Skip to main content

Παναμάς - Κόστα Ρικα Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2016 από 995,00

6 μέρες - 4 νύχτες
11 μέρες - 9 νύχτες

Η ένωση δύο ωκεανών

1η μέρα: Αθήνα - Πόλη του Παναμά
Πτήση για Πόλη του Παναμά με ενδιάμεσο σταθμό. Συνάντηση με τον ελληνόφωνο ξεναγό που θα σας δώσει τις πρώτες πληροφορίες.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Ξενάγηση πόλης του Παναμά
Ξενάγηση του Μαϊάμι της Κ.Αμερικής. Διασχίζοντας το σύγχρονο-μοντέρνο κέντρο, όπου δεσπόζουν πανύψηλοι ουρανοξύστες και πολύμορφα κτηριακά συγκροτήματα με διάσπαρτα πάρκα και εντυπωσιακές γέφυρες, θα κατευθυνθείτε στη Cinta Costera και Av,Balboa, τις ‘’πράσινες’’ παραλιακές λεωφόρους του Ειρηνικού.
Ακολουθεί περιήγηση της παλιάς πόλης Casco Viejo μέχρι τη Γαλλική πλατεία. Συνεχίζετε με επίσκεψη στο παζάρι τέχνης και χειροτεχνίας και ακολουθώντας το θαλάσσιο δρόμο με τη συγκλονιστική θέα, θα καταλήξετε στα τρία νησάκια του κοσμοπολίτικου Amador που ενώθηκαν και φιλοξενούν την ομώνυμη μαρίνα με τα πολυτελή σκάφη και γιοτ. Προαιρετική επίσκεψη, κατά την επιστροφή, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου του Παναμά (Albrook).

3η μέρα: Εθνικό πάρκο Σομπερανία - Βαρκάδα στην Διώρυγα και χορός με Ινδιάνους
Με κατεύθυνση τη διασημότερη Διώρυγα, θα ενθουσιαστείτε από τη πυκνή βλάστηση του εθνικού τροπικού πάρκου Soberania. Εκεί θα επιβιβαστείτε σε σκάφος για να ξεναγηθείτε σε ένα μέρος του καναλιού που διασχίζουν 130.000 πλοία κάθε χρόνο, ενώνοντας τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό. Οδικώς θα φτάσετε στις όχθες ενός ποταμού και ινδιάνοι θα αναλάβουν τη μεταφορά σας με τις μεγάλες πιρόγες τους στο καταυλισμό για να σας μυήσουν στη
καθημερινότητά τους και να κολυμπήσετε μαζί τους στα καθαρά νερά του ποταμού. Γεύμα θα δοθεί με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή στη πόλη του Παναμά

4η μέρα: ελεύθερη & προαιρετική εκδρομή στο El Valle
Προαιρετική οδική εκδρομή για το καταπράσινο και γραφικό χωριό El Valle (κοιλάδα), ιδανικός προορισμός για γαλήνιες και ήρεμες αποδράσεις, ιδιαίτερα αγαπητός στους Παναμέζους. Βρίσκεται στην ομώνυμη κοιλάδα, περικυκλωμένο από κατάφυτα δάση και βουνοκορφές όπου πηγάζουν πολλές πηγές, ένας επίγειος παράδεισος, καταφύγιο του σπάνιου είδους χρυσός βάτραχος. Εντυπωσιασμένοι από το φυσικό περιβάλλον, θα κάνετε μπάνιο στα δροσερά νερά κοντινού καταρράκτη, ιαματικά λουτρά σε θερμά νερά που πηγάζουν από τα έγκατα σβηστού ηφαιστείου και βόλτα στο τοπικό πολύχρωμο παζάρι. Μετά το μεσημεριανό φαγητό μας σε τοπική χωριάτικη ταβέρνα, θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας.
5η μέρα: Πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό

6η μέρα: Άφιξη
  
Σημειώσεις:
Το 11ήμερο πρόγραμμα έχει υπολογιστεί με το ελάχιστο συμμετοχής 12 ατόμων. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρχει επιβάρυνση. Η ροή του προγράμματος όλο το πρόγραμμα μπορεί να γίνει αντίστροφα, πραγματοποιώντας όλες τις εκδρομές του.

Πακέτο προέκταση εκδρομής με αφετηρία τη τρο πική όαση της Κόστα Ρίκα
1η μέρα: Πτήση για Σαν Χοσέ (Κόστα Ρίκα)
Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Τορτουγκέρο
Πρωινό σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο λιμάνι Ματίνα για επιβίβαση σε πλοιάριο και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Έχουν προβλεφθεί μεσημεριανό και δείπνο.

3η μέρα: Τορτουγκέρο
Ξεκινήστε την ημέρα σας με μία πρωινή ξενάγηση στο πάρκο και απογευματινή βόλτα στα κανάλια. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση σε μία αιώρα ή για να εξερευνήσετε τη περιοχή κάνοντας βόλτα στα μονοπάτια. Γεύμα και δείπνο έχουν προβλεφθεί.

4η μέρα: Ηφαίστειο Αρενάλ - Ταμπακόν
Πρωινή  μεταφορά  στην  ευρύτερη  περιοχή  του  ηφαιστείου Αρενάλ. Γεύμα θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα θα επισκεφθείτε τις θερμές πηγές του Ταμπακόν για να απολαύσετε ένα φυσικό spa στις πιο αγνές ιαματικές πηγές νερού στο κόσμο, φυσικό δημιούργημα του ηφαιστείου Αρενάλ. Έχοντας πιστοποιημένες ιδιότητες το νερό πέρας της ιαματικής του αξίας, θα σας χαλαρώσει σε θερμοκρασίες 27-42 βαθμούς και θα σας εντυπωσιάσει με τους
καταρράκτες και τις λιμνούλες που σχηματίζει ανάμεσα στη πυκνή βλάστηση της περιοχής. Δείπνο θα δοθεί στο Ταμπακόν και διαμονή στην ευρύτερη περιοχή του Αρενάλ.

5η μέρα: Ηφαίστειο Αρενάλ - Μανουέλ Αντόνιο
Μεταφορά στο ηφαίστειο Αρενάλ που ξέρει να εντυπωσιάζει με την ενεργή του δραστηριότητα, άλλοτε δίνοντας καπνούς και άλλες φορές λάβα. Θα συνεχίσετε για το Μανουέλ Αντόνιο. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε την πανέμορφη παραλία του Μανουέλ Αντόνιο ή να κάνετε κάποια προαιρετική εκδρομή ή δραστηριότητα.

6η μέρα Μανουέλ Αντόνιο - Μπόκας Ντελ Τόρο (4 ώρες)
Με μία όμορφη διαδρομή μέσω του Paso Canoas, θα περάσετε στη τροπική περιοχή του Παναμά - Μπόκας Ντελ Τόρο(το στόμα των ταύρων) Ακολουθούν δύο ημέρες χαλάρωσης στον παράδεισο του snorkeling, εκεί στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής ανάμεσα σε μία τροπική βλάστηση.

7η μέρα: Μπόκας Ντελ Τόρο

8η μέρα: Πτήση για Παναμά ξενάγηση πόλης

9η μέρα: Παναμάς
Ακολουθείτε η 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος του Παναμά.

10η μέρα Πτήση επιστροφής

11η μέρα Άφιξη στην Αθήνα

Αναχ.:

Παναμάς Κάθε Σάββατο

Κόστα Ρίκα-Παναμάς

14 Ιουλίου, 11, 25

Αυγούστου,

Τιμές κατ’ άτομο

1 Ιουνίου - 30 Νοεμβρίου

8 Σεπτεμβρίου

20 Οκτωβρίου,

   

10 Νοεμβρίου

Δίκλινο

995

2980

 

Μονόκλινο

+ € 380

+ € 850

Φόροι αεροδρομίων, ατομική ασφαλιστική κάλυψη, επίναυλος για Παναμά + € 465 και για Κόστα Ρίκα-Παναμάς + € 520. Το πρόγραμμα του Παναμά έχει υπολογιστεί για το ελάχιστο συμμετοχής 2 ατόμων, ενώ της Κόστα Ρίκα - Παναμά, για το ελάχιστο 12 ατόμων Το πρόγραμμα εξυπηρετείται από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό ! Προβλεπόμενες πτήσεις με Air France, KLM, Turkish (για το πρόγραμμα Παναμά). Στη περίπτωση της Κόστα Ρίκα, οι πτήσεις θα είναι μέσω Παναμά ή άλλης πόλης

Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια
  •  Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία
  •  Πρωινά και γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •  Είσοδοι στα εθνικά πάρκα (Τορτουγκέρο, Ταμπακόν, Αρενάλ), στη περίπτωση του μεγάλου προγράμματος
  •   Μεταφορές-εκδρομές-περιηγήσεις-ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •  Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός.

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καύσιμων
  •   Εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλεια
  •   Φόρος εξόδου από τη Κόστα Ρίκα
  •   Φιλοδωρήματα
  •  Προαιρετικές εκδρομές.