Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ γιορτες 2015-2016

Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Μπελίζε, Ονδούρα

17 μέρες / 15 νύχτες    24 Δεκεμβρίου ’15-09 Ιανουαρίου ΄16

Λίγα λόγια για το ταξίδι…

Στη στενή λωρίδα στεριάς που χωρίζει γεωγραφικά την ήπειρο στα δύο, μια σειρά από μικρές χώρες επιβιώνουν ανάμεσα στον ηγεμονικό βορρά και τον καταπιεσμένο νότο. Το τροπικό κλίμα τις προίκισε με ζούγκλες και πλούσια βλάστηση και τους κατοίκους της με ζωηρό ταμπεραμέντο. Στο διάβα του χρόνου, γνώρισαν την σκληρή συμπεριφορά των ευρωπαίων κατακτητών, οι οποίοι άφησαν φεύγοντας το στίγμα τους στην κουλτούρα και κυρίως στην αρχιτεκτονική των χωρών αυτών. Οι βιαιότητες των απελευθερωτικών κινημάτων, ο εμφύλιος σπαραγμός δεν στάθηκαν ικανά να σβήσουν το χαμόγελο από τα μελαψά πρόσωπα των κατοίκων τους που γεμάτοι κέφι και ρυθμό λικνίζονται ασταμάτητα στις λάγνες μουσικές τους. Κορυφαίο αξιοθέατο, τ’ απομεινάρια του πολιτισμού των Μάγιας που μένουν εκεί για να θυμίζουν πως υπήρξαν και μεγαλούργησαν πολύ πριν η Ευρώπη ανακαλύψει πως υπάρχουν. Ένα οδοιπορικό συγκλονιστικό, με εναλλαγές στο τοπίο και πλούσια ιστορία...

Πρόγραμμα ταξιδιού

1η μέρα: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη - Πόλη Παναμά
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Παναμά. Ο Παναμάς είναι διάσημος για την Διώρυγα του που ενώνει 2 ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό αλλά καθώς συνδέει την Βόρεια με την Νότια Αμερική ενώνει και τους ανθρώπου με αποτέλεσμα να φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία λαών και πολιτισμών. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
2η μέρα : Πόλη Παναμά
Στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της «Τριπλής» Πόλης. Πρώτα τα γοητευτικά ερείπια του Πάναμα Βιέχο, δηλαδή της παλιάς πόλης που κατάστρεψε ο διαβόητος πειρατής Κάπταιν Μόργκαν, στη συνέχεια το αποικιακό κέντρο με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα πολύχρωμα με ξεθωριασμένες προσόψεις μέγαρα και τέλος το σύγχρονο οικονομικό κέντρο με τους ουρανοξύστες των τελευταίων δεκαετιών που θυμίζουν έντονα τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.
3η μέρα : Πόλη Παναμά (Διάπλους του Καναλιού)
Το πρωί θα αναχωρήσουμε με λεωφορείο για την μεγάλη τεχνητή λίμνη Γκατούν κι από κει θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να διαπλεύσουμε το κανάλι. Το θέαμα μοναδικό με τα τάνκερ να έρχονται από τον Ειρηνικό να μπαίνουν στη διαδικασία της τριπλής ανύψωσής τους για να φθάσουν στο κατάλληλο υψόμετρο και έτσι να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε τεχνικό κανάλι με φυσικό νερό για να καταλήξουν στον Ατλαντικό Ωκεανό.
4η μέρα: Πόλη Παναμά (Νησιά Σαν Μπλας)
Η μέρα μας σήμερα θα είναι συναρπαστική. Αμέσως μετά το πρωινό θα επιβιβαστούμε σε τζιπ και διασχίζοντας την ενδοχώρα θα βρεθούμε στην πλευρά του Ατλαντικού , στο λιμάνι του Κάρτι. Από εκεί με πλοιάριο θα αναχωρήσουμε για ένα από τα νησιά του Κόλπου του Σαν Μπλας όπου ζει η ιδιαίτερη φυλή των Κούνας. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά τους, θα μυηθούμε στον τρόπο ζωής τους και φυσικά θα ψωνίσουμε τα εξαιρετικά πολύχρωμα υφαντά τους, τα ‘’μόλας ‘’ για τα οποία φημίζονται. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα πριν την επιστροφή μας αργά το απόγευμα στην πόλη του Παναμά.

5η μέρα : Πόλη Παναμά – Σαν Χοσέ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα που αρκετοί την παρομοιάζουν σαν την Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής λόγω του υψηλού για τα δεδομένα της περιοχής βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της. Στην περιήγηση μας στην πόλη μεταξύ άλλων θα δούμε το Εθνικό Θέατρο και το Εθνικό Μουσείο που είναι ένα από τα πλουσιότερα της Κεντρικής Αμερικής. Στη συνέχεια επίσκεψη στο εντυπωσιακό ηφαίστειο Πόας με τους δίδυμους κρατήρες.
6η μέρα : Σαν Χοσέ – Αρενάλ
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Αρενάλ. Η διαδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να περάσουμε από δύο ξεχωριστές κλιματικές ζώνες, μια που από την ξηρή περιοχή του ειρηνικού θα καταλήξουμε στα δάση της βροχής. Η διαδρομή μας θα μας φέρει γύρω από την ομώνυμη λίμνη Αρενάλ, ενώ αν είμαστε τυχεροί θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό ηφαίστειο με την διάσημη κωνική μορφολογία. Το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα: Αρενάλ -Μανάγκουα
Αναχώρηση οδικώς για τα σύνορα με τη Νικαράγουα, την πιο μαρτυρική χώρα της Κεντρικής Αμερικής και στη συνέχεια διασχίζοντας τη διάσημη Παναμερικανική οδό φθάνουμε νωρίς το απόγευμα στη πρωτεύουσα Μανάγκουα. Στην απευθείας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της Μανάγκουα, της πόλης που συνέδεσε το όνομα της με το θρυλικό κίνημα των Σαντινίστας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.
8η μέρα: Μανάγκουα (Γρανάδα – Λίμνη Νικαράγουα – Ηφαίστειο Μασάγια)
Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της γραφικής Γρανάδας με τον εξαιρετικό αποικιακό χαρακτήρα των κτιρίων της. Στην συνέχεια επιβίβαση σε πλοιάριο για μια σύντομη βαρκάδα στην πλούσια σε φυσική ομορφιά λίμνη Νικαράγουα. Τέλος επιστρέφοντας στη Μανάγκουα θα απολαύσουμε τον ενεργό κρατήρα του ηφαιστείου Μασάγια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
9η μέρα : Μανάγκουα - Σαν Σαλβαδόρ
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σαν Σαλβαδόρ, την πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη που έχει βιώσει την ένταση των εμφυλίων πολέμων στις ταραγμένες δεκαετίες του ’70 & ’80 και που σήμερα γλύφει πλέον τις πληγές της. Θα επισκεφτούμε το κέντρο τεχνών του Φερνάντο Γιορτ του εθνικού ζωγράφου του Σαλβαδόρ και θα θαυμάσουμε το εθνικό παλάτι και τον καθεδρικό ναό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
10η μέρα : Σαν Σαλβαδόρ ( λίμνη Κοατεπέκε – Σάντα Άννα)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Κοατεπέκε με τους παραλίμνιους οικισμούς και θα μαγευτούμε από την υπέροχη θέα της. Χρόνος ελεύθερος για ένα καφέ με θέα τη λίμνη πριν συνεχίσουμε για τη Σάντα Άννα, τη 2η μεγαλύτερη πόλη του Ελ Σαλβαδόρ, 64 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 300.000 κάτοικοι και θεωρείται δημοφιλής τουριστικός προορισμός της χώρας καθώς διαθέτει κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας γύρω από τη κεντρική πλατεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Σαλβαδόρ.
11η μέρα : Σαν Σαλβαδόρ- Κοπάν
Πρωινή αναχώρηση για την ενδοχώρα και το εκπληκτικό Κοπάν, ένα από τα σημαντικότερα κέντρο των Μάγια. Το Κοπάν μαζί με το Τικάλ και το Παλένκε αποτελούν τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους που άφησε ο λαμπρός πολιτισμός των Μάγια. Η Πόλη που έφτασε στην ακμή της την εποχή της εμπνευσμένης βασιλείας του Αου Κακάου (Άρχοντας της Σοκολάτας) είναι γεμάτη από εξαιρετικά μνημεία, επιβλητικές πυραμίδες και αινιγματικές επιγραφές. Στη σκάλα των Βασιλέων με τις ιερογλυφικές επιγραφές κορυφώνεται το μεγαλείου του πολιτισμού των Μάγια. Στη συνέχεια μας περιμένει το άκρως ενδιαφέρον τοπικό μουσείο για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με ένα από τα κορυφαία μνημεία της Μέσο Αμέρικα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
12η μέρα : Κοπάν- Λίβινγκστον
Αποχαιρετούμε το Κοπάν και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για τη Γουατεμάλα με αξιόλογες στάσεις στη διαδρομή μας. Η πρώτη μας στάση είναι στον αρχαιολογικό χώρο Κιριγουά, σε απόσταση 50 χλμ από το Κοπάν. Θα περιηγηθούμε στο χώρο και συνεχίζουμε με επίσκεψη σε φυτεία με τις μπανάνες Dole, γνωστές και στη χώρα μας από τις οποίες θα πάρουμε και μια καλή γεύση! Περνάμε από το Πουέρτο Μπάριος και καταλήγουμε στο παραλιακό Λίβινγκστον με τους περίφημους Γκαρίφουνας, όπως ονομάζονται οι μελαμψοί κάτοικοι του. Οι πρόγονοι τους είχαν φθάσει στη περιοχή σαν σκλάβοι και οι απόγονοι τους αποτελούν ένα συνδυασμό Ινδιάνων, Μάγιας και Αφρικάνων που μένουν σε χρωματιστά ξύλινα σπίτια, τα οποία θα αποτυπώσουμε στις κάμερες μας.
13η μέρα : Λίβινγκστον – Φλόρες - Τικάλ
Πρωινή περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για το Ρίο Ντούλτσε, στη λίμνη Ιζαμπάν. Μια σύντομη βαρκάδα θα μας φέρει σε επαφή με την γοητεία της περιοχής πριν αναχωρήσουμε οδικώς για το Φλόρες χτισμένο στις όχθες της πανέμορφης λίμνης Πετέν. Μια μαγευτική καταπράσινη διαδρομή θα μας οδηγήσει στο Τικάλ, έναν από τους πιο αξιόλογους και ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη ολόκληρου. Θα τον γνωρίσουμε, κυριολεκτικά κρυμμένο μέσα στη ζούγκλα, στην αυριανή μας ξενάγηση.
14η μέρα : Τικάλ – Μπελίζ Σίτυ
Η σημερινή μας ξενάγηση στο Τικάλ, την ένδοξη πρωτεύουσα των Μάγια, είναι μία σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Ο συνδυασμός της ομορφιάς του υπέροχου τροπικού δάσους Πετέν με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο και τα επιβλητικά ναϊκά συμπλέγματα θα σας μείνει αξέχαστος. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε οδικώς στο πάντα γοητευτικό Μπελίζ Σίτυ, την μεγαλύτερη πόλη της ανεξάρτητης χώρας Μπελιζ ή Μπελίζε στις ακτές της Βορειοδυτικής Καραϊβικής, μέσω της πρωτεύουσας Μπελμοπάν. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
15η μέρα : Μπελίζ Σίτυ ( Λαμανάι)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Λαμανάι μέσω του Orange Walk. Μετά από 2 ώρες οδικής διαδρομής, επιβίβαση στο ταχύπλοο όπου αναπλέουμε για τον ποταμό Λαμανάι (περίπου 1,5 ώρα) για να φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου θα μας αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το “κρυμμένο” βασίλειο των Μάγια. Κατά μήκος του ποταμού μέσα στο τροπικό δάσος και τα υδάτινα συμπλέγματα της ενδοχώρας υπάρχουν πολλά χωριά Μενονιτών. Εμείς θα σταματήσουμε, εάν είναι εφικτό, σε ένα από αυτά για να δούμε τους κατοίκους τους να ψαρεύουν ή να περπατούν στο χωριό τους και να κάνουν τις καθημερινές τους ασχολίες. Επιστροφή στο Μπελίζ Σίτυ το απόγευμα και ακολουθεί η περιήγηση μας όπου θα απολαύσουμε το μοναδικό βρετανικό αποικιακό ύφος που διατηρεί ακόμα και σήμερα το ιστορικό κέντρο της πιο σημαντικής πόλης της πάλαι ποτέ Βρετανικής Ονδούρας.
16η μέρα : Μπελίζ –(Πόλη Παναμά) – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Παρισιού.
17η μέρα : Αθήνα /Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.


Τιμές & Περιλαμβανόμενα
Άτομο σε δίκλινο : 5390 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: +1050 €
Φόροι/εισοδοι : 940 €
Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη : κατόπιν ζήτησης


Πτήσεις :
24/12 AF 1033 Αθήνα Παρίσι 06.35-09.05
24/12 AF 474 Παρίσι Πόλη Παναμά 13.50- 18.55
08/01 AF 475 Πόλη Παναμά Παρίσι 21.50- 14.00 09/01
09/01 ΑF 1032 Παρίσι Αθήνα 18.45- 22.55

Περιλαμβανονται:

 Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): και για τις εσωτερικές πτήσεις
 Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων
 Διατροφή: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
 Μεταφορές, ξεναγήσεις & εκδρομές: Σύμφωνα με το πρόγραμμα
 Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 Φιλοδωρήματα
 Τοπικοί Ξεναγοί
 Έμπειρος αρχηγός / συνοδός
 Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες


Ρεύμα
Το ρεύμα στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής είναι 110 & 120 V και οι πρίζες τύπου Α & Β.
Θα χρειαστείτε πολυαντάπτορα.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας
Οι πολλές αποσκευές σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύουν τις μετακινήσεις κα σας εμποδίζουν να απολαύσετε το ταξίδι. Φροντίστε λοιπόν φεύγοντας να πάρετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα. Εμείς ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με κάποια πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε να πάρετε μαζί σας.


• ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ
• Άνετα παπούτσια για περπάτημα
• Ελαφριά κατά προτίμηση βαμβακερά ρούχα
• Μπουφάν για τα υψίπεδα της Κόστα Ρίκα
• Αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου
• Εντομοαπωθητικό
• Μαγιό
• Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας την αναγκαία ποσότητα για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και αντίγραφο της συνταγής στην περίπτωση που τα χάσετε.