Skip to main content

28η Οκτωβρίου 2016 Περού5* Από 3.950,00

Άνδεις - Αρεκίπα - Βολιβία - Χιλή

Στους δρόμους των Ίνκας

Αναχώρηση 24/10/2016
18 Ημέρες

 

Ταξιδέψτε στο Περού με τους ειδικούς. Ένα "χρυσό" πρόγραμμα, που πραγματοποιούμε για 15 ολόκληρα χρόνια με χιλιάδες ενθουσιασμένους ταξιδιώτες και που έχουν καλύψει δυο κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης.
Το Περού του Versus έχει αφήσει εποχή μεταξύ των ταξιδιωτών, ως ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα!

 Μία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Νότιας Αμερικής, το Περού, φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων Ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του. Οι αρχαίες πόλεις και τα μουσεία τους με εκθέματα από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς (Τσαβίν, Μοτσίκα, Τσιμού, Ίνκας κλπ.), τα επιβλητικά βουνά, τα κατάλευκα λάμα, οι παραδοσιακές μουσικές, τα χειροτεχνήματα της περουβιάνικης λαϊκής παράδοσης, τα περίφημα υφαντά με τα γεωμετρικά σχέδια, τα πολυποίκιλτα υφάσματα, τα έντονα χρώματα και κυρίως οι γελαστοί άνθρωποι που κρατούν παραδόσεις απαράλλακτες για αιώνες, μας φέρνουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Περού.
Ένα μυστήριο είναι το Περού, που περιμένει να το ανακαλύψουμε!!!

Κορυφαία ξενοδοχεία του Περού

Palacio del inka a luxury collection 5*  hotel
Libertador 5* στο Πούνο
Sol De Oro 5* στη Λίμα 
(Europa 5* στη Λα Παζ, Βολιβία

Αναχώρηση: 24.10 (18 Ημέρες)

KL 1572    24.10   ΑΘΗΝΑ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ     06:00 – 08:30
KL 743     24.10   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ -ΛΙΜΑ    12:35 – 18:10
KL 702     09.11  ΣΑΝΤΙΑΓΟ- ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ   12:45 – 09:55
KL 1575     10.11   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ -ΑΘΗΝΑ  12:00 – 16:10


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΙΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα.Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ (Ξενάγηση)

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πισάρο στα μέσα του 16ου αι. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Μπολονιέζι, Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο "Πουέμπλο Λίμπρε", το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοικτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην αγορά Λαρκομάρ με τα καταστήματα χρυσού, πήλινων, κεραμικών, μάλλινων προϊόντων αλπάκα κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ - ΝΗΣΙΑ ΜΠΑΓΙΕΣΤΑΣ - ΝΑΣΚΑ (Προαιρετική εκδρομή)

Σήμερα αναχωρούμε νωρίς το πρωί για μια διήμερη προαιρετική εκδρομή στα νησάκια Μπαγιέστας και στα ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ της Νάσκα.
Όσοι δεν επιλέξουν την προαιρετική αυτή εκδρομή θα έχουν δύο ελεύθερες ημέρες στη Λίμα.
Οι μαγευτικές πτυχές της χώρας αρχίζουν να ξεδιπλώνονται. Σήμερα θα συναντηθούμε με την πρώτη μελλοντική μας ανάμνηση, το θαυμαστό υδροβιότοπο των νησιών Μπαγιέστας. Ακολουθώντας μια πραγματικά πρωτόγνωρη διαδρομή δίπλα στον Ειρηνικό, ανάμεσα σε καταπράσινες πεδιάδες και απόλυτα ερημικά τοπία, διασχίζοντας μεγάλες και μικρές πόλεις, φθάνουμε στο Παράκας, απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε για μια δίωρη κρουαζιέρα με ταχύπλοο στον υδροβιότοπο Μπαγιέστας, έναν επίγειο παράδεισο για πουλιά και θαλάσσιους λέοντες. Μία σειρά από άγριες, απρόσιτες και φυσικά ακατοίκητες βραχονησίδες αποτελούν τον υδροβιότοπο αυτό, ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες θαλασσοπούλια, όπως γλάρους, πελεκάνους, κορμοράνους κλπ., εκατοντάδες θαλάσσιους λέοντες, πιγκουΐνους και αμέτρητα καβούρια, αστερίες, πεταλίδες κλπ. Το θέαμα και το άκουσμα είναι "στιγμές της ζωής μου φωτεινές …". Από τις νησίδες αυτές συλλέγεται ακόμα και σήμερα το γκουάνο, η ευεργετική αξία του οποίου ως λίπασμα ήταν από πολύ παλιά γνωστή στους Περουβιανούς. Όταν επιστρέψουμε στο Παράκας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια καταπληκτική καβουρόσουπα σε ταβέρνα του λιμανιού. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φθάνουμε στη Νάσκα το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΣΚΑ - ΛΙΜΑ

Η πιο συγκλονιστική "μελλοντική ανάμνηση" μας περιμένει σήμερα το πρωί. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετώντας με μονοκινητήριο έχουμε την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά το οροπέδιο της Νάσκα, την Πάμπα, όπου πριν από 2.000 χρόνια δημιουργήθηκαν οι μοναδικοί αυτοί γεωγλυφικοί σχηματισμοί πάνω στο ξηρό και άγονο έδαφός της, σε μια περιοχή που καταλαμβάνει έκταση 525 km2. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δημιουργία των σχηματισμών αυτών. Ο Έριχ φον Ντένικεν υποστηρίζει πως είναι έργα εξωγήινων πολιτισμών, ενώ διαπρεπείς επιστήμονες, όπως η Μαρία Ράιχε και ο Τζουζέπε Ορεφίτσι θεωρούν πως είναι έργα των κατοίκων της Νάσκα, οι οποίοι είχαν αναπτύξει έναν εξαιρετικό πολιτισμό από το 200 π.X. έως το 600 μ.X. Η πτήση σε ύψος περίπου 300 m είναι μία αλησμόνητη εμπειρία κι ένα απαράμιλλο φωτογραφικό θέμα. Μην τη χάσετε! Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κεραμικής για να γνωρίσουμε πώς ο πολιτισμός αυτός, χωρίς τροχό, με το χέρι, κατασκεύασε κεραμικά υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που απεικονίζουν στιγμές της καθημερινής ζωής. Στη συνέχεια αναχωρούμε τη Λίμα όπου φθάνουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑ – ΑΡΕΚΙΠΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Αρεκίπα,τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Περού, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που είναι σε είναι κτισμένη σε υψόμετρο 2.360 μέτρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:ΑΡΕΚΙΠΑ

Η ονομασία "Αρέκιπα" είναι αβέβαιης ετοιμολογίας, αλλά πιθανότατα στη γλώσσα των Αϋμάρα (Aymara) σημαίνει "πέρα από την κορυφή", εννοώντας την κορυφή του ηφαιστείου Ελ Μίστι (elMisti, υψόμετρο 5.822 m), ενός εκ των τριών που είναι ορατά από την πόλη. Τα άλλα δύο είναι το Τσατσάνι (Chachani, υψόμετρο 6.075 m) και το Πίτσου (PichuPichu, υψόμετρο 5.669 m). Η αποικιακή αυτή πόλη, που ιδρύθηκε το 1540 από τον Γκάρσι Μανουέλ ντε Καρμπαχάλ (GarciManueldeCarbajal), είναι γραφικότατη, με τους κώνους των τριών ηφαιστίων να υψώνονται γύρω της, αλλά και ηφαιστειογενής, δεδομένου ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχουν περισσότερα από 80 ηφαίστεια. Άλλωστε, οι εναποθέσεις ηφαιστειακής λάβας από τα γύρω ηφαίστεια έχουν καταστήσει το έδαφος γονιμότατο και ο πλούτος της πόλης βασιζόταν ανέκαθεν στη γεωργία. Η Αρέκιπα λέγεται η "Λευκή Πόλη", καθότι κατά την οικοδόμησή της χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα το "σιλλάρ" (sillar), ένα λευκό, ελαφρύ και αδιάβροχο ηφαιστιογενές πέτρωμα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι της SantaCatalina, ένα μεγάλο συγκρότημα που εγκαινιάστηκε το 1580 και είναι κτισμένο σε στυλ μουντέχαρ (mudejar: μίξη ευρωπαϊκών και αραβικών στοιχείων που έφεραν οι Ισπανοί). Θα επισκεφθούμε επίσης το "Μουσείο των Ιερών των Άνδεων" (MuseumSantuariosAndinos), όπου εκτίθενται μούμιες που βρέθηκαν στις Άνδεις - από το Περού, τη Χιλή και την Αργεντινή. Το πιο γνωστό έκθεμα είναι η μούμια της "Χουανίτα" (Juanita), μιας κοπέλας 13 περίπου ετών, η οποία θυσιάστηκε με χτύπημα στο κεφάλι περί το 1480, πάνω ή δίπλα στην κορυφή του ηφαιστείου Αμπάτο (Ampato, υψόμετρο 6.228 m), σε 100 km ΒΔ της Αρεκίπα. Η μούμια βρέθηκε το 1995 στα πλαίσια μιας αρχαιολογικής αποστολής που ερευνούσε ιερά των Ίνκας και είχε διασωθεί μέσα σε παγετώνα.

7η ΗΜΕΡΑ:ΑΡΕΚΙΠΑ - ΚΟΥΣΚΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Κούσκο που το όνομά του σημαίνει "Ομφαλός της Γης". Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, το φωτογράφο και τον κάθε τουρίστα, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό. Ο τόπος όπου άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια τυπική Ισπανική πόλη κτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.                                                                                                   

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ

Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 m που βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 m, για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Επόμενη στάση μας είναι στο Κένκο (λαβύρινθος), ναός της Μητέρας-Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος πάνω σε έναν βράχο. Περνώντας από την Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο, καταλήγουμε στο Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο, με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου.

Η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ. Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, θα ξεκινήσουμε με τα πόδια προς την πλατεία των Όπλων για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να μεταβούμε στη συνέχεια σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία γνωρίσουμε τη μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ΄ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (ΠΙΣΑΚ, ΟΓΙΑΝΤΑΪΤΑΜΠΟ)

Βιλκανότα ή Ιερή κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε αλλά και τώρα, για εθιμοτυπικούς μάλλον λόγους. Πολύχρωμη πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. Μάλλινα, ριχτάρια, καλύμματα, πήλινα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα, και βέβαια κόκα, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσα μοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάυ, ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στο θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην κοιλάδα. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ - ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΚΤΣΟΥ - ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τραίνο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό ποταμό κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλλιέντες. Από εδώ επιβιβαστούμε σε άλλο πούλμαν που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν το χώρο στην άκρη της ιερής κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ. Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. Η επιστροφή μας στο Κούσκο με τα ίδια συγκοινωνιακά μέσα, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταλαγιάσουν στο νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΚΟ - ΣΙΓΙΟΥΣΤΑΝΗ - ΠΟΥΝΟ

Διαδρομή πολυποίκιλη η σημερινή, με τοπία άγριας ομορφιάς συνεχώς εναλλασσόμενα και με το εντυπωσιακό υψόμετρο 4.335 m στη Λα Ράγια, στα σύνορα ακριβώς των δυο νομών. Αφού περάσουμε τη Χουλιάκα, σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής, θα επισκεφθούμε τη Σιγιουστάνη, τη νεκρόπολη των Κόγιας και των Ίνκας, οι οποίοι επέλεξαν τον χώρο αυτό για να θάβουν τους υψηλούς νεκρούς τους. Θα ξεναγηθούμε στη νεκρόπολη, θα δούμε τον τρόπο ταφής των νεκρών, αλλά και τον τρόπο χτισίματος των ταφικών μνημείων. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο σπίτι ενός ιθαγενούς της κοινότητας των Κόγιας, για να δούμε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ιθαγενών του υψιπέδου του Περού. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο Πούνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΟ - ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ - ΤΙΑΧΟΥΑΝΑΚΟ - ΛΑ ΠΑΖ

Πρωινή επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 m και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 km2, η Τιτικάκα είναι η "υψηλότερη" και μεγαλύτερη, πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία και σύμφωνα με τον μύθο, στο νησί του Ήλιου γεννήθηκε ο Ίνκα και η στο νησί της Σελήνης Κόγια. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρας και βρίσκονται στον κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κτλ. Εκστατικοί και εντυπωσιασμένοι επιστρέφουμε στο Πούνο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα σύνορα. Αφού περάσουμε τις συνοριακές και τελωνιακές διατυπώσεις, μπαίνουμε στο έδαφος της Βολιβίας και οδεύουμε προς τον αρχαιολογικό χώρο του Τιβανάκου ή Τιαχουανάκο, που στη γλώσσα Αϋμάρα σημαίνει "κατοικία των θεών". Ο εντυπωσιακός αυτός πολιτισμός αναπτύχθηκε από το 1500 π.Χ. μέχρι το 1200 μ.Χ., με λαμπρά επιτεύγματα στο ενεργητικό του, όπως η καθιέρωση του σεληνιακού και ηλιακού ημερολογίου, ο χωρισμός του χρόνου σε 365,24 ημέρες σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο, ο προσδιορισμός του αστερισμού του "Σταυρού του Νότου", η διατύπωση και καθιέρωση της θεωρίας "Τιαουανάκο" κλπ. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει το "λιθικό μουσείο", το αρχαιολογικό μουσείο και τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο μνημείο του Τιαχουανάκο, η περίφημη "Πύλη του Ήλιου". Προχωρούμε προς την "Ειρήνη", τη Λα Παζ, την πρωτεύουσα της Βολιβίας, στην οποία φθάνουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΛΑ ΠΑΖ

(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ)

Η ιστορία και τα μνημεία της ιδιόμορφης, ιδιότυπης και μοναδικής αυτής πόλης που είναι χτισμένη μέσα σε μια χαράδρα σε υψόμετρο 3.200-3.900 μέτρων, μας περιμένουν για να τα γνωρίσουμε κατά τη σημερινή μας ημέρα. Αρχίζουμε από το σπανιότατο γεωλογικό φαινόμενο της Κοιλάδας του Φεγγαριού και συνεχίζουμε με το ύψωμα Κίλι Κίλι για μια εκπληκτική θέα όλης της πόλης, την πλατεία Μουρίγιο με τον Καθεδρικό Ναό, το προεδρικό μέγαρο και το κοινοβούλιο, το εξαιρετικό μουσείο χρυσού, το σπίτι του Μουρίγιο και καταλήγουμε στην αγορά των μαγισσών. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια εξαιρετική παράσταση φολκλόρ. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΛΑ ΠΑΖ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, την πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΟ (Ξενάγηση)

Αρχίζουμε την ξενάγησή μας σήμερα από τον λόφο του Αγίου Χριστόφορου, ένα μητροπολιτικό πάρκο στην καρδιά της πόλης, που στεφανώνεται με το άγαλμα της Παναγίας της Ελεούσας. Περνάμε από τη συνοικία Μπέλλα Βίστα - την Πλάκα του Σαντιάγκο - και από τη σύγχρονη συνοικία Βιτακούρα με εξαιρετική ρυμοτομία. Η πόλη του μέλλοντος Αποκίντο είναι η επόμενη συνοικία που διασχίζουμε, πριν φθάσουμε στον ιππικό όμιλο, μια έκταση 74 εκταρίων που δίνει μια ανάσα στην πόλη. Περνώντας από την ιστορική λεωφόρο Δημοκρατίας, φθάνουμε στην κεντρική αρτηρία της πόλης, την Ο' Χίγκινς, που διακοσμείται με αγάλματα ηρώων και λόγιων και με μνημεία αφιερωμένα στους νεκρούς του πολέμου του Ειρηνικού του 1878. Επόμενη στάση μας η πλατεία Συντάγματος και το Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα με την τόσο έντονη και φορτισμένη πολιτική ζωή κατά τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια, πεζοί διασχίζουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά της κτίρια, που έχουν κριθεί αρχιτεκτονικά μνημεία του Σαντιάγκο: το Μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης, το Δικαστικό Μέγαρο, το πρώην κτίριο της εφημερίδας "Ελ Μερκούριο" και το μέγαρο στο οποίο στεγαζόταν το Υπουργείο Εξωτερικών. Τα βήματά μας θα μας οδηγήσουν στην πλατεία των Όπλων. Εδώ θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1749 και ολοκληρώθηκε το 1899, θα δούμε το Δημαρχείο του Σαντιάγκο, το Ιστορικό Μουσείο της πρωτεύουσας, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που ήταν το πρώτο προεδρικό μέγαρο πριν αυτό μεταφερθεί στο Λα Μονέδα, καθώς και το Μνημείο της Αμερικής, που είναι και το "χιλιόμετρο" της πόλης. Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θαυμάζουμε το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και την είσοδο του λόφου της Σάντα Λουτσία, στον οποίο οι Ισπανοί κατέσφαξαν όλα τα γυναικόπαιδα των ιθαγενών Μαπούτσε. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ - ΒΑΛΠΑΡΑΙΣΟ - ΒΙΝΙΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Μια πανέμορφη διαδρομή είναι το ιντερλούδιο στη σημερινή μας ημέρα. Οι κοιλάδες Κουρακαβή και Κασαμπλάνκα είναι κατάφυτες με οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αλλά κυρίως με αμπελώνες που παράγουν το περίφημο Χιλιανό κρασί, το καλύτερο της Αμερικάνικης ηπείρου και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Εξ΄ άλλου οι Χιλιανοί είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα γεωργικά τους προϊόντα. Το Βαλπαραίσο, ναυτική βάση των Ισπανών, έγινε το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Σήμερα είναι ο ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής και έχει κριθεί από την Ουνέσκο θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, η "πάνω ρούγα" της οποίας είναι αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του ομώνυμου κόλπου. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν έναν ζωγραφικό πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ. Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού πολύ πιο κλασικό, με το Κοινοβούλιο της χώρας που μεταφέρθηκε εδώ με απόφαση του δικτάτορα Πινοσέτ, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το "Σχολείο Ελλάς", την πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, τη δημοτική βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων και το μνημείο της Νίκης. Η πλατεία Σοτομαγιόρ είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραίσο. Δεσπόζει το μνημείο του ναύαρχου Αρτούρο, διοικητή του πολεμικού ναυτικού της Χιλής στον πόλεμο του Ειρηνικού. Η πλατεία στεφανώνεται με ένα επιβλητικό κτίριο στα χρώματα της θάλασσας. Περνώντας από αγάλματα που προσφέρθηκαν από ξένες χώρες στη Χιλή το 1910, στα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της από τους Ισπανούς, οδεύουμε προς το Βίνια Ντελ Μαρ, το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγκο και της χώρας. Μια καταπράσινη μικρή διαδρομή θα μας φέρει στο μουσείο Φονκ, όπου ένα άγαλμα Μοάι μας εισάγει στον πολιτισμό των Ραπανούι, των κατοίκων του Νησιού του Πάσχα. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί τόσο για την προέλευση του λαού, όσο και για την προέλευση των αγαλμάτων Μοάι. Τα εκθέματα του μουσείου ρίχνουν άπλετο φως στην αποκάλυψη της αλήθειας. Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Ρενιάκα, ένα ακόμα θέρετρο με εξαιρετικές παραλίες. Εδώ, εάν θέλετε, δοκιμάστε εξαίσιες θαλασσινές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή στο Σαντιάγκο αργά το απόγευμα.

17η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

**Super Τιμή **

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Για την Αναχώρηση: 24.10 (18 Ημέρες) Super προσφορά

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

3.950€

+ 1.100 €

 




                                     

 

 

 

 

 


   Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

έκπτωση 60 € στο αεροπορικό εισιτήριο

Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ανάλογα με την αναχώρηση απαιτείται Διανυκτέρευση στην Αθήνα

Συμβουλευτείτε τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους

Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε το πρόγραμμα Stop Over Athens

Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις ένα μήνα πριν την αναχώρηση

 

 

Τιμή από Λάρνακα

Δείτε στο έντυπο της Κύπρου, στο ειδικό πρόγραμμα της Κύπρου και στο site μας

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό

Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 5*

Ημιδιατροφή καθημερινά στο Περού & την Βολιβία, πρωινό στην Χιλή.

Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Τοπικός ξεναγός

Έμπειρος Έλληνας αρχηγός

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα

 

  • επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800 €
  • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 45 $

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε νααποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Ver στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.