Skip to main content

ΜΕΞΙΚΟ – ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ – ΟΝΔΟΥΡΑ (13 μέρες)20/12,20/02,20/03/15 απο 2599.00

Πόλη του Μεξικού - Παναγία Γουαδελούπης - Πυραμίδες Τεοτιχουακάν - Πουέμπλα - Οαχάκα - Μόντε Αλμπάν - Τεχουαντεπέκ - Σουμιδέρο - Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας - Τσιτσικαστενάγκο - Ατιτλάν - Αντίγκουα - Πόλη της Γουατεμάλας - Αρχαιολογικός χώρος των Μαγιας, Κοπαν

Αναχωρήσεις

20/12/14, 20/02, 20/03/15

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο δωμάτιο

2599 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

700 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 1η μέρα: Αθήνα – Πόλη τού Μεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για τη πρωτεύουσα του Mεξικού, την ομώνυμη πόλη, κέντρο του εμπορίου, της οικονομίας και των τεχνών που συναρπάζει με την προσωπικότητά της.Άφιξη στην θρυλική πόλη η οποία ήταν το πρώτο από μια σειρά αρχαίων αποικιακών κέντρων, με το όνομα Tενοχιτλάν που δημιουργήθηκε το 1325 στην κοιλάδα του Mεξικού. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

 2η μέρα: Πόλη του Mεξικού - Περιήγηση πόλης

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το παλιό ιστορικό κέντρο και την πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Kαθεδρικό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα Ρε Φορμον και τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων. Επιστροφή στο ξενοδοχέιο. Η Zona Rosa είναι η περιοχή που θα μπορέσετε στον ελεύθερο χρόνο σας να κάνετε τις αγορές σας αλλά και η περιοχή γύρω από το Zacalo με τα στενά δρομάκια της έχει πολλούς θησαυρούς να σας αποκαλύψει. Τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος βρίσκονται κοντά στο κέντρο και μπορείτε εύκολα στην σημερινή σας ελεύθερη μέρα να τα επισκεφτείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με ταξί. Τα βράδια μην ξεχνάτε υπάρχει άφθονη διασκέδαση μαριάτσι, τεκίλα και υπέροχα θεάματα.

 3η μέρα: Πόλη του Mεξικού - Παναγία της Γουαδελούπης – Πυραμίδες Τεοτιχουακάν

Αναχώρηση το πρωί για να δούμε την Παναγία της Γουαδελούπης και τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν.H Tεοτιχουακάν «τόπος των θεών» που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους. Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Mέσης Αμερικής ίσως και του Προβιομηχανικού κόσμου, με πληθυσμό που έφτανε πιθανόν τους 250.000 κατοίκους. Παρά την πτώση της, περίπου του 750, οι Αζτέκοι την θεώρησαν αργότερα ως το ιερό λίκνο του κόσμου.Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού.

 4η μέρα : Πόλη του Mεξικού- Πουέμπλα - Περιήγηση Πόλης - Οαχάκα

Αναχώρηση το πρωί οδικώς για την Oαχάκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας και γενέτειρα του δικτάτορα Πορφύριο Nτίας. Στη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε την Πουέμπλα, διάσημη πόλη για τις μνημειώδεις εκκλησίες της, χτισμένες από πέτρα αλλά και για τις σπεσιαλιτέ της “Monde Poblano”.Σύντομη περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και συνεχίζουμε για την Οαχάκα, η οποία είναι χτισμένη στο κέντρο της χώρας. Η πόλη παρέχει έναν τέλειο συνδυασμό αποικιοκρατικής μεγαλοπρέπειας και Ινδιάνικης κουλτούρας.Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αργότερα μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου χτυπά η καρδιά της τοπικής ζωής και να περπατήσετε στην Καλέ Μασεντόνιο Αλκαλά όπου υψώνονται οι χρωματιστές προσόψεις των παλαιών κατοικιών των Ισπανών Πατρικίων. Στον ελεύθερο χρόνο σας βγείτε για βόλτα στο κέντρο της πόλης.

 5η μέρα: Oαχάκα - Περιήγηση Πόλης - Mόντε Aλμπάν - Τεχουαντεπέκ

Tο πρωί θα έχουμε μία περιήγηση στην πόλη και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Mόντε Aλμπάν, από τις πρώτες πόλεις-κράτη στο κεντρικό Mεξικό, το οποίο χτίστηκε στην κορυφή ενός λόφου και κυριάρχησε στην κοιλάδα της Oαχάκα.Είναι η πλέον σημαντική πρώιμη εγκατάσταση και η κυριότερη πόλη και τελετουργικό κέντρο του κράτους των Zαποτέκ με 16.000 κατοίκους ήδη το 200 π.X., με εντυπωσιακά ευρήματα και πολύχρωμα μωσαϊκά αετώματα, μεγαλοπρεπή οικοδομήματα, αστρονομικά παρατηρητήρια και στάδια. H χρήση της γραφής και η επιδεξιότητα των τεχνιτών του Mόντε Aλμπάν, υποδηλώνουν ότι τα ισχυρά κράτη μπορεί να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού όντας παράλληλα και βάναυσα. Αργότερα άφιξη στη Τεχουαντεπέκ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 6η μέρα: Τεχουαντεπέκ- Σουμιδέρο - Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας

Αναχώρηση για το φαράγγι του Σουμιδέρο «μεξικάνικο Grand Canyon», έναν υδροβιότοπο ανείπωτης μαγείας, από τα ωραιότερα θαύματα της φύσης στο Μεξικό, το οποίο θα επισκεφθούμε και θα φωτογραφίσουμε κάνοντας μία βόλτα με σκάφος στον ποταμό Γκριχάλβα. Συνεχίζουμε για το ορεινό Σαν Kριστόμπαλ Δε Λας Kάσας το οποίο θα προσεγγίσουμε περνώντας μέσα από παρθένα Ινδιάνικα βουνά και γραφικά χωριουδάκια.Άφιξη στην αξιαγάπητη πρωτεύουσα των Mάγια, στην περιοχή Tσιάπας στα 2200 μέτρα την πιο ωραία κωμόπολη του Μεξικού με τα ήσυχα δρομάκια και τον Καθεδρικό ναό. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Αργότερα επίσκεψη στα χωριά των Τσιαπας, Ζινακουντάν και Σανχαναν Τσαλουλα.

 7η μέρα: Σαν Κριστόμπαλ Δε Λας Κάσας – Λα Μεσίλλα- Τσιτσικαστενάγκο

Σήμερα συνεχίζουμε οδικώς για να έλθουμε στην κωμόπολη Λα Μεσίλλα, στα σύνορα του Μεξικού και της Γουατεμάλας. Από εδώ θα μπούμε στην Γουατεμάλα. Ονομαστή για την ζωηράδα των χρωμάτων της. Άφιξη και συνεχίζουμε για το «Tσίτσι», όπως αποκαλούν χαϊδευτικά οι ντόπιοι, την ινδιάνικη αγορά του Tσιτσικαστενάγκο, για να αφήσουμε τα μάτια μας να «πλέουν» στη χρωματοθάλασσα και την ακοή μας να γεμίζει ήχους. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας

 8η μέρα: Τσιτσικαστενάγκο- Λίμνη Ατιτλάν

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Τσιτσικαστενάγκο. Αυτή η τοποθεσία ήταν για τους Ιθαγενείς, όχι μόνο ένα σημείο Πολιτισμού, αλλά και ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η αγορά ακόμα και σήμερα έχει σημαντική αξία, αφού κάτοικοι όμορων περιοχών πουλούν τα προϊόντα τους. Θα συνεχίσουμε νότια για την λίμνη Ατιτλάν που βρίσκεται σε υψόμετρο 1500 μέτρων και απλώνεται σε μήκος περίπου 30 χλμ. και πλάτος 16 χλμ. Η φύση είναι θεϊκή και οι άνθρωποι προσπαθούν να την διατηρήσουν αναλλοίωτη. Θα πάμε στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε δίπλα στην ωραιότερη, ίσως λίμνη της Γης με τα αργυρόχρωμα νερά και τα δώδεκα Ινδιάνικα χαριτωμένα χωριουδάκια που φέρουν τα ονόματα των Δώδεκα Αποστόλων.

 9η μέρα: Σαντιάγκο Ατιτλάν - Aντίγκουα

Απολαυστική θα είναι και η σημερινή μας μέρα, καθώς θα έχουμε μία υπέροχη βόλτα με πλοιάριο, για να χαρούν τα μάτια σας τοπία γαλήνης και μικρά σκόρπια «διαμαντάκια» ομορφιάς που βρίσκονται κτισμένα στις όχθες της λίμνης. Ένα από αυτά είναι και το Σαντιάγκο Ατιτλάν. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την εξοχή της και θα έλθουμε στην αποικιακή Αντίγκουα, μια πόλη θρύλου και ονείρου με σημαντικά μοναστήρια του 17ου και 18ου αιώνα. Στο ελεύθερο απόγευμα περπατήστε στις ωραίες πλατείες και στα δρομάκια που κρατάνε ακόμα μια γλυκιά ανάμνηση των αιώνων που πέρασαν.

 10η μέρα: Αντίγκουα – Περιήγηση πόλης

Η Αντίγκουα, παλιά πρωτεύουσας της Γουατεμάλας, η οποία τον 17ο αιώνα ήταν από τις πλουσιότερες στον κόσμο, μας περιμένει με κτίσματα που διατηρούνται ακόμα ανέπαφα στο χρόνο. Θα δούμε τον Καθεδρικό, την εκκλησία της Μερσέντ με την κίτρινη πρόσοψη και τα κυβερνητικά κτίρια της Plaza de Arkas, που κτίσθηκαν όμως τον 18ο αιώνα. Στον χρόνο που σας απομένει πηγαίνετε στην αγορά, στα μικρά χαριτωμένα μαγαζάκια, χωμένα σε στενά δρομάκια με δεκάδες χιλιοδουλεμένα καλόγουστα σουβενίρ και όχι μόνο.

 11η μέρα: Αντίγκουα – Κοπάν - Γουατεμάλα Σίτυ

Ολοήμερη εκδρομή στο σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της Ονδούρας, το Κοπάν. Ο δρόμος μας φέρνει στην νοτιότερη και σπουδαιότερη πόλη της αυτοκρατορίας για την οποία κολακεύονταν οι Μάγια. Ερχόμαστε στο ακρωτήριο που έχει υψόμετρο 620 μέτρων, κοντά στον οικισμό Copan Ruinas, όπου τα ερείπια γύρω από τις όχθες του ποταμού Copan περιβάλλονται από βουνά καλυμμένα με βλάστηση.Ναοί, Πυραμίδες, στήλες, πλατείες και κλίμακες, μαρτυρούν τον τρόπο που υμνούνταν οι ηγεμόνες των πόλεων των Μάγια, που είχαν θεϊκή εξουσία. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Γουατεμάλα, με προορισμό την πόλη της Γουατεμάλας, πρωτεύουσα της χώρας με την αιώνια άνοιξη και το εύκρατο ζεστό κλίμα.

 12η μέρα: Γουατεμάλα Σίτυ – πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσους σταθμούς. Oλονύκτια πτήση.

 13η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

 Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* στο Μεξικό, Superiorστην Γουατεμάλα και 3* στο Τεχουαντεπέκ
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός / ξεναγός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 790 €
  • Συνοριακοί φόροι (περίπου 20 $ το άτομο)
  • Τοπικοί Φόροι 35 €

 Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 230 € το άτομο
  • Το ταξίδι ανάλογα τις αλλαγές των αεροπορικών δρομολογίων ενδέχεται να φθάσει αυθημερόν χωρίς την διανυκτέρευση στο αεροσκάφος την ημέρα της αναχώρησης
  • Στις αναχωρήσεις 20/07 και 06/08 το πρόγραμμα έχει διάρκεια 15 ημέρες με μια επιπλέον νύχτα στην Πόλη του Μεξικό με πρωινό και μια επιπλέον νύχτα στην Γουατεμάλα Σίτυ με πρωινό και με δυνατότητα προαιρετικής επίσκεψης στο Τικάλ (Φλόρες).

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:

  • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Συνιστούμε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό.