Skip to main content

Μεξικό Γουατεμάλα 16 μέρες, αναχ. 24/12/2015

Το Μεξικό είναι από τα λίγα λατινοαμερικάνικα κράτη, που μπορεί να περηφανευτεί για ένα τόσο λαμπρό παρελθόν πριν από τους χρόνους του Κολόμβου. Η αυτοκρατορία των Αζτέκων ήταν, πράγματι, στον κολοφώνα της δύναμής της όταν ο Κορτές αποβιβάστηκε στις Μεξικανικές ακτές. Η συγχώνευση των στοιχείων της ινδιάνικης και της ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του σημερινού προσώπου της χώρας. Δίπλα του η Γουατεμάλα, κατοικημένη από την αρχαιότητα από τους Μάγια, φέρνει κι αυτή την βαριά κληρονομιά της αποικιοκρατίας σε αρχοντικά, ναούς και μέγαρα. Ωστόσο παραμένει η πιο «ινδιάνικη» χώρα όλης της Κεντρικής Αμερικής, διατηρώντας τυπικά χαρακτηριστικά της αγροτικής ζωής των ιθαγενών που μιλούν ακόμα και σήμερα τις δικές τους διαλέκτους. Ελάτε λοιπόν μαζί μας να σας γνωρίσουμε τις κρυφές ομορφιές αυτής της τόσο γοητευτικής πλευράς του πλανήτη όπως άλλωστε ανελλιπώς κάνουμε τα τελευταία 30 χρόνια!!!


Το ταξίδι:
Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Μεξικό Σίτυ Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτυ, τη πρωτεύουσα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου με 25 εκ. κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται στα 2.250m πάνω στο ομώνυμο οροπέδιο, εκεί που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Αζτέκων. Άφιξη αργά το απόγευμα. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
Ημέρα 2: Μέξικο Σίτυ (Τεοτιχουακάν – Παναγία Γουαδελούπης) Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη Παναγία της Γουαδελούπης, την σημαντικότερη Καθολική εκκλησία στην Αμερικάνικη ήπειρο. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας, με την ξενάγηση στις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, γνωστές σαν πυραμίδες του Ηλίου και της Σελήνης. Το επιβλητικό τοπίο και τα ακόμη πιο επιβλητικά κτίσματα που χρονολογούνται από το 1ο αιώνα μΧ., την καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά τοπία της Αμερικανικής Ηπείρου.
Ημέρα 3: Μέξικο Σίτυ ( Τάξκο – Κουαρνεβάκα) Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη γραφική πόλη Τάξκο. Στη πλούσια αυτή πόλη από ασήμι, θα θαυμάσουμε τον υπέροχο καθεδρικό ναό της και θα σεργιανίσουμε στην υπαίθρια αγορά της με τα υπέροχα καταστήματα ασημικών. Συνεχίζουμε για τη Κουαρνεβάκα, μια πόλη με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά μνημεία και αποικιακά κτίρια, εκ των οποίων ξεχωρίζει το παλάτι του κατακτητή Κορτέζ, χτισμένο το 1522 σε μεσαιωνικό ρυθμό. Επιστροφή στο Μέξικο Σίτυ.
Ημέρα 4: Μέξικο Σίτυ – Κανκούν Μετά το πρωινό μας θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη από το ιστορικό κέντρο και τη πλατεία Ζόκαλο. Ο Καθεδρικός Ναός, τα χαλάσματα της πάλαι ποτέ Τενοχτιτλάν, περήφανης πρωτεύουσας των Αζτέκων και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα είναι μόνο η εισαγωγή. Αργότερα θα επισκεφθούμε το σπουδαίο Μουσείο της Ανθρωπολογίας όπου φιλοξενούνται οι ανεκτίμητοι θησαυροί των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το παγκοσμίου φήμης θέρετρο του Κανκούν, ιδανικά απλωμένο στις ακτές της Καραϊβικής, που έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια τα σκήπτρα από το Ακαπούλκο ως το πιο διάσημο του Μεξικό. Ημέρα ελεύθερη για μια βόλτα στο κοσμοπολίτικο θέρετρο.
Ημέρα 5: Κανκούν ( Τουλούμ) Τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής και η ζαχαρένια άμμος της μαγευτικής παραλίας του Κανκούν, θα σας κρατήσουν την ιδανική συντροφιά στην ελεύθερη μέρα που προβλέψαμε για σας. Εναλλακτικά, προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στη Τουλούμ. Το Τουλούμ ήταν μια από τις τελευταίες πόλεις η οποία κατοικήθηκε και χτίστηκε από τους Μάγια και βρέθηκε στο απόγειό της μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα και κατάφερε να επιβιώσει για περίπου 70 χρόνια χωρίς την ισπανική κατοχή . Είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες περιοχές των ‘’Μαγια’’που διασώζεται σήμερα. Στο παρελθόν ήταν γνωστή με το όνομα Zama, που σημαίνει πόλη της Αυγής, καθώς βλέπει την ανατολή του ηλίου.

Ημέρα 6: Κανκούν – Τσίτσεν Ίτσα – Μέριδα Στη διάρκεια της διαδρομής μας, μας περιμένει η υπέρτατη εμπειρία αρχαιολογικής υφής του ταξιδιού μας. Το απόλυτο σημείο αναφοράς της Προκολομβιανής εποχής στην Βόρεια πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου δεν είναι άλλο από τη επιβλητική Τσιτσέν Ιτσά. Τα λόγια ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται από μνημεία - ορόσημα όπως η διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο γήπεδο του Παιχνιδιού της Μπάλας σε όλη την Αμερική, ο Ναός των Πολεμιστών και το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολονών με το «απίστευτο» άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων Τσακ-Μπαλούμ και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγιας, περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού που κερδίζει τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Γιουκατάν, τη Μέριδα.
Ημέρα 7: Μέριδα ( Ουξμάλ – Καμπάχ) Η Μέριδα, πάντα ήταν σπουδαία και γεμάτη ιστορία. Κάθε της γωνία ξυπνά μνήμες από τολμηρούς Κονκισταδόρες, σπουδαίους διοικητές και φυσικά περήφανους αρχηγούς ιθαγενών. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψη στο Ουξμάλ και το Καμπάχ, δύο αρχαιολογικούς χώρους με ιδιαίτερη σημασία, ειδικά ο πρώτος με τα περίφημα οικοδομήματα και φυσικά το Παλάτι του Κυβερνήτη, το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής αρτιότητας του στυλ Πούκα και κατά πολλούς το πιο περίτεχνο από όλα τα συγκροτήματα του Mundo Maya, όπως αποκαλείται συγκεντρωτικά όλος ο πολιτισμός των Μάγιας.
Ημέρα 8: Μέριδα - Καμπέτσε Αναχώρηση για το παραλιακό Καμπέτσε, όπου θα διανυκτερεύσουμε.
Ημέρα 9: Καμπέτσε – Παλένκε Το Παλένκε μαζί με το Τικάλ στη Γουατεμάλα και το Κοπάν στην Ονδούρα αποτελούν τα κορυφαία μνημεία των Μάγιας. Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει έναν προηγμένο πολιτισμό που κάτω από τη δυναμική και συνάμα σοφή διοίκηση του ηγέτη του Πακάλ, τον 7ο αιώνα μ.Χ. έφθασε σε μία κορύφωση που άφησε ανεπανάληπτα μνημεία όπως το Παλάτι, ο Ναός του Κόντη και φυσικά ο «απίστευτος» σε σχήμα πυραμίδας Ναός των Επιγραφών.
Ημέρα 10: Παλένκε (Γιακτσιλάν – Μποναπάκ) Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε δυο « άγνωστα διαμάντια » της κουλτούρα Μάγια. Τα θεαματικά Γιακτσιλάν και Μποναπάκ, κρυμμένα στις άγριες και απρόσιτες ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής έμειναν για αιώνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και από την επέμβαση κρατών αλλά και τυμβωρύχων. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε εξαιρετική αρχιτεκτονική και υπέροχες ανάγλυφες παραστάσεις που διατηρούν ακόμη και σήμερα τα αυθεντικά τους χρώματα.
Ημέρα 11: Παλένκε - Τικάλ - Φλόρες Αναχώρηση για το γειτονικό Τικάλ, την ένδοξη πρωτεύουσα των Μάγια. Η ζούγκλα του Πετέν και η ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου με τα επιβλητικά τέμπλα θα αποτελέσει για μας μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Μεταφορά στη Φλόρες στις όχθες της λίμνης Πετέν και διανυκτέρευση.
Ημέρα 12: Φλόρες -Πόλη Γουατεμάλας - Τσιτσικαστενάγκο - Λίμνη Ατιτλάν Πτήση για την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, την ομώνυμη Πόλη και άμεση αναχώρηση για το γραφικό Τσιτσικαστενάνγκο. Επίσκεψη της τοπικής αγοράς που προσελκύει τους ιθαγενείς από τις γύρω περιοχές και που φημίζεται για το εθνογραφικό της ενδιαφέρον. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός του Αγ. Θωμά όπου ο καθολικισμός αναμειγνύεται με τις τοπικές αρχέγονες δοξασίες δημιουργώντας ένα άκρως σαγηνευτικό υβρίδιο χριστιανικής λατρείας. Τέλος καταλήγουμε στην πανέμορφη Λίμνη Ατιτλάν που βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ. και περιβάλλεται από ηφαιστειογενή βουνά.
Ημέρα 13: Λίμνη Ατιτλάν - Αντίγκουα Η μέρα μας ξεκινάει με βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη και προορισμό το Σαντιάγκο Ατιτλάν που διαθέτει όμορφα αποικιακά κτίρια και η ζωή κυλάει νωχελικά εδώ και πολλούς αιώνες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη γραφική Αντίγκουα Γουατεμάλα που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους και που η ομορφιά της δεν αλλοιώθηκε από τους συχνούς καταστροφικούς σεισμούς.
Ημέρα 14-15: Αντίγκουα -Πόλη Γουατεμάλας - Παρίσι Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στη ξενάγηση στο θαυμάσιο αποικιακό κέντρο της ιστορικής πόλης που βρίθει κτιρίων με εξαιρετική αρχιτεκτονική, τα οποία ώθησαν την Unesco να την εντάξει στην περίοπτη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη πόλη της Γουατεμάλα και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα αναχωρήσουμε για το Παρίσι με ενδιάμεσο σταθμό το Μέξικο Σίτυ και άφιξη στο Παρίσι τη 15η μέρα του ταξιδιού μας.
Ημέρα 16: Παρίσι- Αθήνα/Θεσσαλονίκη Πτήση για την Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

 

ΤΙΜΕΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Μεξικό Γουατεμάλα16  μερες   24/12 3*, 4*, 5*

2990 ευρω +890 ευρω φοροι
επιβαρυνση μονοκλινο 700 ευρω

Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη : κατόπιν ζήτησης


Προτεινόμενες πτήσεις με Air France :
24/12 Αθήνα – Παρίσι 06.30 – 09.00
24/12 Παρίσι – Μεξικό Σίτυ 13.40 – 18.50
06/1 Μεξικό Σίτυ – Παρίσι 21.10 – 14.25 ( Άφιξη 07/1, την επόμενη μέρα )
08/1 Παρίσι – Αθήνα 10.00 – 14.15

περιλαμβανονται

• Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού
• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* ( Ξενοδοχείο 3* στο Παλένκε )
• Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός στο Παρίσι
• Μεταφορές, ξεναγήσεις κι εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Τέλη εισόδων σε όλα τα επισκεπτόμενα αξιοθέατα σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Αχθοφορικά μίας αποσκευής κατ' άτομο
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
• Αρχηγό/Συνοδό
• Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος & εξωτερικού
• Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Ταξιδιωτικά Έγγραφα: Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.

Σημείωση: Tο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.