Skip to main content

Χριστούγεννα 2016 Μεξικό, Γουατεμάλα απο 3290,00

16 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 25/12/2016

 Γενικά

Το οργανωμένο ομαδικό ταξίδι Μεξικό, Γουατεμάλα Χριστούγεννα θα σας ανταμείψει με ανεξάντλητες εικόνες, γνώσεις και αρχαιολογικούς θησαυρούς. Το Μεξικό είναι από τα λατινοαμερικάνικα κράτη, που μπορεί να περηφανευτεί για ένα τόσο λαμπρό παρελθόν πριν από τους χρόνους του Κολόμβου. Η αυτοκρατορία των Αζτέκων ήταν, πράγματι, στον κολοφώνα της δύναμής της όταν ο Κορτές αποβιβάστηκε στις Μεξικανικές ακτές. Η συγχώνευση των στοιχείων της ινδιάνικης και της ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του σημερινού προσώπου της χώρας.

Δίπλα του η Γουατεμάλα, κατοικημένη από την αρχαιότητα από τους Μάγια, φέρνει κι αυτή την βαριά κληρονομιά της αποικιοκρατίας σε αρχοντικά, ναούς και μέγαρα. Ωστόσο παραμένει η πιο «ινδιάνικη» χώρα όλης της Κεντρικής Αμερικής, διατηρώντας τυπικά χαρακτηριστικά της αγροτικής ζωής των ιθαγενών που μιλούν ακόμα και σήμερα τις δικές τους διαλέκτους.

Ελάτε να σας γνωρίσουμε τις κρυφές ομορφιές αυτής της τόσο γοητευτικής πλευράς του πλανήτη!

Το ταξίδι με μια ματιά

  • Το πρόγραμμα Μεξικό, Γουατεμάλα Χριστούγεννα περιλαμβάνει ιδανικές πτήσεις χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις στην Ευρώπη.
  • Το μοναδικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα με 4 διανυκτερεύσεις στο ακριβό Μέξικο Σίτυ όπου επισκεπτόμαστε μεταξύ άλλων: το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, το Μουσείο Ανθρωπολογίας, την Παναγία της Γουαδελούπης, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές σαν πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης. Εκδρομή στα κανάλια του Χοτσιμίλκο για να απολαύσουμε το θέαμα των trajineras και να ψωνίσουμε σουβενίρ.
  • Εσωτερική πτήση και 2 διανυκτερεύσεις στο μαγευτικό Κανκούν στα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής με πλήρη διατροφή.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τσιτσέν Ίτσα όπου θα επισκευτούμε την πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το γήπεδο του Παιχνιδιού της Μπάλας, το Ναό των Πολεμιστών, το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολονών με το άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων Τσακ-Μπαλούμ και το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγιας, Ελ Καρακόλ.
  • Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Ουξμάλ (που θα θαυμάσουμε το Παλάτι του Κυβερνήτη) και Καμπάχ, στη Μέριδα..
  • Στο Παλένκε επισκεπτόμαστε το Παλάτι, το Ναό του Κόντη και φυσικά το Ναό των Επιγραφών.
  • Στο Τικάλ εξερευνούμε τη ζούγκλα του Πετέν και ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου.
  • Επισκεπτόμαστε το ναό του Αγ. Θωμά στο Τσιτσικαστενάνγο και κάνουμε βαρκάδα τη Λίμνη Ατιτλάν που βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ.
  • Ξενάγηση στο θαυμάσιο αποικιακό κέντρο της Αντίγκουα
  • Ιδανικές πτήσεις με Alitalia χωρίς ενδιάμεση διανυκτέρευση στην Ευρώπη.
  • Ξεν. 5*, 4* sup. ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ καθημερινά, ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο ακριβό KANKOYN & Εκδρομή στο Χοτσιμίλκο.
  • Διανυκτέρευση και ξενάγηση στις αποικιακές πόλεις Μέριδα & Αντίγκουα.
  • Το πιο καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα χωρίς άσκοπα χιλιόμετρα!

Παρατηρήσεις

Πτήσεις Alitalia:

25/12 Αθήνα - Ρώμη       05.55 - 07.00
25/12 Ρώμη - Μέξικο Σίτυ 10.30 - 17.35
08/01 Μέξικο Σίτυ - Ρώμη 23.45 - 18.30* (άφιξη την επομένη)
09/01 Ρώμη - Αθήνα       21.50 - 00.50

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Tο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία:

  • Μέξικο Σίτυ: Grand Krystal 5*
  • Κανκούν: Gran Oasis 5*
  • Μέριδα: Hyatt Regency 4* sup.
  • Καμπέτσε: Mision 4*
  • Παλένκε: Mision 4*
  • Πόλη Γουατεμάλας: Radisson Guatemala City 4*
  • Λίμνη Ατιτλάν: Porta del Lago 4*
  • Αντίγκουα: Camino Real 4*

Απαραίτητα

  • Το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχυ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη - Μεξικό Σίτυ

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτυ, τη πρωτεύουσα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου με 25 εκ. κατοίκους. Άφιξη στο Μέξικο Σίτυ το απόγευμα.

Ημέρα 2: Μέξικο Σίτυ

Μετά το πρωινό, θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην πόλη, που θα ξεκινήσει με το ιστορικό κέντρο και τη πλατεία Ζόκαλο. Ο Καθεδρικός Ναός, τα χαλάσματα της πάλαι ποτέ Τενοχτιτλάν, περήφανης πρωτεύουσας των Αζτέκων και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα είναι μόνο η εισαγωγή. Αργότερα θα επισκεφθούμε το σπουδαίο Μουσείο της Ανθρωπολογίας όπου φιλοξενούνται οι ανεκτίμητοι θησαυροί των προκολομβιανών πολιτισμών.

Ημέρα 3: Μέξικο Σίτυ (Τεοτιχουακάν – Παναγία Γουαδελούπης)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη Παναγία της Γουαδελούπης, την σημαντικότερη Καθολική εκκλησία στην Αμερικάνικη ήπειρο. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας, με την ξενάγηση στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές σαν πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης. Το επιβλητικό τοπίο και τα κτίσματα που χρονολογούνται από το 1ο αιώνα μΧ., την καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά τοπία της Αμερικανικής Ηπείρου.

Ημέρα 4: Μέξικο Σίτυ (Χοτσιμίλκο)

Μια ωραία εκδρομή θα πραγματοποιήσουμε σήμερα. Θα επισκεφθούμε την περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστό για τα κανάλια του, που δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών το οποίο συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των νερών δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τεχνητά νησιά, τα "chinampas". Εκπληκτικό θέαμα καθώς οι χαρούμενοι Μεξικάνοι, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα σομπρέρο τους οδηγούν τις ζωηρόχρωμες και στολισμένες γόνδολές τους, τις "trajineras", πουλώντας τη πραμάτεια τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τους τραγούδια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέξικο Σίτυ.

Ημέρα 5: Μέξικο Σίτυ - Κανκούν

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το παγκοσμίου φήμης θέρετρο του Κανκούν, ιδανικά απλωμένο στις ακτές της Καραϊβικής, που έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια τα σκήπτρα από το Ακαπούλκο ως το πιο διάσημο του Μεξικό.

Ημέρα 6: Κανκούν

Τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής και η ζαχαρένια άμμος της μαγευτικής παραλίας του Κανκούν, θα σας κρατήσουν την ιδανική συντροφιά στην ελεύθερη μέρα σας.

Ημέρα 7: Κανκούν - Τσίτσεν Ίτσα - Μέριδα

Στη διάρκεια της διαδρομής μας, μας περιμένει η υπέρτατη εμπειρία αρχαιολογικής υφής του ταξιδιού μας. Το απόλυτο σημείο αναφοράς της Προκολομβιανής εποχής στην Βόρεια πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου δεν είναι άλλο από τη επιβλητική Τσιτσέν Ίτσα. Τα λόγια ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται από μνημεία - ορόσημα όπως η διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο γήπεδο του Παιχνιδιού της Μπάλας σε όλη την Αμερική, ο Ναός των Πολεμιστών και το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολονών με το «απίστευτο» άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων Τσακ-Μπαλούμ και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγιας, περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού που κερδίζει τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη. Συνεχίζοντας καταλήγουμε στην πρωτεύουσα του Γιουκατάν, τη Μέριδα.

Ημέρα 8: Μέριδα - Καμπέτσε

Η Μέριδα, πάντα ήταν σπουδαία και γεμάτη ιστορία. Κάθε της γωνία ξυπνά μνήμες από τολμηρούς Κονκισταδόρες, σπουδαίους διοικητές και φυσικά περήφανους αρχηγούς ιθαγενών. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψη στο Ουξμάλ και το Καμπάχ, δύο αρχαιολογικούς χώρους με ιδιαίτερη σημασία, ειδικά ο πρώτος με τα περίφημα οικοδομήματα και φυσικά το Παλάτι του Κυβερνήτη, το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής αρτιότητας του στυλ Πούκα και κατά πολλούς το πιο περίτεχνο από όλα τα συγκροτήματα του Mundo Maya, όπως αποκαλείται συγκεντρωτικά όλος ο πολιτισμός των Μάγιας. Διανυκτέρευση στο παραλιακό Καμπέτσε.

Ημέρα 9: Καμπέτσε - Παλένκε

Το Παλένκε μαζί με το Τικάλ στη Γουατεμάλα και το Κοπάν στην Ονδούρα αποτελούν τα κορυφαία μνημεία των Μάγιας. Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει έναν προηγμένο πολιτισμό που κάτω από τη δυναμική και συνάμα σοφή διοίκηση του ηγέτη του Πακάλ, τον 7ο αιώνα μ.Χ. έφθασε σε μία κορύφωση που άφησε ανεπανάληπτα μνημεία όπως το Παλάτι, ο Ναός του Κόντη και φυσικά ο «απίστευτος» σε σχήμα πυραμίδας Ναός των Επιγραφών.

Ημέρα 10: Παλένκε - Φλόρες.

Η δύσκολη και συναρπαστική διαδρομή μας θα μας οδηγήσει βαθιά μέσα στο τροπικό δάσος και διασχίζοντας τα σύνορα με τη Γουατεμάλα, θα φθάσουμε στο Φλόρες.

Ημέρα 11: Φλόρες - Τικάλ - Πόλη Γουατεμάλας.

Αναχώρηση για το γειτονικό Τικάλ, την ένδοξη πρωτεύουσα των Μάγια. Η ζούγκλα του Πετέν και η ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου με τα επιβλητικά τέμπλα θα αποτελέσει για μας μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Επιστροφή στη Φλόρες και πτήση για την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, την ομώνυμη Πόλη.

Ημέρα 12: Πόλη Γουατεμάλας - Τσιτσικαστενάγκο - Λίμνη Ατιτλάν.

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Τσιτσικαστενάνγκο. Επίσκεψη της τοπικής αγοράς που προσελκύει τους ιθαγενείς από τις γύρω περιοχές και που φημίζεται για το εθνογραφικό της ενδιαφέρον. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός του Αγ. Θωμά όπου ο καθολικισμός αναμειγνύεται με τις τοπικές αρχέγονες δοξασίες δημιουργώντας ένα άκρως σαγηνευτικό υβρίδιο χριστιανικής λατρείας. Τέλος καταλήγουμε στην πανέμορφη Λίμνη Ατιτλάν που βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ. και περιβάλλεται από ηφαιστειογενή βουνά.

Ημέρα 13: Λίμνη Ατιτλάν - Αντίγκουα.

Η μέρα μας ξεκινάει με βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη και προορισμό το Σαντιάγκο Ατιτλάν που διαθέτει όμορφα αποικιακά κτίρια και η ζωή κυλάει νωχελικά εδώ και αιώνες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη γραφική Αντίγκουα Γουατεμάλα που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους και που η ομορφιά της δεν αλλοιώθηκε από τους συχνούς σεισμούς.

Ημέρα 14: Αντίγκουα.

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στη ξενάγηση στο θαυμάσιο αποικιακό κέντρο της ιστορικής πόλης που βρίθει κτιρίων με εξαιρετική αρχιτεκτονική, τα οποία ώθησαν την Unesco να την εντάξει στην περίοπτη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Απόγευμα στη διάθεση σας για να απολαύσετε την όμορφη πόλη.

Ημέρα 15: Πόλη Γουατεμάλας - Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

Μετά το πρωινό επιστρέφουμε στη πόλη της Γουατεμάλα για μία σύντομη γνωριμία με τα σημαντικότερα της αξιοθέατα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα αναχωρήσουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 16: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

Άφιξη στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Κυ 25/12/2016
Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία Bonus Price. Δίκλινο: 3290€, Μονόκλινο: 4080€, Φόροι: 860€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Alitalia μέσω Ρώμης
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές: Σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλα τα επισκεπτόμενα αξιοθέατα σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες