Skip to main content

ΠΕΡΟΥ – ΑΜΑΖΟΝΙΑ – ΒΟΛΙΒΙΑ Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2015 από 3295,00

Λίμα – (Νάσκα – Νησιά Μπαγιέστας) – Πουέρτο Μαλντονάδο – Αμαζονία - Κούσκο – Μάτσου Πίτσου – Άνδεις – Πούνο – Νησιά Ούρος – Λίμνη Τιτικάκα – Τιαχουανάκο – Λα Πάζ

13μέρες

 

Αναχωρήσεις

11/09, 23/10

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο

3295 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

500 €

Οι τιμές εμπεριέχουν   έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 μέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

1η μέρα : Αθήνα – Λίμα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  

2η μέρα Λίμα - περιήγηση πόλης – Μουσείο Χρυσού
Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε την πρωτεύουσα του Περού για να δούμε, μεταξύ άλλων, τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Μπολονιέζι, Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο,τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου.
Στη συνέχεια θα έρθουμε στο μουσείο Χρυσού, το οποίο εντυπωσιάζει με την πλούσια συλλογή χρυσών αντικειμένων, από τους προκολομβιανούς πολιτισμούς, πολλά από τα οποία είναι περισσότερο από 3.000 χρόνια.
Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην ονομαστή αγορά Λαρκομάρ με τα καταστήματα χρυσού, πήλινων, κεραμικών, μάλλινων προϊόντων και αλπάκα.

3η μέρα: Λίμα (ελεύθερη ημέρα ή προαιρετική 2ήμερη εκδρομή στην Νάσκα) 442 χλμ. (7ώρες)
Σήμερα θα αναχωρήσουμε πολύ νωρίς το πρωί για μια προαιρετική διήμερη εκδρομή στα νησάκια Μπαγιέστας και στα γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα.
Σε μια διαδρομή δίπλα στον Ειρηνικό, ανάμεσα από καταπράσινες πεδιάδες, από απόλυτα ερημικά τοπία και μεγάλες και μικρές πόλεις, θα έρθουμε στο Παράκας, απ΄όπου θα έχουμε μια δίωρη κρουαζιέρα με ταχύπλοο στον υδροβιότοπο Μπαγιέστας, έναν επίγειο παράδεισο για θαλασσοπούλια και θαλάσσιους λέοντες.
Επιστρέφουμε στο Παράκας και συνεχίζουμε για τηνΝάσκα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Νάσκα – Λίμα
Το πρωί «πετώντας» με μονοκινητήριο αεροπλάνο θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά το οροπέδιο της Νάσκα, την Πάμπα, όπου πριν από 2.000 χρόνια δημιουργήθηκαν οι μοναδικοί αυτοί γεωγλυφικοί σχηματισμοί πάνω στο ξηρό και άγονο έδαφός της, που καταλαμβάνει έκταση 525 km2.
Η πτήση σε ύψος περίπου 300 m είναι μία αλησμόνητη εμπειρία κι ένα απαράμιλλο φωτογραφικό θέαμα.
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κεραμικής για να γνωρίσουμε πώς ο πολιτισμός αυτός, με το χέρι, κατασκεύασε κεραμικά υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που απεικονίζουν στιγμές της καθημερινής ζωής του τόπου.  

Αφήνουμε τη Νάσκακαι αργά το απόγευμα άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Λίμα – Πουέρτο Μαλντονάδο (Αμαζονία)
Με πτήση θα έρθουμε σήμερα στο Πουέρτο Μαλδονάδο, την πρωτεύουσα της περιοχής, κτισμένη πάνω στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου.
Αφού επισκεφθούμε την πολύχρωμη και πολύβουη λαϊκή αγορά της πόλης (αν ο χρόνος το επιτρέπει), θα μεταφερθούμε στο λιμάνι, απ΄ όπου με πιρόγα θα αναχωρήσουμε για τον καταυλισμό στον Αμαζόνιο που θα μας φιλοξενήσει για δυο ημέρες. 
Μετά το γεύμα μας, με καταμαράν θα πραγματοποιήσουμε μια υπέροχη βόλτα στη φύση κάτω από τις φωνές των παπαγάλων Macao και των εξωτικών πουλιών του Αμαζονίου.
Τα είδη που αφθονούν εδώ, είναι ο πίθηκος-αράχνη, ο πίθηκος-σκίουρος, ο λευκός καπουτσίνος και ο καφέ καπουτσίνος.

Επιστροφή στο Lodge για το δείπνο μας και αργότερα συνεχίζουμε με πιρόγες για νυκτερινό σαφάρι αλιγάτορα.

6η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο (Ζούγκλα Αμαζονίου)
Πολύ νωρίς το πρωί θα εξορμήσουμε στη ζούγκλα για να απολαύουμε την ανατολή και να πετύχουμε τις γιγάντιες βίδρες, στην μεγαλύτερη δραστηριότητά τους.

Επιστροφή για το πρωινό μας και συνεχίζουμε με μια βόλτα στο δάσος.

Το μεσημέρι αναχωρούμε μεκαταμαράνγια να εξερευνήσουμε τοανατολικό τμήματης λίμνης όπου θα φωτογραφήσουμε ένα ήπερισσότερα από ταπέντε είδητων πιθήκωνπουζουν στο δάσος, όπως η ΚαφέΚαπουτσίνμαϊμού.

7η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο – Κούσκο - περιήγηση πόλης
Το Kούσκο στο οποίο με πτήση θα έρθουμε σήμερα ήταν η πρωτεύουσα και το θρησκευτικό κέντρο των ‘Iνκα και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Νέου Κόσμου. 
Άφιξη στην πόλη, γενέτειρα του αυτοκράτορα της φυλής των ‘Iνκακαι συνεχίζουμε με την γνωριμία της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την Kεντρική πλατεία, γνωστή την εποχή των ‘Iνκα ως Huacayapata, την «Πλατεία των Πολεμιστών», τον Kαθεδρικό που κτίσθηκε από το 1560 μέχρι το 1664, το Kένκο, το οποίο έχει υπόγειες γκαλερί και ημικυκλικό αμφιθέατρο και το τείχινο συγκρότημα Tambomachay, το οποίο είναι συνδεδεμένο με υδάτινες πηγές οι οποίες τροφοδοτούν με νερό μέσω καναλιών ένα πηγάδι, στο οποίο οι ‘Iνκα έκαναν το μπάνιο τους.  

Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο sacredvalley.

8η μέρα: Κούσκο - Μάτσου Πίτσου – Κούσκο
Tο μυστηριακό οχυρό του Mάτσου Πίτσου στις Περουβιανές ‘Aνδεις, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία στον κόσμο.
H πόλη περικλείεται στις τρείς πλευρές της από ένα απότομο φαράγγι, στο βάθος του οποίου κυλά ο Oυρουμπάμπα, ένας παραπόταμος του Aμαζονίου.
Στην τέταρτη πλευρά υψώνεται μια επιβλητική ορεινή ράχη.
H πόλη που ανακαλύφθηκε το 1911 από τον αρχαιολόγο Xίραμ Mπίκαμ, έχει πύργους, μνημεία, ιερά και ναούς, τα οποία προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή των ‘Iνκα και πιθανολογείται ότι ήταν ένα σημαντικό βασιλικό καταφύγιο.
Mετά από τρεισήμισι ώρες διαδρομή με τρένο και συνεχίζοντας για μια ώρα ακόμα με minibus, θα έρθουμε στη χαμένη πολιτεία των ‘Iνκα, για να την εξερευνήσουμε και να αποκτήσουμε μια αξέχαστηεμπειρία.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

9η μέρα: Κούσκο – Άνδεις – Σιγιουστανη – Πούνο
Σε μία διαδρομή μέσα από τοπία άγριας ομορφιάς συνεχώς εναλλασσόμενα και με το υψόμετρο στα 4.335 μέτρα στη Λα Ράγια θα έρθουμε στα σύνορα των δυο νομών. Αφού περάσουμε τη Χουλιάκα, σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής, θα επισκεφθούμε τη Σιγιουστάνη, τη νεκρόπολη των Κόγιας και των Ίνκας, οι οποίοι επέλεξαν το χώρο αυτό για να θάβουν τους υψηλούς νεκρούς τους.
Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο σπίτι ενός ιθαγενούς της κοινότητας των Κόγιας, για να δούμε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ιθαγενών του υψιπέδου του Περού και θα φθάσουμε στο Πούνοτο απόγευμα.

10η μέρα: Πούνο – Νησιά Ούρος – Τιαχουανάκο – Λα Πάζ
Πρωινή επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 m και έκταση 8.560 km2, είναι η "υψηλότερη", μεγαλύτερη, πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία και σύμφωνα με το μύθο, εδώ γεννήθηκε ο Ίνκα, στο νησί του Ήλιου και η Κόγια στο νησί της Σελήνης.
Το πλοιάριο θα μας φέρει στα νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρας και βρίσκονται στον κόλπο του Πούνο. Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν και πώς ψαρεύουν. 
Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Λα Πάζ, περνώντας από τις συνοριακές και τελωνιακές διατυπώσεις, μπαίνουμε στο έδαφος της Βολιβίας και οδεύουμε προς τον αρχαιολογικό χώρο του Τιβανάκου ή Τιαχουανάκο, που στη γλώσσα Αϋμάρα σημαίνει «κατοικία των θεών».
Ο εντυπωσιακός αυτός πολιτισμός αναπτύχθηκε από το 1500 π.Χ. μέχρι το 1200 μ.Χ., με λαμπρά επιτεύγματα στο ενεργητικό του, όπως η καθιέρωση του σεληνιακού και ηλιακού ημερολογίου, ο χωρισμός του χρόνου σε 365,24 ημέρες σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο, ο προσδιορισμός του αστερισμού του «Σταυρού του Νότου» και η διατύπωση και καθιέρωση της θεωρίας «Τιαουανάκο».
Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει το "λιθικό μουσείο", το αρχαιολογικό μουσείο και τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο μνημείο του Τιαχουανάκο, η περίφημη «Πύλη του Ήλιου».
Αργότερα συνεχίζουμε για τη Λα Παζ, την πρωτεύουσα της Βολιβίας.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

11η μέρα: Λα Πάζ – περιήγηση πόλης – Κοιλάδα του Φεγγαριού
Στη σημερινή μας πρωινή περιήγηση στην πόλη, θα ξεκινήσουμε από την Iνδιάνικη αγορά, τη διάσημη αγορά του Mάγου-γιατρού και την περίφημη εκκλησία του Aγίου Φραγκίσκου. Στη συνέχεια θα έρθουμε στην πλατεία Mουρίλο, ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, όπου βρίσκεται ο Kαθεδρικός ναός και το Παλάτσο ντε Γκοβέρνο, στην αποικιακή οδό «CalleJaen», στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα ενδιαφέροντα μουσεία και στις περιοχές Obrajes, Calacoto και LaFlorida.
Αργότερα θα επισκεφθούμε την παράξενη Κοιλάδα του Φεγγαριού (VallediLuna), που όπως λέγεται, μοιάζει με την εικόνα της Σελήνης και αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
Tο απόγευμα χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για να επισκεφθείτε την αγορά των Mαγισσών, όπου θα βρείτε αναμνηστικά με τον Tσε Γκεβάρα, ημερολόγια, μπρελόκ και μπλούζες με τον Φιντέλ Κάστρο. Eπίσης πλεκτά από μαλλί λάμα και αλπάκα, CD με παραδοσιακή μουσική, καλαμένια μουσικά όργανα και άφθονα δερμάτινα είδη.

12η μέρα: Λα Πάζ – Πούνο – Λίμα – Πτήση επιστροφής
Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Πούνο όπου η πτήση μας για την Λίμα και η ολονύκτια πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

13η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4*, στην Βολιβία 5*και Lodge στην Αμαζονία
  • Πρωινό κάθε μέρα
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα στο Περού
  • Πλήρης Διατροφή στην Αμαζονία
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και  για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος  
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη 870 €
  • Τοπικοί Φόροι 80 €

Σημείωση:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 300 € το άτομο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Έγκυρο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Λόγω της 2ήμερης παραμονής στη ζούγκλα του Αμαζονίου (Πουέρτο Μαλντονάδο) συνιστάται εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και λήψη αγωγής για την ελονοσία. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Υγειονομική Υπηρεσία Τηλ: 210 6460493
  • Το νερό δεν είναι πόσιμο.