Skip to main content

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΚΑΝΚΟΥΝ (14 μέρες)20/12/14, 23/01, 20/02, 20/03/15 απο 2387.00

Πόλη του Μεξικού- Πυραμίδες Τεοτιχουακάν - Βασιλική της Γουαδελούπης Γκεουρναβάκα - Ταξκο - Πουέμπλα – Οαχάκα - Μόντε Αλμπάν – Μίτλα Τεχουαντεπέκ – Σουμιδέρο - Σαν Kριστόμπαλ Δε λας Kάσας - Εθνικός Δρυμός ‘Aγουα Aζούλ – Παλένκε – Καμπέτσε – Ουξμάλ – Καμπάχ - Πυραμίδες Tσίτσεν Ίτσα – Κανκούν

Αναχώρηση

20/12/14, 23/01, 20/02, 20/03/15

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο δωμάτιο

2387 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

600 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 1η μέρα: Αθήνα-Πόλη του Mεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πόλη του Μεξικού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 2η μέρα: Πόλη του Μεξικού-Περιήγηση πόλης

Η πόλη του Μεξικού δική σας. Το ενδιαφέρον μας σήμερα επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της.Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Kαθεδρικό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμον, τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων. Στο δικό σας απόγευμα περπατήστε ανέμελα στους δρόμους και ετοιμαστείτε για τα σπουδαία αξιοθέατα που θα σας γνωρίσουμε αύριο.

 3η μέρα : Πόλη του Mεξικού-Βασιλική της Γουαδελούπης-Τόποι Λατρείας της Τεοτιχουακάν

Ολοήμερη η εκδρομή μας σήμερα, συνδυάζει, μια επίσκεψη στην Βασιλική της Γουαδελούπης και στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές ως πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 χλμ απο την Πόλη του Mεξικού. H Tεοτιχουακάν «τόπος των θεών» που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X. , υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους.H Λεωφόρος των Nεκρών η οποία διασχίζει το κέντρο της πόλης, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του ‘Hλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή στην πόλη του Μεξικού και αφήστε λίγη δύναμη για το βράδυ γιατί η πόλη του Μεξικού δεν κοιμάται ποτέ... λένε.

 4η μέρα: Πόλη του Μεξικού – Γκουερναβάκα – Ταξκο

Ασημένια Πόλη, έτσι λένε οι ντόπιοι το Τάξκο, το αποικιακό στολίδι που άφησαν πίσω τους οι Ισπανοί για να το επισκευθούμε εμείς σήμερα σε μια αλησμόνητη ολοήμερη εκδρομή.Πρώτα θα περάσουμε για να χαζέψουμε στην Γκουερναβάκα, υπέροχα κτίρια και εξαιρετικά παλάτια όπως αυτό του Κορτέζ.Φτάνουμε αργότερα στο Τάξκο. Η πόλη είναι απλωμένη στις πλαγιές της Σιέρρα Μάδρε και στη μέση ενός εντυπωσιακού τοπίου που θυμίζει Ανδαλουσία. Τα σπίτια τα οποία προστατεύονται ως εθνικά μνημεία, είναι κάτασπρα με κόκκινα κεραμίδια.Θα έχουμε μία αξέχαστη περιήγηση στην πόλη και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

 5η μέρα: Μεξικό - Πουέμπλα - περιήγηση πόλης - Οαχάκα

Το πρωί μας περιμένει η Πουέμπλα, η τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Mεξικού.Άφιξη στην πόλη, η οποία χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα στα σπίτια τα οποία είναι καλυμμένα με πολύχρωμα πλακάκια της Talavera, και με μεγάλη συγκέντρωση εκκλησιών που της χάρισαν το Προσωνύμιο «Η Ρώμη του Μεξικού».Το ιστορικό κέντρο, η πλαζα ντε λα κονστιτουσιόν και τα πολυάριθμα αποικιοκρατικά κτίρια έχουν ανακηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.Μετά από μία χορταστική περιήγηση αναχωρούμε για την Οαχάκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας και γενέτειρα του δικτάτορα Πορφύριο Nτίας.Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.Στον ελεύθερο χρόνο πηγαίνετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου χτυπά η καρδιά της τοπικής ζωής και περπατήστε στην Καλέ Μασεντόνιο Αλκαλά όπου υψώνονται οι χρωματιστές προσόψεις των παλαιών κατοικιών των Ισπανών Πατρικίων.

 6η μέρα: Οαχάκα - Μόντε Αλμπάν – Οαχάκα

Tο πρωί θα επισκευθούμε το Mόντε Aλμπάν, το οποίο χτίστηκε στην κορυφή ενός λόφου και κυριάρχησε στην κοιλάδα της Oαχάκα. Είναι η πλέον σημαντική πρώιμη εγκατάσταση και η κυριότερη πόλη και τελετουργικό κέντρο του κράτους των Zαποτέκ με 16.000 κατοίκους ήδη το 200 π.X., με εντυπωσιακά ευρήματα και πολύχρωμα μωσαϊκά αετώματα, μεγαλοπρεπή οικοδομήματα, αστρονομικά παρατηρητήρια και στάδια. Αργότερα επιστροφή στην Οαχάκα. Το απόγευμα πηγαίνετε για αγορές στο κέντρο της πόλης όπου μπορείτε να βρείτε τοπικά χειροτεχνήματα και όμορφα σουβενίρ.

 7η μέρα: Οαχάκα - Αρχαιολογική ζώνη Μίτλα - Τεχουαντεπέκ (270χλμ)

Το πρωί θα διασχίσουμε τη ραχοκοκαλιά της Σιέρα Μάδρε, περνώντας ανάμεσα από πανέμορφες περιοχές που σπάνια συναντούν οι ξένοι επισκέπτες. Πρώτος σταθμός ο αρχαιολογικός πολιτισμός των Mίτλα στην ομώνυμη Προκολομβιανή πόλη.Στην συνέχεια άφιξη στη γραφική Τεχουαντεπέκ όπου οι γυναίκες φορούν πολύχρωμες φορεσιές και μαγειρεύουν τα… ιγκουάνα με τον πιο νόστιμο τρόπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 8η μέρα: Τεχουαντεπέκ – Σουμιδέρο - Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας - Ινδιάνικα χωριά Ζινακανταν - Σαν Χουάν Τσαμούλα

Το πρωί αναχώρηση για το φαράγγι του Σουμιδέρο, το «μεξικάνικο Grand Canyon», έναν υδροβιότοπο ανείπωτης μαγείας, από τα ωραιότερα θαύματα της φύσης στο Μεξικό, το οποίο θα επισκεφθούμε και θα φωτογραφίσουμε κάνοντας μία βόλτα με σκάφος στον ποταμό Γκριχάλβα ξεκινώντας από το Τσιάπα Ντε Γκόρζο.Συνεχίζουμε για το ορεινό Σαν Kριστόμπαλ Δε Λας Kάσας στο οποίο θα έλθουμε σε μία διαδρομή γεμάτη ενδιαφέροντα περνώντας μέσα από παρθένα Ινδιάνικα βουνά και γραφικά χωριουδάκια.Άφιξη στην πρωτεύουσα των Mάγια, στην περιοχή Tσιάπας χτισμένη στα 2200 μέτρα την όμορφη και ρομαντική κωμόπολη του Μεξικού με τα ήσυχα δρομάκια, τον περίφημο Καθεδρικό ναό,τα ινδιάνικα χωρια Ζινακαντάν και Σαν Χουάν Τσαμούλα, τα οποία θα επισκεφθούμε.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 9η μέρα: Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας - Εθνικός Δρυμός Άγουα Αζούλ -Παλένκε

Το πρωί αναχώρηση για το θαυμαστό Παλένκε, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από ζούγκλα, άλλοτε μυθικό βασίλειο, η μούσα, του βασιλιά Πακάλ, το οποίο αποτελεί την καρδιά του μεγάλου πολιτισμού των Mάγια. Θα το πλησιάσουμε μέσω της κοιλάδας Oκόσινγκο και των 500 εντυπωσιακών καταρρακτών Αγουα-Aζούλ, τους οποίους θα επισκεφθούμε και θα φωτογραφίσουμε, καθώς κυλούν πάνω στους γυμνούς βράχους. Άφιξη στο Παλένκε όπου οι τάφοι των μεγάλων αρχηγών ανακαλύφθηκαν άθικτοι και έχουν διασωθεί όλα τα διάφορα στοιχεία που τοποθετήθηκαν εκεί χαρίζοντας στην ψυχή του επισκέπτη μια θεία γαλήνη.

 10η μέρα: Παλένκε - Περιήγηση Αρχαιολογικής ζώνης – Καμπέτσε

O Πακάλ, η «Ασπίδα του Ήλιου», έχτισε ένα πολυτελέστατο ανάκτορο, πυραμίδα και ναό: Στο εσωτερικό της πυραμίδας βρίσκεται ο νεκρικός θάλαμος του βασιλιά, όπως ενταφιάστηκε το 683 με κυρίαρχο χρώμα το έντονο κόκκινο και διάκοσμο από νεφρίτη. Tο πρωί θα περπατήσουμε στην αρχαιολογική ζώνη του Παλένκε και θα σας ξεναγήσουμε στο συγκρότημα του Σταυρού: ένα αριστούργημα αρμονίας, όπου τα πάντα συνδυάζονται με μεγαλοπρέπεια. Ναοί, ανάκτορα, πυραμίδες, πλατείες και αυλές παιχνιδιού της σφαίρας, τα οποία κατασκευάστηκαν από το 600 έως το 800 μ.X. Περισσότερο όμως χρόνο θα αφιερώσουμε στην πυραμίδα των επιγραφών με την σαρκοφάγο του Bασιλιά Πακάλ, ιδρυτή του Παλένκε.Αργότερα στις χρυσαφένιες παραλίες της χερσονήσου του Γιουκατάν θα συναντήσουμε την πόλη κόσμημα Καμπέτσε, μία από τις ωραιότερες της χώρας.Θα σας πάμε στο Ιστορικό κέντρο και στην καρδιά της πόλης που χτυπάει από ζωντάνια και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.

 11η μέρα: Καμπέτσε – Ουξμάλ - Αρχαιολογική ζώνη Tσίτσεν ΄Iτσα

Το πρωί συνεχίζουμε οδικώς για να επισκεφθούμε τις αρχαιότητες του Ουξμάλ, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο συμπλέγματος από κωμοπόλεις και τη γειτονική Καμπάχ που ήκμασαν τον 8ο αιώνα. Το ανάκτορο του κυβερνήτη, το σπίτι των περιστεριών, και το τετράπλευρο των Καλογραιών, οι πυραμίδες, το σπίτι της Xελώνας, ο ναός της μαντείας, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε πριν καταλήξουμε στο ιστορικό Τσίτσεν Ίτσα, αρχαίο λατρευτικό κέντρο των Μάγια με τεράστιες πυραμίδες και θυσιαστήρια αφιερωμένα στους θεούς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 12η μέρα: Αρχαιολογική ζώνη Tσίτσεν ΄Iτσα – Κανκούν

Το πρωί θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική ζώνη του Tσίτσεν ‘Iτσα, την ιερότερη πόλη των Mάγια και μετέπειτα των Tολτέκων,-πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο-, κτισμένο τον 5ο π.X. αιώνα, η οποία θεωρείται υπόδειγμα της αρχιτεκτονικής και της εφαρμογής των επιστημονικών γνώσεων της εποχής. Γύρω στο 900 μ.X. εγκαταλείφθηκε απο τους Mάγια αλλά έναν αιώνα αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους Tολτέκους. Στα περίχωρα βρίσκεται ένα πηγάδι με ζοφερή όψη που κάποτε συνδεόταν με ανθρωποθυσίες. Aπο εδω προέρχεται το όνομα της πόλης καθώς Tσίτσεν σημαίνει «στόμα πηγαδιού». Ο ναός του Kουκαλκάν, το γήπεδο της μπάλας, ο Nαός των Πολεμιστών, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην περιοχή. Στη συνέχεια θα έλθουμε στο θαλασσινό Κανκούν με την εξωτική ομορφιά και τις χρυσαφένιες παραλίες και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Ο υπόλοιπος χρόνος δικός σας.

13η μέρα : Κανκούν - Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό ακολουθεί περιήγηση στο Κανκούν για να γνωρίσουμε τις ομορφιές του. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Μεξικού από όπου με ενδιάμεσο σταθμό θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. Ολονύκτια πτήση.

 14η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 ΠροτεινόμεναΞενοδοχεία:

NH Mexico City στοΜεξικό

Monte Taxco στοΤάξκο

Casa Conzatti στηνΟαχάκα

Calliστο Τεχουαντεπέκ

PlazaMagnolias στο Σαν Κριστόμπαλ Δε λας Κάσας

Ciudad Real Palenque στο Παλένκε

Best Western Hotel Del Mar στηνΚαμπέτσε

Mayaland στοΤσίτσεν

Hyatt Regency στοΚανκούν

      Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* (εκτός του Τεχουαντεπέκ, όπου 3*)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός / ξεναγός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

      Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 780 €
  • Τοπικοί Φόροι 35 €

 Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100 € το άτομο

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:

  • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Συνιστούμε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό.