Skip to main content

Περού, Βολιβία, Άνδεις, Αρεκίπα, Νάσκα, Νησί του Ήλιου Γιορτες'16-17 απο 3990

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ   Αναχωρήσεις  23/12

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το πρόγραμμα αυτό ως τη «ναυαρχίδα των ταξιδιών». Εχει εισπράξει διθυράμβους για την πληρότητά του, την πληθωρικότητα και τις εναλλαγές των εικόνων που το χαρακτηρίζουν.

Το ταξίδι στο Περού είναι η «αναγκαία» εισαγωγή στους προκολομβιανούς πολιτισμούς, στους γηγενείς πληθυσμούς αλλά και στα άλυτα μυστήρια της Νότιας Αμερικής. Με προσεκτικό σχεδιασμό, χωρίς να βάζουμε «νερό στο κρασί μας», εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο κάθε λεπτό της ημέρας, όπως άλλωστε αξίζει σε ένα ταξίδι στα εκπληκτικά δημιουργήματα των Άνδεων, σε φυλές που αντιστάθηκαν στον κατακτητή, σε αφάνταστες πόλεις της αυτοκρατορίας των Ίνκας και στο πλουσιότερο τροπικό δάσος της Γης, αυτό του Αμαζονίου. Επιπλέον, πέρα από τα «πολύτιμα πετράδια του Περού», το Κούσκο, το Μάτσου Πίκτσου, τη Λίμνη Τιτικάκα, τις μυστηριακές γραμμές της Νάσκα και πολλά ακόμα μέρη, που περιλαμβάνονται στο κλασικό μας πρόγραμμα του Περού, με το συγκεκριμένο ταξίδι επισκεπτόμαστε τη «Λευκή Πόλη», την Αρεκίπα, τα Νησιά Ούρος της Λίμνης Τιτικάκα και το λίκνο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, το Νησί του Ήλιου στη Βολιβία.

Ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα, που συνδυάζει τα πάντα. Από την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής και σημερινή πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα, στη μοναδική εμπειρία της Ζούγκλας του Αμαζονίου στο Πουέρτο Μαλδονάδο και από εκεί στον «ομφαλό της Γης», την «αρχαιολογική πρωτεύουσα της αμερικανικής ηπείρου», το Κούσκο, και τις σημαντικότερες πόλεις που έχτισαν οι Ίνκας κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας Βιλκανότα: Πίσακ, Ογιανταϊτάμπο και το μαγευτικό Μάτσου Πίκτσου. Συνεχίζουμε με το Πούνο, με τα πλωτά νησιά της Φυλής Ούρος μέσα στην καταγάλανη Λίμνη Τιτικάκα, την «υψηλότερη» και μεγαλύτερη πλωτή λίμνη στον κόσμο. Επισκεπτόμαστε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Τιαχουανάκο, την ιδιόμορφη πρωτεύουσα της Βολιβίας, τη Λα Παζ, και επιπλέον την Κόπα Καμπάνα και το Νησί του Ήλιου. Ολοκληρώνουμε με την αρχοντική «λευκή κυρία», την Αρεκίπα, απολαμβάνουμε τις μυστηριώδεις γραμμές της Νάσκα, την κωμόπολη Παράκας και το θαυμαστό υδροβιότοπο των Νησιών Μπαγιέστας.

 

  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 5*, τα γνωστά Libertador, και στο Κούσκο το Palacio del Inca A Luxury Collection.
  • 4 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Κούσκο - έναν τόπο-κόσμημα, από τους σημαντικότερους στη Λατινική Αμερική (3 διανυκτερεύσεις στο Κούσκο, 1 διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα).
  • Διαμονή στην Αρεκίπα, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Περού.
  • Πτήση πάνω από τους γεωγλυφικούς σχηματισμούς στη Νάσκα.
  • Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Τιαχουανάκο.
  • Επίσκεψη στα Νησιά Ούρος της Λίμνης Τιτικάκα, οι κάτοικοι του οποίου διατηρούν ατόφιες τις προγονικές τους παραδόσεις, και στο Νησί του Ήλιου στη Βολιβία.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή.
  • Η τιμή του ταξιδιού αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως χρειάζονται μεράκι, εξειδίκευση, έμπειρος αρχηγός και πολλή φαντασία. Το καλό ταξίδι είναι ο προορισμός. Γι’ αυτό όλοι οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι αυτό μαζί μας λένε ότι ήταν η σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους και ότι έζησαν πολλά περισσότερα από όσα τους υποσχεθήκαμε!!!
  • Οι αναχωρήσεις του πραγματοποιούνται! Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις συνεχείς ακυρώσεις μακρινών ταξιδιών. Πολύ σπάνια ακυρώνει ταξίδι και αυτό για δύο λόγους: Γιατί πραγματοποιεί αναχωρήσεις με Έλληνα αρχηγό ακόμα και με μικρή συμμετοχή και γιατί έχει πολύ προσιτή τιμή. Έτσι πραγματοποιούμε το ταξίδι αυτό όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τις πιο «δύσκολες».
  • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός, με πολύχρονη εμπειρία στο Περού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο 

Ξενοδοχεια

  • Palacio del Inka a Luxury Collection 5*  Hotel στο Κούσκο
  • Libertador 5* στο Πούνο
  • Libertador Arequipa 5* 
  • Sol De Oro 5* στη Λίμα
  • Europa 5* στη Λα Παζ, Βολιβία

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία  Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

KL 1576

23/12/2016

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:55

19:35

Διανυκτέρευση στο ?μστερνταμ

KL  743

24/12/2016

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΛΙΜΑ

12:35

19:15

AF 483

08/01/2017

ΛΙΜΑ - ΠΑΡΙΣΙ

19:15

13:40

Διανυκτέρευση στο Παρίσι

AF 1532

10/01/2017

ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ

09:45

13:55

 

  

 

 

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΛΙΜΑ

Πτήση για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ - ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ (ΑΜΑΖΟΝΙΑ)

Αναχώρηση αεροπορικώς για το Πουέρτο Μαλδονάδο. Για δύο ημέρες θα αφήσουμε πίσω μας τον πολιτισμό, θα ξεχάσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις και τις ειδήσεις και θα αναπνεύσουμε κάτι από τη Ζούγκλα του Αμαζονίου, του μεγαλύτερου πνεύμονα του πλανήτη μας, που δυστυχώς χάνεται προς «όφελος» του πολιτισμού μας. Το αεροπλάνο θα μας μεταφέρει στο Πουέρτο Μαλδονάδο, μία πόλη 90.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της περιοχής, χτισμένη πάνω στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα. Αφού επισκεφτούμε την πολύχρωμη και πολύβουη λαϊκή αγορά της πόλης (αν ο χρόνος το επιτρέπει), θα μεταφερθούμε στο λιμάνι, απ’ όπου με μηχανοκίνητη πιρόγα θα αναχωρήσουμε για τον καταυλισμό που θα μας φιλοξενήσει. Χτισμένος στην όχθη του Μάντρε ντε Ντίος πάνω σε ξύλινους πασσάλους, θα μας γνωρίσει τη φύση και τη ζωή στη ζούγκλα. Μετά το γεύμα θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας εξόρμηση στο κοντινό νησί των μαϊμούδων. Άγριες αλλά κάπως εξοικειωμένες με τον άνθρωπο, θα μας πλησιάσουν για να φάνε τις μπανάνες που έχει μαζί ο ιχνηλάτης μας. Τα είδη που υπάρχουν στο νησί είναι ο πίθηκος-αράχνη, ο πίθηκος-σκίουρος, ο λευκός καπουτσίνος, ο καφέ καπουτσίνος κ.ά. Επιστροφή στον καταυλισμό για δείπνο. Το βράδυ, και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, σας προτείνουμε νυχτερινό σαφάρι αλιγάτορα. Αν είμαστε τυχεροί θα τον δούμε από κοντά.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ)

Πρωινή έγερση, ύστερα από ένα γλυκύτατο ύπνο μέσα στη φύση και εξόρμηση στη ζούγκλα για να απολαύσουμε τα αμέτρητα είδη αιωνόβιων δέντρων, τα πολύχρωμα φυτά και λουλούδια της Αμαζονίας, καθώς και τους θάμνους με τις θαυμαστές ιατρικές τους ιδιότητες. Το μόνο που διαταράσσει την ησυχία της ζούγκλας είναι οι τσακωμοί των παπαγάλων macao, οι έρωτες των love birds και τα κρωξίματα των λογής λογής εξωτικών πουλιών. Η βόλτα μας καταλήγει στο παρατηρητήριο της ζούγκλας για να θαυμάσουμε τη φύση από ψηλά και να ξαποστάσουμε στη μικρή λίμνη, όπου θα κάνουμε βαρκάδα με χειροκίνητη πιρόγα για να απολαύσουμε από κοντά τα νούφαρα και τις νεροχελώνες να λιάζονται πάνω σε πεσμένους κορμούς δέντρων. Επιστρέφουμε στον καταυλισμό μας για το γεύμα μας και λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε μια φάρμα ιθαγενών που καλλιεργούν τη γη τους και θα γνωρίσουμε τις φυτείες της περιοχής: μπανανιές, μάνγκο, ανανάδες, μανιόκες, κόκα κ.λπ. Επιστροφή στον καταυλισμό. Διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΛΔΟΝΑΔΟ - ΚΟΥΣΚΟ

Αποχαιρετάμε σήμερα τη ζώνη της Αμαζονίας και πετάμε για το Κούσκο που το όνομά του σημαίνει «ομφαλός της Γης». Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, το φωτογράφο και τον κάθε τουρίστα, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό. Ο τόπος που άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και στις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια τυπική ισπανική πόλη χτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για την προσαρμογή μας στο υψόμετρο. Διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (ΠΙΣΑΚ, ΟΓΙΑΝΤΑΪΤΑΜΠΟ)

Γνωριμία με την Ιερή Κοιλάδα ή Βιλκανότα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε αλλά και τώρα, για εθιμοτυπικούς μάλλον λόγους. Πολύχρωμη πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. Μάλλινα, ριχτάρια, καλύμματα, πήλινα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα, και, βέβαια, κόκα είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευτείτε μια εμπανάδα και τσίτσα μοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάι, ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στο Θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. Διανυκτέρευση στην Ιερή Κοιλάδα.


7η ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ - ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΚΤΣΟΥ - ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μια διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τρένο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό Ποταμό κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλιέντες. Από εδώ θα πάρουμε άλλο πούλμαν που θα μας φέρει στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Μάτσου Πίκτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν το χώρο στην άκρη της Ιερής Κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ. Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, θα έχουμε το χρόνο για να καταλαγιάσουν στο νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Κούσκο. Διανυκτέρευση.


8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ

Ξενάγηση της πόλης. Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ το Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, αυτή των Όπλων, στο κέντρο της πόλης. Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 μ. που βρίσκεται η πόλη, θα φτάσουμε στα 3.560 μ. για να επισκεφτούμε το επιβλητικό Φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρεύονταν ο Θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Επόμενη στάση μας είναι στο Κένκο (λαβύρινθος), Ναός της Μητέρας - Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος πάνω σε ένα βράχο. Περνώντας από την Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο, καταλήγουμε στο Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο, με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου. Η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ. Το βράδυ, αφού απολαύσουμε την Πλατεία των Όπλων φωταγωγημένη, θα μεταβούμε σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία γνωρίσουμε τη μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων από όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΣΙΓΙΟΥΣΤΑΝΗ - ΠΟΥΝΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Πούνο που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 3.830 μέτρων στην όχθη της Λίμνης Τιτικάκα (Titicaca). Το όνομα της λίμνης πιθανό να προέρχεται από παραφθορά των λέξεων Τίτι (: πούμα) και Κάλα (: βράχος) στη γλώσσα των Αϊμάρα, λόγω του σχήματός της. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τη Σιγιουστάνη, τη νεκρόπολη των Κόγιας και των Ίνκας, οι οποίοι επέλεξαν το χώρο αυτό για να θάβουν τους υψηλούς νεκρούς τους. Θα ξεναγηθούμε στη νεκρόπολη, θα δούμε τον τρόπο ταφής των νεκρών, αλλά και τον τρόπο χτισίματος των ταφικών μνημείων. Επίσης, θα σταματήσουμε στο σπίτι ενός ιθαγενούς της κοινότητας των Κόγιας, για να δούμε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ιθαγενών του υψιπέδου του Περού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


10η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΟ - ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ - ΤΙΑΧΟΥΑΝΑΚΟ - ΛΑ ΠΑΖ

Πρωινή επίσκεψη στη Λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 μ. και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 τετρ. χλμ. η Τιτικάκα είναι η «υψηλότερη» και μεγαλύτερη, πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και στη Βολιβία και, σύμφωνα με το μύθο, στο νησί του Ήλιου γεννήθηκε ο Ίνκα και η Κόγια στο νησί της Σελήνης. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρας και βρίσκονται στον κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, τα οποία θα επισκεφτούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κ.τ.λ. Εκστατικοί και εντυπωσιασμένοι επιστρέφουμε στο Πούνο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα σύνορα. Αφού περάσουμε τις συνοριακές και τελωνιακές διατυπώσεις, μπαίνουμε στο έδαφος της Βολιβίας και οδεύουμε προς τον Αρχαιολογικό Χώρο του Τιβανάκου ή Τιαχουανάκο, που στη γλώσσα Αϊμάρα σημαίνει «κατοικία των θεών». Ο εντυπωσιακός αυτός πολιτισμός αναπτύχθηκε από το 1500 π.Χ. μέχρι το 1200 μ.Χ., με λαμπρά επιτεύγματα στο ενεργητικό του, όπως η καθιέρωση του σεληνιακού και ηλιακού ημερολογίου, ο χωρισμός του χρόνου σε 365,24 ημέρες σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο, ο προσδιορισμός του αστερισμού του «Σταυρού του Νότου», η διατύπωση και η καθιέρωση της θεωρίας «Τιαουανάκο» κ.λπ. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει το «λιθικό μουσείο», το αρχαιολογικό μουσείο και τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο μνημείο του Τιαχουανάκο, η περίφημη «Πύλη του Ήλιου». Προχωρούμε προς την «Ειρήνη», τη Λα Παζ, την πρωτεύουσα της Βολιβίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


11η ΗΜΕΡΑ: ΛΑ ΠΑΖ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ)

Η ιστορία και τα μνημεία της ιδιόμορφης, ιδιότυπης και μοναδικής αυτής πόλης, που είναι χτισμένη μέσα σε μια χαράδρα σε υψόμετρο 3.200-3.900 μέτρων, μας περιμένουν για να τα γνωρίσουμε κατά τη σημερινή μας ημέρα. Αρχίζουμε από το σπανιότατο γεωλογικό φαινόμενο της Κοιλάδας του Φεγγαριού και συνεχίζουμε με το ύψωμα Κίλι Κίλι για μια εκπληκτική θέα όλης της πόλης, την Πλατεία Μουρίγιο με τον Καθεδρικό Ναό, το Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο, το εξαιρετικό Μουσείο Χρυσού, το Σπίτι του Μουρίγιο και καταλήγουμε στην Αγορά των Μαγισσών. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια εξαιρετική παράσταση φολκλόρ. Διανυκτέρευση.


12η ΗΜΕΡΑ: ΛΑ ΠΑΖ - ΚΟΠΑ ΚΑΜΠΑΝΑ - ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΠΟΥΝΟ

Πρωινή αναχώρηση για την Κόπα Καμπάνα, μία πόλη που είναι διάσημη για την Εκκλησία της Παναγίας, την οποία θα επισκεφτούμε με την άφιξή μας. Στη συνέχεια, η κρουαζιέρα μας στη Λίμνη Τιτικάκα θα μας οδηγήσει στο περίφημο Νησί του Ήλιου, το λίκνο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, καθώς σύμφωνα με τη μυθολογία τους ο γενάρχης τους Μάνκο Καπάκ αναδύθηκε από τα νερά της Λίμνης Τιτικάκα με διαταγή του Θεού Ήλιου να ιδρύσει την Αυτοκρατορία των Ίνκας. Αφού επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τον Κήπο των Ίνκας, θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα, από όπου μετά τις σχετικές διαδικασίες θα συνεχίσουμε για το Πούνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


13η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΟ - ΑΡΕΚΙΠΑ

Αναχώρηση για την Αρεκίπα, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Περού, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που είναι σε είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.360 μέτρων. Η ονομασία «Αρεκίπα» είναι αβέβαιης ετυμολογίας, αλλά πιθανότατα στη γλώσσα των Αϊμάρα (Aymara) σημαίνει «πέρα από την κορυφή», εννοώντας την κορυφή του ηφαιστείου Ελ Μίστι (El Misti, υψόμετρο 5.822 μ.), ενός εκ των τριών που είναι ορατά από την πόλη. Τα άλλα δύο είναι το Τσατσάνι (Chachani, υψόμετρο 6.075 μ.) και το Πίκτσου (Pichu Pichu, υψόμετρο 5.669 μ.). Η αποικιακή αυτή πόλη, που ιδρύθηκε το 1540 από τον Γκάρσι Μανουέλ ντε Καρμπαχάλ (Garci Manuel de Carbajal), είναι γραφικότατη, με τους κώνους των τριών ηφαιστείων να υψώνονται γύρω της, αλλά και ηφαιστειογενής, δεδομένου ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχουν περισσότερα από 80 ηφαίστεια. Άλλωστε, οι εναποθέσεις ηφαιστειακής λάβας από τα γύρω ηφαίστεια έχουν καταστήσει το έδαφος γονιμότατο και ο πλούτος της πόλης βασιζόταν ανέκαθεν στη γεωργία. Η Αρεκίπα λέγεται και «Λευκή Πόλη», καθότι κατά την οικοδόμησή της χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα το «σιλάρ» (sillar), ένα λευκό, ελαφρύ και αδιάβροχο ηφαιστιογενές πέτρωμα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα επισκεφτούμε το γυναικείο Μοναστήρι της Santa Catalina, ένα μεγάλο συγκρότημα που εγκαινιάστηκε το 1580 και είναι χτισμένο σε στιλ μουντέχαρ (mudejar: μίξη ευρωπαϊκών και αραβικών στοιχείων που έφεραν οι Ισπανοί). Θα επισκεφτούμε επίσης το Μουσείο των Ιερών των Άνδεων (Museum Santuarios Andinos), όπου εκτίθενται μούμιες που βρέθηκαν στις Άνδεις από το Περού, τη Χιλή και την Αργεντινή. Το πλέον διάσημο έκθεμα είναι η μούμια της Χουανίτα (Juanita), μιας κοπέλας περίπου 13 ετών, η οποία θυσιάστηκε με χτύπημα στο κεφάλι περί το 1480 πάνω ή δίπλα στην κορυφή του ηφαιστείου Αμπάτο (Ampato, υψόμετρο 6.228 μ.), 100 χλμ. ΒΔ της Αρεκίπα. Η μούμια βρέθηκε το 1995 στο πλαίσιο μιας αρχαιολογικής αποστολής που ερευνούσε ιερά των Ίνκας και διασώθηκε μέσα σε παγετώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


14η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΕΚΙΠΑ - ΝΑΣΚΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αινιγματική Νάσκα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.


15η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΣΚΑ - ΠΑΡΑΚΑΣ

Σήμερα μας περιμένει η πιο συγκλονιστική «μελλοντική μας ανάμνηση». Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο, απ’ όπου πετώντας με μονοκινητήριο (η πραγματοποίηση της πτήσης εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες), έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά το οροπέδιο της Νάσκα, την πάμπα, όπου πριν από 2.000 χρόνια δημιουργήθηκαν οι μοναδικοί αυτοί γεωγλυφικοί σχηματισμοί πάνω στο ξηρό και άγονο έδαφός της. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δημιουργία των σχηματισμών αυτών. Συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου τόσο για τον τρόπο όσο για το λόγο της κατασκευής τους. Ο Έριχ φον Ντένικεν υποστηρίζει πως είναι έργα εξωγήινων πολιτισμών, ενώ διαπρεπείς επιστήμονες, όπως η Μαρία Ράιχε και ο Τζουζέπε Ορεφίτσι, θεωρούν πως είναι έργα των κατοίκων της Νάσκα, οι οποίοι είχαν αναπτύξει έναν εξαιρετικό πολιτισμό από το 200 π.X. έως το 600 μ.X. Πρόκειται για περίπου 13.000 γραμμές που σχηματίζουν 800 σχέδια που μοιάζουν σαν να τα έχει σχεδιάσει ένα γιγαντιαίο χέρι και καλύπτουν μια έκταση 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι γραμμές αυτές σχηματίζουν μορφές, ζώα, φυτά και γεωμετρικά σχέδια και το περίεργο είναι ότι ουσιαστικά δεν έχουν πρακτικό λόγο κατασκευής, εφόσον είναι ορατά στο σύνολό τους μόνο από τον ουρανό. Η πτήση σε ύψος περίπου 300 μέτρων είναι μια αλησμόνητη εμπειρία και ένα απαράμιλλο φωτογραφικό θέμα. Μην τη χάσετε! Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε ένα εργαστήριο κεραμικής για να γνωρίσουμε πώς ο πολιτισμός αυτός, χωρίς τροχό, με το χέρι, κατασκεύασε κεραμικά υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που απεικονίζουν στιγμές της καθημερινής ζωής. Συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή για τον τελικό μας προορισμό που είναι η κωμόπολη Παράκας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


16η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΚΑΣ - ΝΗΣΙΑ ΜΠΑΓΙΕΣΤΑΣ - ΛΙΜΑ

Οι μαγευτικές πτυχές της χώρας συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται. Θα επισκεφτούμε το θαυμαστό υδροβιότοπο των Νησιών Μπαγιέστας. Με ταχύπλοο (η πραγματοποίηση της κρουαζιέρας εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες) θα αναχωρήσουμε για μία δίωρη κρουαζιέρα στον υδροβιότοπο Μπαγιέστας, έναν επίγειο παράδεισο για πουλιά και θαλάσσιους λέοντες. Μία σειρά από άγριες, απρόσιτες και φυσικά ακατοίκητες βραχονησίδες αποτελούν τον υδροβιότοπο αυτό, ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες θαλασσοπούλια, όπως γλάρους, πελεκάνους, κορμοράνους κ.λπ., εκατοντάδες θαλάσσιους λέοντες, πιγκουίνους και αμέτρητα καβούρια, αστερίες, πεταλίδες κ.λπ. Το θέαμα και το άκουσμα είναι «στιγμές της ζωής μου φωτεινές…». Από τις νησίδες αυτές συλλέγεται ακόμα και σήμερα το γκουάνο, η ευεργετική αξία του οποίου ως λίπασμα ήταν από πολύ παλιά γνωστή στους Περουβιανούς. Συνεχίζουμε μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, ακολουθώντας την ακτογραμμή του Ειρηνικού Ωκεανού, ανάμεσα σε καταπράσινες πεδιάδες και απόλυτα ερημικά τοπία, διασχίζοντας μεγάλες και μικρές πόλεις για τον τελικό μας προορισμό, τη περουβιανή πρωτεύουσα, Λίμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


17η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινή ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, το οποίο ιδρύθηκε από το Φρανσίσκο Πισάρο στα μέσα του 16ου αιώνα. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο - κατακόμβη της Λίμα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πουέμπλο Λίμπρε, το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό Μουσείο Λάρκο Χερέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην αγορά Λαρκομάρ με τα καταστήματα χρυσού, πήλινων, κεραμικών, μάλλινων προϊόντων αλπακά κ.λπ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Παρίσι.


18η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ

Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πτήση από Παρίσι για Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.



ΤΙΜΕΣ κατα ατομο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/12/2016 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3990€
Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού

- Double Room 3990 €        850 € φοροι
- Single Room 4970 €         850 € φοροι

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 5* (αναφέρονται στην αρχή του προγράμματος), lodge με βασικές ανέσεις στην περιοχή του Αμαζονίου και 4* στην Ιερή κοιλάδα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, δείπνο). Στον Αμαζόνιο πλήρης διατροφή. Στο Άμστερνταμ και το Παρίσι μόνο πρωινό. Τα γεύματα δεν είναι εορταστικά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά .


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 850 €
  • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 45 $.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Λόγω της 2ήμερης παραμονής μας στη ζούγκλα του Αμαζονίου (Πουέρτο Μαλντονάδο) συνιστάται εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και λήψη αγωγής για την ελονοσία.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υγειονομική Υπηρεσία Τηλ: 2131600388

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
Προσοχή: δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια στo Περού και στη Βολιβία.
Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο δωμάτιο + πτυσσόμενο κρεβάτι