Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 Πολιτιστικό Πανόραμα Κολομβίας Εκουαδόρ ΑΠΟ 4190,00

 15 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Πέ 22/12/2016

Γενικά

Ένα συναρπαστικό ταξίδι, σε σημεία όπου φυλάσσονται εκπληκτικοί θησαυροί προκολομβιανής τέχνης, ψυχογράφημα χωρών με διαφορετικό ύφος, ακτινοβόλο παρελθόν, οργιώδη βλάστηση, ονειρεμένα τοπία, συγκλονιστικά εκθέματα μουσείων, γοητευτικούς ρυθμούς και ήχους, πολύχρωμες και πολύβουες υπαίθριες αγορές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μαγευτική Καρταχένα ντε Ίντιας, στην ακτή της Καραϊβικής, τα επιβλητικά μνημεία των Ίνκας στην Ινγκαπίρκα και την πόλη–ποίημα Κουένκα, έναν από τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Νότιας Αμερικής.

Ζήστε ανεπανάληπτες στιγμές, σε τοπία ευλογημένα από τη φύση. Περιπλανηθείτε σε πλακόστρωτα, γραφικά δρομάκια. Θαυμάστε την αρχιτεκτονική των μεγαλόπρεπων, αποικιακών πόλεων. Απολαύστε ξεχωριστές γεύσεις, αρώματα και μουσική. Αφεθείτε στην μαγεία των αρχαίων πολιτισμών. Ανακαλύψτε τον κώδικα επικοινωνίας με λαούς προικισμένους με φλογερό ταμπεραμέντο. Καταδυθείτε με όλες σας τις αισθήσεις, σε αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία που ο καθένας θα πρέπει να ζήσει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή του.

Παρατηρήσεις

  • Στη Μποκοτά το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ανάβαση στο λόφο Μονσερά με Τελεφερίκ για να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη καθώς και ξενάγηση στο Μουσείο Μποτέρο.
  • Καθοδόν προς την Βίλα Ντε Λέιβα επισκεπτόμαστε την Ιερή Λίμνη Γκουαταβίτα σύμβολο του μύθου του El Dorado.
  • Ολοήμερη εκδρομή από την Βίλα Ντε Λέιβα στον ιερό αρχαιολογικό χώρο του «El Infiernito», στο Μοναστήρι του Έτσε Όμο και στο σημείο όπου έχει βρεθεί ο μεγαλύτερος σκελετός Κρονόσαυρου.
  • Ξενάγηση στο Μουσείο των παραδοσιακών Καπέλων καθώς και στο μουσείο των Ιθαγενών στην Κουένκα με την πλούσια συλλογή κεραμικών των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων.

Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φοροι αεροδρομίων και τοπικοι φόροι 730,00

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα - Μποκοτά

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Μποκοτά

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το ιστορικό κέντρο της πόλης ή Λα Καντελάρια, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα με όμορφα αποικιακά κτίρια με περίτεχνα σιδερένια μπαλκονάκια, καλοδουλεμένες ξύλινες πόρτες, ηλιοφώτιστα αίθρια και μικρούς εσωτερικούς κήπους. Εμείς θα επισκεφθούμε την πλατεία Μπολίβαρ, που κοσμείται από το άγαλμα του μεγάλου επαναστάτη Σιμόν Μπολίβαρ. Μία πλατεία που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε σαν πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων, ανοιχτή λαϊκή αγορά κι ακόμα κάποτε σαν ροντέο. Ο Καθεδρικό ναός στην ανατολική πλευρά της κατασκευάστηκε στα ερείπια της πρώτης εκκλησίας, που χτίστηκε στη Μποκοτά το 1539 και φιλοξενεί πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα και άμφια περασμένων αιώνων. Άλλα κτίρια της κεντρικής πλατείας που θα μας απασχολήσουν, είναι η εκκλησία Capilla del Sagrario, το Κοινοβούλιο, και το Δικαστικό Μέγαρο. Στη συνέχεια μας περιμένει το Μουσείο Χρυσού, με διεθνή φήμη που άνοιξε τις πύλες του το 1939 και διαθέτει μία από τις πιο όμορφες συλλογές αντικειμένων των προκολομβιανών πολιτισμών Κιμπάγια, Τολίμα και Μουίσκα. Η ημέρα μας θα τελειώσει με την ανάβαση με τελεφερίκ στο λόφο Μονσερά για να θαυμάσουμε την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης.

Ημέρα 3: Μπογκοτά (Αλατωρυχεία και Καθεδρικός της Ζιπακίρα, Ιερή Λίμνης της Γκουαταβίτα) - Βίλλα ντε Λέιβα

Το πρωί θα επισκεφθούμε το μουσείο του εξαίρετου ζωγράφου Φερνάντο Μποτέρο, που στεγάζεται σε ένα όμορφο αποικιακό αρχοντικό και φιλοξενεί πάνω από 150 έργα του κολομβιανού καλλιτέχνη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Βορρά του κολομβιανού οροπεδίου, στην καρδιά της Κορντιλιέρα Οριεντάλ. Προορισμός μας τα αλατωρυχεία της Ζιπακίρα στα υψίπεδα των Άνδεων. Κορυφαίο αξιοθέατο ο Καθεδρικό ναός μήκους 120 μέτρων, σκαλισμένος όλος σε βράχο από αλάτι! Το εσωτερικό του μαγεύει με τον διάκοσμο από αγάλματα αγγέλων σκαλισμένα σε κρυσταλλικούς σχηματισμούς αλατιού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερή Λίμνη Γκουαταβίτα στα 3.000 μέτρα ύψος. Ιερό μέρος των Ινδιάνων Μουίσκας ήταν τόπος μαγικών τελετουργιών, όπως αυτή που γιορτάζονταν μία φορά το χρόνο και περιελάμβανε το τελετουργικό «βάφτισμα» του αρχηγού της φυλής μέσα στη Λίμνη με το σώμα του καλυμμένο με χρυσόσκονη. Μία παράδοση που έμεινε ζωντανή για πάρα πολλά χρόνια κι έθρεψε τον μύρο του El Dorado. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στη Βίλα Ντε Λέιβαα, ένα κομψοτέχνημα αποικιακής αρχιτεκτονικής.

Ημέρα 4: Βίλλα ντε Λέιβα

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο αποικιακό κόσμημα που ονομάζεται Βίλλα ντε Λέιβα με εξαιρετικά κτίρια όπως το Μοναστήρι του Ecce Homo που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ο αρχαιολογικός χώρος «El infiernito” αποτελείται από 34 κολώνες, με την σκιά των οποίων οι προκολομβιανοί πολιτισμοί των Άνδεων καθόριζαν τις εποχές του έτους, καθώς επίσης και θαυμάσια στενά δρομάκια με εκπληκτικά δείγματα αποικιακής αρχιτεκτονικής που όλα μαζί συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Ημέρα 5: Βίλλα ντε Λέιβα - Καρθαγένη

Το πρωί θα απολαύσουμε μία βόλτα στο αποικιακό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιστρέφουμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά απ’ όπου το απόγευμα πετάμε για την περίφημη Καρταχένα δε Ίντιας, αρχιτεκτονικό θησαυρό της παγκόσμιας κληρονομιάς, υπό την προστασία της UNESCO.

Ημέρα 6: Καρθαγένη

Ολοήμερη ξενάγηση στη διάσημη πόλη που διατηρείται αναλλοίωτη από τον 16ο και 17ο αιώνα. Πρώτη επίσκεψη στο Μοναστήρι Λα Πόπα στο ψηλότερο σημείο της πόλης απ' όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη πανοραμική θέα. Στη συνέχεια μας περιμένει το φρούριο Σαν Φελίπε καθώς και η ίδια η παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια και τα υπέροχα αποικιακά χαμηλά κτίρια. Η ημέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Μοναστήρι των Ιησουιτών του Σαν Πέδρο. Απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσετε τη βόλτα σας στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη.

Ημέρα 7: Καρθαγένη

Μία ώρα ανοιχτά στις ακτές της Καρθαγένης, με ταχύπλοο σκάφος, θα βρεθούμε στο Εθνικό Πάρκο του Αρχιπελάγους των Νησιών Ροσάριο. Εμείς θα αποβιβαστούμε στο νησί Μαχάγουα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής κι ένα τοπικό παραδοσιακό γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην Καρθαγένη για διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: Καρθαγένη - Μποκοτά - Κίτο

Πολύ νωρίς το πρωί πετάμε μέσω Μποκοτά για το Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2850 μέτρων. Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης, που προστατεύεται από την UNESCO σαν μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στενά δρομάκια με αποικιακή αρχιτεκτονική, μέγαρα και αγορές θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Κορυφαίες επισκέψεις αποτελούν το κυβερνητικό Μέγαρο που χτίστηκε τον 17ο αιώνα και η εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου του 1537, με τον υπέροχο διάκοσμο από έργα σπουδαίων καλλιτεχνών της “Escuela Quitena”. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μνημείο του ισημερινού εκεί που η γήινη σφαίρα… χωρίζεται στα δύο. Εμείς θα δούμε το μνημείο και θα βγάλουμε την καθιερωμένη φωτογραφία πατώντας στο βόρειο και σ]το νότιο ημισφαίριο ταυτόχρονα!

Ημέρα 9: Κίτο (Αγορά του Οταβάλο)

Σήμερα θα απολαύσουμε την φολκλορική διάσταση της χώρας επισκεπτόμενοι την κοινότητα των Οταβαλένιος και την περίφημη αγορά τους. Άντρες και γυναίκες ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές συναθροίζονται εδώ και αιώνες στην Plaza de Ponchos του Οταβάλο πουλώντας απίστευτα είδη χειροτεχνίας. Είναι μια θαυμάσια λοιπόν ευκαιρία για μας να βγάλουμε φωτογραφίες και να διαλέξουμε τα αναμνηστικά δωράκια για συγγενείς και φίλους. Το απόγευμα πριν την επιστροφή μας στο Κίτο θα επισκεφθούμε τη λίμνη Κικότσα, που βρίσκεται πάνω σε ένα παλιό κρατήρα.
 

Ημέρα 10: Κίτο  - Ηφαίστειο Κοτοπαξί - Ρίο Μπάμπα

Αφήνοντας το Κίτο κατηφορίζουμε προς το νότο με προορισμό τους πρόποδες του πιο ψηλού ενεργού ηφαιστείου του κόσμου το Κοτοπαξί. Μέρος του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου με πλούσια και ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα θα μας χαρίσει «δραματικές» εικόνες της χιονοσκέπαστης κορυφής του. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Ρίο Μπάμπα την πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιμποράζο. Η πόλη χτισμένη στην κοιλάδα Τάπι ξεχωρίζει για τη χάρη και την αρχοντιά της δικαιώνοντας πλήρως το ψευδώνυμο της  «Σουλτάνα των Άνδεων»

Ημέρα 11:μέρα  Ρίο Μπάμπα – Τρένο του διαβόλου - Ινκαπίρκα – Κουένκα

Η σημερινή συγκλονιστική μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην εκκλησία Μπαλμπανέρα, ίσως τη παλαιότερη χριστιανική εκκλησία που έφτιαξαν οι Ισπανοί τον 15ο αιώνα στις εύφορες κοιλάδες λίγο έξω από το Ρίο Μπάμπα. Σε αυτή την περιοχή παράγονται τα περισσότερα δημητριακά της χώρας όπως το «Κίνοα» βασική τροφή των ντόπιων.  Στη συνέχεια στο Αλαουσί θα απολαύσουμε μία ξεχωριστή διαδρομή επιβιβαζόμενοι στο «τρένο του διαβόλου» σ’ ένα άκρως δυσπρόσιτο σημείο της χώρας. 800 μόλις μέτρα χωρίζουν τον σταθμό του Αλαουσί από αυτόν του Σιμπάμπε όμως η διαδρομή στον απρόσιτο βράχο που ονομάζεται «Μύτη του διαβόλου» κόβει την ανάσα. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και το Μουσείο Condor Pununa με πλούσια εκθέματα λαϊκής Τέχνης και φαρμακευτικών φυτών. Επιστροφή στο σταθμό του Αλαουσί και αναχώρηση οδικώς για την Ινκαπίρκα, τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας που χρονολογείται από τον 15ο αι. Το Τείχος των Ινκας, επιβλητικό και μυστηριώδες θα μας ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πεποίθηση πως αυτός ο πολιτισμός κρατά ακόμα και σήμερα καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την Κουένα την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που θεμελιώθηκε τον 16ο αι. στα ερείπια του οικισμού Τομεμπάμπα των Ίνκας.

Ημέρα 12: Κουένκα

Μία από τις πιο όμορφες πόλεις των Άνδεων, η Κουένκα τα έχει όλα: λιθόστρωτα καλντερίμια, χαμηλά σπιτάκια με κόκκινα κεραμίδια, κομψά σιδερόφραχτα μπαλκονάκια, χαριτωμένες πλατείες, αποικιακά μέγαρα και πλούσια τοπική χειροτεχνία. Εμείς θα την εξερευνήσουμε, θα την φωτογραφήσουμε και θα σταθούμε με δέος στον Καθεδρικό της ναό στολισμένο με μάρμαρο. Επιπλέον θα επισκεφθούμε το Μουσείο των παραδοσιακών καπέλων, ένα λαϊκό είδος χειροτεχνίας που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο μουσείο των Ιθαγενών στην Κουένκα με την πλούσια συλλογή κεραμικών των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων.

Ημέρα 13: Κουένκα - Γκουαγιακίλ

Μία από τις πιο όμορφες πόλεις των Άνδεων, η Κουένκα τα έχει όλα: λιθόστρωτα καλντερίμια, χαμηλά σπιτάκια με κόκκινα κεραμίδια, κομψά σιδερόφραχτα μπαλκονάκια, χαριτωμένες πλατείες, αποικιακά μέγαρα και πλούσια τοπική χειροτεχνία. Εμείς θα την εξερευνήσουμε, θα την φωτογραφήσουμε και θα σταθούμε με δέος στον καθεδρικό της ναό στολισμένο με μάρμαρο. Επιπλέον θα επισκεφθούμε το μουσείο των παραδοσιακών καπέλων, ένα λαϊκό είδος χειροτεχνίας που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. Η γνωριμία με τη πόλη θα κλείσει με επίσκεψη στο μουσείο των Ιθαγενών στην Κουένκα, με την πλούσια συλλογή κεραμικών των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το παραθαλάσσιο Γκουαγιακίλ στις ακτές του Ειρηνικού. Η διαδρομή θα μας χαρίσει πανέμορφες εικόνες καθώς θα διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Κάχας, ερημικά τοπία και «θάλασσες» από σύννεφα καθώς θα κατηφορίζουμε τις πλαγιές των Άνδεων μέχρι την υγρή κοιλάδα Γκουάγιας, σπαρμένη με φυτείες ζαχαροκάλαμου, κακάου και μπανάνας. Η πόλη του Γκουαγιακίλ με το τροπικό της κλίμα, την οποία θα απολαύσουμε κατά την ξενάγησή μας, σφύζει από ζωή και αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα της χώρας. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάποτε φιλοξένησε σημαντικούς προκολομβιανούς πληθυσμούς όπως τους Βλαντίβια, Ματσαλίγια, Τσορέρα, Γκουανκάλα και Μαντένια. Στολίδι της πόλης η Μαλεκόν 2000, μία ανάπλαση κατά μήκος του Ωκεανού, που της χαρίζει κοσμοπολίτικο αέρα.

Ημέρα 14: Γκουαγιακίλ - Αθήνα

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

Ημέρα 15: Αθήνα

Αφιξη στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Πέ 22/12/2016
Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 4190€, Μονόκλινο: 5190€, Φόροι: 950€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις KLM/Air France
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες