Skip to main content

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΑΓΑ Χριστουγεννα Πρωτοχρονια Φωτα 2022 απο 349

Διάρκεια: 4  ημέρες   Αναχωρήσεις: 23 & 26/12

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η μέρα: Αθήνα – Πράγα – Ξενάγηση πόλεως

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και αφού μας παραλάβει ο αρχηγός και ξεναγός μας θα μεταβούμε με πούλμαν στο κέντρο της πόλης για να ξεκινήσουμε την περιπατητή ξενάγηση, στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με τη Μάλα Στράνα (Malá Strana) που είναι μια από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της Πράγας. Κυριολεκτικά σημαίνει «Μικρό Μέρος», αλλά καλύτερα αποδίδεται σαν «Μικρή Πόλη», καθώς πρόκειται για ένα μικρό μέρος στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα, κάτω από το κάστρο της Πράγας, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες περιοχές της Πράγας στη δεξιά όχθη του ποταμού. Θα περιδιαβούμε στα γραφικά δρομάκια όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά κτήρια ,τις εκκλησίες , τη λιθόστρωτη μπαρόκ πλατεία και το σήμα κατατεθέν της, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Χρόνος στη διάθεσή μας για καφέ. Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας περνώντας στην απέναντι όχθη, διασχίζοντας τη μεσαιωνική, λιθόστρωτη Γέφυρα του Καρόλου, που ονομάζεται και «λεωφόρος των αγαλμάτων», από τα 30 αγάλματα αγίων και ηγεμόνων  που την στολίζουν από τη μία άκρη έως την άλλη. Ακόμα θα δούμε το παλιό κοιμητήριο και το παλιό εβραϊκό Δημαρχείο. Θα τελειώσουμε τη ξενάγησή μας σήμερα με την Παλιά Πόλη (Staré Mesto) όπου θα δούμε τη μεγάλη Πλατεία με το άγαλμα του Γιαν Χους και γύρω της το Παλαιό Δημαρχείο, το Αστρονομικό Ρολόι και τέλος τον Πύργο της Πυρίτιδας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Πράγα – Βασιλική ξενάγηση στη Καστρούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για το Κάστρο της Πράγας που βρίσκεται στη συνοικία Χρατσάνι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων Βασιλέων. Σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης και του κράτους. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Βίττου, το πνευματικό σύμβολο των Τσέχων και το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Κάστρου. Επίσης θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και τη βιβλιοθήκη του Στάχοβ. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο χρυσό δρομάκι ή δρόμο των Αλχημιστών με ιστορικά σπίτια που εκθέτουν μεσαιωνικές πανοπλίες και πωλούν τουριστικά σουβενίρ. Επίσης στην πύλη του κάστρου κάθε ώρα συγκεντρώνεται κόσμος για να δει την αλλαγή της φρουράς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: …Φύγαμε για τη φημισμένη λουτρόπολη  Κάρλοβυ Βάρυ (προαιρετική)

Πρωινό και ακολουθεί  ολοήμερη (προαιρετική) εκδρομή στην όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Η ξενάγηση μας γίνεται με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Μετά τη ξενάγηση ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τη βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού ή για ψώνια (πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας) και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Οι ταξιδιώτες  που δεν επιλέξουν την προαιρετική εκδρομή θα έχουν ελεύθερη μέρα. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Πράγα τελευταίο Gulas … – πτήση επιστροφής για Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα (zvarak ) σε κάποιο από τα καφέ της πόλης ή να κάνετε την βόλτα σας στους εμπορικούς της δρόμους και να απολαύσετε την πλατεία της Πράγας, όπου θα βρείτε γραφικές στοές και ιστορικά κτίρια. Δοκιμάστε ένα trldo και θυμηθείτε μας … Μπείτε και σεις μέσα στο πλήθος για να παρακολουθήσετε το Αστρονομικό ρολόι και τα ξεχωριστά του χτυπήματα.Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

 Οι τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων και έως 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. Έπειτα προσαύξηση 50€ κατ΄άτομο.

Τιμή συμμετοχής Κατ’ άτομο

Αναχ

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Early Booking

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

23/12

4ήμερο

Clarion Congress 4* Prague 9

Πρωινό

€ 449

€ 375

€ 90

 

Royal Prague 4*

Prague 8

(Family Rooms)

€ 509

1ο παιδί έως 12 ετών € 435

2ο παιδί έως 6 ετών  € 350

€ 120

Botanique Hotel Prague 4*

Prague 8

€ 519

€ 375

€ 130

Marriott  5*

Prague 1 (Family Rooms)

€ 549

1ο παιδί έως 10 ετών € 400

2ο παιδί έως 10 ετών € 400

€ 200

26/12

4ήμερο

Clarion Congress 4* Prague 9

€ 349

€ 300

€ 90

 

Royal Prague 4*

Prague 8

(Family Rooms)

€ 399

1ο παιδί έως 12 ετών € 330

2ο παιδί έως 6 ετών €  300

€ 120

Botanique Hotel Prague 4*

Prague 8

€ 419

€ 300

€ 130

 

Marriott  5*

Prague 1

(Family Rooms)

 

€ 449

1ο παιδί έως 10 ετών € 300

2ο παιδί έως 10 ετών € 300

€ 200

 

Οι τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων και έως 45 ημέρες πριν την αναχώρηση. Έπειτα προσαύξηση 50€ κατ΄άτομο.

 
                 

 φοροι 225

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας ναυλωμένες πτήσεις της Sky Express με τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A320-neo  .
  • Μετακινήσεις, εκδρομές ,περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
  • Ξενάγηση πόλης  και Καστρούπολης  
  • Διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία 4*/5* με πρωινό σε μπουφέ
  • Έμπειρο Αρχηγό / Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Χρεώσεις  αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ΦΠΑ 225€ το άτομο 
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται
  • Δημοτικοί φόροι 2 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στη λουτρόπολη του Κάρλοβυ- Βάρυ

Προαγορά στο γραφείο με την κράτηση σας : 40€ ενήλικας 30€ παιδί  /

     συμμετοχή στον προορισμό 50€ ενήλικας 40€ παιδί

  • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19 αξίας 20 € κατ’ άτομο.

 

  Σημείωση:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Το ημερήσιο πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με τα ωράρια των πτήσεων σε κάθε αναχώρηση.
  • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out

 

Πτήσεις με SKY EXPRESS  23/12

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Αθήνα – Πράγα

05.00

06.40

Πράγα – Αθήνα

17.30

21.00

 

Πτήσεις με SKY EXPRESS 26/12

Διαδρομή

Αναχώρηση

Άφιξη

Αθήνα – Πράγα

14.30

16.00

Πράγα – Αθήνα

21.45

01.15