Skip to main content

Κολομβία - Εκουαδόρ (Γκαλαπάγκος) ΓΙΟΡΤΕΣ 2015-2016 από 3790,00

Εκουαδόρ (Ηφαίστειο Κοτόπαξι, Ριομπάμπα, Ινγκαπίρκα, Κουένκα, Γκουαγιακίλ) Κολομβία (Μπογκοτά, Ζιπακίρα, Βίγια Ντελ Λέιβα, Καρθαγένη)

Αναχωρήσεις: 22.12, 30.01, 13.02,27.02, 12.03, 26.03, 02.04  
 16, 17, 21 Ημέρες

 

Ένα πλήρες 16ήμερο πρόγραμμα στο Εκουαδόρ και την Κολομβία σωστά οργανωμένο, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις τους και επισκέψεις στα πιο αξιόλογα μνημεία τους
Δυνατότητα επέκτασης στα νησιά Γκαλαπάγκος

Ισημερινός: η μικρογραφία μιας ολόκληρης ηπείρου. Οι Άνδεις, η ζούγκλα και οι ακτές του Ειρηνικού ωκεανού συναντώνται στη μικρή αυτή χώρα. Πόλεις με διατηρημένο το ιστορικό τους κέντρο από την εποχή της Ισπανικής αποικιοκρατίας, πολύχρωμες Ινδιάνικες αγορές στα υψίπεδα των Άνδεων, ενεργά ηφαίστεια που ξεπροβάλλουν πάνω από τα σύννεφα, παρθένα τροπικά δάση και χιλιόμετρα ακτών με τεράστια βουβά κύματα συνθέτουν τη μοναδική γεωγραφία του κράτους του Ισημερινού (Εκουαδόρ). Κολομβία: Η χώρα με τα ομορφότερα σμαράγδια του κόσμου, η πατρίδα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές. Με τα εντυπωσιακά όμορφα τροπικά δάση, τα βουνά και τις παραλίες, τις γραφικές πόλεις και τους ευγενικούς κατοίκους της, η Κολομβία είναι ένας μαγνήτης για τους ταξιδιώτες.

  •   Ένα πλήρες 16ήμερο πρόγραμμα στο Εκουαδόρ και την Κολομβία σωστά οργανωμένο, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις τους και επισκέψεις στα πιο αξιόλογα μνημεία τους

    Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
  •    Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο Χρυσού της Μπογκοτά
  •    Εξόρμηση με τραίνο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη "Μύτη του Διαβόλου"
  •    Διαμονή στη Ριομπάμπα και στη Βίγια Ντε Λέιβα σε παραδοσιακές χασιέντες
  •    Επίσκεψη στην λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου εκκλησία της Ζιπακίρα
  •    Την Καρθαγένη, που διατηρεί τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας αποικιακής οχυρωμένης πόλης
  •    Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της περιοχής
  •    Ημιδιατροφή καθημερινά
  •    Δυνατότητα επέκτασης στα νησιά Γκαλαπάγκος
  •    Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός

HIGHLIGHTS

  •  Επισκεφθείτε το μουσείο Χρυσού της Μπογκοτά, με έργα εκπληκτικής τέχνης των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων
  •  Θαυμάστε την πελώρια εκκλησία που είναι λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου στη Ζιπακίρα
  •  Περιηγηθείτε στην πανέμορφη Βίγια ντε Λέιβα, έναν τόπο με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον
  •  Ανακαλύψτε  την  Καρθαγένη,  που  διατηρεί  τη  χαρακτηριστική  όψη  παράκτιας αποικιακής οχυρωμένης πόλης
  •  Κάντε μία κρουαζιέρα στο αρχιπέλαγος Ροζάριο στην Καραϊβική
  • Φωτογραφηθείτε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο στο Mitad del Mundo
  •  Εξερευνήστε την περίφημη αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΜΠΟΚΟΤΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, τη Μπογκοτά, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.640 m. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΚΟΤΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που κατά το 17ο και 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως "η Αθήνα της Νότιας Αμερικής". Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό μουσείο Χρυσού, στο οποίο φυλάσσονται περισσότερα από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα εκπληκτικής τέχνης και αξίας. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Μπολιβάρ, το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βιβλιοθήκη, το Δικαστικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό  Ναό.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΚΟΤΑ - ΖΙΠΑΚΙΡΑ - ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΙΒΑ
Πρωινή αναχώρηση για τη Ζιπακίρα, όπου θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας  8.400   ατόμων,  λαξεμένη  στο   βάθος   ενός
αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα, ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατράνθρωπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΙΒΑ - ΜΠΟΚΟΤΑ - ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ
Πρωινή οδική αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μποκοτά,   απ΄   όπου   θα πετάξουμε για την Καρθαγένη, που βρίσκεται σε έναν βαθύ και απάνεμο Κόλπο της Καραϊβικής. Την πόλη ίδρυσε το 1533 ο Πέντρο  δε  Ερέντια  και  την
ονόμασε Καρθαγένη από την  ομώνυμη  Ισπανική πόλη, απ’  όπου προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του. Άφιξη,       μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινή ξενάγηση στην Καρθαγένη, η  οποία διατηρεί μέχρι σήμερα τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας αποικιακής  οχυρωμένης  πόλης  και  περιλαμβάνεται  στον  κατάλογο  της  παγκόσμιας  κληρονομιάς  της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ - ΚΙΤΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Ισημερινού, το Κίτο, που βρίσκεται στην καρδιά των Άνδεων σε υψόμετρο 2.850 m, στους πρόποδες του ηφαιστείου Πιτσίντσα (4.783 m). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
8η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ)
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό μέγαρο, το Δημαρχείο,  τον  Καθεδρικό  Ναό  και  το Αρχιεπισκοπικό μέγαρο. Θα επισκεφθούμε επίσης το μοναστήρι του Άγιου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής και θα ανεβούμε στο λόφο El Panecillo (λόφος μικρού ψωμιού) με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το "σημείο μηδέν", το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00  0΄ 0"). Θα δούμε το μνημείο Mitad del Mundo και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ - ΑΓΟΡΑ ΟΤΑΒΑΛΟ - ΚΙΤΟ
Η σημερινή μας διαδρομή δίπλα από άγρια βουνά, κοιλάδες, ψηλά ηφαίστεια και ειδυλλιακές λίμνες, θα μας οδηγήσει στη μικρή γραφική πόλη του Εκουαδόρ, το Οταβάλο.       Οι       περήφανοι       Ινδιάνοι Οταβάλος  ή  Οταβαλένος  φορούν ιδιαίτερες   παραδοσιακές   φορεσιές   που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλες τις άλλες φυλές. Η αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά χειροποίητα υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ, είναι η πιο γνωστή της χώρας. Χρόνος ελεύθερος για να "εξερευνήσουμε" την περίφημη αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΟΤΑΠΑΞΙ - ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ
Πρωινή αναχώρηση για το Κοτόπαξι, ένα ενεργό ηφαίστειο του Εκουαδόρ που είναι από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο (υψόμετρο 5.897 m) και καλύπτεται από χιόνια καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Το πλάτος του κρατήρα του ξεπερνά τα 500 m. Συνεχίζουμε μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής για τη Ριομπάμπα, στην οποία φθάνοντας θα κάνουμε μια σύντομη ξενάγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ - ΑΛΑΟΥΣΙ - ΤΡΑΙΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ - ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ - ΚΟΥΕΝΚΑ
Πρωινή αναχώρηση με επιλεγμένες στάσεις στο Αλαούσι και την Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο, το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Στη συνέχεια θα έχουμε εξόρμηση με το τραίνο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη "Μύτη του Διαβόλου". Είναι ένα απόκρημνο πέρασμα, που για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάσθηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρ΄ ότι κατασκευάστηκε
στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Συνεχίζουμε για την τρίτη  μεγάλη  πόλη  της  χώρας,  την  πανέμορφη Κουένκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
12η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΕΝΚΑ
Η Κουένκα ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557. Στην παλιά πόλη υπάρχουν εκκλησίες και άλλα κτίρια του 16ου και 17ου αι. Τα περισσότερα σπίτια της βρίσκονται στις όχθες των 4 ποταμών της (Tarqui, Yanucay, Tomabamba και Machngara). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι της δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα "τοκίλα" ή "καπέλα Παναμά". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΕΝΚΑ - ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ
Οδική αναχώρηση για το Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ, καθώς και το κύριο λιμάνι της χώρας.
Το Γκουαγιακίλ βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον Ειρηνικό Ωκεανό, στον ομώνυμο Κόλπο. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε μία φυτεία κακάο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

14η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ
Πρωινή    περιήγηση    στην        γραφική    πόλη    του Γκουαγιακίλ.    Μεταφορά    στο    αεροδρόμιο     και πτήση για τη Μαδρίτη.

15η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ
Άφιξη  στη  Μαδρίτη,  μεταφορά  και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση


Σημείωση
Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα (Αναχώρηση: 22.12) είναι 17ήμερο με μία επιπλέον Διανυκτέρευση στη Μπογκοτά
 
**Super Τιμή**
Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Κάντε την κράτηση σας έως 06/11/15 και ταξιδέψτε απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που μόνο μπορεί να σας εγγυηθεί, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι 150 € - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί να εξαντληθούν ακόμα και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.
Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Αναχώρηση: 22.12 ~ 17 Ημέρες (μία επιπλέον Διανυκτέρευση στη Μπογκοτά)

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ    ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
 3.890 €                       + 870 €

Αναχωρήσεις: 30.01, 13.02,27.02, 12.03, 26.03, 02.04 ~ 16 Ημέρες

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ    ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
3.790 €                        + 830 €
Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •   Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της περιοχής. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια Ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές Hacientes
  •   Ημιδιατροφή καθημερινά
  •   Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •   Τοπικός ξεναγός
  •   Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •   Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα,   αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  •     Φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

1η – 13η Ημέρα: Όπως περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω

14η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ
Πρωινή περιήγηση στη γραφική πόλη του Γκουαγιακίλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ - ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ
Μεταφορά   στο   αεροδρόμιο   και   πτήση   για   το   Πόρτο Αγιόρας.   Άφιξη   και   επίσκεψη  στον   ερευνητικό  σταθμό Charles  Darwin, όπου  μας  δοθούν  πληροφορίες για  την εξέλιξη  των  νησιών  και  θα  δούμε  ένα  σημαντικό  κέντρο αναπαραγωγής των γιγαντιαίων χελωνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ
Επίσκεψη στον Κόλπο Τορτούγκα, μια από τις ομορφότερες παραλίες  των  Γκαλαμπάγκος, όπου  θα  δούμε  θαλάσσια
ιγκουάνας, πελεκάνους και λιοντάρια θαλάσσης. Μετά από έναν μικρό περίπατο στο δάσος Οπούντια, μη διστάσετε να ρίξετε μια αναζωογονητική βουτιά στα νερά του ωκεανού. Στη  συνέχεια  θα  εξερευνήσουμε  το  φυσικό  βιότοπο  των
γιγαντιαίων χελωνών στις ορεινές περιοχές του νησιού Santa Cruz και θα επισκεφθούμε τον όμορφο φυσικό βιότοπο του αγροκτήματος Primicias.

17η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ
Πρωινή επίσκεψη στις νότιες παραλίες του νησιού. Το δύσβατο και   πετρώδες   μονοπάτι   ξεδιπλώνεται   κυκλικά   γύρω   του,
φανερώνοντας διαδοχικά περιοχές με βλάστηση και απόλυτη ξηρασία. Το νησί φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς Ιγκουάνα στον πλανήτη. Αυτά τα σαυροειδή χρώματος κίτρινο-καφέ, έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από το μέσο  όρο  και  τρέφονται  αποκλειστικά  με  φρούτα  από  τα κακτοειδή του νησιού.

18η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ - ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ
Αφήνουμε πίσω μας τα Γκαλαπάγκος γεμάτοι από μοναδικές εικόνες και αεροπορικώς επιστρέφουμε στο Γκουαγιακίλ.

19η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά  στο  αεροδρόμιο  και  αναχώρηση  για  Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

20η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την Επέκταση στα Γκαλαπάγκος

Κατ’ άτομο σε Δίκλινο    + 2.100 €
Επιβάρυνση Μονόκλινου    + 580 €
Σημαντική Παρατήρηση
Η παραπάνω επέκταση πραγματοποιείται με συνοδεία αρχηγού από 6 άτομα και άνω