Skip to main content

Πανόραμα Περού, Αρεκίπα Καλοκαίρι 2016 από 3090,00

12 ημέρες

Διανυκτερεύσεις:
Λίμα (2), Νάσκα (1), Αρεκίπα (1), Πούνο (2), Κούσκο (2), Ιερή κοιλάδα των Ίνκας (1)

 

Γενικά
Στις τραχιές πλαγιές των Άνδεων, σ’ ένα υψόμετρο που σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, άκμασε ένας από τους σημαντικότερους πολιτισμούς του κόσμου, αυτός των Ίνκας. Mόνο αν συγκρίνει κανείς το μέγεθος των αρχιτεκτονημάτων με το απρόσιτο και άγριο τοπίο μπορεί να καταλάβει την αξία και τη σημασία του. Eκτός από μεγαλόπρεπα μνημεία οι άνθρωποι που έζησαν εδώ ήξεραν να συντηρούν τους νεκρούς τους μ’ ένα τρόπο παρόμοιο με αυτό των αρχαίων Aιγυπτίων και να «ζωγραφίζουν» ακατάληπτα σχήματα στο έδαφος που είναι όμως ορατά μόνο από τον ...ουρανό. Aυτό το μυστήριο σε συνδυασμό με την μοναδική αγριότητα του βολιβιανού τοπίου θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε σ’ ένα ταξίδι που «χτενίζει» τις Άνδεις, διασχίζει την πανέμορφη Λίμνη Tιτικάκα και συναντά ψηλά στ’ αλατωρυχεία των βουνών και τις μοναδικές αγορές των μικρών πόλεων τους απογόνους των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων. Mην διστάσετε να μας ακολουθήσετε. Σίγουρα θα μαγευτείτε.

Επίσκεψη στη Νάσκα με πτήση πάνω απ’ τις γραμμές της, κρουαζιέρα στα νησιά Ίσλας Μπαγιέστας και η Λευκή Πόλη Αρεκίπα.

Πτήσεις με Air France
AF  1033 Αθήνα-Παρίσι  06.30-09.00
AF    480 Παρίσι-Λίμα    14.00-19.20
AF    483 Λίμα-Παρίσι    21.35-16.40 (άφιξη την επόμενη μέρα)
AF  1032 Παρίσι-Αθήνα  19.00-23.10
*Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη.
 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Απαραίτητα
  • Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού.
Σας προτείνουμε
  • Περιλαμβάνεται η επίσκεψη στη Νάσκα με πτήση πάνω απ’ τις γραμμές της, κρουαζιέρα στα Ίσλας Μπαγιέστας και η Λευκή Πόλη: Αρεκιπα
Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Λίμα
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λίμα. Άφιξη το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 2: Λίμα
Η πρωινή μας ξενάγηση είναι αποκαλυπτική του πλουραλιστικού χαρακτήρα της πρωτεύουσας του Περού, αφού η επίσκεψη στην πλατεία των Όπλων με το Προεδρικό Μέγαρο, στον Καθεδρικό Ναό -όπου βρίσκεται ο τάφος του κατακτητή Πιζάρο- και στο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τις κατακόμβες, συνδυάζεται με τα μοντέρνα αριστοκρατικά προάστια Μιραφλόρες και Σαν Ισίδρο. Στη συνέχεια μας περιμένει το παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού, όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Απόγευμα ελεύθερο για την αγορά της πόλης.
 
Ημέρα 3: Λίμα - Παράκας - Νάσκα
Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παράκτιο Παράκας, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά ταχύπλοα για να απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στον υδροβιότοπο των Ίσλας Mπαγιέστας, με τη σπάνια πανίδα που αποτελείται από θαλάσσια λιοντάρια και άφθονα είδη πτηνών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην έρημο της Nάσκα, η οποία είναι παγκοσμίως διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές της.
 
Ημέρα 4: Nάσκα - Aρεκίπα
Το πρωί μας περιμένει η μοναδική εμπειρία της πτήσης με ελαφρά αεροπλάνα πάνω από τις ιδιότυπες γραμμές με τα διάφορα σχήματα (καιρού επιτρέποντος), για τις οποίες έχει γίνει σειρά συζητήσεων σχετικά με τη προέλευση τους. Αναχώρηση για την Αρεκίπα, αρχικά μέσω μίας θαυμάσιας διαδρομής κατά μήκος του ωκεανού και στη συνέχεια διασχίζοντας τις Άνδεις. Η λεγόμενη «Λευκή» πόλη είναι υπόδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής και αποτελεί τον τελικό προορισμό μας για σήμερα. Ο απογευματινός μας περίπατος στην υπέροχη κεντρική πλατεία της πόλης με τα αποικιακά κτίρια-κοσμήματα είναι αποκαλυπτικός της σπάνιας ομορφιάς της.
 
Ημέρα 5: Aρεκίπα - Πούνο
Η ημέρα μας ξεκινά με τη ξενάγηση στη «Λευκή Πόλη» των Άνδεων. Ο Καθεδρικός Ναός, η διάσημη κεντρική πλατεία, οι εξαίρετες αποικιακές εκκλησίες και βέβαια το περίφημο μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Στη συνέχεια, αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, που στα 3890μ. είναι η μεγαλύτερη λίμνη στο κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Άφιξη στο παραλίμνιο Πούνο, χτισμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της λίμνης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
 
Ημέρα 6: Πούνο
Η ολοήμερη ξενάγηση ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Tιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «επιπλέοντα νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος. Στη συνέχεια, μας περιμένει το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας, τους τάφους–πύργους, που χρησιμοποιούνταν ως τελευταία κατοικία για τους πολίτες της ανώτατης τάξης της φυλής των Αϊμαρά. Τέλος, μία βόλτα στο ίδιο το Πούνο θα κλείσει την ημέρα μας.
 
Ημέρα 7: Πούνο - Κούσκο
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Κούσκο, τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στην καρδιά των Άνδεων. Η απογευματινή μας ξενάγηση στην, κατά πολλούς, ομορφότερη αποικιακή πόλη του Περού, θα μας γοητεύσει με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία οφείλεται στους Ισπανούς που ξεδίπλωσαν τις αρετές τους πάνω στα προϋπάρχοντα παλάτια και κτίρια των Ίνκας. Η διάσημη πλατεία των Όπλων με το Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στη περίφημη Κορικάντσα καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σακσαϊχουαμάν, που δεσπόζει στην πόλη, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Το δείπνο μας σήμερα συνοδεύεται από παραδοσιακούς χορούς των Ίνκας σε τοπικό εστιατόριο.
 
Ημέρα 8: Kούσκο - Μάτσου Πίτσου - Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας
Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη επίσκεψη με τραίνο στο θρυλικό Mάτσου Πίτσου, το οποίο ανακάλυψε το 1911 ο σπουδαίος Αμερικάνος αρχαιολόγος Χίραμ Μπίγκαμ και που αποτελεί αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλης ομορφιάς, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε για την Ιερή κοιλάδα των Ίνκας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
 
Ημέρα 9: Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας - Κούσκο
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την αγορά του Πίσακ, αυθεντική και γραφική, ενώ αμέσως μετά μας περιμένει το φρουρίου του Ογιανταϊτάνμπο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που ανέπτυξαν οι Ίνκας. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη τραχιά ομορφιά των τοπίων των Άνδεων και τη γαλήνια εικόνα των χωριών των ιθαγενών. Το απόγευμα αναχώρηση για το Κούσκο.
 
Ημέρα 10: Kούσκο - Λίμα
Πρωινό και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για Λίμα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
 
Ημέρα 11: Λίμα - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Σήμερα θα επισκεφθούμε το μουσείο Larco Herrera, το οποίο συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία μουσεία της Νότιας Αμερικής  και  στεγάζεται σε ένα οίκημα του 18ου αιώνα στην περιοχή Pueblo Libre της Λίμα. Περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, υφαντά και κεραμικά αντικείμενα κυρίως Προκολομβιανής τέχνης. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από κεραμικά (περίπου 50.000), πολλά από τα οποία βρίσκονται σε γυάλινες προθήκες και είναι επισκέψιμα στις αποθήκες του μουσείου. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12: Αθήνα /Θεσσαλονίκη
Άφιξη σε Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.
 
Αναχωρήσεις & Τιμές
  • Τε 22/06/2016
Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία BONUS PRICE. Δίκλινο: 3090€, Μονόκλινο: 3790€, Φόροι: 790€
 
  • Σά 13/08/2016
Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*. Δίκλινο: 3190€, Μονόκλινο: 3890€, Φόροι: 890€
 
Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air France
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4 * & 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 11ης μέρας (μόνο πρωινό)
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός & τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες