Χρήσιμες ιστοσελίδες και πληροφορίες!

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τι μπορώ να έχω στην χειραποσκευή μου?

διαβάστε το πλήρες κείμενο παρακάτω!

Ιστοσελίδες

Απαραίτητες πληροφορίες από επίσημα κρατικά site!

 

 

Εκδοση Διαβατηρίων!http://www.passport.gov.gr/com_appendix/orario-leitourgias/alpha.html

 

Ποιές χώρες χρειάζονται ΒΙΖΑ για τους Ελληνες ταξιδιώτες ;

http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/VISAs/ForGreeks/

Ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό :

http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/Directory/GreekAuthoritiesAbroad/

Σχετικά με Τουριστική Νομοθεσία, Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς,

http://www.iata.org/Pages/default.aspx

ΕΟΤ - επισκεφτείτε την Ελλάδα!

http://www.visitgreece.gr/portal/site/eot/

 

Ταξιδιωτικά εργαλεία!

Υπολογίστε αξιόπιστα το Συνάλλαγμα σας!

http://www.oanda.com/currency/converter/

Καιρός στην Ελλάδα !

http://www.meteo.gr/

 

 

 


 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί επιβάτες,

 

Από τις 06.11.2006 νέα μέτρα ασφαλείας ισχύουν σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1546/06 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) σχετικά με τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών.

 

Σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό, περιορίζονται πλέον οι ποσότητες των προϊόντων σε υγρή μορφή που επιτρέπεται να μεταφέρετε στην καμπίνα επιβατών του αεροσκάφους (π.χ. νερό, ποτά και αναψυκτικά, ζελέ, κρέμες, αλοιφές, κόλλα, λοσιόν, αρώματα, σαμπουάν, λακ μαλλιών, μάσκαρα, λιπ-γκλος, οδοντόπαστα, αγρός ξυρίσματος, σπρέι, υγρό φακών επαφής, μέλι, μαρμελάδα, λάδι κ.α.).

 

Με το φυλλάδιο αυτό, θα σας ενημερώσουμε με χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 

Τι μπορώ πλέον να πάρω μαζί μου στις χειραποσκευές μου στην καμπίνα του αεροσκάφους σε υγρή μορφή;

 

  • Μικρές μόνο ποσότητες προϊόντων σε υγρή μορφή, είτε τα έχετε φέρει μαζί σας είτε τα αγοράσατε στο αεροδρόμιο πριν από τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης, κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Επιτρέπονται υγρά σε δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100ml ανά συσκευασία.

-Ο συνολικός αριθμός συσκευασιών θα πρέπει να χωράει σε μία διάφανη πλαστική σακούλα, μεγίστης χωρητικότητας 1 λίτρου.

-Κάθε επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει ΜΙΑ μόνο τέτοια σακούλα.

-Η σακούλα θα πρέπει να είναι επανασφραγιζόμενη και εντελώς κλειστή κατά την προσέλευσή σας στο σημείο ελέγχου χειραποσκευών.

 

Κατά την αρχική περίοδο εφαρμογής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού, ειδικές διαφανείς επανασφραγιζόμενες σακούλες θα διατίθενται δωρεάν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 

  • Υγρά φάρμακα και διατροφικά είδη που σας είναι απαραίτητα στη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και βρεφικές τροφές επιτρέπονται στις χειραπόσκευες.

 

Αλλάζει κάτι και για τις αποσκευές που παραδίδονται στο check-in;

 

Τίποτα απολύτως. Τα νέα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν μόνο για τις χειραποσκευές και όχι για τις αποσκευές που παραδίδετε στην αεροπορική σας εταιρεία κατά τη διαδικασία ελέγχου εισιτηρίων  (check-in). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε τα υγρά προϊόντα στις αποσκευές σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αεροπορικές εταιρείες συχνά έχουν ειδικούς κανονισμούς σχετικά με τα υγρά προϊόντα που δέχονται για μεταφορά στις αποσκευές. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευθείτε την αεροπορική σας εταιρεία.

Μπορώ επιπλέον να αγοράσω αρώματα ή άλλα προϊόντα σε υγρή  μορφή σε καταστήματα του αεροδρομίου μετά τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης;

 

Και βέβαια. Τίποτα δεν αλλάζει στις αγορές σας. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας όσα προϊόντα σε υγρή μορφή αγοράσετε μετά τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Τα καταστήματα του αεροδρομίου θα τοποθετήσουν τα υγρά προϊόντα που αγοράσατε, σε ειδικές συσκευασίες (tamper evident bags), όπως προβλέπει ο νέος Κανονισμός.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ:

  • Θα πρέπει να μην ανοίξετε τις ειδικές συσκευασίες και να κρατήσετε την απόδειξη της αγοράς της συγκεκριμένης ημέρας έως και τον έλεγχο χειραποσκευών.
  • Αν συνεχίζετε το ταξίδι σας ως μετεπιβιβαζόμενος επιβάτης (transfer) μέσω άλλου ή άλλων αεροδρομίων της Ευπωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), θυμηθείτε ότι θα πρέπει να μην έχετε ανοίξει την ειδική συσκευασία αγοράς (tamper evident bags) και να έχετε την απόδειξη των αγορών της συγκεκριμένης ημέρας, έως τον τελικό σας προορισμό.

 

Πρόσθετα μέτρα που πρέπει να γνωρίζει ο επιβάτης για τον έλεγχο των χειραποσκευών:

 

  • Τα παλτά και τα σακάκια θα ελέγχονται ξεχωριστά.
  • Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές θα αφαιρούνται από τις χειραποσκευές προκειμένου να ελεγχθούν ξεχωριστά.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το προσωπικό ασφαλείας είναι υποχρεωμένο να σας ζητήσει να αποχωρισθείτε τα υγρά προϊόντα που δεν πληρούν τους όρους του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Τα αντικείμενα αυτά θα ανακυκλώνονται ως άχρηστα. Με άλλα λόγια αν έχετε μαζί σας κρασιά, κολόνιες κλπ (εκτός τα αγορασμένα επιτόπου από τα duty free) θα πεταχτούν χωρίς να αποζημιωθείτε. (Η ευθύνη του τι κουβαλάτε είναι αποκλειστικά δική σας.)

 

*********************************************************************

Καλό Ταξίδι!

Share

Κράτηση τώρα!

 

Κράτηση τώρα!

Ονόματα στα Λατινικά

Ονόματα στα Λατινικά, ακριβώς όπως στο Διαβατήριο/Ταυτότητα. Για τα παιδιά έως 12 ετών, να αναφέρεται η ημερομηνία γέννησης

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec

Γενικοί Όροι Κράτησης

Επιβεβαίωση και Απάντηση στην Κράτηση σας θα λάβετε και τηλεφωνικώς και γραπτώς τις ώρες λειτουργίας του Taxidevo.gr

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή
09.00 – 17.00
Τρίτη και Πέμπτη
09.00 – 20.00
Σαββάτο
10.00 – 14.00

Εφόσον είμαστε ανοικτά την ώρα Κράτησης σας θα απαντηθεί αμέσως, ειδάλλως θα απαντηθεί στην επόμενη εργάσιμη.

Σε περίπτωση μη καταβολής της Προκαταβολής μέχρι τη συμφωνημένη ημερομηνία, η Κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα. Στην σπάνια περίπτωση που καταθέσατε προκαταβολή πριν λάβετε επιβεβαίωση και έτυχε ταυτόχρονα να εξαντληθούν οι θέσεις, άμεσα επιστρέφουμε την προκαταβολή στον ίδιο λογαριασμό, και όχι με μετρητά.

Η Κράτηση σας θεωρείται οριστική και δεσμευτική μόνο μετά την Επιβεβαίωση και την Κατάθεση Προκαταβολής του 1/3 της αξίας της εκδρομής (ή άλλου ποσού κατόπιν ενημέρωσης) στα γραφεία μας ή στους παρακάτω Λογαριασμούς Τραπέζης. Μπορείτε να προχωρήσετε σε κατάθεση ταυτόχρονα με την Κράτηση σας, ή κατόπιν συνεννοήσεως και 1 ή 2 μέρες μετά την Κράτηση.

Λογαριασμοί τραπεζών για την κατάθεση προκαταβολής:

ΑLPHA ΒΑΝΚ
ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΑΦΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ Ε.Ε.
360 002320 000458
ΙΒΑΝ
GR7401403600360002320000458
SWIFT BIC ALPHA BANK
CRBAGRAA
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – NATIONAL BANK
ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΑΦΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ Ε.Ε.
178/440466-19
ΙΒΑΝ
GR9101101780000017844046619
SWIFT BIC ETHNIKI
ETHNGRAA
EUROBANK
ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΑΦΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ Ε.Ε.
0026 0460 55 02 0019 5145
ΙΒΑΝ
GR8402604600000550200195145
SWIFT BIC EUROBANK
ERBKGRAA
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΑΦΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ Ε.Ε.
5076 - 075490-750