεία παγκόσμια γεωλογικά και θρησκευτικά. Εδώ που συναντιούνται ανεπανάληπτα η Θεία δημιουργία με την ανθρώπινη παρέμβαση, ο πλούτος του φυσικού τοπίου με το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής, η μοναχική έκφραση με την ιστορία και τον πολιτισμό, η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός με την εθνική αυτοσυνειδησία και την ουσιαστική προσφορά. Επίσκεψη με κατάνυξη στις φημισμένες Μονές του Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος). Συνεχίζουμε για τα Χριστουγεννιάτικα στολισμένα Τρίκαλα για περιήγηση στην παλιά αρχοντική γειτονιά Βαρούσι με τα στενά σοκάκια και τις παλιές εκκλησίες. Χρόνος για γεύμα στην κεντρική πλακόστρωτη και γιορτινά στολισμένη πλατεία και επίσκεψη στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας τον “Μύλο των Ξωτικών” με το carousel, το παραμυθένιο σπίτι του Άη Βασίλη, το παγοδρόμιο και πολλά άλλα που προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο για τους διαμένοντες στο Grand Meteora.

4η μέρα: Πόρτα Παναγιά - Ελάτη - Περτούλι - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία διαδρομή εξόχως εντυπωσιακή με μαγευτικές επισκέψεις. Αρχίζουμε από τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη. Θα μαγευτούμε από την ομορφιά στο τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα. Ακολουθεί το Περτούλι (καιρού επιτρέποντος), ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση σε υψόμετρο 1090 μ. και αργότερα η Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ ..το κυνήγι! Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Η 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης ημέρας.

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν
  • • Διαμονή στο ξενοδοχείο DIVANIS METEORA 4* sup στην Καλαμπάκα ή στο GRAND METEORA HOTEL 4* sup στο Καστράκι.
  • • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • • Δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) για τους διαμένοντες στο Grand Meteora
  • • Εορταστικό δείπνο ρεβεγιόν 24 και 31 Δεκ με μουσική - γλέντι (για τους διαμένοντες στο Grand Meteora, στη θέση του δείπνου της ημέρας)
  • • Αρχηγός-συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών.
  • • Φ.Π.Α.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν στο Divanis με πρωϊνό, στο Grand Meteora με ημιδιατροφή καθημερινά, Ρεβεγιόν στις 24 & 31/12 με μουσική σε Divanis & Grand Meteora

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΝΕΟ ΕΤΟΣ

4 μέρες

23 - 26 Δεκ.

30 Δεκ.-2 Ιαν

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

3 μέρες

6 - 8 Ιαν

GRAND METEORA

4* sup

DIVANIS 4* sup

Πρωϊνό+ρεβεγιόν

GRAND METEORA

4* sup

Δίκλινο

345

439

229

3ο άτομο *

305

255

199

3ο άτομο ως 10 ετών *

205

170

160

Μονόκλινο

495

625

305

         

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο 

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής € 3το δωμάτιο / διανυκτέρευση

 

GRAND METEORA HOTEL 4* sup

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Πρόκειται για το πιο επιβλητικό και εντυπωσιακό κατάλυμα της περιοχής. Βρίσκεται στους πρόποδες των Μετεώρων, δίπλα στο γραφικό χωριό Καστράκι και απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της Καλαμπάκας.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Τα δωμάτια του είναι τα μοναδικά στην περιοχή που επιτρέπουν όλα να απολαύσετε ανεμπόδιστη θέα προς τους ιερούς βράχους των Μετεώρων! Με κλασσική και κομψή διακόσμηση, είναι όλα πλήρως εξοπλισμένα με κλιματισμό, επίπεδη τηλεόραση, μίνι ψυγείο, θυρίδα ασφαλείας (safe), τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, μεγεθυντικό καθρέπτη μακιγιάζ, δωρεάν Wi-Fi κ.α.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο με εκλεκτές γεύσεις από τοπικά υλικά, ατμοσφαιρικά καθιστικά και σαλόνια με μπαρ και τζάκι, Wellness Spa με θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ, τελευταίας τεχνολογίας σολάριουμ, αλατοσπήλαιο με ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων, relax room με ήχους χαλαρωτικής μουσικής και θερμαινόμενες ξαπλώστρες μεγάλο κατάλογο με θεραπευτικά μασάζ και περιποιήσεις προσώπου και σώματος, γυμναστήριο κ.α.

DIVANI METEORA HOTEL 4* sup

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Πλήρως ανακαινισμένο, στην είσοδο της Καλαμπάκας και σε απόσταση περιπάτου από το κέντρο της, συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία με τη σύγχρονη αισθητική.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτει Superior (20μ2) και Executive (22μ2) δωμάτια, όλα με ρυθμιζόμενο θερμοστάτη,

επίπεδη τηλεόραση, πλήρως εξοπλισμένο μίνι μπαρ, τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, καθρέπτη μακιγιάζ, όμορφο ξύλινο πάτωμα, επιπλωμένο μπαλκόνι, δωρεάν Wi-Fi κ.α.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με εντυπωσιακή θέα στους βράχους των Μετεώρων, όμορφα σαλόνια, μπαρ, εξωτερική πισίνα για τους θερινούς μήνες με pool bar, ασύρματο Internet υψηλής ταχύτητας, σταθμό φόρτισης Ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Κέντρο Spa με εσωτερική πισίνα (θερμοκρασία περιβάλλοντος), σάουνα, χαμάμ και τζακούζι, γυμναστήριο. Η πρόσβαση στον χώρο Spa και εσωτερικής πισίνας δεν επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Το Divani Meteora είναι φιλικό προς τα κατοικίδια. Δέχεται σκύλους έως 5 κιλά προς 30 € / διανυκτέρευση.

 

Γιορτινό Divani Meteora:

  • • Πρωινό σε εορταστική ατμόσφαιρα
  • • Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο Gala (δεν περιλαμβάνονται τα ποτά) με τη συντροφιά του DJ
  • • Ποτό καλοσωρίσματος στην άφιξη σας
  • • Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στο δωμάτιο με την άφιξη
  • • Ελεύθερη χρήση γυμναστηρίου, χαμάμ & σάουνας
  • • Πρωινή εκδρομή στα Μετέωρα (επίσκεψη σε 2 μοναστήρια των Μετεώρων ανήμερα Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς), ιδιωτική μετακίνηση
  • • Παιδική απασχόληση με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας επισκέπτες στις 24 - 25 -26- 30-31 Δεκεμβρίου & 1 Ιανουαρίου .