Skip to main content

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΕΞΙΚΟ(9 μέρες) 22/10&19/11

Πόλη του Μεξικού – Παναγία της Γουαδελούπης – Πυραμίδες Τεοτιχουακάν – Τάξκο – Κουερναβάκα – (Τονανζτίτα – Χολούλα – Πουέμπλα) - Ακαπούλκο

Αναχωρήσεις 22/10, 19/11/14
Ημέρες 9
Τιμές κατ’ άτομο
Διατροφή Πρωινό Ημιδιατροφή
Δίκλινο 1.109 € 1.239 €
Επιβ.Μονόκλινου 225 € 225 €
Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων.

1η μέρα: Aθήνα - Πόλη του Mεξικού
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα του εξωτικού Mεξικού, την ομώνυμη πόλη, κέντρο του εμπορίου, της οικονομίας και των τεχνών. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. 

2η μέρα : Πόλη του Mεξικού - Περιήγηση πόλης - Επίσκεψη στο μουσείο της Ανθρωπολογίας
Στην πρωινή μας περιήγηση στην πόλη του Μεξικό θα δούμε το παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, την πλατεία «Zόκαλο», όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε το Προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τον Kαθεδρικό, τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων και το εντυπωσιακό ανθρωπολογικό μουσείο, όπου φιλοξενούνται οι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ διασκεδάστε σ’ ένα από τα κέντρα της πόλης με τεκίλα και μουσική μαριάτσι.

3η μέρα: Πόλη του Mεξικού - Βασιλική της Γουαδελούπης - Πυραμίδες της Tεοτιχουακάν
H σημερινή μας εκδρομή περιλαμβάνει μια επίσκεψη στην Παναγία της Γουαδελούπης και τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν. H Tεοτιχουακάν, υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους. Θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη της Mέσης Aμερικής ίσως και του Προβιομηχανικού κόσμου, με πληθυσμό που έφτανε πιθανόν τους 250.000 κατοίκους. H Λεωφόρος των Nεκρών η οποία διασχίζει το κέντρο της πόλης περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του ‘Hλιου, την μεγαλύτερη κατασκευή στην Προκολομβιανή Aμερική και την Πυραμίδα της Σελήνης. Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη επιβλητικότερα κτίσματα, χαρακτηρίζουν την Τεοτιχουακάν σαν τον πιο εντυπωσιακό ιστορικό τόπο της Αμερικής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη του Μεξικού.

4η μέρα: Πόλη του Μεξικού – Τονανζίτλα – Χολούλα – Πουέμπλα (προαιρετική εκδρομή) 
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην Πουέμπλα που βρίσκεται 100 χλμ. Νοτιοανατολικά της Πόλης του Μεξικου.
Καθόδόν θα γνωρίσουμε την Τονανζίτλα η οποία είναι υπερήφανη για την ιεραποστολική εκκλησία Santa Maria νέο-ισπανικού Μπαρόκ του 16ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Χολούλα που σύμφωνα με τον θρύλο έχει 365 εκκλησίες-μία για κάθε μέρα. Σήμερα διαθέτει 37 εκκλησίες και δεκάδες παρεκκλήσια γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού.
Αργότερα άφιξη στην Πουέμπλα η οποία χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα στα σπίτια τα οποία είναι καλυμμένα με πολύχρωμα πλακάκια της Talavera, και με μεγάλη συγκέντρωση εκκλησιών που της χάρισαν το Προσωνύμιο «Η Ρώμη του Μεξικού». Εντυπωσιακός είναι επίσης και ο Καθεδρικός Ναός του 16ου και 17ου αιώνα ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο Μεξικό. Στον ελεύθερο χρόνο σας φωτογραφίστε ότι σας ενθουσίασε περισσότερο από την περιήγηση μας στην πόλη. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Κουερναβάκα – Τάξκο – Ακαπούλκο
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ακαπούλκο. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Κουερναβάκα για να δούμε το παλάτι του Κορτέζ και τους θαυμάσιους κήπους Μπόρντα. Στην συνέχεια θα έλθουμε στο Τάξκο το οποίο βρίσκεται απλωμένο στις πλαγιές της Σιέρρα Μάδρε και στη μέση ενός εντυπωσιακού τοπίου που θυμίζει Ανδαλουσία. Άφιξη και αμέσως μεταξύ άλλων θα σας γνωρίσουμε τον Ναό της Μαύρης Παναγίας, τα μέγαρα των πλουσίων, τα αποικιακά κτίρια, τις εκκλησίες και τις γραφικότατες αγορές. Αργότερα συνεχίζουμε για το Ακαπούλκο. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας.

6η μέρα: Ακαπούλκο – μέρα ελεύθερη
Στην ελεύθερη μέρα που έχετε σήμερα στο Ακαπούλκο σας προτείνουμε κολύμπι στις εξωτικές παραλίες και βόλτες στις πλατιές λεωφόρους, τα πάρκα και τα πολύχρωμα καταστήματά του. Κλείστε στο φωτογραφικό φακό σας όλες τις ομορφιές του και καταλήξτε, αν θέλετε, στη βόρεια άκρη του κόλπου, όπου κατά παράδοση οι δύτες του Ακαπούλκου επιχειρούν καταδύσεις από 38 μέτρα ύψος. Το βράδυ μπορείτε να το διαθέσετε για να ζήσετε στους ρυθμούς της έντονης βραδινής ζωής της πόλης

7η μέρα : Ακαπούλκο – Πόλη του Μεξικού
Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για την Πόλη του Μεξικού. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας.

8η μέρα: Πόλη του Μεξικού
Πρωινό ελεύθερο. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Ολονύκτια πτήση.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα

Ενδεικτικές Πτήσεις:

AF1233  ATHCDG  1220  1445 

AF 402  CDGMEX  1615  2110     

AF 439  MEXCDG  2035  1410  

AF1032  CDGATH  1830  2245 

 Προτεινόμενα Ξενοδοχεία:

Πόλη του Μεξικό – NH Mexico City 4*

Ακαπούλκο – Emporio Acapulco 5*

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* στην Πόλη του Μεξικό και 5* στο Ακαπούλκο
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή κάθε μέρα (επιλογή σας)
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός / ξεναγός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 690 €
  • Τοπικοί φόροι 25€

 Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την είσοδο στην χώρα

 Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 90 € το άτομο
  • Οι φόροι αεροδρομίου ενδέχεται να αλλάξουν και το τελικό ποσό τους επιβεβαιώνεται με την έκδοση των εισιτηρίων.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.